Смотритель: linelect
  • ,

Ще одна страва для брекетоносців

Мої кулінарні пошуки знову завершились неймовірною вдало: тепер я знаю ще кілька страв, які не застрягають в брекетах  :-D 

По-перше, це моє улюблене желе. Я від нього просто фанатію, усілякі желейні тортики роблю. Хлопець мій тільки дивиться на це желе і не може зрозуміти, що я в ньому знайшла. Звичайно, це же не м'ясо…

А нещодавно пристрастилась ще до однієї страви: до пудингу. В ньому молоко є, що дуже корисно для зубів. Смачно, і нічого не застрягає

Знаю кілька рецептів, але страшно лінуюсь і купую суху основу. А що – 5 хвилин у пічки, година-півтори у холодильнику – і смакота готова.

До речі, добра альтернатива солодкому!
  • ,

Чищення зубів

Наталя навіяла тему :-)

І до встановлення брекетів зуби я чистила регулярно. Але тепер я стала якимось маніяком: пожувала яблуко – полоскати рота, пообідала – пройшлась зі щіткою. Щоб іти до когось в гості, треба обов'язково мати йоржик. Якщо я його забуваю – все, на їжу табу накладене. Хоча кулька разів було таке, що поверталась додому голодна, на моєму шляху попадався продуктовий магазин, і я купувала якесь солоденьке (шоколадний батончик чи булку). А потім йшла по дорозі і намагалась непомітно для оточуючих дістати язиком усе налипле. Виглядає це, напевно, кумедно :-)

Взагалі, тема ця для мене болюча. Бо, каюся, я люблю їсти квашену капусту, мандарини, апельсини, м'ясо (воно в мене постійно якесь волокнисте). Як розумієте, усі шматочки нещадно застрягають в елементах системи, і мені інколи потрібні титанічні зусилля, щоб їх дістати.

Ще один великий секрет: я інколи жую жувальну гумку. Знаю, що не можна. Намагаюсь оминати брекети, коли жую, роблю це внутрішніми краями зубів. Та вже було кілька разів, що гумка застрягає. Це взагалі жах! Вона починає ділитись на маленькі ниточки, і зняти з брекетів її майже неможливо.

Після кожної такої чистки раз кажу собі, що не буду такого робити. Та, виходить, що сама себе обманюю…
  • ,

Чи злітали у когось кольца???

Вже другий тиждень мучусь… кольцо злітає, вроді би тримається але жувати на задні на праву частину не можу ніяк. Подзвонити до лікаря, почую що нічого страшного- прийду на корекцію все підкрутять :-) Чи було у когось таке?

А ще мене пастійно хвиллює те що, зуби отрмують зарз дуже багато тиску, добре вичистити їх не можливо. Читала рекомендації що потрібно чистити зуби після кожного поїдання, але не завжди є можливість і тому рекомендують чистити зуби ранком і вечером більше 6 хвилин :-)  *sorry*  Я три хвилини ледь витримую, а тут всі шість… Як малі діти себе можуть заставити, не розумію, я доросла і мене лінь переборює  :-D

 
  • ,

Мало клопоту в житті, поставте собі брекети )

Мало клопоту в житті, поставте собі брекети :-) І це чиста правда. З 10 років пристуні проблеми з зубами, штука -спадковість, це щось! Пробачте мене стоматологи, нічого проти Вас немаю, але Ви єдині лікарі яких я ледь переносила… Похід до стоматолога, був із сльозами, криками. Можливо і тому моя мама навіть і не наполягала на брекетах. Пластинку вона вмовила встановити, але вона знімалась, так що носила я її біля місяця  і все… Потрібно було щоб я сама зрозуміла її цінність.

Не забуваю про те що брекети приносять результат, красиві зуби, нормальний прикус! Але… Ось сходила на консультацію, все болить на другий день, і тут починається- злітає кольцо у мене  Я думаю що не так, смикаю зуби задні, і таке враження щось накусую, не получається нормально жувати. І уже так два тижні, і тільки сьогодні розглянувши все добре перед дзеркалом зрозуміла проблему. На консультацію я уже записана, через два тижні вона. Записатись зараз не реально, працює лікарь два тижні на місяць. І от що робити… тримати кулачки і надіятись що це ніяк не вплине на загальний процес вирівнювання зубів брекет-системою :-)  *dash*
  • ,

Трішки про прикус

Вже не тільки на фотографії помітно, що зуби стали рівніше. Вже і я сама відчуваю, що кусаю інакше. Раніше міцно стискались лише моляри з обох сторін. Тепер співпадають не тільки моляри, але й премоляри. Ще й нижня щелепа трішки видалась вперед.

 Все моє життя я вважала, що нижня щелепа – це моя проблема. Через глибокий прикус вона «від'їхала» назад, тому профіль в мене не дуже… Та на одній з перших консультацій в орта він сказав: «Не переживай, профіль не зіпсуємо. Щелепа не буде виступати вперед.» Блін! А я так хотіла, щоб вона нарешті виступала!

Знову і знову впевнююсь у тому, наскільки поняття «красиво/правильно» відрізняється від людини до людини. І твої надумані недоліки для інших взагалі непомітні.

P.S. а от своїх зубів я мало стидалась. Тільки коли побачила оті професійні фото на старті брекетоносіння, зрозуміла, як була неправа  :-D
  • ,

Брекети і робота. Комплекси

Я брекетонесець і + працюючий брекетоносець! В більшості усі брекети ставлять в підлітковому віці, коли школа, університет… а коли хтось працює це рідкість :-)  :-)  :-) 

Роботу я знайшка коли брекетів ще не було, ця подія відбулась через рік. Дуже переживала,  як я буду говорити, як усі віднесуться до цього. Мені тоді було уже майже 25. Важко було говорити, привикнути говорити. І це в більшості замічали і тоді уже розуміли що я з брекетами. У мене кераміка, мало хто замічає її. Потім був момент виривання зубів. Тут я переживала ще більше, коли ти з двома дирками… тут посміхатись уже не получиться на всі свої брекетні зуби) Наступний етап була пластинка, тут з розмовами було по гірше… я багато спілкуюсь на роботі з клієнтами, говорити можливо було, але дуже помало і не голосно. Не зручно було як мене в офісі багато хто не чув при розмові.  Я сама собі інколи будувала барєр у спілкуванні…
Коли виникало питання пошуку нової роботи, в першу чергу я переживала за брекети. Як віднесеться керівництво, людина яка буде слухати мене. Я себе згадую, коли я бачила у когось брекети для мене це було щось нове і цікаве! І чомусь відштовхуючись від особистого досвіду, судила інших. Розумію що це не вірно! Брекети у нас час це не новина, і не щось з мега сучасного! Але співбесіда відбувається, чесно, брекети це останнє про що я можу думати! І на роботі це уже не новина. Один співробітник, два місяці тому, здивувався що у мене брекети, це не замітно, хотя я цю людину бачу часто, спілкуюсь :-)

Висновок: брекети не є перешкодою, і не будуть. Незручності приносять, так це вірно, але не перешкодою!!! Так що сміло наважуйтесь, якшо ви сумніваєтесь  *good*

 
  • ,

Невеличкий колаж: старт+3 місяці

Нарешті отримала фото свого «старого» прикусу. Зробила невеличкий колажик для наочності своїх результатів: перед встановленням і на третій місяць. Фото на третій місяць, нажаль, не такі красиві, як перші.

 коллаж стартколаж 3 мес

Бачимо, що другі різці вже майже рівненьки, змінилась постава перших різців, трохи змінився прикус (вже не такий глибокий). Тільки не видно, що зуби трішки пожовтіли. Мабуть, камера виправляє кольори (як з резинками).

Буде у мене тепер візуалізація поступового досягнення моєї мрії: в мене ще більше переконливості в тому, що не дарма все це задумала  :-)
  • ,

Фото після корекції

Викладаю фото через 3 дні після корекції.

 20150301_010107

 

Здається, що кольори резиночок – жовто-блакитні, але насправді вони жовто-зелені, навіть жовто-бірюзові. Дуже гарний колір, та, нажаль, в ортодонта резинок цього кольору вистачило лише на половину моєї щелепи, і довелося розбавити жовтим. Тож усієї краси тепер не видно  *unknw*

Уявлення не маю, чому виходить така плутанина.
  • ,

Після корекції

От і перший день з новою дугою закінчився. Маю сказати, що відчуття доволі дивні: зуби стискає, як і в попередні рази, так само боляче щось кусати, але тепер майже усі неприємні відчуття сконцентровані в лівій половині щелепи, починаючи з другого різця. При чому навіть просто дотик до ясен біля цих зубів віддає болем.

Страждаю потихеньку…

До речі, із зміною дуги пропала цікава особливість: під час чищення зубів звичайною щіткою справа з'являлось якесь шарудіння. Після заміни дуги воно зникло. Не второпаю, що воно таке було. Може, дуга там не дуже щільно прикріплена була та ковзала по брекету. Це вже неважливо, звичайно. Просто цікаво  *unknw*