• ,

Їжа і брекети. Дозволені і заборонені продукти.

Привіт, сьогодні я б хотіла стисло і докладно розповісти про поради, які мені дали в перший день встановлення брекетів. Зосереджені вони були на аркуші паперу, тому я досі можу чітко і ясно переказати вам головні заборони щодо їжі і поради щодо чищення.
Чесно скажу, я не притримуюсь всіх пунктів, але деякі з них потребують регулярного виконання.
Продукти, що НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ вживати після встановлення брекетів:
— Печиво;
— Чіпси;
— Різноманітні дієтичні хрусткі хлібці;
— Хрустка картопля;
Ці правила ви можете порушувати, але їсти забагато цих продуктів не варто, бо вони прилипають до брекетів і доводиться постаратись аби вичистити брекет-систему.
Продукти, що НЕ МОЖНА вживати:
— Сухарі;
— Бублики;
— Сушки;
— Горіхи;
— Цукерки з горіхами;
Ці продукти суворо заборонені, бо можуть зірвати або пошкодити апарат.
Додаткові попередження:
Карамельки, іриски, льодяники створюють сприятливу атмосферу для розвитку і розмноження бактерій.
При прийомі в їжу твердих овочів, як морква, яблука або інших твердих продуктів, слід нарізати їх невеличкими шматочками аби не кусати їх.
(Тверді продукти можуть змінити напрям дії сил або форму дуги, що не буде корисним для ваших зубів. Також можна відірвати брекет при кусанні, тому будьте обережні, якщо вирішили не дотримуватись цієї поради).
Морозиво і жувальна гумка теж можуть нашкодити і брекетам, і вам. Тому краще обмежити морозиво у споживанні, а від жувальної гумки раджу взагалі відмовитися. Використовуйте ополіскувачі або зубну нитку для очистки зубів від залишків їжі і освіження дихання.
Їжа з великим вмістом барвників може надати естетичним брекетам приємного рожевого, блакитного, червоного, зеленого, жовтого або інших кольорів, залежно від того, що ви їсте. Якщо ж ви не націлені на таку зміну у зовнішності, то краще не треба їсти яскраві тортики, пити напої і так далі.
Додам деякі поради з мого досвіду:
Не створюйте у роті різкий перепад температур. Розумію, що кава з морозивом – смачна річ, але емалі зубів вона шкодить. До того ж, можуть тріснути резинки і відпустити дугу у вільне плавання.
Якщо вам здається, що нічого страшного, якщо ви з’їсте…те і те, і те, що вам не радили вживати, то не накручуйте самі себе. Насправді, якщо ви не відчуваєте загрози, це не означає, що її немає. Пам’ятайте, що лікарі – досвіченіші.
Крім перепаду температур не слід вживати занадто холодні або гарячі страви.
Мабуть, це все, що я знаю про вживання їжі при носінні брекетів. Можете доповнити моє зняння своїм у коментарях аби поширити і свій досвід.
  • 0

  • 0

3 комментария

Liza94
Весело)))
Я все їла з переліку заборон, окрім сухариків та чіпсів(не їм їх з 11 років) smile
Трошечки сумую за тим часом, коли носила брекети, ех… joy sob
Vetochka
Правильно робиш, що не їж чіпси, я теж такого не їм. І взагалі, намагаюсь зменшити шкідливість забороненого продукту, наприклад шоколад — не кусати, а класти шматочок до рота і розсмоктувати, і якщо після льодяника дразу почистити зуби, нічого поганого не станеться. ТАК От і живемо)
коли поставиш ретейнер, буде за чим слудкувати, майже брекети wink sunglasses
Liza94
Чесно кажучи вже потрошку звикаю до них, але буде що розказати)))
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.