• ,

Деякі цікаві факти про брекети

Деякі цікаві факти про брекети

Поки моя ротова порожнина готовилась до встановлення брекетів, а перед цим мій ортодонт сказала подумати мені над тим питанням, який саме їх різновид я хочу собі. Якось я задумалася над цим питанням, і мені чомусь стало цікаво, які вони були раніше, якими вони можуть стати у майбутньому. Інфа знайшлася дуже цікава з цього приводу, це дивує і водночас надихає.
Як виявилося, що проблемою нерівних зубів переймався Гіппократ, але тоді не було необхідної технічної бази для розвитку цього питання. Я була вражена, оскілки вважала увесь час, що саме в наш час проблема набула актуальності, але глибина цієї теми сягає значно глибше, і це навіть не півсторіччя, а тисячоліття. Тому я зробила висновок, що проблема неправильного прикусу була завжди, а ось концентрація її сягає в наш час найбільшого розмаху.
Британські військові носили дуги на зубах, що були в чомусь подібні брекетам, і це допомагало зберігати цілим увесь ряд, тому що сила удару розприділялася по всих зубах, щ були під металевою дужкою. А ось прикладом брекетів, як певним чином гордості, були металеві прикраси на зубах китайської імператриці. Оздоблені дорогоціннім каміння, такі брекети давали зрозуміти, що перед вами знатна персона, яка якимось чином впливає на суспільно-політичне життя.
І що саме цікаве, та надихаюче, — це магнітні брекети майбутнього. Навіть не потрібно буде щось встановлювати, чекати та знімати. Принцип дії оснований на двох мініатюрних генераторах, що створюють магнітне поле разом з залізом у наших зубах, і тим самим будуть виправляти прикус. Неймовірно, але враховуючи темпи технологічного розвитку у сьогоднішньому світі, цілком очікувано. Скажіть ідея супер? Є над чим постаратися.
А вирішила я зупинитися на самих простих та класичних брекетах. По-перше, мене цікавить тільки процес виправлення недоліку зубного ряду. По-друге, чомусь саме до них найбільше відчуття довіри, тож буду йому слідувати.
  • 0

  • 0

3 комментария

ano4ka
щось таке цікаве про магнітні брекети :-) ніколи не чула :-)
Irynka
це в майбутньому тільки можливо, зараз лише розробки :-)
Nata
і на яких ти зупинилась?)
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.