Смотритель: linelect
  • ,

Як я зважилась на те, щоб поставити брекети

Проблеми з правильним розташуванням зубів, та задовільного прикусу хвилювала мене з самого дитинства, і здається, що набагато більше за мене хвилювала моїх батьків. Це цілком зрозуміло та нормально, що вони бажають своєму чадові тільки найкращого. Проблема не була якоюсь незначною, на що можна було закрити очі. Бо в мене був випадок один із найскладніших, що взагалі зустрічаються. *wacko* Одне питання, це коли виникають незручності психологічного характеру, коли у середовищі однолітків виникає страх посміхнутися чи вільно вимовляти слова — хочеться весь час ховати цю природну ваду, та зовсім інше, коли це шкодить гігієні та здоров'ю ротової порожнини. Саме про це я багато читала, мене попереджали неодноразово лікарі. Не можу сказати, що більше дало імпульс – бажання мати естетичну посмішку чи попередити руйнування зубів у майбутньому, мабуть, ці обидві причини мали певний вплив, але рішення про встановлення брекетів все частіше знаходило місце в думках, та поступово бажання переростало у чіткий намір. *victory*

Отже, одним із найперших посилань на те, щоб звернутися за допомогою до цього технологічного чуда були звичайні відвідування стоматолога. Вони радили звернутися до фахівця, який займається лікуванням, тобто виправленням прикусу — лікаря-ортодонта. І саме під час цього візиту уся попередньо здобута інфа розклалася по поличкам, так я пізнала и багато нового щодо носіння брекетів. Той перший візит надихнув мене діяти(!), а не зволікати, бо час плине, кістки теж дорослішають і виправлення прикусу краще робити саме в молодому віці. Ортодонт зорієнтував мене щодо фінансової частини цього питання, і я вийшла з кабінету лише з однією думкою: «скоро я повернуся». До речі, у мене було дуже багато роботи до самого процесу установлення брекетів. Як я уже згадувала, випадок душе тяжкий: верхня щелепа була набагато висунута вперед, за нею завжди ховалися зуби нижньої щелепи. Тобто, жувати я могла лише задніми зубами, бо ніякої стиковки передні верхніх и передніх нижніх взагалі не було. Пізніше розповім яким саме чином мені потрібно було підготуватися. *help*

 

Алергія на брекети?!!

Всім привіт))

Ось видалила я всю мудрість, заплатила за брекети і тепер раптом промайнула в голові думка: чи буває алергія на брекети? Просто у мене алергія на всякі там сережки, замки, біжутерію тому таке намагаюся не носити ось і забула вже про це… а тепер ось задумалася чи буває алергія на брекети все таки теж метал але медичний… чула що буває алергія на нікель і сплави титану… сподіваюся що у мене цього немає… раніше давно начебто носила сережки з медичного металу начебто нормально було, не пам'ятаю навіть… мені ставлять cистему Damon Q. інша система сказали не впораэться ((((відгукніться у кого алергія на метал є була? Чи була реакція на металеві брекети? так то за логікою роздратування у мене тільки на біжутерію там всякі клепки на джинсах… вони коли окислюються тоді і виходить подразнення і свербіж, а брекети роблять з титану  і нержавіючої сталі і тому сподіваюся все норм буде а то вже стільки грошей за все це віддала :-)  :-(
  • ,

Моя історія ..Ч.2

Усе ніяк не зберусь з думками щоб написати. Хочеться поговорити  з кимось, для друзів тема брекети це табу! Я стільки багато говорила і жалілась що сама поставила це табу щоб не втратити остаточно усіх!

Як я говорила вік у мене досить пізній коли поставила брекети, і плюс я дуже переживала за те що не буде це все естетично....І я хотіла сімї, дітей а не носіння брекетів кучу років, розвал стосунків і  пів року без роботи…

Розпочну з роботи. Я працювала адміністратором на одній фірмі ( секретар) тобто постійне спілкування, посмішка, гарна вимова… Я зрозуміло,  що з перших днів встановки брекетів почала приховувати що у мене брекети. По правді і правильно робила. Тому що як тільки керівництво  побачило залізо ( я ставила метал, так дешевше..), розпочались різноманітні запитання: " а як довго" «а чому не попередила» «а як тепер клієнтів зустрічати» " а посмішка". Для них це все було не дуже добре, і тому через пару днів замітила що проходить новий кастинг на секретаря… Мені хотілось їх зняти, всерівно було уже на заплачені гроші! Я втрачала роботу, а це в Києві… при орендованому житлі — катастрофа!!! Через тиждень мене попросили звільнитись за власним бажанням… не порадившись з ніким я написала заяву і пішла ...і дурна  *sorry*

Далі буде…
  • ,

нагло завідую.....

У мене на роботі печалька… Моя співробітниця яка сидить навпроти мене любить печенька… Вони у неї так хрумтять, за більше ніж півтора року не завідувала так і не жаліла що не можу зїсти шось тверде і хрумке. Воно так у неї хрумтить і так хочеться… Я по правді і уже забула як це кусати яблоко, снікерси, тверді печенюшки… Скучила за такою їдою!!!

P.S а ви відмовились від твердої їжі?
  • ,

приклеїли!!!!!!!!!!!

 

Відбувся мій довгоочікуваний похід до ортодонта. Не так давно я писала, що вс мене відклеїлась частинка ретейнера.  Це сталося два тижні тому. Та я хворіла, і не мала змоги відвідати лікаря раніше. Вчора з’їздила. Хотіли просто підклеїти, та коли лікар почала зачищати зуб, весь ретейнер відлетів.  Переклеїли повністю. Я спитала чтому так відбувається, адже на верхній шелепі в мене ні разу не відклеювався ретейнер. Лікар пояснила що на нижній відклеюються часіше, бо можливе більше тертя з капою і залишки їжі роблять наліт. Все це єфакторами руйнування матеріалу на якому тримається ретейнер. Єдиний захист – більш уважніше і краще чистити зуби, особливо зубні проміжки, де стоять ретейнери.
  • ,

Півроку з брекетами

«О, ці брекети ...» — думала я після перших тижнів носіння, але зараз для мене це просто аксесуар. До їх встановлення я ніколи не помічала на вулиці, в метро, будь-де брекетоносців, а зараз вони зустрічаються мені на кожному кроці.
Так от, за півроку результат дуже помітний, я не моу натішитися своїми нижніми зубами, вони ідеально рівні, вишикувалися «як під лінієчку», але це тільки нижні… з верхніми ситуація трішки гірша, але надія не втрачається.
*kiss* :-) :-)
  • ,

Догляд за ретейнерами і капами

Догляд за ретейнерами і капами зовсім не складний і не займе багато вашого часу, особливо коли це ввійшло в вашу звичку.

Отже:
  1. Щоб ретейнер не відклеївся, необхідно дуже обережно чистити зуби з внутрішньої сторони.
  2. В тих місцях, де стоїть ретейнет не можна використовувати зубочистку і схожі на неї предмети. Це призведе до подальшого відклеювання.
  3. З’ємні конструкції, капи, потрібно мити з милом і оброблювати спеціальним порошком. ( я чищу капу звичайною зубною пастою).
  4. Не з’ємні конструкції трохи затрюдняють чистку зубів, що спричинює появу наліту і зубного каменя. Тому стоматологи рекомендують використовувати спеціальні зубні ниті.
  5. Рекомендують також щоденно ополіскувати ротову порожнину спеціальними фторовмісним ополіскувачем, котрий проникає в важкодоступні місця.
  6. Та один раз на півроку необхідно проводити чистку зубів в стоматолігічній клініці.
  • ,

Картопляний суп-пюре з копченими ковбасками

kartoplyanyj-sup-pure-kovbaskamy

Знайшла дуже цікавий рецепт суп — пюре! Сьогодні готую :-) (а може і завтра як час дозволить) Ділюсь з Вами бо виглядає смачно, звучить смачно...і маю надію получиться як в "Salateira" ( хтось можливо і зрозуміє про що я)  *wink* 

Інгредієнти:
  • картопля — 500 г
  • ріпчаста цибуля — 150 г
  • зелена цибуля
  • морква — 100 г
  • вершки (в мене 10%) — 100 г
  • вершкове масло — 50 г
  • часник — 2 зубчики
  • м’ясний / овочевий бульйон або вода — 700-800 мл.
  • сіль, білий мелений перець
  • копчені ковбаски — 3 шт.
Приготування картопляного супу-пюре з копченими ковбасками.

Цибулю та моркву очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками, часник розчавити ножем і також очистити від шкірки.

Картоплю почистити і нарізати невеликими шматками

В каструлі, де буде готуватися суп, розтопити вершковоме масло і обсмажити на ньому цибулю, моркву та часник до ледь золотистого кольору цибулі.

Потім додати картоплю.

Вміст каструлі залити бульйоном чи водою (500 мл.), довести до кипіння, накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 25 хв. до готовності картоплі.

Потім суп відставити з вогню і вміст каструлі блендером подрібнити в пюре.

Після цього до супу додати вершки, розмішати.

Тепер суп потрібно довести до консистенції рідкої сметани, додавши до нього потрібну кількість кип’яченої води, бульйону або молока. Посолити, поперчити і, помішуючи, довести до кипіння. Дати покипіти 1-2 хв. і відставити з вогню.

Копчені ковбаски порізати кружечками і злегка обсмажити на невеликій кількості рослинної олії.

Гарячий суп розлити в порційні тарілки, зверху викласти смажену ковбаску і обов’язково посипати подрібненою зеленою цибулею. Картопляний суп-пюре з копченими ковбасками готовий.

По факту приготування попробую сфоткати і викласти фото :-)

 

Коли на йогурти більше дивитись не хочеться...

Коли тільки встановили брекети чи тиждень після корекції доводиться жити на йогуртах! В такі моменти мрієш про шашличок, а їсиш все-рівно йооогурти  *boredom*

Наче смачні, м'якенькі молочні продукти згодом доводиться запихати в себе силою… або ж із медитацієми  :-D
Моя подруга, після мого ниття, надіслала мені такий підбадьорюючий малюночок  *music*

uYKx2b-jzFc

 

А вам йогурти ще не набридли?)))))
  • ,

денситометрия в 18 или почему я в растерянности

Добрый вечер, дорогие брекетоносцы! сегодня моим брекетам 1 мес. и 15 дней. 03,06 я была на приеме у ортадонта. на этот прием она сказала мне принести слепки. села я в кресло, она посмотрела и офигела, говорит что ну уж очень быстро зубки выровнялись, сказала, что так не должно быть и тот результат который сейчас должен был быть только к осени, а я то радовалась что все так быстренько… в общем, Орт сказала, что кости слабые и велела сделать мне денситометрию — это анализ, который проверяет кости на прочность, но делают его только после 60 лет, а мне 18… кому-то такое делали???