Цікаві факти про брекети.

Цікавинки про брекети для брекетоносців)

1. О 1072 році в монастирі Ле Дентіль (на півночі Британії) Монах Акіст ле Фурже для очищення від духа використовував тоненькі металеві смужки, похожі на терновий вінець. З цього періоду в історії перші згадки що мають відношення до брекет — системи

2. Під час війни британські солдати носили
«броню на зубах» Це теж можна вважати своєрідним аналогом теперішніх брекетів. Жерстяна перегородка на зубах посилювала опірність захисту зубів у солдат від зовнішнього середовища. А ось повірити в те що при певній вправності вони могли ловити кулі зубами – рішати Вам!)

3. В Китаї жінки імператорського прізвища які здобули великого успіху на суспільно – політичному ґрунті мали привілеї: носіння срібних пластинок прикрашених перлами. Назву вони отримали «Дзя Мі». Буквальний переклад назви «Місячна корона на перлинних горбах»

4. Мерлін Менсон епатажний виконавець, і тому нічого дивного немає що виконавець пропонував обкладинку для альбому у вигляді структурованої схеми установки брекет –системи. Але з часом він відмовився від своєї затії, на його думку суспільство ще не готове до такого явища як «брекети»

5. І один факт ближчий до нашого теперішнього часу, в лабораторіях Оксфордського університету ідуть роботи по створенню магнітних брекетів. Їхнє створення дуже б спростило випрямляння прикусу і зубного ряду, два мініатюрні генератори які постійно взаємодіють з залізом що міститься в зубах, і що призведе до хорошого результату )

Тепер ми ще краще зрозуміємо яка велика історія у брекетів!!! blush
  • ,

Обмеження і плюси під час носіння брекет системи!)

Під час встановлення брекет-системи нас усіх дуже хвилює. що можна їсти, пити, що категорично забороняється…
Для мене особисто носіння брекет-системи, плюсом було те що завершились різноманітні перкуси — немає у моєму житті тепер шоколадних батончиків з горішками, арахіс і тому подібне, печенюшок які не можливо прокусити, цекерок.... 
І до цього привикаєш, з часом переходиш більше на фрукти — бабани особливо) І на різноманітні кефіри і Активіа. і це скажу Вам, гарно і відображається на зовнішньому вигляді)
Я нічого не вживаю твердого, і не ризикую, не раз читала як багато хто жалується що відклеївся брекет, не знаю цьому причину, але за більш ніж рік часу у мене таких ситуацій не складалось!
Ще є розмови про відмову від червоного вина, чорного чаю. І те і те люблю і вживаю, в помірній кількості звичайно, але ні окрашення брекетів ні інших проблем не було (у мене кераміка).
Творог зайняв особливе місце в житті, чи це міф чи ні, не раз в статтях бачила що для зубів він корисний, а на даному етапі вони у мене у великому стресі)
А в чому у Вас обмеження???)
  • ,

10 причин носить брекеты

IMG_8015

Специалисты в области стоматологии объясняют, почему так важно иметь ровные зубы.

Красивая улыбка – это не только показатель здоровья и статуса, но и один из важных поводов гордиться своей внешностью. Однако для того чтобы назвать улыбку идеальной, мало иметь белые и блестящие зубы, они должны быть и ровными, а челюсти должны правильно смыкаться. И это не просто стандарт красоты, это норма, отклонения от которой могут привести к нежелательным изменениям во внешности и развитию различных заболеваний. Стоматологами приводится как минимум 10 причин того, почему так важно вовремя пройти ортодонтическое лечение.

Во-первых, кривые зубы сложнее чистить. Неровный зубной ряд образует множество туднодоступных мест, из которых сложно устранить налет даже при использовании зубной нити и ирригатора. В результате на зубах и в межзубных промежутках появляется зубной камень, затем кариес, а потом пульпит и периодонтит.

Во-вторых, невычищенные зубы могут стать причиной возникновения болезней десен и, как следствие, вызвать диабет, артрит сердечные и легочные заболевания. Бактерии, вызывающие пародонтит и другие заболевания, попадают в кровь и закупоривают сосуды, что чревато инфарктом и инсультом.

В-третьих, постоянные стоматологические заболевания рано или поздно приведут к выпадению зубов. Так, по данным Национального института стоматологических и черепно-лицевых исследований, за период с 1999 по 2004 год 10% людей в возрасте от 50 до 64 лет потеряли все зубы, а почти у каждого из опрошенных отсутствовал хотя бы один. При этом далеко не у всех участников эксперимента наблюдались сильные зубочелюстные искривление, а их наличие, как известно, только усугубляет ситуацию.

В-четвертых, отсутствие зубов влечет за собой перестройку зубного ряда, вызывает убыль костной ткани, деформацию челюстей, появление морщин, нарушение функции жевания и – как следствие – работы многих внутренних органов. Предотвратить этот процесс может вовремя установленный ортодонтический аппарат, а остановить уже начавшиеся изменения – имплантация.

В-пятых, неправильный прикус вызывает головные боли. Плохо или неровно смыкающиеся челюсти – основная причина нарушений работы височно-нижнечелюстного сустава, что приводит к стиранию зубов, развитию бруксизма и появлению болей в области висков и затылка.

В-шестых, чем сильнее зубы выдаются вперед, тем больше шансов их сломать. Особенно часто в группу риска попадают баскетболисты, футболисты и люди, занимающиеся контактными видами спорта. Если у человека ровный зубной ряд, то при ударе давление распределяется вдоль всей зубной дуги, если же не ровный – вся сила удара приходится на один или два зуба, которые могут сломаться.

В-седьмых, неправильно расположенные зубы способны повредить мягкие ткани ротовой полости. Если вы часто прикусываете губы или щеки, это знак, что вам пора обратиться к ортодонту. Даже через небольшие ранки в организм могут попасть бактерии и вызвать сильное воспаление.

В-восьмых, неправильный прикус и неровные зубы затрудняют процесс жевания. Для того чтобы в системе пищеварения не было сбоев, необходимо тщательно пережевывать пищу. Люди с кривыми зубами испытывают дискомфорт при жевании и проглатывают куски больших размеров, что приводит к гастриту и язве.

В-девятых, чем ровнее у нас зубы, тем четче речь. Например, если у вас большая щель между зубами, как бы модно это ни было, вы будете присвистывать при произношении некоторых слов или шепелявить.

И, в-десятых, красивая улыбка делает вас уверенным в себе, а только уверенные в себе люди могут быть по-настоящему счастливыми. Поэтому, если вас давно мучают сомнения, решаться на ортодонтическое лечение или нет, отбросьте их в сторону и смело идите к врачу.

 

Вогняний гонщик Николас Кейдж (Nicolas Cage)


Сама назва запису говорить про те що один з мої улюблених фільм з участю Николаса Кейджа це «Примарний вершник „(Призрачный гонщик)! Про те що він носив брекети було новиною, мало і хто замітив напевно його з стальною челюстю :-) Але це було, брекет- система була тільи на нижній челюсті, там виявився недолік маленький для актора. Якщо взяти деяку кількість людей, багато хто захоче вирівнювати тільки нижній ряд, всі завжди звертаються до ортодонта через верхню челюсть! Повага йому що не побоявся, і наважився, він не так і давно носив їх, приблизно 2012- 2013 р.

 

Секс символ Том Круз (Тom Cruise) в брекетах :-)


Добре відомий усім Том Круз, всі ми його памятаєм взяти хоть його одину з популярних стрічок «Місія нейздісненна». В біографіях про нього пишуть що у нього були в дитиснтві криві зуби, проглядаючи з ним фільми це важко замітити. Том Круз почав носити брекети в 39 років (на даний момент йому 52), він з дітьми звернувся до лікаря- ортодонта, і сам же провірившись рішив теж поносити. Носив він не довго, тільки рік, як пишуть нова роль завадила доносити брекет систему)
Не побоюючись таким змін в зовнішності, він знявся для обложки і журнала «Entertainment Weekly» на презентації фільму «Особлива думка»!
P.S. Шукаючи інформацію про нього, прочитала що о 2013р він зареєструвався у ВК :-) vk.com/tomcruise

 
  • ,

Програмки для телефона про життя з брекетами)

З перших днів носінням брекетів, я дуже поглибла в маленький депресняк, у мене вроді тільки одне фото до встановлення, і одне після встановлення на другий ж день. Для себе я фото не робила, чомусь вирішила що не потрібно, а на фото з друзями чи рідними приховувала брекети, що потім получалась на фото з кислою міною(лицем), чомусь у мене так асоціюється моя посмішка!
На днях рішила поцікавитись чи є програмки для телефона. Установлюючи усі що знайшла на Google play тільки одна мені здалась підходящою і трішки зрозумілою це «Braces» автор Alexia Winter. Що з цього получиться не знаю, але щиро вірю що знайдуться ще програмки, можливо хтось з таким і зустрічався, і може щось порадити, буду вдячна!)
програмка 1

прошрамка 2

прогмака 3

Юна чаклунка Емма Уотсон :-) (Emma Watson)


Коли зустріла на сайтах цю милу чудо посмішку, а вона у неї погодьтесь красива, читала багато...) З усього прочитано що я можу сказати, по поводу її виправлення зубного ряду брекет системою. я не спеціаліст, а так наглядач! Посмішка малої Емми була ключем до фільму, нам завжди подабають герої які не кидаються очі дикою красою, а вона там була простим підтлітком) Усі її сприймали як юну чаклунку з фільму, і особо ніхто не пропонував нові ролі. І тільки після закінчення зйомок останньої портеріади Емма звернулась до спеціалістів, і через деякий час ми побачили красиву дівчину! Як ми міняємось після змін у нашому тілі, дивлячись на фото, бачиш впевненість, красу, щирість посмішки!!!

Гвен Стефані (Gwen Stefani) і її чудо брекети!


Брекет — системи стали не відємною частиною моди. Носити їх становиться останнім часом не тільки і благополучно для виправлення зубного ряду але і престижно для тієї ж особи. Їх ніхто не приховує, а наоборот гордиться! Серед зірок вони набувають досить великої популярності. Здається вони як ніхто мали б приховувати свої недоліки і змінювати їх таємно, але вони в свою чергу ці маленькі зміни не прииховують, а при щирій посмішці проявляють їх. Дехто придавався до ортодонтії ще досить в юному віці, але є і ті хто захотів змін в досить дорослому віці!
Всім відомі фотомоделі як Карен Малдер, Міла Йовович, Енджі Гармон, Нікі Тейлор їхні чудові посмішки потребували допомоги ортодонта, за що вони не боячись прикрасили багато журналів, подіумів своїми посмішками.
Для мене двино було коли я дізналась про Гвен Стефані (Gwen Stefani). Бачучи її на фото, я по хорошому набиралась завісті, чудова посмішка, ярко червона помада. Багато хто пише що брекети тільки були для того щоб привернути увагу, але у мене закрадається думка що основним для неї було це виправлення прикусу! Чи так чи не так, це наврядчи ми дізнаємось. Просто погодимось що у неї чудова посмішка!!!
  • ,

Закриваються щілинки , юххуууу :-)

Більш ніж пів року тому, я позбулась своїх двох здорових зубів. По плану спочатку думали про 6-ті зуби(вони у мене дуже поганенькі), але коли виявилось що курс лікування тоді триватиме від 2 до 3 років (а це в реальності може бути і 4 роки), я злякалась, це так довго…

і тому після розмов з ортодонтом вирішили що під удар підуть 4-ті. Зуби виривились легко, 5 хв і їх немає… Це ще все відбулось на 8 Березня, так що це свято пройшло у мене на «Ура»! Ніяких швів, просто з ваткою походила до наступного ранку, і все. Перед вириванням я випила знеболююче, і на ніч ще раз. Дирки були замітні дуже, особливо при посмішці, ну це як мені здається) і так, дирки тільки не давно почали сходитись, як мені пояснив лікар -ортодонт спочатку потрібно було щоб змістились кості, а потім уже зсувались зубки. Сама веселіше що у мене дирки зараз між 3-ми і 5-ми і появляються нові між 2-ми і 3 ми… Суть весела в тому, що я бачу результат, а тільки це радує під час носіння брекет — системи ))))
IMG_20141205_150520
  • ,

Поетапний процес встановлення пластинки

Перечитавши не одну статтю в пошуках більш детальної інформації про свою пластинку, мало що знайшла. точне відображення моєї пластинки в інтернеті немає, так що показати її можливість буде після зняття, якщо вона буде в більш хорошому стані!)

Встановлення пластинки пройшло у мене поетапно. перший етап встановлення діагнозу: у мене відкритй прикус більша частина зубів обох щелеп не замикаються (фронтальний відкритий прикус в області передніх зубів ). Другий етап: получення анатомічних відбитків обох щелеп для виготовлення пластинки на верхню щелепу. Вартість відбитку в клініці, точно не памятаю чи 150грн. чи 250 грн. Третій етап: через тиждень, коли усе було готово, мені встановили пластинку! ЇЇ вартість 750 грн.пластинка як я говорила не змінна, це напевно і краще, тому що в іншому випадку наврядчи я б ходила з нею. Так як не зручностей вона приносить більше ніж брекет система, особливо шепиляння! При попередній консультації в ортодонта, курс лікування пластинкою проходить добре, і швидше за все мені її знімуть в кінці цього місяця. Нажаль не зустрічала нікого поки що з носінням таких виду пластинок, принаймі в інтеренті про себе точно не пишуть)Знайшла фото наближене до моєї пластинки, тільки посередині у мене гладенька поверхня без залізних різних штучок… Ще не уточнила, пластинка кріпиться на кольцах які у мене на 6-ках.

Безымянный