• ,

Нічого не можна вдіяти

Привіт, ось нещодавно повернулася від ортодонта. Тільки пройшло декілька годин, дивлюсь, а відклеєний і знову приклеєний брекет, як ні в чому не бувало — висить на дузі. " Це жааах! " — подумала я. Розгубилася спочатку, але потім знайшлась. Подзвонила знову лікарю, і почула, що нічого вже не можна вдіяти. Я брекет чи зачіпаю, коли жую, чи що. І доведеться почекати наступної корекції. А мій зуб, до того ж, не в дузі розташований (я не про металеву дугу, а про рівне півколо, за яким мають розташовуватись зуби), і тому навіть найміцніший клей його не втримає. А я так цього боялася! Але, коли я запитала, чого мені буде коштувати цей проміжок, лікар сказала, що це нічого страшного. «Коли зубки трохи вирівняються, ми це поправимо» — були її слова. Я так зрозуміла, що на наступній корекції замінять металеву дугу на обох частинах щелепи, а то її на останні зуби не вистачає і вони знаходяться без впливу. sweat Хочеться, щоб нарешті усі брекети були на своєму місці:

Хіба не краса?)
Але все ж таки це дуже неприємно. Прийти до клініки, витратити годину, потерпіти біль, поки знімають резинки і одягають нові… Потім вона ще свердлила трохи свердлом, щоб очистити зуб від залишків клею, потім активна маса яскраво синього кольору накладалась на поверхню зуба. Теж для очищення. Здається, ортодонт знала, що нічого доброго з цього не буде, бо дуже довго знезаражувала брекет ультрафіолетом. Аж тричі повторила нормований час.
Цікаво, я одна весь час закриваю очі, коли світять ультрафіолетом? Ви знаєте, що він шкідливий для очей?
Добре, що хоча б дугу мені скоротили. Коли я сама намагалась, в мене не виходило, але на пару днів вона одного разу помістилася в кільце, і я вже розслабилася. Та потім знову вилізла. Тепер, на жаль, з іншої сторони натирає і шкодить щоці(((
Якщо ще чогось не станеться, буду вже з нормально приклеєним брекетом тільки через два тижні.
Гарного вам дня)
satisfied
  • 0

  • 0

7 комментариев

Nata
  • Nata
  • 0
Суцільні веселощі)
про очі- я їх постійно закриваю, коли проходжу корекцію. а коли відбувався процес встановлення брекетів більше двох років тому — так я взагалі заснула smiley процедуру та ж двого відбувається relaxed
Vetochka
НУ, я тільки, коли ультрафіолет, закриваю. А мені не довелось спати на встановленні, боляче ж було sweat_smile
Liza94
Ти в яку клініку то ходиш?
Я на капеловку ходила, там чудовий ортодонт.
Зараз все ще до нього ходжу, тепер це мій ортодонт.
Круто було дізнатись, що це дядя моєї старої подруги зі школи, ще й живе в одному домі з моєю мамою)
Рада бути його пацієнткою=)
Vetochka
Моя клініка, здається, найдешевша в Києві. Стоматологічна Дніпровського р-ну. На вул.Алішера Навої, я не була знайома зі своїм ортодонтом, але вона нічого)
Liza94
Ні, я коли відвідую лікарів, то проти найдешевших варіантів і родичі знали, що я буду так би мовити влаштовувати забастовку!) Львине грає в мені) Але зараз, добре, що маю змогу ходити в часні клініки, якщо потрібно. Ні черги, ні ще якоїсь неприємності)
Vetochka
А я не жаліюсь, адже це державна стоматологія і це не означає, що там гірше, просто держава оплачує частково витрати пацієнта, там і пільгові ціни для держави-закупника матеріалів, приладів. А я Теля-Близнюки))))
Liza94
Кожному своє. Не кажу, що там гірше, але кожному просто своє)
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.