Смотритель: linelect
  • ,

Брекети - Чи варто воно своїх грошей?

Кожен хто задавався питанням про те, щоб поставити залізне диво на свої кривуваті зубки — у будь якому разі був здивований його вартістю (особливо у теперішні часи) тож тут постає питання «Чи дійсно воно того варте» і раціональність брекет системи можливо ідентифікувати для себе лише зваживши усі «за» та «проти», чим ми зараз і займемося.

Отже, особисто я — завжди хотів працювати на сцені, хотів мати змогу спілкуватися з високопоставленими людьми і це накладало на мене певні обов'язки. Якщо ви читаєте мій блог, то у попередніх постах — можете знайти інформацію про те, що безпосередньо брекет система чи криві зуби — ніяк не заважали моєму особистому чи громадському життю. Я завжди був таким який є і це не залежало від форми моєї посмішки, проте — в мене була мрія!

Саме мрія — це та річ, що спонукала мене подивитися у майбутнє та зрозуміти різку необхідність та раіональність цієї затії. Коли я подивився на прайси стоматологічних клінік — не скажу, що я був здивований, проте я чекав трохи меньшого, зараз же розумію що я встиг як раз на нормальні ціни (моя система з усіма дрібничками та сервісом обійшлася мені порядку 13 000 грн), тому я не жалкую про це, хоча й потрібно було трохи затянути пояса на той час.))

Тож якщо ви маєте мрію і знаєте що вона потребує від Вас певних зусиль, які можуть бути виражені саме у брекет-системі і у Вас є можливість її поставити, ні в якому разі не сумнівайтеся і робіть це. Гроші — річь яка буде приходити та йти по життю, а безцінна інвестиція у самого себе — коштує дорожче всього.
  • ,

зламав/злетіло/покривив, а змоги потрапити терміново до лікаря немає, що і як?

Був в мене такий випадок: їхав я поїздом, вже була ніч і я був збирався спати (а ви знаєте як ті ліхтарі у поїздах присипляють) і якимсь чином, зачепившись за язика в мене злитіла частка брекету з передніх одиничок(чи двійок) та не просто злетіла а залишила величезний шмат заліза стирчати прямо з цього самого зубчика, тим самим пошкоджуючі мої губи та викликаючи кровотечу.

Як ви вже зрозуміли, звертатися з такою проблемою до когось в нашому поїзді — це смішно, загалом, скоріш за все працівники укрзалізниці — навіть не знають «Шо там за залізо в тебе у роті», тож довго колупаючись у роті, спочатку язиком, потім пальцем, потім зубочисткою (доречі, якщо ви носите брекети — рекомендую, завжди носіть з собою зубочистки, у мене завжди в усьому шмоті була їх ціла купа, адже вони рятують у всіх незрозумілих ситуаціях з брекетами) і зрозумів, що там ще й щось хитається.

Наповнений сміливості, озброєний зубочисткою та з повним розумінням того, що якщо я засну — я проснуся від того що порізав увесь рот я — пішов до дзеркала, щоб розібратися з цією проблемою. Підішовши  - я побачив що усе кріплення що тримаж систему на одному зубі — розхиталося і теперь як натягнута проволока стирчіть звідти. За допомогою своїх улюблених зубочисток — я почав розкручувати її та по троху зняв усю конструкцію з зубу. Таким чином, що брекет на клею тримався, але сама залізка регулююча його — залишилася в моїх руках. Тож ніщо не стирчало і не загрожувало моєму сну.

Одже, любі брекетоносці, не варто боятися проблем у дорозі, чи у місці де ви не маєте екстренного доступу до лікаря, головне — завжди мати з собою вірних друзів: Зубочистку, щіточку та сміливість.
  • ,

Початковий етап.... - Як я ставила брекети в Німеччині

Проблеми  у мене були типові для всіх: криві зуби, а особливо два верхніх ікла, прокручені з обох боків. І нижні не дуже були ідеальні, криві, що і дуже було замітно. Свої проблеми я бачила, але не дуже хотіла звертати на них увагу, чи вік чи боязнь до брекетів. Але зараз дуже завдячую своїй мамі, яка мене вмовила поставити брекети *kiss*

До щелепного ортодонта мене направив мій стоматолог. Він мені порадив хорошого лікаря-ортодонта.  У нас тут обов'язковим є страхування. У випадку з брекетами, якщо ти ставиш собі металеві, то страхова компанія повністю відшкодовує затрати. Консультації і регулярні корекції все оплачує страхова. У моєму  випадку металеві я не захотіла, для мене вони виглядають страшно, вік 18 років  :-)  Я поставила собі кераміку, у цьому випадку страхова компанія відшкодовує лише 20%, після закінчення курсу лікування. Лікарню і лікаря я могла обирати сама.

Після узгодження всіх питань по вибору лікаря, ціни і вибору брекет-системи — розпочались консультації з щелепним ортодонтом.  Перш за все прийшлось виривати два зуби. Добре, що тільки на верхній щелепі, на нижній уже само по собі зменшилась кількість! Після виривання я чекала два тижні коли заживуть  рани, і тільки тоді мені поставили брекети на дві щелепи одразу.

P.S. далі буде  *curtsey*
  • ,

Брекетоносці - привілейований клас суспільства))) так?

Тож з того часу як я почав носити брекети — у моєму житті дещо змінилося і знаєте, єдиний негатив який я бачів у цій ситуації — було те, що перші тижні зубки дещо боліли, бо зміщувалися, згодом пройшло і це, а ось безпосередньо носіння брекетів — виявилося дуже цікавою особливістю не тільки для мене а й для оточуючих.

Одже боятися ставити брекети — взагалі не варто. З перших же днів як я почав їх носити, мій рот — став центром уваги всесвіту і що найцікавіше: людям це подобається(хоча багато хто — думаж зовсім навпаки). Були випадки, коли дівчата просили мене поцілуватися з ними лише через те, що їх цікавлять брекети, це здивувало мене ще більше, проте я не був проти;)

Також брекети — вони як Нокія (Конектін піпл). Тобто коли ти носій брекетів — тобі одразу починають посміхатися у метро люди, що також їх носять, ти можешь відвідувати спеціальні спільноти у інтернеті, де звичайним людям просто нічого робити.

Отож першніж боятися ставити брекети та соромитися показати світові свою «залізну посмішку» — подумайте про плюси цього дійства і будьте впевнені, ви знайдете їх чи мало. Мінусами усього цього — є такі дрібничкі як деінколи біль (проте цей період займає не так багато часо та періодично буває, швидко зникаючі), морозиво (що тут скажешь, дуже холодне і дуже гаряче — шкодить брекетам), кава/чай (дивитися минулий пункт) і можливо ваші унутрішні комплекси. Але й з усім цим ви легко можете справитися а особисто я — навіть їв морозиво та горіхи.

Тож не варто засмучуватися чи стидатися того, що в вас є (чи будуть брекети), потрібно лишень зрозуміти, що це ніяк не погіршує (а згодом навіть покращує) Вас як особистість. Будьте щасливі майбутні та теперішні брекетоносці!

 
  • ,

Зайві вісімки...

Видалення зубів. Думаю багато з нас зіткнулися з тим, що деякі зуби заважають постановленню правильного прикусу. Така ситуація була і в мене.  Виросли зуби «мудрості» і почали штовхати весь нижній ряд, який почав нагадувати мені шиферну доску.

« Тільки видалення! » — сказав хірург. Якщо цього не зробити, носіння брекетів може стати марним. Після зняття, зуби скоріш за все, повернуться на своє попереднє місце. Майже місяць я настроювалась. Дуже страшно і боязко, адже в мене важка ситуація, вісімки лежать під десною. Потрібна операція! Та шляху назад не має, боротьба за гарну усмішку почалась.

Зібралась з духом, сіла у крісло. Анестезія подіяла швидко. Було не приємно, але не так боляче, як я собі уявляла.  Та все не так просто. Найстрашніше почалось коли дія анестезії закінчилась.  Дуже боліло, важко їсти, пити. Обличча, наче бджоли покусали. Так кепсько мені було майже місяць, доки не загоїлась рана.  Прийшов час для іншого зуба. Тремчу під кабінетом. Моя черга. Сідаю у крісло, і… все відбувається навпаки. Анестезія не діє. Одна, дві, три дози і майже нічого.  Так боляче ще не було ніколи. Мабуть люди під кабінетом пожахались. Мені так було шкода себе. Та минуло  декілька днів і я себе чудово  почувала, ніби нічого й не було!

Виявляється що й так буває. Не боляче на операції, а потім страждаєш місяць. І навпаки боляче, а потім все швидше загоюється! Така моя історія жахіття.
  • ,

Повне життя "кривозубиком" - реальність чи сон?

Доброго дня, мене звати Артем і ця історія про те, чому я тривалий час не міг назвати свою посмішку «особливою» чи «привабливою», чи взагалі хоч якоюсь. Ще років з дев'яти я став помічати що з моїми зубами — щось відбувається не так, проте як і всяка дитина не дуже звертав на це увагу (ну знаєте, в цьому віці — є речі цікавіші, ніж загладати до власного рота). Щороку ситуація з зубками погіршувалася та в родині грошей на це не було (ніколи і ніяких) ну а власне в мене самого також не знаходилося такого кошту (якщо цікавилися, брекет-система зараз коштує дуууже здоровецьки).

Отож коли мені вже було 18ть усі передні зуби були криві, вони постійно тягнули за собою нові й нові ряди, тим самим натякаючи мені на те, що незабаром весь мій рот перетворится на забор старой хати, під який підклали гранату. Доречі, не дивлячись на усі проблеми с зубами — вони ніколи не дарували мені комплексів, у мене не було проблем з дівчатами, або друзями, я завжди просто не зважав на це і як я зрозумів вже потім, нікого навкруги це не турбувало. Тож можете трохи розслабитися, любі кривозубці, але все одно підрівняйте це страхіття!)))

Згодом, коли я навчився своїм мозком та комунікабельністю непогано заробляти та у 19 років мав змогу все ж таки почати виправляти свої зубки — я був дуже здивований тим що з ними почало відбуватися, але про це розвовім вже згодом. Основною метою мого вирівнювання — все ж був не комплекс, що його могли породити зуби безпосередньо у той час, а скоріш вклад у майбутнє, тому що я мав плани та амбіції щодо спілкування з високими людьми та публічності своєї персони.

Більше згодом;) Світлого неба та щирих посмішок, кривозубці та брекетоносці) :-)
  • ,

Як і чому я вирішила поставити брекети...

На нерівність своїх зубів я почала звертати увагу ще в школі. Мене це пригнічувало і я соромилась широко посміхатись, що далі переросло у звичку… Раніше я жила в провінційному містечку, там брекетів лікарі не ставлять(така наша медицина). Максимум який був можливий це – вирівнювальна пластина, яка результатів не приносила.  З часом я вирішила, що мабуть так уже і залишусь з кривенькими зубками…  Через декілька років я приїхала жити до Києва. Минав час, а стан моїх зубів став все гірше. Все частіше мій стоматолог наголошувала на брекетах. Адже це не тільки красиво естетично, це запорука гарного здоров`я( я не знала, що не правильний прикус призводить до проблем з кишково-шлунковим трактом). Хоча, я хотіла, але мене зупиняв страх болю і фінансове питання (завжди брекети не були дешевим задоволенням).  Я почала шукати лікаря. Ходила від одного до другого, доки не знайшла.  І все одно думала, вагалась, місяць ще дзвонила лікарю і засипала питаннями, які мене хвилювали. Вирішила. Буду ставити, я сильна, зможу потерпіти, адже здоров`я найголовніше!

Минуло три довгих роки. Багато сталося за цей час. Навіть прийшлось видалити два зуба! Але згадуючи, погодилась би на все ще раз, бо воно того варте!

Ось уже два місяці насолоджуюсь гарною усмішкою!
  • ,

Гігієністи та незвичайні подарунки

Після мого чергового «наскоку» на інтернет знайшла дуже цікаву інформацію: виявляється, існує така стоматологічна спеціалізація, як гігієніст. Стикнулась я з таким тільки в описі приватної стоматології.

Гігієніст професійно займається чисткою зубів та консультує з приводу догляду за своїми зубами, протезами, імплантати та брекетами. Після прийому такого спеціаліста одній з брекетоносців був вручений у якості подарунка (!!!) отакий комплект по догляду за брекетами:

image

За описом самої дівчини, до складу набору входять V-подібна щітка для чистки зубів та брекетів, щіточка для чистки брекетів без пасти, йоржик для прочищення міжбрекетного простору, йоржик для масажу ясен, віск и спеціальна паста.

Виникає кілька питань:

 
  • Що за йоржик для масажу ясен?
  • Що за щіточка, якою треба користуватись без пасти?
  • Навіщо так багато цих штук?
  • Чим відрізняється ця спеціальна паста?
 

І головне питання:

 
  • Де мій такий подарунковий набір???
 

Для довідки: мені орт подарував тільки віск (декому, чула, навіть воску не дістається, доводиться самим купувати). Про чистку зубів сказав взагалі не заморочуватись:  міжзубні йоржики я сама запропонувала.

Отепер сиджу та шукаю відповіді…

P.S. після більш уважного вивчення фото зрозуміла, що, мабуть, та стоматологія десь у Західній Європі. Дівчина про своє місцезнаходження нічого не писала.
  • ,

Моя "енна" консультація :-)

Я наважилась ) Закруто сказано наважались, так собі рішилась на кольорові лігатурки, але тільки на нижніх. У мене лігатури зараз тільки на нижніх, на верхніх куча дротиків, так краще стягується, на думку ортодонта. Розпитала про чутливість, і це все повязано з карієсом на зубах. У мене ямки поутворювались в самих зубах, і там проживає карієс, який потрібно лікувати. Так що буде мені чим зайнятись в наступний місяць…
Моя здивованісь коли виявилось що лігатури на одну щелепу коштують 100 гривень. Це і вправду так?? Я не наважилась запитати ортодонта, мені варстість оголосили в кінці сеансу :-)

 
  • ,

як у вас з чутливістю зубів?

Уже другий тиждень замічаю чутливість під час полоскання після їжі. Не усіх зубів, а деяких. Чистити спокійно можу, а полоскати водою дуже важко:-(

Завтра на консультацію, тож маю надію що все так поверхнево і нічого серйозного. Цей місяць пройшов спокійно, а враховуючи те що я змінюю роботу мені проблеми з брекетами не потрібні! ;-)