Проблеми із міцністю зубів, невже відпала емаль?!

Привіт, я продовжу повість про останні мої негаразди з зубами і брекетами. Я зупинилась на тому, що дуга в мене від’єдналась, а ось те, що було наступного дня…
Потім мене спіткала ще одна проблема – і тут я вже відкрито панікувала. Декілька днів, а, може, й тижнів мене непокоїло щось на моєму зубі. Це «щось» вдавалося в ясна і відчувалось зайвим. Я боялася каменю, але на камінь це було не схоже. Це було щось, що виглядало, як наріст на зубі. Пізніше я зрозуміла що ж це було. І ось в пам`ятний день, коли я намагалася прилаштувати дугу, я знову звернула увагу на цей наріст і вирішила підковирнути його… Як це було неприємно і неочікувано, та цей наріст відвалився. І я одразу відчула, що це частинка мене зараз відпала. Прозорий, як скло і такий же міцний матеріал завширшки 4 мм, а завтовшки – 1 мм. Мені здалося, що це шматочок емалі.Та я була невпевненою, звісно, краще було думати, що це не емаль. Адже десь пишуть, що емаль біла, молочна. Хтось каже, що вона прозора. Та всі ресурси стверджують одне й те саме – вона невідновна. Принаймні, організм сам не може її відновити. Не хотілося б платити велику суму за процес механічного відновлення. І тут я згадала, що якось мій ортодонт дуже невправно мене зачепив досить сильно якимсь важким приладом, який відмірює на яку відстань клеїти брекети. Це був болючий удар, та вона не звернула уваги, а я ж помітила. Мабуть, в той час частинка емалі з’їхала вниз під ясна і створювала маленький дискомфорт. І тепер ось я не знаю, що робити. Можливо, це була і не емаль, але тоді що? Зуб той зараз не став чутливим, здається, що все так само, як і було. Та буду сподіватися на краще.
  • +1

  • 0

3 комментария

Liza94
Звернись до ортодонта.
Емаль дійсно не відновна природнім шляхом, її можна лише наростити (мені таке робили).
Я пригадую цей день, коли зняли брекети, рівно через тиждень в мене страшенно пік зубик, коли я їла, язиком зачепила чи пила воду, виявилось потоншання емалі через не якісний клей.
Vetochka
В мене поки все нормально, чутливість не змінилась. Недавно спитала у ортодонта, що б це могло бути, а вона сказала, що може матеріал відвалився або що. Здається, нічого страшного. І сказала, якби це дійсно була емаль, я б відчула.
Але всеодно дякую за пораду)
Liza94
Я дуже рада, що в тебе все добре!)
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.