Принцеса і брекети !


Дівчина яка у списку десяти найбажаніших наречених світу теж хотіла бути досконалою  :-)
Внучка британської королеви Єлизавети II — принцеса Євгенія (Princess Eugenie) у 2006 році вона наділа брекети, а через два роки вже мала чудові зуби. У червні 2009-го вона з'явилася на престижних Королівських скачках (Royal Ascot race) в британському Аскоті без брекетів. Всі погляди були прикуті до її чарівного капелюшку, а не брекетів, як раніше. Здається людина великої популярності, пристальних поглядів щоденно — не побоялась встановлення брекетів та ще й з великою ширістю посміхалась на камери. Брекети це не вирок — це ще один крок до вдосконалення!
  • ,

Встановлення моїх брекетів. Передмова.

От і настала черга розповісти про те, як встановлювали брекети мені.

Пройшло вже кілька тижнів с тих пір, як брекети з'явились у моєї сестри. Перші дні, як водиться, зуби в неї ДУЖЕ боліли. Ще після самого встановлення, ми, навчені досвідом її подруги, яка їла тільки пюре кілька перших місяців, пішли в супермаркет за дитячими продуктами, фруктами та молочним.

Звичайно, трішки ми від ціни «припухли»: 200 г дитячого пюре з яловичини коштувало біля 20 гривень, та що робити, довелося брати. Коротше кажучи, набрали ми всього та побільше, загрузилися банками-склянками і – додому.

Перший вечір пройшов відносно спокійно, а от наступного ранку звичні зернові кульки, вимочені в молоці мала вже їсти не змогла, пила тільки молоко, йогурти, заїдала фруктовим пюре. Далі – більше. Ввечері довелося їсти ото пюре з яловичини, і вона почала нити: «Боже, як же його діти їдять, воно ж ніяке, не солоне і не солодке. Блін, шо мені їсти?» Я в неї взяла трішки на пробу і можу сказати: бідні діти, як же вам несолодко живеться на першому році життя. Спочатку півроку одне молоко, потім отаке несмачне починаєте їсти. Жуть! До речі, схоже воно було на кабачкову ікру: що кольором, що смаком, тому в мене з'явились деякі сумніви в чесності виробників…

Брекети – привід для сорому чи прикраса?


Ніколи не помічали, як себе ведуть люди, в яких є щось незвичайне у зовнішності? Так, вони поділяються на дві групи: одні ігнорують, а другі занадто багато про це думають. Зауважте, друга група неоднорідна: хтось старанно прикриває свою незвичайність, а хтось відкрито хизується.

Те саме відбувається і з брекетами. Одні вважають брекети прикрасою: постійно роблять фото, акцентуючи увагу на цих маленьких штучках. А дехто настільки їх соромиться, що навіть говорить менше, аби інші не помітили брекети. Де ж шукати «золоту середину?»

Останніми роками брекети стали іншими – це вже не чудернацькі металеві системі, які показували в старих американських фільмах про підлітків. Окрім того, що з'явились естетичні їх різновиди, змінилось і ставлення до брекетів: сьогодні мати гарну усмішку, яка є своєрідним показником здоров'я, престижно, отож і брекети, які дарують цю посмішку, стали стильним аксесуаром здорового способу життя. Це перший камінчик у город тих, хто соромиться брекетів.

Багато хто з кіноакторів, високопосадовців, спортсменів змінюють свої зуби. І роблять це достатньо відкрито, бо брекети важко сховати на фото крупного плану. Як вони цього не соромляться, то чому ж це має робити хтось інший? Що ж, це другий камінчик.

Ще треба сказати, що збільшується кількість тих, хто починає вирівнювати зуби у старшому віці. Перефразовуючи відому фразу: «брекетам все возрасты покорны». Це абсолютно нормально. Усі хочуть бути красивими. Третій камінчик летить.

Тепер про інше. Будемо чесними: є ті, кому з брекетами відносно «симпатично». Але ж є і ті, кому вони зовсім «не до лиця». Що ж, із цим нічого не поробиш. Не для всіх брекети можуть стати прикрасою. Що робити? А нічого. Ну є у Вас така перчинка. І живіть з нею наступні кілька років. Красиво – робіть фото, не дуже – теж робіть. Інколи кумедні зображення навіть кращі.

Підведемо підсумок: треба сприймати брекети як щось середнє. Цього не треба соромитись, але й красуватися брекетами на кожному перехресті – погана думка. Все добре в міру.

Дельта Гудрем (Delta Goodrem) немає межі вдосконалення!


Австралійська співачка і актриса Дельта Гудрем (Delta Goodrem) у 2004 році прийшла на вручення премій Grammy в брекетах. Зірка по-голлівудськи посміхалася незважаючи на те, що роком раніше їй був поставлений страшний діагноз — хвороба Ходжкіна або рак лімфи…

Пройшовши успішний курс терапії, вона значну частину свого часу стала віддавати благодійної діяльності, зокрема, взяла активну участь у створенні спеціального благодійного сайту, покликаного допомагати підліткам, страждаючим раковими захворюваннями.

Delta Goodrem — Lost Without You — варто послухати щоб оцінити чудовий голос  smile

Той самий незручний момент, коли ти з брекетами, а в тебе скоро весілля!


Це сталось! Він зробив тобі пропозицію, а ти зі щасливими сльозами на очах сказала: «Так!» В голові промайнули образи в білому весільному платті, ніжні ночі медового місяця, і ти вже почала складати приблизний список гостей. Аж раптом… губи чіпляються за «штучки» на зубах та передвесільна ейфорія кудись зникає: як же бути зі щасливою посмішкою нареченої?

Стоп-стоп! Брекети – це не вирок. Розберемо ситуацію по поличках.

По-перше, В чому проблема?

Образ нареченої жодним чином не в'яжеться з брекетами.
  1. На весільному фото, де багато крупних планів, їх буде видно.
  2. Виникнуть проблеми з кусанням короваю.
  3. На весільному бенкеті в елементах брекет-системи застрягатиме їжа.
По-друге, Що робити?

Зберігати спокій. Оцінити масштаби лиха. Для цього задай собі кілька питань: Скільки часу до весілля і як довго залишилось носити брекети? Які брекети – непомітні чи металеві?

Якщо брекети носити тобі недовго і весілля «вже скоро», можна попросити в ортодонта зняти їх раніше та замінити на ретейнери чи капи. Це ідеальний випадок. Другий варіант:  сапфірові чи керамічні брекети, що є в принципі непомітні. Якщо тебе це хвилює аж занадто, домовся з фотографом, щоб він обробив зображення у фоторедакторі і видалив усі сліди їх присутності. А як ні – це теж не проблема: стоматолог може зняти дугу на кілька днів, і твоя посмішка на фото не буде зіпсована металевою чи будь якою іншою смужкою.

Трішки важче у випадку, коли брекети повністю металеві. Не всім вони до лиця. Але тут теж можна використовувати методи, що викладені вище. Якщо зовсім несила, спробуй розглянути варіант з тимчасовим зняттям брекетів і їх повторним встановленням (звичайно, це неприємно, погано для емалі та затратно). Зрештою, можна відкласти дату весілля. Адже воно буває тільки раз, і хочеться бути на ньому ідеальною. Та це зовсім край…

По-третє, Як поводитись у процесі?

Якщо брекети таки залишаються на тобі під час весілля, зроби вигляд, що їх нема. Щиро посміхайся: гіршим за гіпотетично некрасиве фото з брекетами може бути тільки фото, де ти зімкнула губи і схожа на нещасну мавпочку. Їж та пий, що хочеш. Коровай відламай пальцями і тоді вже акуратно відкуси. Після їжі, звичайно, доведеться зробити «гігієнічну обробку» та зациклюватись на цьому не варто: це твоє свято, ти на ньому маєш бути найщасливішою. А як щось піде не так, твоя кохана половинка завжди вкаже на «креветкин хвост между зубов» J Посмієтесь разом і продовжите святкувати.

Отож, будьте щасливими у найщасливіший день!

P.S. як бачите, ця стаття призначена для дівчини. Здається, для хлопця якихось відмінностей нема. Та і взагалі хлопці менше переживають за свою зовнішність. Чи ні?

 
  • ,

Встановлення брекетів: погляд зі сторони

Сидіти в кріслі під час встановлення брекетів і бачити тільки яскравий світ лампи – це, м'яко кажучи, не дуже приємна процедура, а інколи навіть болюча (коли випадково зачіпляються ясна або слизова щоки). А от бачити все зі сторони, намагатися зрозуміти послідовність дій і, що гріха таїти, тихенько посміюватись – набагато цікавіше.

Мені з цим повезло: коли сестрі встановлювали брекет-систему, я залишалась в кабінеті. Що сказати: ортодонт досвідчений, свою роботу знає, робить усе чітко. А от медсестра виявилась новачком у встановленні, і він її постійно чомусь навчав: коли включати лампу, куди світити, які інструменти брати. Вона хвилювалась: ясно, що молода дівчина, лікар теж не старий хлопчина, було доволі весело бачити, як вона періодично червоніє  :-D І поки вона десь уходила, стоматолог показував мені брекетини, розповідав, як вони кріпляться, у якій послідовності і чому тримаються, також дав обрати кольори резинок (ми з сестрою це попередньо обговорили), показав на гіпсових зліпках проблемні ділянки, пояснив про особливості клею. А сестричка весь цей час із відкритим ротом сиділа :-)  і дивилась у стелю :-)

Найсмішніший момент — це коли вони вдвох (лікар і медсестра) із суперсерйозними очима дивляться в рот. Ніби там, ну… чорна діра чи дитина родиться :-)  При цьому розумію, що нічого такого там немає, але це викликає посмішку. Пожаліла, що не було можливості зробити кілька кадрів  :-D

Врешті-решт, хочу сказати, що читати про щось і бачити на власні очі – дві великі різниці. Майже все, що ортодонт мені розповів, я вже знала. Та коли побачила, як все робиться, – мабуть, це додало плюсів моєму рішенню ставити брекети і собі.

 

 
  • ,

Моя історія, ч.5

Ортодонтом виявився молодий чоловік на ім'я Олег. Одразу після знайомства помітила, як він подивився на мої зуби. Але ж я привела сестру, тож розбирався він з нею. Реально швиденько зняв зліпки, ми домовились, коли прийдемо встановлювати брекети, тут він і каже: «А давайте я і Вас подивлюсь». Я ж: «Ні, не треба, я без цього якось…» Він знову: «Давайте за компанію, не даремно ж Ви приходили. Мені здається, що Вам брекети потрібніші». Врешті я подумала, що просто подивитися – це не страшно. І сіла в крісло.

Та відразу пожаліла: ортодонт зробив страждальницьке лице, щось дивився, пальцями колупав, просив то відкрити, то закрити рот, навіть, здається, кілька разів зітхнув та сказав: «Як я і думав, у Вас все дуже серйозно». Отут у мене серце впало. Що? Як? Нічого мені там сильно не мішає, здається…

А він почав щось страшне розповідати про можливість втрати зубів, зміщення щелепи… коротше кажучи, я точно не запам'ятала, що конкретно він казав, та мені стало ДУЖЕ моторошно. Вилізла з крісла вся у невеселих роздумах. А ортодонт: «Ви подумайте добре, я б навіть Вашій сестрі не ставив брекети, краще б Вам сьогодні зліпки зробив».

Все. Тепер я вся погрузла у думках про правильний прикус.
  • ,

Моя історія, ч.4

А влітку сеструня почала глобальний пошук інформації. Стоматології. Ортодонти. Види брекетів. Додаткові «штучки». Стала просто брекетний маніяк. Ходила з подружкою на корекцію. Та їй розповідала про всі незручності, що виникли «у процесі». Тепер і я знала, що з брекетами: а) неймовірно болить, перші дні треба їсти дитячі пюре; б) можна схуднути; в) поцілунки — не проблема; г) треба обирати різнокольорові резинки – це модно.

У жовтні вона домоглася від батьків спонсорування своїх брекетів та вибрала приватну стоматологію, що не сильно далеко від дому, до того ж ціна там була доволі нормальна. *Для інформації: ця стоматологія виявилась взагалі єдиною в нашому місті, де був ортодонт. :-D Живемо ми в м.Ірпінь.* Але стоматологія несподівано зачинилась на ремонт, довелось чекати відкриття.

На першу консультацію сестра пішла з мамою, бо та хотіла дізнатись про ціну (щось не довіряє вона малій у грошовому питанні). А на другу, коли треба було зліпки знімати, взяла мене.

Це ще не кінець моєї історії, не сподівайтесь)))
  • ,

Не правильний вибір - лікар-ортодонт...

n51572a8986be1

Вибір спеціаліста є одним з основних етапів при встановленні брекет-систем. На це потірбно було звернути мені особливу увагу, але нажаль цього я не зробила і тому постійно себе картаю питанням «Чи правильно проходить лікування?» «Чому щілини так довго закриваються»? «Чи потрібна мені була ця пластинка»… З першого дня як ти починаєш носити брекети, ти моніториш сайти, ютуб, «вконтакте». Ти перечитуєш дуже багато інформації, аналізуєш її. Я чітко розумію що  увсіх по різному, різний вік, різні проблеми…

У мого лікаря-ортодонта кожної консультації щось було «нове». Ніколи не було точної відповіді на мої запитання. Сказати що вона не спеціаліст своєї справи — не можу, на роботу її взяли ж, людей лікує.

Перед встановлення брекетів я ще проходила консультацію у НМУ імені О.О. БОГОМОЛЬЦЯ.  Лікар з університетут і лікар-ортодонт(у якого я проходжу лікування) дійшли до одного висновку, тільки про пластинку і не правильний  прикус я уже почула через пів року після того як встановили брекет-систему.

Нікого я з такою пластинкою не зустрічала, багато читала і чула, що якщо і виправляють прикус то тільки після того як зуби порівняють. На днях читала що пластинки похожого плану ставлять якщо лікар переживає щоб задні зуби не пішли в перед…

Брекетам уже 1 рік і 3 місяці, пластинка 6 місяців, з моменту виривання 4-их зубів пройшло 10 місяців ( зійшлись чуть більше ніж на половину)....  Як мені хочеться вірити що курс лікування вірний і я пізніше не пожалію.

Випадки, коли можна пошкодити брекети



Посмішка — це стан Вашої душі, який показує впевненість у своїх силах і в собі!
Більшість вважає, що при встановленні брекетів життя перетворюється на кошмарний сон, тому що вони будуть заважати жити в звичному темпі. Це не говорить про те, що потрібно вживати тільки мяку чи перетерту їжу. Дехто думає, що брекети не будуть заважати при прийомі улюбленої їжі, і тому потім виникають деякі незручності. В будь-якій справі повинна бути золота серединка, і носіння брекетів не є винятком, тому що це серйозна справа.
Щоб уникнути пошкодження брекетів, потрібно дотримуватись декількох правил. На перший погляд Вам буде здаватися, що Ви не зможете з цим справитись, але воно того варте. Коли знімете брекети, то зрозумієте наскільки Ви стали щасливішими!
Якщо при носінні брекетів будете вживати всі продукти, то тут не обійдеться без пошкоджень. Все це буде пов’язано з відвідуванням стоматолога, і витратою додаткових коштів.
Людина повинна зрозуміти, які продукти вона не повинна вживати і чому?
• Жорсткі — травмують брекет-систему.
• Липкі — вони в більшості прилипають до брекетів.
• Холодні — викликають пошкодження в місцях зклеєння брекетів з зубами.
• Гарячі — з тієї ж причини, що й холодні.
• Щільні продукти — тому що вони взагальному можуть пошкодити брекет.
• Газовані напої — тому що вони мають високу кислотність, яка може пошкоджувати зубну емаль або залишити на них плями. Їх можна буде помітити, коли брекет-система буде знята з зубів. І потрібно запам«ятати, що після прийому їжі рекомендовано чистити зуби. Чищення брекетів необхідно проводити обережно, тому що вони тримаються на клейкій основі, і при жорсткому або неправильному чищенні, є ризик того, що вони можуть відклеїтись. Після установки, проконсультуйтесь з Вашим особистим лікарем і для впевненості задайте ті питання, які Вас турбують. Дотримуйтесь рекомендацій стоматолога і стежте за чистотою ротової порожнини. Відмінний результат не заставить довго чекати — здорові і красиві зуби!
Хай Ваша посмішка сяє! Будьте щасливі і здорові!