Смотритель: linelect
  • ,

Не для слабких...Фото

Не так давно я розповідала що мене чекало після зняття  пластинки (для вирівнювання прикусу): «Без пластинки але з новими проблемами....» і «Пройшов тиждень». Уже більше двох тижнів пройшло, і сьогодні уже похід до стоматолога. Ясна більш-менш вигладають нормально, самі зможете оцінити…

Стоматолог на попередній консультації провірив мій прикус, сказала що усе добре. Але всерівно мене не покидає відчуття що зуби не рівномірно стикаються.І чим більше часу проходить, починаються нові замічання. Наприклад верхні різці торкаються нижніх зубів, при жуванні зачіпають нижні брекети. Получається що прикус повертається назад, чи це уже параноя *unknw*

По правді, інколи бувають моменти що ти розумієш що щось не так, воно уже так затянулось… постійні підліковування як не зубів то ясен..і все більше є сумніви — варто це все було розпочинати??!..

P.S. Фото для порівняння. Не лякайтесь.  :-( Жовтизна як мені сказали із пластинки, туди зубна щітка не проходила..  Перше фото після зняття пластинки.  Друге фото: два тижні пройшло,і почистили штіфи на 6 і 26.  В понеділок ще чистка, то будуть зубки біленькі-гарненькі :-)  :-)

IMG_20150127_072637IMG_20150212_224026
  • ,

Фото трішки після першої корекції

Нарешті я виділила трішки часу на фотосесію своїх брекетів. Сама з себе посміялась, бо велика кількість фото вийшли з плівочками слини)) це зовсім незрозуміло, бо я кожний раз добросовісно її ковтала))

после 1 коррекции

По результатах порівняння зі старим фото можу сказати: так, мої зуби ворушаться! Вже лівий різець майже на місці, тепер бачу, що і задні зуби потроху «підіймаються», від того сильніше ліву щоку натирають. Навіть, коли я мало розмовляю)))

Ще тільки одна проблема: ми з малою помітили, що присередні різці починають розходитись (утворюється ненависна мені щілинка). Трохи в шоці( та в кінці кінців все має бути ОК, правда?
  • ,

Невеличкий конфуз

Сьогодні в мене сталась така собі невеличка історія. Не знаю, що думати з цього приводу.

Була я в Ашані сама (до подружки мала їхати, тож зайшла взяти смачненького). Перед тим, як зайти всередину, треба ж свою торбинку запакувати в охоронця. Там такий молодий симпатичний хлопець робе. Бере мій пакетик, загортає у пластик, потім: раз! – не плавиться, два!- не плавиться. Починає посміхатися, щось там каже, вибачаючись. Я трішки губи розтягнула в посмішці, чекаю. Тоді три! – знов не плавиться поліетилен. Щось підкрутив на цій штуковині, нарешті з четвертого все вийшло))

Він щось знову балакає, посміхаючись, мені реально смішно стає. І я роблю таку широченну посмішку… Оооо! Ви б бачили його очі! Коли він мої брекети побачив. Я реально з цього засмутилась. Швиденько пакунок забираю і – в зал.

От тепер сиджу та думаю: всі знайомі кажуть, що з брекетами мені непогано. Аж тут така реакція… Може, брешуть мені, не хочуть засмучувати. Треба зав'язувати з посмішками, до того ж від них зморшки з'являються… *unknw*
  • ,

?!

IMG_20150206_084833

Відвідала я стоматолога, коронки замінять. По домовленості з ортодонтом, як я зрозуміла, самі коронки зразу ж будуть впаюватись в кольца. Вартість всього цього офомлення буде 1090 грн. І ці гроші просто на вітер, бо всерівно після зняття брекетів мені замінять на постійні коронки. І де тепер знайти винного, в тому що я уже заплатила біля року тому назад за коронки, за встановлення… всерівно все по новому. Досі наївно вірю що не наживаються лікарі і все роблять по совісті..їм з цим житти!

 

Без пластинки але з новими проблемами….

я не «нитик» але інколи дуже і дуже погано…

 
  • ,

Новий мешканець сайта :-)

Всім привіт! Мене звати Аня.

Як і Наталя, я вирішила у 25 (чудовий вік!) зробити величкий крок до своєї мрії – вирівняти зуби.

Якщо чесно, оточуючі завжди казали, що з моїми зубами все ОК. Але… мені ж видніше! До того ж «нет предела совершенству»)))

Взагалі-то я велика боягузка) про те, як я дійшла до встановлення брекетів, окрема мова)

Точний свій діагноз не скажу, простими словами: верхні різці вийшли вперед, на верхній щелепі трішки зміщений ряд вліво, проблема з прикусом: верхні пруть поперед нижніх. Отак.

Встановили мені брекети 11 грудня минулого року, вже місяць минув) трішки вивчивши інформацію про брекети і зваживши свої матеріальні можливості, вирішили зупинитись на металевих. Чому кажу «вирішили»? Справа в тому, що за місяць до мене брекети встановили моїй молодшій сестрі. Так що ми сім'я «зубастиків»)))

Вже звикла до них. Наче другі зуби))

Отож, буду рада ділитися цікавинками з іншими «брекетоносцями»!
  • ,

Усмішка - недорогий спосіб виглядати краще.

d95bd7a37b505e24dd3f6dedbbe570de
«Усмішка — недорогий спосіб виглядати краще. Чарльз Горді „  — інтригуючий вислів! :-) Не дорогий спосіб це коли у тебе ряд зубів рівний від природи. цілісність зубів від природи, коли у тебе генетично від батьків, від дідусів і бабусь передалось усе ідеально.  Але є такі винятки як ми “брекетоносці».  Нам  красива посмішка надається важко і дорого.  На днях співробітниця поділилась що поставила своїй дитині, якій 12 років, брекети-метал на нижню і верхню челюсть, так вартість їх була 22000 грн, вона орієнутвалась щоб було поближче до її роботи.  Я розумію що все імпортний товар для виготовлення брекетів, робота, і це задовлення не з дешевих… але і дорого!  В майбутньому звичайно будеш посміхатись на всю н-ну кількість  зубів яка у тебе залишилась після всіх процедур, і можливо тоді цей вислів буде доречний :-)

 

 
  • ,

Паніка ! Брекет-система....

Похід до ортодонта був довгоочікуваний, і як я десь здогадувалась — пластинку мені не зняли. Пояснення лікаря — ортодонта «по протоколу 8 місяців, тому потрібно відходити весь термін». Зміни є, але щоб не пожаліти і потім заново не ставити краще ще походити 2-3 місяці.
Ще на майбутнє мені сказали що потрібно буде постійно на ніч після зняття брекет — системи вдягати капу для прикусу. Чи не даремно я це все затіяла: брекети, пластинка. Постійно сумніви, так резульат, всі про це говорять, але ніхто на сказав як буде важко. Не знаю як у кого, у мене постійно щось не так, то зуби лікувала під час носіння брекетів, тепер ясна запалені, бо тимчасовий керамічний зуб сильно давить на ясна, і зробити поки що нічого не можливо, тому що там кольцо яке утримує пластинку. У мене просто паніка. Щілини сходяться, сама структура пластинки давить на передні зуби, тобто у них по ідеї не може бути зрушень. Лікар — ортодонт пояснив що спочатку тягнуться ікла, потім після зняття пластинки (через 2-3 місяці) ставлять щільнішу дугу і буде тянутись весь зубний ряд. Я так хочу ій довіряти, просто постійні різноманітні доповнення під час походу на консультацію збивають з толку. Про доповнення у мене новий тягач) Раніше мені стягували дротиком зуби щоб вони сходились, сьогодні мені поставили пружинку (постараюсь зробити фото). Попередели про акуратне чищення зубів,і так проблеми з яснами ледь чищу зуби(кровотичить) тепер ще пружинка)) що не день то веселіше!
  • ,

Бідні ясна....

Ця проблема уже давно появлялась. Під час чищення зубів кровоточать ясна, кровоточать тільки там де появляютьсь нові щілинки- між 2 і 3. А сьогодні ще почало дуже кровоточити між 1-ми зубами. Зуби не можливо почистити. Я вже ношу більше року і так бачу ідуть зміни. Завтра уже йду на консультацію і нарешті дізнаюсь в чому проблема. Жаль зубів і ясна, носіння брекетів це важко, у всіх смислах — матеріально, морально і фізично))
  • ,

Друг з брекетами

Моя одногрупниця також поставила брекети… в того самого лікаря, що я… це наша викладачка по ортодонтії)
Наші походи завжди дуже веселі… резинки ставим якісь цікаві… того місяця в мене були патріотичні — синьо-жовті, цього поставила темно розові...))))
SFA-ur5sA-U

bvjwBwz1rls