• ,

Секрет паст, як впізнати небезпеку?

Закінчимо сьогодні тему про зубні пасти. Раніше я писала про мою колекцію паст і про користь та шкоду складових більшості з усіх паст. Сподіваюся також, що заінтригувала вас обіцянкою розповісти про «таємний» спосіб визначення кладу пасти. Таємний він тому, що відкрито там нічого не сказано, але ви можете дізнатися загальну характеристику пасти. Також про цей спосіб знають далеко не всі, про нього мало де повідомляється і я взагалі випадково натикнулася на нього. Але сьогодні наше вузьке коло довідається про Нього…
Та спочатку невеличка передмова. Як ви вибираєте пасту? Чи звертаєте увагу на склад чи просто обираєте пасту про яку дізнались з реклами. До речі, найчастіше продукція, що найбільше рекламується, має найменшу якість.
Наприклад, у США на тубах з пастою друкуються попереджувальні написи про загрозу отруєння пастою при ковтанні та ін. Та наші виробники на тубах розміщують лише рекламні написи, що повідомляють про «крутість» вами обраної пасти, погоджуєтесь?)
А склад зазначений на упаковці, яку зазвичай одразу викидають, особливо не вчитуючись. Чому б це?
АЛЕ.
Туба з пастою може нам дещо розповісти. Чи помічали ви коли-небудь невеличку горизонтальну лінію зверху на тубі, в місці де вона начебто скріплюється? Якщо помічали, то, мабуть, і не звернули уваги, вважаючи, що це — дизайн. Та дарма, адже це зовсім не дизайн, а саме інформація, що вас зацікавить. Так виробники зашифрували цю інформацію. Звісно, для зручності… Ось фото, які я знайшла в інтернеті і задля наочності обвела лінії у фоторедакторі. Шукайте червоне коло, а всередині — риска)



а ось фото моїх паст:

Тож інформація про склад розшифровується за кольором цієї лінії. Чорна, червона, синя, зелена.
1. Чорна лінія. Містить речовини, що, скоріше за все, погіршать ваш стан, якщо ви страждаєте пародонтозом. До того ж, ці пасти небезпечно використовувати людям, що мають проблеми з яснами. (Коли про це дізналась, збігала одразу до ванної кімнати та подивилась – на моїх пастах немає чорної лінії).
2. Червона лінія – найнебезпечніша. Вона містить такі небажані речовини про які я вже розповідала, як фтор, поверхнево активні речовини, триклозан. А до того ж – поліетилен гліколь, оксибензол та ін.
3. Синя лінія. А от синя лінія – непоганий варіант. Звісно, не зелена, але не чорна й не червона. Шифровка означає, що паста містить синтетичні, не шкідливі для здоров’я людини складові. Переважна більшість синіх ліній міститься на пастах середнього класу – недешевих і недорогих. (На моїй колишній – Лакалуті – є така лінія).
4. Зелена лінія. Ви вже, мабуть, здогадуєтеся. Зелений – колір свіжості, здоров’я. Так, зелена лінія означає, що паста містить натуральні елементи, що не шкодять здоров’ю людини (І я так зраділа, побачивши на всіх моїх пастах «Сплат» зелену риску!).
ПІДСУМКИ.
Все, що було сказано тут і раніше, зовсім не означає, що необхідно викинути пасти, щітку, ополіскувачі і все-все, і забути про чищення зубів. Але необхідно уважно читати склад зубної пасти. У складі безпечної пасти не буде триклозану, ПАР(ПАВ, лаурил сульфатів), фтору (флуорід), поліетиленгліколя, оксибензола.
Сподіваюся, стаття була пізнавальною, і ви все-таки дочитали її до кінця))))
  • 0

  • 0

3 комментария

Nata
  • Nata
  • 0
Цікаво було, я особисто не звертала увагу на таке ніколиgrin
Vetochka
Так, я теж. Але, погодься, це важливо.Варто поширювати цю інформацію серед люди )
Nata
так, це важливо усім знати wink
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.