Смотритель: linelect
  • ,

Зміни за 5 місяців

Давно тут не писала))
Брекети ношу із задоволенням… от недавно була в ортодонта… такі кольорові резиночки поставила… ЛІТА хочеться)

H9hWwjL22jA

В мене є відлиті з гіпсу щелепи ще до носіння брекетів… дивлюсь на них і на свої зубки… бачу зміни..і радуюсь тому)))
Зуби ніби не болять… но тверду їжу не дуже можу їсти… після якогось свята натирають брекети губи і щоки… но що зробиш… мусить так бути воно)))Досить привикла чистити зуби дуже часто… носити в сумочці щітку)
От так!
  • ,

Брекети і фото

На днях потрапила я у театр. Там якраз прем'єра «Труфальдіно із Бергамо» була. Задоволення отримала величезне))) Та не про постанову річ.

Вирішили з подружкою кілька фото зробити. Так і так крутилася, щира посмішка, буду чесною, виходила не дуже. Просто зуби з брекетами – здається, норм, але коли повністю лице і посмішка з брекетами – не дуже. Отож, фото з театру тільки здалеку. Із закритим ротом.

До чого все це веду? Я взагалі не дуже люблю фоткатись (дивно для дівчини, правда?), та і посмішку мою на фото зафіксувати мало кому вдавалось. Але не так давно потрапила на весілля до подруги (ще до встановлення брекетів), і там вперше мене зловив професійний фотограф. Результат вийшов непоганий: світло-тінь, яскравість і все таке… АЛЕ. Там дуже добре видно мої криві зубки.

Сподіваюсь, після зняття брекетів все зміниться  :-D
  • ,

Моя історія, ч.2

Десь за тиждень я прийшла вже за готовою пластинкою. Конструкція була не дуже страшна: металеві петельки для зубів та велика пластикова штукенція для виправляння прикусу. Одягати треба було по кілька годин на день.

Ну що ж, почала. Кожен день після школи натягувала. За пару тижнів реально почала бачити зміни. Лише величезна «шепелявість» та море слини псували таку приглядну картину. У школу я їх жодного разу не одягнула: мене б просто ніхто не зрозумів, коли б я балакала. Та вдома постійно була в них.

І все б нічого, та через місяць пішла на ринок щось купувати. Тоді і відбулася дуже неприємна розмова, після якої я перестала бути такою натхненою вирівнюванням зубів. Була у пластинці. Кажу: «Мені три пакети». Продавчиня: «Скільки?» Я: «Три». Вона: «Скільки-скільки?» — і очі по п'ять копійок. Я знов: «Три». Вона: «Не розумію. Скільки?» Я зібрала всю свою дикцію і ще раз їй: «Три!» І паралельно бачу, що вона знову зараз запитає. Боже, як це мене вибісило! Тож склала три пальця, мовчки забрала пакети і пішла геть.

Отоді щось мені перемкнуло. А через кілька днів помітила, що між передніми різцями щілина виникає. Я – в паніку. До ортодонта. А її нема (чи то відпустка, чи то лікарняний). І довгенько її не було на місці. Коротше кажучи, пластинку зняла. Щілина, дякувати Богові, зникла, а зуби стали на свої старі місця. Десь за півмісяця.

Більше до ортодонта не ходила. І тільки у десятому класі познайомилась з дівчинкою, яка теж носила пластинку в дитинстві, але зробила усе до кінця. У неї після вирівнювання залишилась пристойна така щілина. А потім  іще одну таку ж зустріла. І тихенько про себе порадувалась. Для мене залишитись із щілиною – просто жах. Досі)))
  • ,

Освоєння пластинки

Ми в дитинстві в більшості усі носили пластинки, для вирівнювання зубів. Моя пластинка щось має схоже, але суть її трішки інша. Не зручності є, а основний недолік її — вона не знімається. Потрібно просто перечекати тих пару місяців щоб зняти її. Натирало язик, важко говорити, жувати. Ортодон порадив полоскати ранки перекисем водню або хлоргексидном і мазати потім солкосерилом дентальним 5 днів. Стан покращився. Натирає зубна платина трішки і піднебіння. Для всього потрібний час і тут так само, все з часом заживає, проходить і привикаєш :-)
  • ,

Позбулась вісімки ... Увага фото процесу гоїння!

Я завжди знала що прийде цей момент коли прийдеться вирвати мені зуб мудрості. Від початку встановлення брекетів, це завжди було відкрите питання. І знаєте я рада що все відтянулось до сьогоднішнього моменту, бо тільки завдяки всі невдачам я змога попасти в хорошоку клініку, а там і порадили хірурга, який за 5хв зробив усе швидко smile
Старшно було дуже, просто сам факт розрізання ясен… grin
Знімки де знаходився зуб немає, але для усіх кому цікаво фото з першого дня після операції
.
І що не все так страшно, до уваги колажик :
Цей колаж це перші дні після опереації, проблема була у мене в тому що попала їда, не уважно я ставилась до прохання обоережно їсти, вирішила що можна все. І пішов запальний процес, біль і запах не приємний. Але звернувшись до лікаря, він усе почистив, поклав лікарство — гіркувате weary і на другий день все було набагато краще:

На 10 день мені зняли шви. І поки що все чудово smile
Сам процес загоєння не легкий, боліло, може не так часто зуб як все переносилось в голову. Стан був як перед грипом. Але я все пережила. Раджу якщо у вас проблеми з зубами мудрості, вирвіть не все так страшно якщо ви потрапите до хорошого лікаря.
P.S. Порадити хірурга можу wink
  • ,

Зубна щітка ?! і моє мальньке, майже завершення ))

Коли у тебе застій з брекетами — нічого не болить, не натирає, висновок- весь процес підходить до кінця smile
Примєно було чути коли у мого ортодонта заходили розмови на корекції про те, як швидко я можу підлікувати зуби, зробити чистку, тому що ретейнери потрібно ставити на протязі тижня після зняття брекет системи. Ти слухаєш і серце радіє, що це все уже закінчиться. Мене особо уже і не засмутив той факт що мій лікар перейшов у іншу клініку, корекція відбувалась на новому місці і в неділю sunglasses Головне що лікар зберігся blush
Потрібно тепер зробити знімок, щоб лікар глянула чи усе добре, через тиждень корекція і почути результати smile
Страшно трішки, я сама бачу що ряд виправився, я чекала що буде трішки ідеальніше, але дивлячись на старі фото, бачу що все набагато крутіше зараз ніж колись. Переживаю дуже якщо зуби самі по собі від тиску, від всього попортились, щоб не прийшлось через пару років вставляти smiley
А ще у мене за останній період проблема з зубними щітками ортодонтичними. Колись булиу Watsons аптеці, того року вони пропали не завозять. Знайшла у Великій кишені аптеці. Сам вигляд щітки — коробки, затертий, таке враження що останні щітки десь за кутків витягають. І якість бажати тільки кращого, за місяць вона у мене уже як кущик опавший smiley smiley Але ціна там адекватна як для мене, біля 40 грн. Бо мені раз пропонували з клініки щітку за 200 грн. Може вона і мега крута, але я щось не ризикнула grin
Як у вас з зубними щітками, де ви купляєте і чи страшно дика ціна? flushed
  • ,

Секрет паст, як впізнати небезпеку?

Закінчимо сьогодні тему про зубні пасти. Раніше я писала про мою колекцію паст і про користь та шкоду складових більшості з усіх паст. Сподіваюся також, що заінтригувала вас обіцянкою розповісти про «таємний» спосіб визначення кладу пасти. Таємний він тому, що відкрито там нічого не сказано, але ви можете дізнатися загальну характеристику пасти. Також про цей спосіб знають далеко не всі, про нього мало де повідомляється і я взагалі випадково натикнулася на нього. Але сьогодні наше вузьке коло довідається про Нього…
Та спочатку невеличка передмова. Як ви вибираєте пасту? Чи звертаєте увагу на склад чи просто обираєте пасту про яку дізнались з реклами. До речі, найчастіше продукція, що найбільше рекламується, має найменшу якість.
Наприклад, у США на тубах з пастою друкуються попереджувальні написи про загрозу отруєння пастою при ковтанні та ін. Та наші виробники на тубах розміщують лише рекламні написи, що повідомляють про «крутість» вами обраної пасти, погоджуєтесь?)
А склад зазначений на упаковці, яку зазвичай одразу викидають, особливо не вчитуючись. Чому б це?
АЛЕ.
Туба з пастою може нам дещо розповісти. Чи помічали ви коли-небудь невеличку горизонтальну лінію зверху на тубі, в місці де вона начебто скріплюється? Якщо помічали, то, мабуть, і не звернули уваги, вважаючи, що це — дизайн. Та дарма, адже це зовсім не дизайн, а саме інформація, що вас зацікавить. Так виробники зашифрували цю інформацію. Звісно, для зручності… Ось фото, які я знайшла в інтернеті і задля наочності обвела лінії у фоторедакторі. Шукайте червоне коло, а всередині — риска)



а ось фото моїх паст:

Тож інформація про склад розшифровується за кольором цієї лінії. Чорна, червона, синя, зелена.
1. Чорна лінія. Містить речовини, що, скоріше за все, погіршать ваш стан, якщо ви страждаєте пародонтозом. До того ж, ці пасти небезпечно використовувати людям, що мають проблеми з яснами. (Коли про це дізналась, збігала одразу до ванної кімнати та подивилась – на моїх пастах немає чорної лінії).
2. Червона лінія – найнебезпечніша. Вона містить такі небажані речовини про які я вже розповідала, як фтор, поверхнево активні речовини, триклозан. А до того ж – поліетилен гліколь, оксибензол та ін.
3. Синя лінія. А от синя лінія – непоганий варіант. Звісно, не зелена, але не чорна й не червона. Шифровка означає, що паста містить синтетичні, не шкідливі для здоров’я людини складові. Переважна більшість синіх ліній міститься на пастах середнього класу – недешевих і недорогих. (На моїй колишній – Лакалуті – є така лінія).
4. Зелена лінія. Ви вже, мабуть, здогадуєтеся. Зелений – колір свіжості, здоров’я. Так, зелена лінія означає, що паста містить натуральні елементи, що не шкодять здоров’ю людини (І я так зраділа, побачивши на всіх моїх пастах «Сплат» зелену риску!).
ПІДСУМКИ.
Все, що було сказано тут і раніше, зовсім не означає, що необхідно викинути пасти, щітку, ополіскувачі і все-все, і забути про чищення зубів. Але необхідно уважно читати склад зубної пасти. У складі безпечної пасти не буде триклозану, ПАР(ПАВ, лаурил сульфатів), фтору (флуорід), поліетиленгліколя, оксибензола.
Сподіваюся, стаття була пізнавальною, і ви все-таки дочитали її до кінця))))

Проблеми із міцністю зубів, невже відпала емаль?!

Привіт, я продовжу повість про останні мої негаразди з зубами і брекетами. Я зупинилась на тому, що дуга в мене від’єдналась, а ось те, що було наступного дня…
Потім мене спіткала ще одна проблема – і тут я вже відкрито панікувала. Декілька днів, а, може, й тижнів мене непокоїло щось на моєму зубі. Це «щось» вдавалося в ясна і відчувалось зайвим. Я боялася каменю, але на камінь це було не схоже. Це було щось, що виглядало, як наріст на зубі. Пізніше я зрозуміла що ж це було. І ось в пам`ятний день, коли я намагалася прилаштувати дугу, я знову звернула увагу на цей наріст і вирішила підковирнути його… Як це було неприємно і неочікувано, та цей наріст відвалився. І я одразу відчула, що це частинка мене зараз відпала. Прозорий, як скло і такий же міцний матеріал завширшки 4 мм, а завтовшки – 1 мм. Мені здалося, що це шматочок емалі.Та я була невпевненою, звісно, краще було думати, що це не емаль. Адже десь пишуть, що емаль біла, молочна. Хтось каже, що вона прозора. Та всі ресурси стверджують одне й те саме – вона невідновна. Принаймні, організм сам не може її відновити. Не хотілося б платити велику суму за процес механічного відновлення. І тут я згадала, що якось мій ортодонт дуже невправно мене зачепив досить сильно якимсь важким приладом, який відмірює на яку відстань клеїти брекети. Це був болючий удар, та вона не звернула уваги, а я ж помітила. Мабуть, в той час частинка емалі з’їхала вниз під ясна і створювала маленький дискомфорт. І тепер ось я не знаю, що робити. Можливо, це була і не емаль, але тоді що? Зуб той зараз не став чутливим, здається, що все так само, як і було. Та буду сподіватися на краще.

Перші проблеми. Дуга.Тертя.

Привіт, як усякому брекетоносцю, мені теж довелося зустрітися з проблемами і знайти рішення. Сьогодні я розкажу про перші мої неприємності.
Не дивлячись на те, що на нижні зуби брекети поставили зовсім ще недавно (менше місяця назад), вони вже потребували підвищеної уваги до себе.
По-перше, перші 3-4 дні боліли зуби, поки не звикли до тиску дуги. По-друге, саме з нижніми зубами мені вперше довелося випробувати віск для брекетів, хоча його дали ще коли верхні встановлювали. До речі, дуже класна штука, вона не маститься, не має запаху та смаку, не відчувається в роті, але проблемне місце майже перестає боліти. Тільки одна штука мене трішки хвилювала – я забувала його знімати під час їжі і іноді з’їдала. Те, що я досі жива, значить, що ортодонтичний віск безпечний для організму (в невеликих дозах), тому не турбуйтесь, якщо теж випадково з’їли шматочок.
Та це ще не проблеми. Справжньою неприємністю стало те, що дуга, яка кріпиться до останнього кільця, від’єдналася від нього. Спочатку мене бентежило тільки те, що останній зуб тепер не вирівнюється, а до корекції ще два тижні! Та потім дуга почала трішки натирати, потім сильніше і сильніше. Шкіра в роті була поранена, запалилась, виникали якісь пузирі, неначе алергічні. Я, звісно, намагалася вставити дугу в належне їй місце, але в мене не виходило, вона не вигиналася в потрібний бік і на допомогу мені прийшов….знову віск. Правда, додумалася я до нього тільки коли щока вже дуже боліла і терпіти було несила. Але мій товариш-віск допоміг мені й тут: ним я прикріпила дугу до кільця. І найпрекрасніше те, що коли я їла, віск не з’їдався, а залишався на місці. Адже я не могла його зняти – ну дуже боляче було.
Насправді, це лише перше моє випробування. Я ж хотіла написати про все єдиним текстом, але виявилося, що в мене так багато є чого розказати! Не хочу напружувати вас великим текстом. Тому пізніше я розповім про наступні мої пригоди з брекетами.
Гарного вам дня!

Боляче жити із брекетами?

Ну, от мені нарешті поставили брекети і на нижні зуби. Хоча я думала, що все пройде безболісно, я помилялась. Установка проходила два дні – в перший мені наклеїли брекети, а в другий – поставили чотири (!) кільця і дугу. (Тепер в мене вісім кілець усього).
Звісно, найнеприємніше – кріплення кільця. Найбільше постраждали ясна, під час установки вони кровили. Уявіть, що вам навколо зуба втискають металеве кільце та тиснуть на нього з усією силою аби глибше зайшло. Це страшний біль, аж сльози навертаються! Минулого разу, мабуть, мені теж боляче було, але я швидко забула біль і сподівалася на краще.
Верхні брекети майже не спричиняли болю. Я думаю це тому, що зуби в мене там не дуже покривлені. Тільки декілька разів мене потурбував дискомфорт у вигляді легкого тягучого болю. Та я була готова до справжніх страждань з нижніми брекетами, оскільки вся нижня щелепа покривлена, де менше, де більше. Але бути готовою і відчувати – різні речі. Після того, як мені закінчили установку, одразу заболіло все: і зуби, і голова, і якось ламало тіло.
Довелось скористатись знеболювальним, який я вживала після операції з видалення вісімок. Ось уже другий день п’ю аналог Німесилу – Афіда-Форт, він трохи дешевший. Допомагає, але багато не можна. У моєї одногрупниці після встановлення зуби сильно боліли п’ять днів, а подруга, що зняла брекети говорить, що в неї весь час боліли зуби. Сподіваюся, що дискомфорт скоро мине. А поки виконую вправи для брекетів, які публікувала Ліза. Щиро вдячна, а то й не знала б, що робити!
А як вам з брекетами? Чи довго зуби боліли і як ви з цим боретесь? Відповідайте в коментарях) blush wink point_down