Смотритель: linelect

Тільки пельмені, тільки хардкор...

Третій день з брекетами. Живу на йогуртах.
На публіці все чудово, ночами собі тихенько думаю «завтра здохну»  :-) *pardon*
Мої рідненькі приготували пельмені.
Їж, казали вони… Пельмені м'ягенькі, наполягали вони…
Смішні…

Сьогодні пчихнула, так щелепами стукнула, що досі ниє  :-D
Куди мені до пельменів..  :-D
  • ,

Відповідь для Nata

Я за те щоб ставити ретейнери і носити капу. Це набагато легше і комфортніше за брекети. Ретейнери ніхто окрім вас не бачить, вони зовсім не заважають і в них не застряє їжа. Капа тільки на ніч, тому вона теж не буде заважати життю.

Я була свідком однієї ситуації, думаю це тебе переконає. Один юнак, молоденький, років 15-16, з дуже багатої  і дудже-дуже крутої сім`ї носив брекети протягом якогось часу. Після зняття йому зуби нічим не закріпили, чи то така в них клініка суперова була, чи то батьки вирішили що більше нічого не потрібно. Через декілька місяців зуби так покосились, що мусили вони знову ставити брекети. Та не звичайні брекети, а з пружинками які з’єднують верхню і нижню щелепу. Це просто жах. Не те що поїсти, розмовляти нормально не міг. О так!

Так що я вважаю, якщо лікар каже, значить так треба і краще виконувати його вказівки. Хоче це не примусово. В мене лікар теж питала чи ставити мені ретейнери і замовляти капу. Звичайно я погодилась. Не хочеться щоб багато зусиль і коштів виявилися марними. Загалом це коштує не дуже дорого. В літку 2013р. зняття, ретейнер і капа обійшлись мені в 500 грн., а в зимку 2015 р. 700 грн, та додатково чистка зубів 200 грн

20150426104331reteiner_m
  • ,

Як підтримати наші зубки під час носіння брекетів?

Ні для кого не секрет, що брекет-система та її кріплення — речі, що дуже негативно впливають на стан наших зубів. Тому що ускладнюється гігієна та постійне двадцятичотирьохгодинне впливання на зуби стороннього (для них) «шкідника» — слабить їх структуру та конструкцію, тож, що робити, як вітамінізувати свої зубки та організм у цілому під час носіння брекет систем — зараз ми це й розглянемо!

Авжеж будь які вітаміни, свіжі фрукти та овочі — дуже гарно сприяють окріпленню зубів та кісток, проте якщо казати про натуральну підтримку організму та наших кривих зубок то це у першу чергу риба (краще варена), капуста та морква, зелений чай, що сприяє відновленню та відбиленню емалі, ківі та тканеві фрукти.

Також само собою рекомендується не вживати солодкого, замість нього — краще використовувати солодкі фрукти, такі як виноград, ананас, яблуко, та виключити усі шкідливі солодкі напої та страви де багато кармелі, цукру, шоколаду.
Смажені страви та приготовані на мангалі — теж не дуже гарно впливають безпосередньо на травлення, а значить і на стан зубок, тому як їх здоров'я, як і усякого органу у нашій унутрішній системі — починається з шлунково-кишечного тракту, а якщо ми будем відправляти туди неякісні та шкідливі продукти, що будуть завдавати труднощів та болю нашому організму, він (як і заведено у природі) — віддячить нам тим же.

Тож пийте чисту водичку, їжте свіжі та корисні страви, любі кривозубики та брекетоносці та дуже скоро помітите величезне «дякую» від свого організму у вигляді здорових зубів, ясен, шкіри, волосся, та усього організму загалом)

Зубастий бабайка

Чомусь мені здається, що діти саме так на мене реагуватимуть  *pardon*

Завтра на мене чекає ще одна співбесіда, але явно цікавіша, ніж попередня! Співбесіда на посаду викладача в британському дитсадочку!

За освітою я «Бакалавр філології. Філолог. Викладач англійської та французької мов та літератур. Перекладач»,  як пишуть у дипломі  *curtsey*

З дітьми працювати обожнюю! Коли викладала у школі в Миколаєві, діти проводили мене геть на вокзал (бо сама я з Хмельницької області) і досі пишуть у вк «Юліє Сергіївно, приїжджайте! Ми скучили!»  *sorry*

І ось тепер в мене закрадається страх, що посада, на якій я б працювала із величезним задоволенням, може пройти повз… Певно в жахіттях буде снитись мені, як я прийду до дітей, буду читати їм казочку, а вони побачать залізні зуби, полякаються і почнуть всі разом ридати… :-D

 

Співбесіда у брекетах

І все б нічого, якби я була десь посеред України… а я… в Грузії!

Вчора мої кривенькі зубки посадили в клітку =) І саме вчора на мене чекала важлива співбесіда.

І ось так, українське дитя із залізними зубами пішло підкорювати столицю сонячної Грузії… Точніше її туристичні осередки — готелі! Як на мене, це саме те місце, де недуже часто доведеться розмовляти своєю ломаною грузинською  *yess*

І на роботу мене, наче, взяли. І вже в п'ятницю на всі 24 години готель мій  :-D
Але мені здається, в цих моїх залізячках є щось особливе!
Два місяця я шукала роботу, надіслала купу резюме і не отримала жодного дзвіночка! (В готелі працює знайома, вона мене туди порекомендувала.) Щойно я отримала розпорядження від власниці готелю, мені зателефонували ще з однією пропозицією!!!

Надзвичайно! Може із залізом у мене й магнітик з’явився і тепер він буде притягувати до мене лише хороше???  :-)  *heart*

P.S. а на брекети ніхто й уваги не звернув! і ніяк це не заважає роботі! Ура  :-) *yess*
  • ,

Спеціальна гімнастика

Учора забула розповісти про гімнастику, яку орт сказав мені робити, щоб нижня щелепа виходила вперед. Я про таке, звісно вперше чула, та все ж…

Отже, кожного ранку та кожного вечора потрібно по 10 хвилин напружувати м'язи лиця та виставляти нижню щелепу сильно вперед так, щоб нижні зуби набагато перекривали верхні. Як стоматолог сказав: «Якщо важко так робити, можна просто закусувати верхню губу. Я так дітям раджу робити».

Того ж вечора я почала «тренування». Чесно скажу, утримувати у такому стані щелепи достатньо важко, вони намагаються стати назад, а м'язи справді перевтомлюються. Коли закусуєш верхню губу, в мене це справжня біда: зуби зісковзують, верхня губа стає опухлою та трішки ниє. Але я не здаюся та продовжую  :-)

Отака в мене «зубна» фізкультура  :-D
  • ,

Вагомість фото-фіксації під час носіння брекетів

З часом, коли під час носіння брекетів зубки починают перетворюватись на посмішку та отримують якусь форму — ти звикаєшь до них, та припиняєшь бачити динаміку розвитку та лікування, що ж робити для того, щоб цього запобігти?
Особисто мені була цікава постійка фото-фіксація змін, коли я зняв брекети та побачив результати (що було «до» і що стало «після») я був м'яко кажучі здивований, бо власне і сам неочікував такого результату.

Частота фото-фіксації
Меня здавалося робити раціиональними фото усіляк кожні три-чотири тижні, тому як після того як самий помітний дефект редагуються, маленькі недоліки та прикус після виправлення візуально тобі самому вже стає не таким помітним, тому як ти бачишь свої зубки щодня, сотні разів, тому постійна фото-фіксація — буде корисною особисто для тебе, щоб бачити прогрессію та динаміку.

Користь
Якщо в тебе є притензії або зауваження до ортодонта — тобі також дуже допоможе фото-фіксація, тому як ти з легкістю зможешь довести свою правоту (чи навпака, буває усяке ;) тому як в тебе буде чітка динамічна картинка твоєї посмішки.
Тож, любі кривозубці та брекетоносці — фотофіксація є таким самим нашим добрим другом як і зубочистки (якщо читаєте мене — знаєте про що я), тому не варто нехтувати нею, тим паче що це є цікаво особисто для себе. Усі зміни у процесі носіння брекетів варті уваги ще й том, що завдяки їх мониторингу — часто можно запобігти серйозним проблемам із зубами та ротовою порожниною.
Добра Вам і не хворійте)!

Все починається з...

Дивно… ніколи не вела щоденників, блогів і т.д… АЛЕ… все починається сьогодні!
Сьогодні, після 5 років свідомого хотіння, скуління, заздрості людям з рівними зубами, мені встановили брекети!

  • Сьогодні, якраз того дня, коли я мала зустрітись із власницею готелю, де маю працювати адміністратором, мені встановили брекети! (Записана була за місяць, тому й передбачити такого не могли)...
  • Сьогодні, через три години після встановлення брекетів, я знову пішла до ортодонта, аби мені відкусили декілька міліметрів дроту, що вже встиг мені добряче розцарапати щоку...
Все починається недуже позитивно… Сподіваюсь, в омріяному «брекетоносінні» є ще щось хороше, окрім результату…
  • ,

Нарешті консультація

Все, я дочекалась цього чудового моменту  :-)  :-)

Вчора видався дуже насиченим день, справ багацько, але на п'яту годину ми з малою були «як штики»! Та трошки довелось зачекати (стоматологія наша невелика, лише два кабінети, а лікарів багато).

Тож, по-перше, малій моїй вирішили поставити після зняття брекетів ретейнери (бо для капи вона не дуже відповідальна). Тому поставили остаточну дугу, щоб передні зуби стали трішки під кутом, аби вона нижніми ретейнер не зкусила. Біднесенька вийшла з кабінету трішки не ридаючи, бо ставилося боляче, і зуби одразу стали боліти нещадно. Одне радує – їй залишилось тільки біля двох місяців носити

По-друге, мені теж замінили дугу: продовжуємо розширяти верхню щелепу. Знову чіпляв резиночки та чомусь почав вмовляти поставити різнокольорові. А я як раз побачила у нього світлі бузкові, і вони мені так до душі припали. А він: та нащо, вони ж майже прозорі. Ото я не зрозуміла, чому він був такий настирливий, але на своєму настояла. Якось зроблю фото і покажу.

По-третє, моїм найстрашнішим страхам не доведеться справдитись: вісімки видаляти ми, все ж таки, не будемо (звичайно, якщо орт знову не передумає). Виявляються, що моя щелепа здатна розмісити ще кілька зайвих зубів.

По-четверте, подивився стоматолог мій прикус і сказав, що все дуже непогано. Якщо все буде продовжуватись в тому самому темпі, взимку будемо знімати.

А вже після усіх замін відбулась у нас довгенька розмова про моє чищення зубів (яка паста, яка щітка, як саме я чищу) та чутливість у прикореневій зоні (де оголені шийки зубів). Трішки посварив за те, що жорсткою щіткою чищу, наказав купити середньої жорсткості та назвав такі фірми, що я в житті не чула. А потім такий: та ні, зараз, мабуть вони майже не продаються. Щодо чутливості та відновлення кістки щелепи: наказав більше молочного їсти, додатково кальцій приймати (тож, сьогодні побігла до аптеки за вітамінами). І вже зранку не так інтенсивно зуби чистила  :-D :-)  :-D
  • ,

Гігієна - це проблема

Так-так, як би там це не звучало але гігієнічні процедури під час носіння брекет-системи — дуже тонка справа. По-перше — краще брати спеціальну рідину для полоскання рота, вона дуже круто дезинфікує та взагалі дає приємний запах. Тому як здорові зубки — це не тільки беспосередньо заслуга того що вони самі чисти, але й того, що чистий весь рот. Бо за здоров'я наших зубів відповідають і ясна і ротова порожнина і навіть язик.

Щодо брекетів — мій ортодонт завжди казав мені «Дуже погано чистиш, Артеме, дуже погано», але я чесно кажучі і досі не знаю як це робити краще. Я купив спеціальну щітку, та маленькі йоршички (проте користувався ними усього декілька разів мабудь, не беріть, краще зубочисток у пузатій хаті нагрібайте), вичищав усе два рази на дань і все одно не мав ідеальної гігієни.

По початку доктор рекомендував робити чистку що разу після їжі, та я швидко зрозумів, що таким чином не напастися не тільки зубної пасти, але й часу, який тобі постійно треба проводити вдома, нікуда не виходячі, тільки но сиди та чисть зуби.

Загалом після зняття системи — зубки були прихворівшими та трохи грязнуватими, проте в мене тоді була можливість і я все це підчистив та пролікував. Висновок — як завжди, наші кращі друзі — зубочистки та поменьше слухайте усілякі історії про те, як хтось зняв брекети і в нього посипалися зуби) Добра Усім)