Смотритель: linelect

Перший досвід з хірургом

Ось уже місяць пройшов з тих пір, коли мені вперше видалили зуб мудрості. Хочу поділитися з вами своїм досвідом, так би мовити, пережитим.Сподіваюся, що стаття вас заспокоїть і надасть вам сил, якщо на вашому шляху знаходиться це випробування.
Одразу скажу, що боятися хіругра,інструментів, голки, бор-машини не слід. Адже, якщо ви вирішили встановити брекети і вам порадили видалити зуби, назад дороги немає.
Все, що я відчувала під час видалення зуба(тому що видаляється за раз тільки один зуб)- це — укол знеболювального, хоча він і неприємний. Це все, що вам доведеться перетерпіти за годину тридцять, адже приблизно стільки часу займає операція. Якщо вас добре обколять знеболювальним, все пройде нечутливо. Краще потерпіти укол чи втратити свідомість від болю, коли вам розріжуть скальпелем ясна?
Сам процес відбувається так:
1.Вам роблять пробу на знеболювальне, або колять, таке яке вам підходить(за вашим свідченням),
2.Перевіряють, чи ви досі в свідомості і починають операцію: розрізають ясна,
3.Зазвичай зуб сидить у щелепі, тому потрібно буде поколупатися в ній.
4.Можливо навіть пилятимуть бор-машиною,
5.Приблизно за годину ви будете сидіти в кріслі, а ваші ясна зшиватимуть
ТАДАМ!
І за цей час ви нічого не відчуєте, окрім уколу-проби на руці і уколу в ясна.
Ви будете чути хруст і скрегіт, але краще не звертати на це уваги. Тому, що хоч я зараз вас і втішаю, до мене вже підступає нудота. Краще просто дивитися на світло ламп і мріяти про щось далеке.
Звісно, після того, як наркоз буде відходити, у вас можуть початися болі. Вам пропишуть антибіотик, щоби не потрапили інфекції у рану. Доведеться декілька днів притримуватись дїєти: не їсти необроблену їжу, госторого, солоного, не пити гарячі напої.
Також вам випишуть лікарняний приблизно на 5-10 днів, тож відпочивайте в цей час.
Додам, що навіть, якщо у вас немає часу на відпочинок, я б радила відлежатися хоча б два дні. Адже це серйозна операція!
Зараз у мене залишилась ще одна вісімка(зуб мудрості), який видалять вже після зняття брекетів. Скоро я розпоім вам про ще одну операцію на зубках, а поки: Гарного вам вечора і не бійтеся лікарів! sun_with_face
  • ,

Деякі цікаві факти про брекети

Деякі цікаві факти про брекети

Поки моя ротова порожнина готовилась до встановлення брекетів, а перед цим мій ортодонт сказала подумати мені над тим питанням, який саме їх різновид я хочу собі. Якось я задумалася над цим питанням, і мені чомусь стало цікаво, які вони були раніше, якими вони можуть стати у майбутньому. Інфа знайшлася дуже цікава з цього приводу, це дивує і водночас надихає.
Як виявилося, що проблемою нерівних зубів переймався Гіппократ, але тоді не було необхідної технічної бази для розвитку цього питання. Я була вражена, оскілки вважала увесь час, що саме в наш час проблема набула актуальності, але глибина цієї теми сягає значно глибше, і це навіть не півсторіччя, а тисячоліття. Тому я зробила висновок, що проблема неправильного прикусу була завжди, а ось концентрація її сягає в наш час найбільшого розмаху.
Британські військові носили дуги на зубах, що були в чомусь подібні брекетам, і це допомагало зберігати цілим увесь ряд, тому що сила удару розприділялася по всих зубах, щ були під металевою дужкою. А ось прикладом брекетів, як певним чином гордості, були металеві прикраси на зубах китайської імператриці. Оздоблені дорогоціннім каміння, такі брекети давали зрозуміти, що перед вами знатна персона, яка якимось чином впливає на суспільно-політичне життя.
І що саме цікаве, та надихаюче, — це магнітні брекети майбутнього. Навіть не потрібно буде щось встановлювати, чекати та знімати. Принцип дії оснований на двох мініатюрних генераторах, що створюють магнітне поле разом з залізом у наших зубах, і тим самим будуть виправляти прикус. Неймовірно, але враховуючи темпи технологічного розвитку у сьогоднішньому світі, цілком очікувано. Скажіть ідея супер? Є над чим постаратися.
А вирішила я зупинитися на самих простих та класичних брекетах. По-перше, мене цікавить тільки процес виправлення недоліку зубного ряду. По-друге, чомусь саме до них найбільше відчуття довіри, тож буду йому слідувати.
  • ,

Нелегка підготовка до встановлення брекетів част 2

Ох і довго я оговтувалася опісля таких візитів, але радувало те, що загоєння йшло швидко, я навіть цього не очікувала. Думала, що знадобиться набагато більше часу. Але добре, коли все добре закінчується, рани загоюються, пережитий стрес швидко забувається. І можливо, когось ці рядки змусять піти назустріч своїм страхам. Нічого не повинно завадити вам на вашому шляху, якщо ви остаточно вирішили мати привабливу посмішку. Я взагалі спершу думала, що тільки мені потрібно видалення, але прочитавши у інеті побільше актуальної інфи усвідомила, що таких випадків багато. Кожний випадок свого роду унікальний, у всіх різні проблеми.
Мій ортодонт похвалила мене, що я мужньо все перенесла, сказала мені перепочити деякий час, щоб рани остаточно загоїлися, а вже потім можна буде приступати до зліпків та замовлення брекетів. Як і у всіх, після видалення зубів, в перші дні мені зовсім не хотілось їсти, та воно і не дуже рекомендувалося. Потім вже, коли справи пішли на поправку, я видихнула з полегшенням, бо вернулась до нормального життя. Але після цього починався інший період, інше випробування. До речі я взагалі рахую, що потрібність у брекетах, та наявність погіршеного прикусу, кривих зубів, це не що інше, як випробування. Але всі випробування даються нам для того, щоб їх пройти. Тому в жодному разі не потрібно падати духом чи опускати руки, тільки діяти, та йти вперед.
Так ось, що я хотіла сказати, оскільки я навчаюся в коледжі, то увесь час перебуваю серед однолітків, і спочатку дуже соромилася, що я без такої кількості зубів. Мені не хотілося ні спілкування, ні відповідати на лекціях, хотілося лише одного – сховатися, щоб мене не бачили. Отже фізично рани загоювалися швидко, а ось психологічний дискомфорт очікував мене щоразу, коли потрібно було занурюватися у процес навчання. Ось такі перепади настрою я мала. З одної сторони, оптимізм мене не залишав ні на хвилину, а з другого боку була замкнутість і невпевненість, що посилювалася.

Брекети і вік

Сам я не являюсь брекетоносцем, але мене оточують вони. І коли вони (брекети) зачепили і моє життя, то почав замічати їх також дуже часто. Не знаю, як би я ставився до них, якби не привик їх бачити часто, але зараз мене вони не дивують, а просто в голові думки "+1 брекетоносець поряд")

На моїй роботі є брекетоносець, вона займає керівну посаду, їй 33 роки.

По моїм спостереженням в Україні люди за 30-ть вже не звертають увагу на свій зовнішній вигляд, запевняючи себе, якщо їм це не потрібно було до 30, то після — точно вже не треба. Або вони заглиблюються в рутину (Крысиные бега) і просто не мають часу.

Тому такий вік — 33, для брекетоносця — це показник, що все навколо прямує до кращого. Хоч 1-н випадок не є показником, але будемо надіятись на краще.

 

Пишіть в коментарях, чому ви не поставили брекети ще раніше?
  • ,

Нарешті консультація

Все, я дочекалась цього чудового моменту  :-)  :-)

Вчора видався дуже насиченим день, справ багацько, але на п'яту годину ми з малою були «як штики»! Та трошки довелось зачекати (стоматологія наша невелика, лише два кабінети, а лікарів багато).

Тож, по-перше, малій моїй вирішили поставити після зняття брекетів ретейнери (бо для капи вона не дуже відповідальна). Тому поставили остаточну дугу, щоб передні зуби стали трішки під кутом, аби вона нижніми ретейнер не зкусила. Біднесенька вийшла з кабінету трішки не ридаючи, бо ставилося боляче, і зуби одразу стали боліти нещадно. Одне радує – їй залишилось тільки біля двох місяців носити

По-друге, мені теж замінили дугу: продовжуємо розширяти верхню щелепу. Знову чіпляв резиночки та чомусь почав вмовляти поставити різнокольорові. А я як раз побачила у нього світлі бузкові, і вони мені так до душі припали. А він: та нащо, вони ж майже прозорі. Ото я не зрозуміла, чому він був такий настирливий, але на своєму настояла. Якось зроблю фото і покажу.

По-третє, моїм найстрашнішим страхам не доведеться справдитись: вісімки видаляти ми, все ж таки, не будемо (звичайно, якщо орт знову не передумає). Виявляються, що моя щелепа здатна розмісити ще кілька зайвих зубів.

По-четверте, подивився стоматолог мій прикус і сказав, що все дуже непогано. Якщо все буде продовжуватись в тому самому темпі, взимку будемо знімати.

А вже після усіх замін відбулась у нас довгенька розмова про моє чищення зубів (яка паста, яка щітка, як саме я чищу) та чутливість у прикореневій зоні (де оголені шийки зубів). Трішки посварив за те, що жорсткою щіткою чищу, наказав купити середньої жорсткості та назвав такі фірми, що я в житті не чула. А потім такий: та ні, зараз, мабуть вони майже не продаються. Щодо чутливості та відновлення кістки щелепи: наказав більше молочного їсти, додатково кальцій приймати (тож, сьогодні побігла до аптеки за вітамінами). І вже зранку не так інтенсивно зуби чистила  :-D :-)  :-D
  • ,

Що нас очікує далі...

Поносили брекети, зняли, і думаєте що це вже все? Е ні! посмішка чарівна, зуби рівнесенькі. Та якщо не продовжити фіксувати зуби після зняття брекетів, все може стати як раніше, або навіть жахливіше.

Знявши брекети, обов`язково на внутрішню частину зубів- резців приклеюють ретейнер( пластина яка буде стримувати рух ваших зубів. Другим етапом є капа. Після зняття брекетів і встановлення ретейнера, роблять зліпок зубів і через декілька днів можна забирати і носити. Капа одягаеться на ніч, постійно ходити з нею не потрібно. Свою капу на верхню щелепу я носила пів року. А перестала, коли при одяганні вона стала злітати, значить зуби закріпились. На нижню щелепу одягаю й досі. Минуло майже три місяці, а я й досі відчуваю як капа тисне на мої зуби. Це значить що вони все таки розходяться після зняття брекетів.

А от зретейнером інша справа. Якщо тобі небагато років — максимум до 25 років, тоді будеш носити з ним ходити декілька років. А якщо більше 25 тоді носитимеш завжди. Звичайно якщо не буде ситуяції потребуючої зняття ретейнера, наприклад заміна зуба. Я ношу обидва, і верх і низ. Спочатку ретейнери як й брекети заважали, а потім звикла як до рідних. Заараз не звертаю на них уваги і це зовсім мені не заважає.
  • ,

Брекети - Чи варто воно своїх грошей?

Кожен хто задавався питанням про те, щоб поставити залізне диво на свої кривуваті зубки — у будь якому разі був здивований його вартістю (особливо у теперішні часи) тож тут постає питання «Чи дійсно воно того варте» і раціональність брекет системи можливо ідентифікувати для себе лише зваживши усі «за» та «проти», чим ми зараз і займемося.

Отже, особисто я — завжди хотів працювати на сцені, хотів мати змогу спілкуватися з високопоставленими людьми і це накладало на мене певні обов'язки. Якщо ви читаєте мій блог, то у попередніх постах — можете знайти інформацію про те, що безпосередньо брекет система чи криві зуби — ніяк не заважали моєму особистому чи громадському життю. Я завжди був таким який є і це не залежало від форми моєї посмішки, проте — в мене була мрія!

Саме мрія — це та річ, що спонукала мене подивитися у майбутнє та зрозуміти різку необхідність та раіональність цієї затії. Коли я подивився на прайси стоматологічних клінік — не скажу, що я був здивований, проте я чекав трохи меньшого, зараз же розумію що я встиг як раз на нормальні ціни (моя система з усіма дрібничками та сервісом обійшлася мені порядку 13 000 грн), тому я не жалкую про це, хоча й потрібно було трохи затянути пояса на той час.))

Тож якщо ви маєте мрію і знаєте що вона потребує від Вас певних зусиль, які можуть бути виражені саме у брекет-системі і у Вас є можливість її поставити, ні в якому разі не сумнівайтеся і робіть це. Гроші — річь яка буде приходити та йти по життю, а безцінна інвестиція у самого себе — коштує дорожче всього.
  • ,

Перша корекція ...

І так настав той день, коли мають мені змінювати дугу і резинки… Декілька хвилин під дверима кабінету і от я в кріслі сиджу мучаюся від болі (насправді не думала, що знімати резинки буде так неприємно і боляче). Зняли дугу і відчула що мої зубки дуже ворушаться. Ортодонт знову кричав, що погано чищу зубки, що маркування ще не зчистилося, але є вже деякі зміни: на нижній щелепі з'явилася щілинка між передніми зубками. Місця видалених шестірок затягуються, все гуд. Поставили мені такі милі фіолетові резиночки. Весну навіюють)))
Якраз на даний момент проходжу практику в школі і веду уроки в старших класах, дітям дивно, що я — вчитель і в брекетах. Говорять що я злилася зі школярами, тепер приймають за свою)))