Смотритель: linelect
  • ,

Привичка

Відбулась вчора позачергова корекція! Останнім часом у мене все спокійно, я походу настільки привикла до брекетів що і в якісь мірі забула про них :-) Лікар замітив що проміжки між зубами( де колись були четвреті) досить не погано сходиться! Передбачив що мені вже не так і далеко до кінця… а тепер я почала розуміти тих, хто коментує своє зняття брекетів жалісливим прощанням! Ти привикаєш, до болю привикаєш до натертості щоки і губи,  це стає звичайним станом для тебе :-) Чи я полюбила їх??!) Наврядчи, просто привичка :-)
P.s у мене консультація виросла в ціні… уже 200 грн… А у вас?

Якого кольору лігатури ваші улюблені???

Ну а тепер по темі)

10 днів з брекетами, а таке відчуття, наче вже півроку пройшло. Зручно.

Через 10 днів йду на прийом до ортодонта. Думаю, якого кольору лігатури ставити… В кого які улюблені???? Порадьте)

І ще маю запитання… Мені не робили зліпок щелепи. Правда, в мене є знімок всієї ротової порожнини. Це нормально?
  • ,

їжа і мої брекети

Згадую коли мені вперше поставили брекети… Всі зуби шатаються, болять, вкусити нічого не можу. А їстоньки то хочеться. На допомогу прийшов блендер, вирішення всіх моїх проблем! Перший тиждень всю їжу перебивала в кашку, як малючку, і на роботу з собою теж таке брала. Не лякало мене м`яско і інша їжа, яку треба довше жувати. Звичайно смак трохи не такий як ми звикли відчувати, та краще так, ніж одна пюрешечка і кашка овсяночка. Далі різала все на маленькі шматочки, щоб одразу покласти до рота. О, вже світ мені посміхається, все не так погано, як здавалося з першого погляду. Жувати виходило, а от відкушувати було ще боляче. Через деякий час перейшла на звичну їжу і зовсім розсміливішала, навіть горішки хрумкала! Та був на моїй практиці і сумний досвід злітання брекетів, після шашличку і огірочків. Про це на пишу окремо.

Давайте підтримувати одне одного, брекетоносці

Саме так, адже це — не важко, коли бачиш брекетоносця на вулиці, зовсім просто посміхнутися йому, побажати доброго дня, адже тобі близькі ті ж самі речі, що й цій людині.
Цей світ — дуже жорстка річь і кожен з нас майже щодня зтикається з проявами цієї жорстокості, вихід з цього тільки один — стати добрішими и уважнішими одне до одного. я пам'ятаю свої відчуття при зустрічі з брекетоносцями, при спільних посмішках та купі спільних тем, з одного боку людина — може бути тобі зовсім лівою та незнайомою, але брекети — той аспект, що робить вас майже сімєю. Ви годинами можете розмовлять про тупі речі пов'язані з носінням заліза і це зближує.
Впевнений, завдяки брекетам багато хто — знайшов своє кохання, багато людей знайшли друга на все життя саме завдяки брекетам, хтось навіть найшов своє покликання або захопився стоматологією, що потім повело його по життю, тож дивитися на всі ці речі треба виключно позитивно та з розумінням того, що кожної миті коли щось міняється, з Вами відбувається щось прекрасне.

Будьте впевнені, якщо ви почнете змінювати світ з себе (як нам рекомендують пращури), та допомогати людям у яких ті самі проблеми що й у вас, то у момент коли Вам буде необхідна допомога (будемо сподіваися, що це завжди буде незначна психологічна потреба) — у Вас буде не одна широка спина на яку можна покластися.

Будьте добріші та уважніші, щасти Вам)
  • ,

Капи і ретейнери

Дуже вибачаюсь що довго неписала. Травневі свята, самі розумієте, виїзджала за місто.

Продовжу тему капи і ретейнери. Чи насправді потрібні?

Дуже тебе, Nato4ko, розумію. Я теж мрію щоб все закінчилось. Так, чесно кажучи, набридло ту капу носити…але треба! Тим паче, що це не назавжди, а на деякий час. Я свою на верхній щелепі носила пів року. Думаю, ы з нижньою буде так само. А ретейнер, він зовсім не заважає. В мене їх два! Заміни  не ті, не інші  не потребують.

Можливе корегування. Вмене була ситуація коли трішки відколовся матеріал, на якому тримається ретейнер. На прийомі, лікар просто нанесла новий матеріал. Зламати капу чи ретейнер, як брекет не можливо. Тож не варто нервувати по цьому приводу!

Нас мільйони :)

Прийшла я сьогодні в садочок… на співбесіду…

Зустріла ще 3 вихователя в брекетах  :-D
Цей світ мене потрохи радує !  :-) :-)

Співбесіда, наче, добре пройшла. Прийшла, посміялась і пішла!
Кажуть, покличуть на другий етап відбору… Буде видно =)

P.S. брекети справді притягують хороше  *heart*

Чому наша посмішка - так важлива суспільству/психологічний аспект брекетів

Так вже повелося, що люди з самого початку свого більш-меньш свідомого життя — починають оцінювати та обирати тих, хто може бути з ними поряд, та хто може «достучатися» до їхнього серця. Тож у кожної людини яка присвячує цьому ділу якийсь час — є певний набір пунктів, що дозволяє цей вибір призвести максимально правльно саме для неї.

Коли людина засуджує іньшу по зовнішнім факторам (криві зуби, чи погана шкіра) — це звичайно не говорить про велику кількість розуму у зієї людини, тому як ці зовнішні речі — ніяк не роблять їх «власника» гіршою людиною, проте так доволі часто трапляється у нашому світі. Тож брекети, як штука, що рівняє зуби — дуже важлива у тому плані, що ми розширюємо межі та робимо себе відкритими для більшої кількості людей, якій саме ці зовнішні фактори — здаються важливими та необхідними.

Звичайно, людей, що оцінюють тебе виключно за твоїми зовнішніми вадами — краще не допускати до кола друзів чи близьких, проте, життя — така штука, що ніколи не знаєшь хто з цих зверхніх, або дещо нещирих людей — викажеться тобі корисним та необхідним через деякий час.

Тому брекети, як спосіб розширення своєї реальності, кругу знайомств, та можливостей — дуже важлива штука, особливо якщо у Вас за специфікою роботи чи діяльності — є у цьому необхідність.
Широка посмішка — широкий світ!) Добра Вам, брекетоносці!)