Смотритель: linelect
  • ,

зуб мудрості!?

В загальному у мене все проходить добре і спокійно. Скоро іду пластинку знімати) але є у мене постійно тривога за мій зуб мудрості на нижній челюсті. Мені його не вирвали до встановлення брекет-системи, у мене був відсутній один зуб на нч.

Тепер та щілинка зійшлась але між першими на нч відкрилась щілинка) Зуб мудрості тільки на половинку замітно, інша часть ще під яснами захована.Лікар-ортодонт говорила що потрібно буде його вирвавати, але коли і як бути тоді з брекетами нічого не промовилась. Варіантів куча а відповідей немає)))
  • ,

Ось що робить кільце в яснах

2 фото
image
unamused
Замітила сьогодні почервоніння. Зробила фото і приблизивши замітила жах. Я не знаю що це, не болить не турбує але там в глибина, і пожовтіння. Мені під час корцекції зелітіло кільце. Ортодонт попередила що воно трішки надавило. Не думала що це трішки так вигяладає. Ясна настільки страждають… Полоскати і надіятись що все пройде relaxed
Я багато писала про свої кільця, бо виявляється не у всіх вони є. Ось деякі проблемні записи grin
Досвід носіння брекетів на коронках...
  • ,

Я не знаю що робити...

Почали боліти на нижній щелепі зуби, думала щіткою зачіпила. Але коли добре придивитись — замітила що зуби два передніх нижніх видно крізь ясна… У мене був шок, консультація в пятницю… я не знаю чого чекати. Я розумію брекети тиск на зуби, зрушення, але втратити зуби я не хочу… scream
  • ,

ось і настав цей день

От і настав той довгоочікуваний день)
Я зняла брекети. Радості куча. Довга процедура і болюча трохи. Залізячки зняті, чистка зроблена… зуби просто шик) Така щаслива ніби мільйон мені подарували. 13 місяців праці, трохи терпінь. В загальному вирівнювання зубчиків пройшло добре. Зараз дуже не привично до гладеньких зубів) Ходжу і весь час в дзеркало задивляюсь) На нижню щелепу поставив лікар ретейнер… а на верхню щелепу маю ще 2 місяці доношувати пластину, щоб трошки розштрити в.щ, бо брекети цього не можуть зробити)
  • ,

Привичка

Відбулась вчора позачергова корекція! Останнім часом у мене все спокійно, я походу настільки привикла до брекетів що і в якісь мірі забула про них :-) Лікар замітив що проміжки між зубами( де колись були четвреті) досить не погано сходиться! Передбачив що мені вже не так і далеко до кінця… а тепер я почала розуміти тих, хто коментує своє зняття брекетів жалісливим прощанням! Ти привикаєш, до болю привикаєш до натертості щоки і губи,  це стає звичайним станом для тебе :-) Чи я полюбила їх??!) Наврядчи, просто привичка :-)
P.s у мене консультація виросла в ціні… уже 200 грн… А у вас?

Зубастий бабайка

Чомусь мені здається, що діти саме так на мене реагуватимуть  *pardon*

Завтра на мене чекає ще одна співбесіда, але явно цікавіша, ніж попередня! Співбесіда на посаду викладача в британському дитсадочку!

За освітою я «Бакалавр філології. Філолог. Викладач англійської та французької мов та літератур. Перекладач»,  як пишуть у дипломі  *curtsey*

З дітьми працювати обожнюю! Коли викладала у школі в Миколаєві, діти проводили мене геть на вокзал (бо сама я з Хмельницької області) і досі пишуть у вк «Юліє Сергіївно, приїжджайте! Ми скучили!»  *sorry*

І ось тепер в мене закрадається страх, що посада, на якій я б працювала із величезним задоволенням, може пройти повз… Певно в жахіттях буде снитись мені, як я прийду до дітей, буду читати їм казочку, а вони побачать залізні зуби, полякаються і почнуть всі разом ридати… :-D

 

Співбесіда у брекетах

І все б нічого, якби я була десь посеред України… а я… в Грузії!

Вчора мої кривенькі зубки посадили в клітку =) І саме вчора на мене чекала важлива співбесіда.

І ось так, українське дитя із залізними зубами пішло підкорювати столицю сонячної Грузії… Точніше її туристичні осередки — готелі! Як на мене, це саме те місце, де недуже часто доведеться розмовляти своєю ломаною грузинською  *yess*

І на роботу мене, наче, взяли. І вже в п'ятницю на всі 24 години готель мій  :-D
Але мені здається, в цих моїх залізячках є щось особливе!
Два місяця я шукала роботу, надіслала купу резюме і не отримала жодного дзвіночка! (В готелі працює знайома, вона мене туди порекомендувала.) Щойно я отримала розпорядження від власниці готелю, мені зателефонували ще з однією пропозицією!!!

Надзвичайно! Може із залізом у мене й магнітик з’явився і тепер він буде притягувати до мене лише хороше???  :-)  *heart*

P.S. а на брекети ніхто й уваги не звернув! і ніяк це не заважає роботі! Ура  :-) *yess*
  • ,

Мій колаж фоточок

Мій ортодонт зовсім фоток не робить))
Роблю це сама кожного місяця… спостерігаю змінами на фото… от уже 5й місяць з брекетами… так скоро час біжить))
Резинки кожного місяця різні ставлю… а от останнє на в/щ ортодонт поставила стрічку для усунення проміжків між зубами..)
H0qJ0pC5p60
lIc5rt7boAw
mhVaLprVSHI
S8EKpIbsAS0
pD117eTYjus
  • ,

Мої злорадні кільця!

Найбільше не задоволення це коли приходиш в назначений час, і на корекцію попадаєш через 30 хв( бувало і годину) чекання на дивані!!! Я не запізнююсь, не люблю коли мене чекають. Пішла на корекцію тільки тому що зуб задній ще більше змінив своє положення, не можу чекати до 19.03. І так ті зуби довго проходять етап заживання. Я відпросилаь з роботи ( обідній час, бо уже весь час занято в лікаря), і так скоро виженуть з постійними відпрошування на корекцію- бо як не одне то інше. Можна зрозуміти пару раз, але не постійно. Погана система запису клієнтів в клініці.
Те що мене турбував зуб, це все у звязку з тим що мені поставили нові коронки, і трішки не в ряд іх поставили, тому так і получається що один зуб в ліво йде другий в право! Дуга повинна вирівняти!
Я говорила що у мене лікар — ортодонт моторна, це добре з однієі сторони, але дуже погано коли вона робить заміну дуги, знімає лігатури, це все відбувається в швидкому темпі і в більшості боляч. Я сиділа сьогодні ледь стримувала сльози, дуга не проходила через кільце, вона товстіша ніж самий замок в кільці. Лікар в попередній раз просунув якісь палочки щоб розширялось, але походу не достатньо допомогло, через те що я думала що залишусь без зубів. Вона так іх мучила, щипцями просувала цю дугу, трішки щоку і губу поранила… Я до вчорашнього дня не знала що не у всіх кольца присутні, а у мене їх аж 4… Так що тепер у мене все ниє і болить не тому що щось там міняється( це буде завтра) а том що так вимучили зуби під час корекції і + дуга діаметром вроді 16…
Я так чекаю кінця цих мук…
  • ,

Невеличкий колаж: старт+3 місяці

Нарешті отримала фото свого «старого» прикусу. Зробила невеличкий колажик для наочності своїх результатів: перед встановленням і на третій місяць. Фото на третій місяць, нажаль, не такі красиві, як перші.

 коллаж стартколаж 3 мес

Бачимо, що другі різці вже майже рівненьки, змінилась постава перших різців, трохи змінився прикус (вже не такий глибокий). Тільки не видно, що зуби трішки пожовтіли. Мабуть, камера виправляє кольори (як з резинками).

Буде у мене тепер візуалізація поступового досягнення моєї мрії: в мене ще більше переконливості в тому, що не дарма все це задумала  :-)