Смотритель: linelect

Якого кольору лігатури ваші улюблені???

Ну а тепер по темі)

10 днів з брекетами, а таке відчуття, наче вже півроку пройшло. Зручно.

Через 10 днів йду на прийом до ортодонта. Думаю, якого кольору лігатури ставити… В кого які улюблені???? Порадьте)

І ще маю запитання… Мені не робили зліпок щелепи. Правда, в мене є знімок всієї ротової порожнини. Це нормально?
  • ,

Без пластинки але з новими проблемами....

Довгоочікувана корекція, зняття пластинки, але те що, залишила після себе пластинка в сотий раз заставила задуматись чи варте це усе, чи не буде потім що, після зняття брекетів зуби настільки знищуться — спортяться, що можна було і не рівняти?! Це звичайно жорстокий песимізм, але просто відчуття коли знімають пластинку, піднебіння у тебе як «воздушне» страшно язиком доторкнутись, а яснаааа… коли зняли кільця а з ними відповідно і знялись тимчасові коронки… було усе як у фільмах кошмарів-кусочки відмерших тканин з ясен при полосканні, кров… Якщо вам захочуть поставити пластинку для вирівнювання прикусу, не заважайте цьому процесу, це потрібно, але тільки якщо у цьому випадку у вас все добре з зубами на яких будуть стояти кільця!

P.S. Зробила фото для сайту, який вигляд на даний момент у ясен… але для мене це було шоком, тому поки вагаюсь.

брекети роблять ваші губи більшими )

Я пам’ятаю, як на другий день після того, як мені поставили брекети вони почали мені терти внутрішню частину губ. Стоматолог казав, що це майже у кожного, хто носить брекети, але бачили б ви мене, ніякий віск мене не рятував! ( стоматолог має видавати вам спеціальний віск ). Когли я прийшла до бабусі в неї була дуже незвичайна реакція і перше, що вона запитала “ у мене, що силі кована губа?” і це було смішно, адже натерло воно тільки одну губу, і беручи до уваги, що від природи в мене були не маленькі губи, таке відчуття наче в мене були і справді були “силіконові” губи, як в Анджеліни Джолі. Тому якщо ти відчуваєш, що брекети тобі натирають, не відкладай і одразу бери віск. Додаю фото як виглядає віск.
  • ,

Краще пізно, ніж ніколи

Мабуть, кожен з нас має якусь мрію, прагне чогось, та не просто плекає свої думки, а втілює їх в життя. Так і я. В один момент вирішила повністю змінити себе. Якраз частиною програми цих змін і стали брекети!)
Мої зуби були криві з самого дитинства, маю добру вдачу, падаю з періодчичністю 1 раз на півроку/рік з відповідними наслідками. Тоді то була моя щелепа, якою я наропоролся на скляну пляшечку (мені було 2 рочки). Відтоді все пішло шкереберть, місце двійки пустувало років до 13, аж поки зуб не почав рости перпендикулярно лінії щелепи, до того ж, далеко за її межами. Хвилина печалі з цього приводу.
Спочатку я намагалася зробити це своєю «фішкою», типу якоюсь родзинкою, особливістю, втішала себе, та то все були марні спроби. Глибоко в душі, я чудово розуміла, що це є проблема, яку треба вирішувати. Я так довго вагалася: страх стоматологів vs бажання мати гарну посмішку. Останнє таки виграло в цьому батлі, правда тоді мені було вже 18 років. Я захотіла якось це все виправити, і тоді дізналася, що іншого виходу просто немає. Або все залишається як є,
або мені ставлять брекети.

З вступом до ВНЗ я зрозуміла, що носити брекети ні в якому разі не соромно, а навіть модно (дивуються з цього приводу ще й досі), тоді кількість моїх знайомих брекетоносців вже перевищувала 10, тож я мала змогу консультуватися вже майже з експертами)
Одним з таких експертів стала моя подруга, яка порекомендувала свого стоматолога.
З моменту нашої розмови я ввімкнула режим «хатіко». З палаючим вогником надії в очах, я жадала тої зустрічі, як нічого іншого в світі.
І ось настав день ікс. Перша зустріч із стоматологом. Я почуваю себе дурепою, адже розумію ледь не через слово те, що він каже) Їх так багато і вони не зрозумілі, доводиться перепитувати, і так незручно. Та то все дрібниці, головне, що я вже на шляху до своєї мрії. А йти в напрямку своєї мрії, чи хоча б лежали в напрямку своєї мрії — вже більше, ніж нічого.
Стоматолог призначає день, коли мені будуть ставити брекети на верхню щелепу. Я безмежно радію, та обурююсь водночас. Чому, ну чому тільки верхню?! Я хочу більше, хочу все і одразу!
Тоді я була наївною та неосвідченою маленькою дівчинкою, адже навіть не підозрювала, через що доведеться пройти) Тоді я була просто осліплена сяйвом яскравої перспективи рівних зубів і гарної посмішки…
Далі буде)
  • ,

нагло завідую.....

У мене на роботі печалька… Моя співробітниця яка сидить навпроти мене любить печенька… Вони у неї так хрумтять, за більше ніж півтора року не завідувала так і не жаліла що не можу зїсти шось тверде і хрумке. Воно так у неї хрумтить і так хочеться… Я по правді і уже забула як це кусати яблоко, снікерси, тверді печенюшки… Скучила за такою їдою!!!

P.S а ви відмовились від твердої їжі?
  • ,

Зайві вісімки...

Видалення зубів. Думаю багато з нас зіткнулися з тим, що деякі зуби заважають постановленню правильного прикусу. Така ситуація була і в мене.  Виросли зуби «мудрості» і почали штовхати весь нижній ряд, який почав нагадувати мені шиферну доску.

« Тільки видалення! » — сказав хірург. Якщо цього не зробити, носіння брекетів може стати марним. Після зняття, зуби скоріш за все, повернуться на своє попереднє місце. Майже місяць я настроювалась. Дуже страшно і боязко, адже в мене важка ситуація, вісімки лежать під десною. Потрібна операція! Та шляху назад не має, боротьба за гарну усмішку почалась.

Зібралась з духом, сіла у крісло. Анестезія подіяла швидко. Було не приємно, але не так боляче, як я собі уявляла.  Та все не так просто. Найстрашніше почалось коли дія анестезії закінчилась.  Дуже боліло, важко їсти, пити. Обличча, наче бджоли покусали. Так кепсько мені було майже місяць, доки не загоїлась рана.  Прийшов час для іншого зуба. Тремчу під кабінетом. Моя черга. Сідаю у крісло, і… все відбувається навпаки. Анестезія не діє. Одна, дві, три дози і майже нічого.  Так боляче ще не було ніколи. Мабуть люди під кабінетом пожахались. Мені так було шкода себе. Та минуло  декілька днів і я себе чудово  почувала, ніби нічого й не було!

Виявляється що й так буває. Не боляче на операції, а потім страждаєш місяць. І навпаки боляче, а потім все швидше загоюється! Така моя історія жахіття.
  • ,

Брекети - крок до нового життя?

Ще зі шкільної лави я мріяла про те, що мене будуть помічати через розум або красу, а не через криві зуби. Якось вийшло, що зуби були криві ще з пелюшок, а в моєму дитинстві у батьків не було достатньо фінансів що б виправити дефект зубів. Так і доводилося терпіти насмішки і бачити зловтішні посмішки однолітків.

Ситуація не змінилася і в університеті. Довелося накопичити грошей на відвідування стоматолога, який зробивши декілька знімків, направив мене прийом до ортодонта. Прогноз лікаря виявився невтішним, мені сказали, що у мене порушена функція жування, і це тягне за собою різні захворювання кишково-шлункового тракту. Але найстрашнішим для мене лікуванням, було призначено носіння брекетів. Лікар розписав мені процедури, видав прайс, і порадив звернутися до психолога, який зможе підготувати мене до процедури установки і подальшого носіння.
Такі новини мене засмутили. Найстрашнішим було не стільки установка брекетів, скільки розуміння того, що глузування оточуючих посиляться і з мене просто почнуть знущатися все підряд.

Я проплакала всі вихідні, мене кинув хлопець, відмовили у працевлаштуванні на підробіток в бухгалтерській компанії. Сніжною кригою намерзла на мені купа проблем. Подружка, з якою ми разом жили в кімнаті, порадила все таки піти до психолога, тим більше, що прийоми були безкоштовними. І наступного дня ми вдвох пішли на прийом.

Після прийому у психолога, мені стало набагато легше, я глянула на свої проблеми абсолютно з іншого боку. Але ставити брикети мені було страшно як і раніше. Просто не можна забути як знущалися в школі і як сміялися над тими, які все таки одягали брикети. Але після дивної зустрічі, що відбулася через деякий час після прийому у психолога, я кардинально змінила своє ставлення до питання вирівнювання зубів.
  • ,

Чи злітали у когось кольца???

Вже другий тиждень мучусь… кольцо злітає, вроді би тримається але жувати на задні на праву частину не можу ніяк. Подзвонити до лікаря, почую що нічого страшного- прийду на корекцію все підкрутять :-) Чи було у когось таке?

А ще мене пастійно хвиллює те що, зуби отрмують зарз дуже багато тиску, добре вичистити їх не можливо. Читала рекомендації що потрібно чистити зуби після кожного поїдання, але не завжди є можливість і тому рекомендують чистити зуби ранком і вечером більше 6 хвилин :-)  *sorry*  Я три хвилини ледь витримую, а тут всі шість… Як малі діти себе можуть заставити, не розумію, я доросла і мене лінь переборює  :-D

 
  • ,

Зубна паста Кемфор для використання при ортодонтичних конструкціях!

8a4e27e7bb33815a489948ada90021cd

Усіх цікавить завжди питання «яку зубну пасту використовувати під час носіння брекетів»! Шукала про зубні пасти, які краще використовувати, з фтором без фтору...і так дальше по списку інгридієнтів у зубній пасті!) Знайшла зубну пасту виготовлену для тих хто носить брекет — системи.
Зубна паста Кемфор «Ортодонтія» використовується при носінні брекетів та ортодонтичних конструкцій.
Паста допомагає підтримувати гігієну у важкодоступних для чищення місцях, зокрема, під елементами знімних і незнімних ортодонтичних конструкцій.
Зубна паста ефективно очищує міжзубні проміжки порожнини рота та підвищує ефективність гігієни порожнини рота, в тому числі при носінні брекет-систем та інших ортодонтичних конструкцій.
Паста Кемфор «Ортодонція» захищає від подразнень і загоює м'які тканини порожнини рота(що є немало важливо, особливо для мене) а також ремінералізує зубну емаль, захищаючи зуби від руйнування.
Паста справляє антимікробну дію.Я сама особисто не пробувала, користую на даний момент Paradontax, через проблеми з яснами.
У кого яка зубна паста?)

Чищення зубів ниткою при носінні брекетів: омани