• ,

Як носити трейнер?

Привіт!

Нарешті, я побувала у свого ортодонта. Дізналась про те, як же правильно носити трейнер, але спершу про сам трейнер. В попередній станні я писала який в мене. Коротко кажучи — це резинова вставка з вирізками для зубів, вона допомагає їм стати на свої місця та вирівнятись.

Правила:
1) Трейнер повинен підходити по розміру (назву та рецепт дає ортодонт)
2) Обов'язково відвідай ортодонта, щоб він впевнився в тому, що трейнер тобі підходить і ніде не заважають його частинки (зайві деталі вони прибирають для максимального комфорту та результату)
3) Перед тим як одягати трейнер, його потрібно намочити водою, бажано ледь теплою
— Забороняється кипятити трейнер, опускати в гарячу воду
4) Одягати його починаючи з верхньої щелепи
— Слідкуй за тим, щоб трейнер знаходився чітко по середині (там є відмітка)
— Міцно притисни пальцями, щоб трейнер одягся максимально щільно
5) Зачиняючи щелепу не переймайся чи правильно вона розміщена, тому що з часом вона сама почне ставати як потрібно (в цьому й хитрість трейнерів, вони розумні, самі встають як потрібно і рухають челюсть куди потрібно)
6) Міцно зтиснути щелепу і дихати через ніс
— В перші дні може виділятись велика кількість слюни, але це до того моменту, доки не звикнете
— Забороняється відчиняти рота після стискання
— Забороняється совати щелепу туди-сюди, вправо-вліво
7) НАЙГОЛОВНІШЕ ПРАВИЛО!!! Більшість лікарів буде говорити, що її потрібно носити лише тоді, коли лягаєш спати, але це брехня. НОСИТИ ПОТРІБНО ЯКОМОГА БІЛЬШЕ, тому що від цього залежить швидкість лікування
8) Знімаючи її потрібно помити в ледь теплій воді та почистити щіткою з зубною пастою, щоб не було наступного разу бридкого запаху і смаку
9) Зберігати трейнер потрібно в спеціальній коробочці в якій його і купите (в попередній статті були фото)
10) Обов'язково ставити догори дригом. Це пов'язане з тим, де знаходяться дирочки для вентиляції, а вони знаходяться знизу коробочки, тому її потрібно перевертати, хоча я зберігаю свій трейнер в вертикальному положені

А щодо мене, то в мене ліва верхня челюсть трошечки нижче, аніж права частина верхньої челюсті, тому коли я одягаю трейнер мені потрібно більше тиснути на праву частинку челюсті, аніж ліву. Ношу я його з самого ранку і до того моменту, поки не буду вкладатись спати. Звісно, коли я їм чи п'ю щось, я трейнер знімаю, мию, як і зуби після трапези і знов одягаю назад. Перші дні буде дискомфорт, тому лікар порадить носити трейнер годину, наступного дня 2 години, а ще наступного 3 години і т.д., це для того, щоб челюсть звикла до трейнера. Мені подобається носити трейнер, відчуваю себе боксером.

Ось і все, що я вже знаю про трейнер. Сподіваюсь, що інформація була корисною.
Щасти!
  • 0

  • 0

2 комментария

Vetochka
А чому трейнером тільки закріпляють результат? не знаєш, можна їм лікуватись? І як тобі носити, незручно?
Liza94
1) Трейнер фіксує зуби в потрібному положені
2) Що означає лікуватись? Носити з брекетами? Брекети вирівнюють зубки, а трейнер допомагає закріпитись в потрібному положені і відкорегувати те, що вийшло. Трейнер й носять ті, хто не носив брекети, при умові, що в них лише дефекти прикусу, а не зуби пішли погуляти. Трейнер носять після брекету ще через те, що зуби дуже чутливі після тиску і запихування в відведені для них місця. Трейнер теж створює певний тиск і навантаження на зуби. Якщо робити все з поспіхом, то можна і нашкодити зубкам. Трейнер замовляють часто підліткам(поза межами Європи) після того, як у них випадуть всі молочні зуби, щоб уникнути подальших труднощів з зубками. Знаю це, не через когось, а від першого джерела.
Я от попросила свого ортодонта, щоб після того, як потрібно буде знімати трейнер, щоб він мені дав іншу модель для подальшого носіння чисто для себе. Просто хочу щоб зубки були зафіксовані і міцними. Він сказав, що в подальшому це може не знадобитись, але для мого заспокоєння може виписати вже інший трейнер для підтримки результату.
3) Ношу з задоволенням. В перший день челюсть боліла, але потім все стало чудово. Спокійно ношу її в роті, посміхаюсь. Чим більше ношу, тим легше і менше помічаю вже його, що ледь на вулицю не з ним ходжу) Ледь помітний став. Раніше випирав, що аж губи ледь змикала, але зараз все добре.
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.