• ,

Гігієна - це проблема

Так-так, як би там це не звучало але гігієнічні процедури під час носіння брекет-системи — дуже тонка справа. По-перше — краще брати спеціальну рідину для полоскання рота, вона дуже круто дезинфікує та взагалі дає приємний запах. Тому як здорові зубки — це не тільки беспосередньо заслуга того що вони самі чисти, але й того, що чистий весь рот. Бо за здоров'я наших зубів відповідають і ясна і ротова порожнина і навіть язик.

Щодо брекетів — мій ортодонт завжди казав мені «Дуже погано чистиш, Артеме, дуже погано», але я чесно кажучі і досі не знаю як це робити краще. Я купив спеціальну щітку, та маленькі йоршички (проте користувався ними усього декілька разів мабудь, не беріть, краще зубочисток у пузатій хаті нагрібайте), вичищав усе два рази на дань і все одно не мав ідеальної гігієни.

По початку доктор рекомендував робити чистку що разу після їжі, та я швидко зрозумів, що таким чином не напастися не тільки зубної пасти, але й часу, який тобі постійно треба проводити вдома, нікуда не виходячі, тільки но сиди та чисть зуби.

Загалом після зняття системи — зубки були прихворівшими та трохи грязнуватими, проте в мене тоді була можливість і я все це підчистив та пролікував. Висновок — як завжди, наші кращі друзі — зубочистки та поменьше слухайте усілякі історії про те, як хтось зняв брекети і в нього посипалися зуби) Добра Усім)
  • 0

  • 0

1 комментарий

Nata
  • Nata
  • 0
Все хотіла написати і провтикаю :-) у мене аналогічно з гігієною, важко, а особливо коли працюєш....тобі краще бо ти уже скинув і знаєш як на це вплинув твій догляд..мені тільки догадуватись....
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.