Смотритель: linelect
  • ,

«Яєба», або Ми ніколи не зрозуміємо японців

Знаходжусь у стоматологічному шоці. Виявляється, вже кілька років в Японії існує нова мода.

яеба

Стоматологи Піднебесної пропонують спеціальну процедуру: за допомогою накладок на ікла роблять їх більш виступаючими та гострими. Або ж гострять самі зуби (для тих, хто вирішив залишити їх такими на все життя). В українській транскрипції отриманий результат називається «яєба» (з японської – подвійні зуби).

Для чого ж молодь добровільно поганить своє здоров'я?

По-перше, Японія захлинулась у «вампірській» епопеї. Виступаючі ікла роблять дівчат та хлопців схожими на вампірів.

По-друге, така кривуватість зубів здається особливістю підлітків: ріст щелепи не встигає за ростом зубів. Тож, таким чином намагаються зробити себе на кілька років молодшими. І більш сексуальними.

А один з американських стоматологів висловив думку, що сьогодні стало занадто багато красивих білозубих посмішок. Така маленька «перчинка» додає шарму.

Тож, до чого я все це веду?

Немодні ми з вами станемо скоро  :-)  :-D
  • ,

які брекети носите ви?

Всім привіт! Я пропоную проговорити про матеріал для брекетів. Які брекети ви носите? Залізні, керамічні чи сапфір (прозорі).  Зважимо всі за і проти.

Особисто я, носила кераміку. Чому так вирішила? По-перше не хотіла щоб дуже звертали увагу на мене оточуючі.  Звичайно хотілось сапфір, та ціна в 6000 грн за одну щелепу, мене лякала. Та кераміка не дуже поступається і тому пала на мій вибір. По-друге мені здавалось що тільки підліткам одягають залізо.

Залізні брекети виглядають не дуже естетично, та вони найшвидше дають результат, міцніші – витримують більше навантаження. Вони частіше виготовляються з нержавіючої сталі, іноді в комбінації з титаном, та являються найпоширенішим видом брекет – систем.

Прозорі брекети, частіше за все виготовляють із кераміки, вони являються косметичною альтернативою залізних брекетів. Зливаючись з натуральним кольором зубів, стають менш помітними. Та в них більш високий рівень тертя, та більш не стійкі ніж металеві брекети. Для лікування керамічними брекетами потрібно більше часу і видалення їх може бути болючишим.

Сапфірові брекети виготовлені з монокристалічного сапфыра і є абсолюто прозорими. Плюси і  мінуси такі ж, як у керамічних брекетів. Та підходять для людей з незначними порушеннями прикусу.

Напишіть, які брекети носите ви?

+1 брекетоносець :-)

Магазин MastHave, старший адміністратор (старший в плані градації посад, заповнювала якусь документацію) з брекетами!
Ну… Вона таки старша за середній вік брекетоносця :-)
Цікаво, який же середній вік серед брекетоносців? В голову приходить два варіанти: 12-16 і 20-27. Перший варіант це діти яким батьки поставили брекети, другий це молоді люди, які почали заробляти самі і змогли оплатити послуги ортодонта.
А як думаєте ви? Який вік є середнім для брекетоносця?

P.S. я не поставив собі брекети)

Жорстоке яблуко :)

 

Ось, що означає БУРНА ФАНТАЗІЯ  :-)  :-D

Моя подруга продовжує мене дивувати ілюстраціями про раціон брекетоносців!
Я обожнюю фрукти, яблука, звичайно, не виняток…
Але з певного моменту мої улюблені яблучка стали надто жорстокими, і ледь не кривавими =)

a0DPjuTKB9Q

а як у вас з яблуками?????

 
  • ,

Брекети і робота !

Хочеться розвіяти будь який міф про те що брекети чомусь заважують а особливо роботі, або пошуку роботи!!! Я уже в третє буду шукати роботу :-) Перша робота — на ній я поставила брекети, хто спілкувався тісно звичийно замітили, а інші з якими я тільки інколи говорила, віталась то досить довго не заміччали їх. Проходячи співбесіди при пошуку другої роботи ніхто не запитував про брекети, дорослих людей, скажемо так, таке не цікавить  *wink*  . Знайшовши другу роботу, працюю я уже там цілий місяць, і за цей час ніхто — ніхто не задавав питання про брекети. У мене взагалі складається враження що їх ніхто не замічає) І сьогодні я зрозуміла, по деяким обставинам, що буду шукати дальше роботу. І скажу Вам так, переживання що у мене брекети і це якось може зважати, ні ні!!! Всі страхи сидять у нас в голівонці… Реально що може статись і за що буде не зручно, це якщо я прийду на співбесіду а перед тим буду вживати їжу, і по простій випадковості не згадаю провірити свої брекети в яких чисто  застрягає їжа, о тут думаю можна буде посміятись і мені і співрозмовнику  :-D

 
  • ,

На завжди - та не зовсім

Я так  раділа, міркуючи, що знявши брекети, поставивши ретейнер і забравши капу – до лікаря більше їздити не потрібно. Та сталася маленька неприємність. Сьогодні відчула, що частинка ретейнера відклеїлась. І тепер язик там і сидить. Лаюся на себе і нічого зрабити не можу. Тож завтра зранку звонитиму лікарю і поїду виправляти. А ще спитаю чому так виходить? Це вже вдруге! І тільки на нижній щелепі. На верхній ношу майже рік, а такого не траплялося.

Брекети і вік

Сам я не являюсь брекетоносцем, але мене оточують вони. І коли вони (брекети) зачепили і моє життя, то почав замічати їх також дуже часто. Не знаю, як би я ставився до них, якби не привик їх бачити часто, але зараз мене вони не дивують, а просто в голові думки "+1 брекетоносець поряд")

На моїй роботі є брекетоносець, вона займає керівну посаду, їй 33 роки.

По моїм спостереженням в Україні люди за 30-ть вже не звертають увагу на свій зовнішній вигляд, запевняючи себе, якщо їм це не потрібно було до 30, то після — точно вже не треба. Або вони заглиблюються в рутину (Крысиные бега) і просто не мають часу.

Тому такий вік — 33, для брекетоносця — це показник, що все навколо прямує до кращого. Хоч 1-н випадок не є показником, але будемо надіятись на краще.

 

Пишіть в коментарях, чому ви не поставили брекети ще раніше?
  • ,

Коли залишається вже небагато…

Сьогодні ми з моєю малою вирахували, що їй залишається лише місяць. Слухайте, вона насправді засмучена: каже, що в брекетах дуже мало ходить, що до них дуже привикла, що буде важко розлучатися, ба навіть готова ще в них ходити (це вона вперше озвучила, коли були на останній консультації; орт дуже здивувався, сказав, що звичайно просять зняти раніше; та, в принципі, якщо є така забаганка, він дуже проти не буде).  :-D

Та я її заспокоюю: ще на кілька років їй забезпечене постійне сусідство з молодшим братом брекетів – ретейнерами  :-)
  • ,

Іноді ламаються

Бувають інколи неприємності і непередбачені розтрати коштів, в носінні брекетів. Це більше стосується керамічних брекетыв, а ніж залізних ( з ними трішки простіше). Коли минув деякий час і ми починаємо випробувати наші брекети на міцність. Так само і я почала куштувати тверді продукти, думаючи, що все буде гаразд. Так не так сталося, як гадалося… Захотілось смачненького огірочка, і разом з огірочком відлетів брекет. Жах! Перелякалась, що робити? Звоню лікарю, їду на прийом. Лыкар переконала, що це не страшно, і таке іноді трапляється.

На той момент в неї закінчились брекети на потрібний зуб. Вирішили спробувати зачистити відклекїний брекет і приклеїти його знову, хочаб на деякий час. Вистачило майже на місяць. Потым поставили новий брекет. Коштувало це мені 100 грн. Дорогуваті вийшли огірочки…

Наступного разу такак пригода сталась на новорічному корпоративі – їла шашличок, і оп, хруснув брекет. Швидесенько звоню лікарю – все ж таки напередодні Нового року. І мені  таки пощастило, що було місце і вона мене прийняла. Поміняли брекет 31,12. А то як сідати за новорічний стыл, коли їсти не зручно і щоку натирає.

Мій висновок такий: їжте що хочется, але обережно. Краще відрізати шматочок, а ніж відкусити!