• ,

Що нас очікує далі...

Поносили брекети, зняли, і думаєте що це вже все? Е ні! посмішка чарівна, зуби рівнесенькі. Та якщо не продовжити фіксувати зуби після зняття брекетів, все може стати як раніше, або навіть жахливіше.

Знявши брекети, обов`язково на внутрішню частину зубів- резців приклеюють ретейнер( пластина яка буде стримувати рух ваших зубів. Другим етапом є капа. Після зняття брекетів і встановлення ретейнера, роблять зліпок зубів і через декілька днів можна забирати і носити. Капа одягаеться на ніч, постійно ходити з нею не потрібно. Свою капу на верхню щелепу я носила пів року. А перестала, коли при одяганні вона стала злітати, значить зуби закріпились. На нижню щелепу одягаю й досі. Минуло майже три місяці, а я й досі відчуваю як капа тисне на мої зуби. Це значить що вони все таки розходяться після зняття брекетів.

А от зретейнером інша справа. Якщо тобі небагато років — максимум до 25 років, тоді будеш носити з ним ходити декілька років. А якщо більше 25 тоді носитимеш завжди. Звичайно якщо не буде ситуяції потребуючої зняття ретейнера, наприклад заміна зуба. Я ношу обидва, і верх і низ. Спочатку ретейнери як й брекети заважали, а потім звикла як до рідних. Заараз не звертаю на них уваги і це зовсім мені не заважає.
  • 0

  • 0

3 комментария

Nata
  • Nata
  • 0
А чистку часто проходиш? І замітно ті ретейнери?
Oxy
Зовсім не видно, це на внутрішній частині зубів. Чищу зуби як звичайно. Чистку робила одразу після зняття брекетів, до встановлення ретейнера. Пізніше викину фото.
Nata
  • Nata
  • 0
Мене попередив ортодонт, що я і ретейнери буду носити, і капу( через не правильний прикус, щоб він не змістився) та і думаю чи потрібно реально і те і те...
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.