Смотритель: linelect
  • ,

Коли залишається вже небагато…

Сьогодні ми з моєю малою вирахували, що їй залишається лише місяць. Слухайте, вона насправді засмучена: каже, що в брекетах дуже мало ходить, що до них дуже привикла, що буде важко розлучатися, ба навіть готова ще в них ходити (це вона вперше озвучила, коли були на останній консультації; орт дуже здивувався, сказав, що звичайно просять зняти раніше; та, в принципі, якщо є така забаганка, він дуже проти не буде).  :-D

Та я її заспокоюю: ще на кілька років їй забезпечене постійне сусідство з молодшим братом брекетів – ретейнерами  :-)

Нас мільйони :)

Прийшла я сьогодні в садочок… на співбесіду…

Зустріла ще 3 вихователя в брекетах  :-D
Цей світ мене потрохи радує !  :-) :-)

Співбесіда, наче, добре пройшла. Прийшла, посміялась і пішла!
Кажуть, покличуть на другий етап відбору… Буде видно =)

P.S. брекети справді притягують хороше  *heart*
  • ,

Спеціальна гімнастика

Учора забула розповісти про гімнастику, яку орт сказав мені робити, щоб нижня щелепа виходила вперед. Я про таке, звісно вперше чула, та все ж…

Отже, кожного ранку та кожного вечора потрібно по 10 хвилин напружувати м'язи лиця та виставляти нижню щелепу сильно вперед так, щоб нижні зуби набагато перекривали верхні. Як стоматолог сказав: «Якщо важко так робити, можна просто закусувати верхню губу. Я так дітям раджу робити».

Того ж вечора я почала «тренування». Чесно скажу, утримувати у такому стані щелепи достатньо важко, вони намагаються стати назад, а м'язи справді перевтомлюються. Коли закусуєш верхню губу, в мене це справжня біда: зуби зісковзують, верхня губа стає опухлою та трішки ниє. Але я не здаюся та продовжую  :-)

Отака в мене «зубна» фізкультура  :-D
  • ,

Вагітність і брекети (частина 2)

Минулого разу я почала розповідати як наважилась ставити брекети, плануючи вагітність. Минуло 7-8 місяців і я дізналась про свою вагітність.  Майже нічого не змінилося, як і раніше ходила на прийом до лікаря по графіку і доглядала за зубами. Лише додадково приймала кальцій для зміцнення емалі, і двічі (за період вагітності) лікувала ясна.

На той момент в мене вже були брекети на двух щелепах. На 5-6 місяці вирішили що потрібно зняти верхні брекети. Тому мені доводилося їздити до лікаря кожні 2-3 тижні.  Було тяжко, оскільки мені потрібно було їхати через все місто. За 2 місяці до пологів я звільнилась від кайданів брекетів. Та на нижній щелепі продовжувала носити їх. За 2 місяці післа народження я повернулася до лікування.

За час носіння брекетів я встигла завагітніти і народити, а зняла повністю брекети коли моєму синочку було майже півтора рочки. Тож не треба відкладувати лікування на потім, це аж ні як не заважає працювати і жити повноцінним життям!
  • ,

Архів фото...

Я не раз говорила що не можу знайти фото до брекетів де чітко можна побачити мої зуби. Я знайшла фото, прийшлось обрізати, але доказ того що у мене були криві і жахливі зуби є :-( IMG_9811 IMG_9817

Коли  у тебе брекети, і уже досить довгий період, ти не можеш згадати яка твоя посмішка була без них. Ти уже і не можеш пригадати  як це проводити язиком по верхніх зубах  :-D

Я переживаю за результат, переживаю щоб не прийшлось носити їх більше трьох років, осінню уже буде два роки! просто вірю що лікар — ортодонт  знає краще, і поганого не порадить. І як я зрозуміла по фото дівчат брекетоносців, у мене складний випадок, і тут як не крути а чекати результти прийдеться більше часу…

І до вашого перегляду фото начинаючого фотографа своїх зубів з брекетами, на даний момент мій вигляд і стан положення зубів  *curtsey*

2015-03-24
  • ,

Фото!

DSC_9846.JPG25555

Хотілось фото, з червоною помадою як у Лєнки, а получилось фіг зна що… :-D Не пристосовані мої зуби до такого шику)  Вони криві, надщерблені, не рівні, на фото бачу що ростуть в різні сторони. І ось дилема, немає фото щоб побачити які вои були до того, є фото здалеку,  лікар — ортодонт не робив фотографію «до», забула нажаль. Так що любі брекетоносці прийміть до уваги!!! Робіть фото, просіть ортодонта щоб робив фото! Тільки так ви зможете побачити результати, і оцінити свою чудо брекет-систему

PS. фото з архіву, ось такий у мене зараз кіпіш на зубах
  • ,

М - Мудрість

Щось відчуваю, як я на очах мудрішаю  :-D

Зуби зліва продовжують лізти. Чого раптом знизу вирішила вісімка, зрозуміти не можу (верхня, ясне діло, через ворушіння зубів на верхній щелепі). Сьогодні ввечері навіть кров з ясна йшла. Та лімфовузол під нижньою щелепою зліва став боліти.

Намагаюсь жувати на праву сторону. П'ю ромашку. Та полощу рота нею же.

До речі, відчуваю, як зуби зліва «виповзають» назовні. Через те майже постійно натирає слизову біля лівого кута рота. Не смертельно, звичайно, та й порівняно з болем від прорізування – просто квіточки. Та якось неприємно.

До наступної корекції залишилось трішки менше місяця. Жахаюсь, жахаюсь і жахаюсь…
  • ,

Чищення зубів

Наталя навіяла тему :-)

І до встановлення брекетів зуби я чистила регулярно. Але тепер я стала якимось маніяком: пожувала яблуко – полоскати рота, пообідала – пройшлась зі щіткою. Щоб іти до когось в гості, треба обов'язково мати йоржик. Якщо я його забуваю – все, на їжу табу накладене. Хоча кулька разів було таке, що поверталась додому голодна, на моєму шляху попадався продуктовий магазин, і я купувала якесь солоденьке (шоколадний батончик чи булку). А потім йшла по дорозі і намагалась непомітно для оточуючих дістати язиком усе налипле. Виглядає це, напевно, кумедно :-)

Взагалі, тема ця для мене болюча. Бо, каюся, я люблю їсти квашену капусту, мандарини, апельсини, м'ясо (воно в мене постійно якесь волокнисте). Як розумієте, усі шматочки нещадно застрягають в елементах системи, і мені інколи потрібні титанічні зусилля, щоб їх дістати.

Ще один великий секрет: я інколи жую жувальну гумку. Знаю, що не можна. Намагаюсь оминати брекети, коли жую, роблю це внутрішніми краями зубів. Та вже було кілька разів, що гумка застрягає. Це взагалі жах! Вона починає ділитись на маленькі ниточки, і зняти з брекетів її майже неможливо.

Після кожної такої чистки раз кажу собі, що не буду такого робити. Та, виходить, що сама себе обманюю…
  • ,

Фото після корекції

Викладаю фото через 3 дні після корекції.

 20150301_010107

 

Здається, що кольори резиночок – жовто-блакитні, але насправді вони жовто-зелені, навіть жовто-бірюзові. Дуже гарний колір, та, нажаль, в ортодонта резинок цього кольору вистачило лише на половину моєї щелепи, і довелося розбавити жовтим. Тож усієї краси тепер не видно  *unknw*

Уявлення не маю, чому виходить така плутанина.
  • ,

Оновлення «набору брекетоносця»

Відучора мої віск та інтердентальна щітка завели собі нового друга. Тепер в їх теплій компанії з'явилась міжзубна нитка.

До вчорашнього дня я ті нитки лише бачила у відділах, де продаються зубні щітки, та, як правило, обходила їх стороною. Бо здавалось воно мені якимсь дивним пристроєм невідомо для чого. Але похід до стоматолога на день закоханих приніс ще й такі пізнавальні плоди: стоматолог роз'яснила, що нитка конче потрібна для брекетоносців, бо ані звичайна щітка, ані інтердентальна не можуть вичистити проміжки біля ясен. До того ж навчила правильно користуватися ниткою. Та здивувалась, що в мене є міжзубні щітки: ніби про ті йоржики знають дуже мало людей. А я їх давно бачила в аптеках та навіть сама запропонувала ортодонту користуватися ними, коли тільки встановили брекети.

Чесно кажучи, думала, що все одно не буду купувати оту нитку. Та в неділю вийшла в аптеку за вітамінами та випадково побачила її у вітрині. Нитка виявилась білоруського виробництва, не дуже дорого, тож, вирішила спробувати.

Що сказати з приводу використання? Так, вона пласка, тому між зубів не застрягає, але реально щось вичистити – не знаю, не впевнена. Може, просто в мене ще нічого серйозного не застрягало. Буду експериментувати далі  :-)