• ,

"Сюрприз" під яснами


Привіт, розкажу вам сьогодні про причину незапланованої корекції, котра була у мене вчора. Все-таки довелось мені піти раніше на неї. Чому? Зараз розкажу.
Коли мені ставили брекети, я знала, що вони потребують підвищеної уваги і ретельного догляду. Але, погодьтеся, важко отак одразу звикнути чистити зуби після кожного прийому їжі або, якщо не чистити, то принаймні полоскати.
Перші тижні мені далося важко і я навіть вигадала висловлювання «Носити брекети – це прекрасно, ти ніби кожного дня носиш з собою невеличкий запас їжі, і коли зголоднієш, варто зробити лише декілька рухів язиком..» Це, звісно, жарти, але треба бути дуже дисциплінованим, щоб у роті не залишалось часточок вашого сніданку, обіду, вечері…
Особисто я перші дні всюди ходила з зубною щіткою і чистила зуби, але скоро мені це набридло.
Так ось через декілька місяців носіння брекетів, коли моя увага послабилася, в мене з’явилась ще одна проблема: гній.
І як це неприємно, та довелось із цим боротися. Тішу себе надією, що тут не моя провина, просто так склалися обставини. Гній з’явився у яснах, біля нижньої лівої сімки, там, коли надягали кільце, утворилось щось, як западинка. В мене ця сімка невеличка і кільце довелось загнати під ясна. З першого дня ж в проміжках, куди прилаштовується дуга, я не могла чистити йорш-щіткою, було боляче.
А коли недавно я роздивлялась свої зуби у дзеркалі, помітила, що ясна біля сьомого зуба запалились, почервонішали. Відтягнувши ясна, я побачила жовтувату рідину, її було небагато, але вона дуже неприємно пахла. Я одразу вирішила, що це гній. Раніше я ще звернула увагу на те, що при чищенні зубів у мене трохи кровили ясна. Це, звісно, було наслідком наявності гною. Декілька днів я думала-думала, а потім вирішила дзвонити ортодонту.
У нас з нею якийсь дивний зв’язок. У прямому значенні. Я завжди чую її добре, а вона ледь розуміє, що це я і зовсім не чує слів.
Врешті-решт ми домовились пересунути корекцію на найближчий тиждень, тобто на цей. Тим паче мій зубчик без брегета ну дуже сумував. А точніше мені було сумно)
Наступним разом я розкажу як проходила така незвичайна корекція і які ліки мені порадила ортодонт.
А вам бажаю здорових ясен.
  • 0

  • 0

4 комментария

Liza94
Завжди коли виникали негаразди з яснами я полоскала рот ромашковим чаєм чи ротоканом, і вже через день все ставало на свої місця, раджу wink
Vetochka
Я теж травами полощу зараз)
Liza94
Спрдіваюсь, що в тебе скоро минуть негараздиblush
Nata
  • Nata
  • 0
у мене були почервоніння, були запалення серйозні, що без кільця ходила пару тижнів.Навіть зараз присутній дискомфорт, зубний рід зрушвися і кільце змістилось давить на ясна. але до дакого не доходило… Тобі зняли кільце щоб зажило чи просто прочистили?
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.