Чи можливо відбілити брекети?!


По підрахнукам в світі найпопулярніші являються металеві так керемічні брекет -системи. Металеві уже з самого початку мають темну форму на брекетах — колір заліза. А вот кераміка за своєю властивістю світла. Уподобання їй надають тому що вона менш замітна на зубах. Але з часом вона втрачає свою білу властивість, внаслідок поганої гігієни ротової порожними, зловживанням окрашених продуктів і куріння. І тому тоді випливає питання — чи можливо відбілити брекет систему ?!
До вирішення цього питаннян не потрірбно підходити самостійно! Тут не допоможуть стандартні вирішення які Ви можливо знаєте, або використовували для відбулювання зубів. Найкращим варіантом буде звернутись до стоматолога, який проведе професійну чистку і зможе забрати наліт і окрашення. Але добитись ідеальної білизни як на початковому етапі носіння Вам уже не поучиться.
Також нам знайомі пластикові брекети. Пластик більше піддається окрашенню і тому тут потрібно бути набагато обережнішим.
А відбілювання дуги? Багато хто, щоб не портити естетику просять покрасити дугу в білий колір. Все можливе, але окрашення дуги зняти не можливо. Звичайно її заміна буде Вам коштувати меншої вартості ніж заміна брекета.

Перші проблеми. Дуга.Тертя.

Привіт, як усякому брекетоносцю, мені теж довелося зустрітися з проблемами і знайти рішення. Сьогодні я розкажу про перші мої неприємності.
Не дивлячись на те, що на нижні зуби брекети поставили зовсім ще недавно (менше місяця назад), вони вже потребували підвищеної уваги до себе.
По-перше, перші 3-4 дні боліли зуби, поки не звикли до тиску дуги. По-друге, саме з нижніми зубами мені вперше довелося випробувати віск для брекетів, хоча його дали ще коли верхні встановлювали. До речі, дуже класна штука, вона не маститься, не має запаху та смаку, не відчувається в роті, але проблемне місце майже перестає боліти. Тільки одна штука мене трішки хвилювала – я забувала його знімати під час їжі і іноді з’їдала. Те, що я досі жива, значить, що ортодонтичний віск безпечний для організму (в невеликих дозах), тому не турбуйтесь, якщо теж випадково з’їли шматочок.
Та це ще не проблеми. Справжньою неприємністю стало те, що дуга, яка кріпиться до останнього кільця, від’єдналася від нього. Спочатку мене бентежило тільки те, що останній зуб тепер не вирівнюється, а до корекції ще два тижні! Та потім дуга почала трішки натирати, потім сильніше і сильніше. Шкіра в роті була поранена, запалилась, виникали якісь пузирі, неначе алергічні. Я, звісно, намагалася вставити дугу в належне їй місце, але в мене не виходило, вона не вигиналася в потрібний бік і на допомогу мені прийшов….знову віск. Правда, додумалася я до нього тільки коли щока вже дуже боліла і терпіти було несила. Але мій товариш-віск допоміг мені й тут: ним я прикріпила дугу до кільця. І найпрекрасніше те, що коли я їла, віск не з’їдався, а залишався на місці. Адже я не могла його зняти – ну дуже боляче було.
Насправді, це лише перше моє випробування. Я ж хотіла написати про все єдиним текстом, але виявилося, що в мене так багато є чого розказати! Не хочу напружувати вас великим текстом. Тому пізніше я розповім про наступні мої пригоди з брекетами.
Гарного вам дня!
  • ,

Емаль і все що з нею пов'язане

Привіт!
Як і писала раніше, сьогодні поговоримо про емаль.

Що таке взагалі емаль — це захисна оболочка нашого зуба, товщиною до 2 мм (всього лише навсього, і Вікіпедія пише, що це найміцніша тканина в усьому організмі, тому що має 2-3% води).

Виявляється, що для того, щоб наша емаль жила якомога довше ми встановлюємо пломби, а я думала, що пломби потрібні лише для того, щоб забити дирку в зубі, бо це не гарно, їжа туди потрапляє і болить нерв, але виявляється, що така штучка, як пломба, нам конце потрібна, щоб зубки залишались здоровими і привабливими.

Причини потоншання емалі:
— генетика
— стан здоров'я (деякі хвороби впливають на зубну емаль)
— анатомічна будова зуба
— склад та кількість виділеної слюни
— Занадто жорстка зубна щітка (я користуюсь лише м'якою — Paradontax)
— дуже солодкі страви та напої (водичка Coca-cola, як приклад)
— їжа та напої з великим вмістом кислоти (водичка Швепс, як приклад)
— різкі перепади температур в напоях та стравах (страва гаряча, напій холодний чи навпаки)
— відсутність гігієни ротової порожнини (чищення зубів мінімум 2 рази на день (вранці та ввечері), використання пасти з фтором, ополіскувач, зубна нитка/зубочистка)
— дряпання зубів гострими предметами (вилка, ножик і т.д.)


Коли одягають брекети, то використовуюсь міцний клей, який шкодить зубній емалі, тому після зняття брекетів (в мене так було, можливо в тебе буде по іншому) в мене дуже сильно боліли зуби, вони стали занадто чутливими. А після чистки і вибілювання, зуби нехай і стали ще прекраснішими, але я розуміла, що вони втомились і їм потрібен догляд.

Доречі, після того як знімуть брекети шанс накопичити за тиждень каміння збільшується ледь не в 2 рази. Це пов'язане з тим, що зубки дуже ослабки і їм потрібен правильний догляд, тобто відштовхуючись від причин виникнення проблем, зрозуміло, що перестанеш робити все те і емалька скаже тобі «дякую».


Відновлення емалі:
— імплантація зубної емалі на молекулярному рівні
— фторування ( зубна паста або лак з великим вмістом фтору, аплікації на зубки протягом мінімум 30 днів)
— встановлення вінирів (прозора тоненька фарфорова пластиночка)
— накладання на зуб засобу для пломбування (додатковий захист для емалі, закриття щілинок і відновлення)
— ремінералізація (наносять спеціальні вітамінки на емаль)
Якщо пройти повний курс, то зубки стануть самі по собі світлішими, міцнішими, як не дивно, але зникає кровотеча ясен і запах з рота, проходить чутливість зубів.

Я дізналась, що можна в домашніх умовах відновлювати емальку:(найрозповсюдженіший метод, я ним теж користуюсь і результат мені подобається. Лікар підтвердив, що таке можна робити і це корисно для емалі)
— активоване вугілля
— мисочка
— водичка
Потрібно 2 таблеточки розтовкти в кашку та почистити гарненько зубки (використовувати замість пасти, краще наніч). Це МОЖНА робити лише 2 РАЗИ НА ТИЖДЕНЬ з перервою в 3 дні.


Рекомендують робити масаж яснам — пальчиками масажувати кожну діляночку, обов'язково діями за годинниковою стрілкою та проти. Не дави сильно.


P.S.: Якщо підсвітивши зуби видно полосочки прозорі — це вже сигнал того, що потрібно взятись за здоров'я своїх зубів.

Сподіваюсь, що стаття була цікавою.
Щасти!

Другий візит до хірурга. Перша частина.

Привіт, недавно я писала про видалення своїх вісімок. Для мене це вже мов у тумані, але поки дещо ще пам’ятаю, хочу поділитися з вами.
Знаю, що розповідала про першу зустріч із хірургом і подробиці видалення зубів ви вже знаєте, якщо читали ту статтю — тоді все пройшло стабільно важко. Але знаєте, іноді набагато важливіша друга зустріч. Особливо коли ти знаєш, що тобі робитимуть і як все це неприємно. Я думаю, що в такий час піти на операцію важче, ніж вперше.
І, хоч моя друга зустріч почалась за стандартними мірками зовсім невдало, та кінець був несподіваним навіть для мене.
Почалось все з того, що ми (я і мама) запізнилися на годину. До останньої хвилини я думала, що ми записані на п’яту, а насправді – на четверту!!! Я не могла зрозуміти, чого мама так переймається, адже ще година попереду, а нам їхати 40 хвилин. А мамі було чого перейматися – тільки о четвертій ми вийшли, а їхати нам… і їхати… І як на зло – увесь транспорт кудись подівся. Мама так нервувала, що забула попередити хірурга нашого, що ми запізнюємось. А ми ще перед цим посварились і я була не в настрої щось нагадувати. Тож, коли дісталися клініки, запізнились на сорок хвилин і, до того ж, нас чекали майже до останньої хвилини, а потім прийняли іншу людину на операцію. Ну все, всі в розпачі, хоч плач. Довелось чекати близько півтори години.
Відмічу, що я, не дивлячись всі неприємності, йшла на операцію з дивним спокоєм. Мені було зовсім не страшно. Я знала, що на мене чекало, але також знала, що хірург і асистент зроблять усе, щоб мені не було боляче. Легше сідати в крісло, коли довіряєш людині зі скальпелем та бор-машиною і всіма цими, здавалось би, страшними інструментами, аніж сідати в крісло до незнайомця…
Ця невеличка історія про те, як почувала я себе перед операцією і що трапилось. В наступній частині я трохи приділю уваги самій операції, і більше часу на те, щоб описати свій стан. Почекайте трохи, будь ласка! А далі почнеться найцікавіше)
  • ,

На що потрібно звертати увагу, коли носиш брекети?(Зуби)

Привіт!
Коротко напишу, на що слід звертати свою увагу. Буду розглядати зовнішній вигляд зубів(запах), колір та форму.

Коротко про зовнішній вигляд:
1) Чисті, без потемнінь
2) Цілісні, без дирок
3) Між зубами відсутні шматки їжі (згниє і буде смердіти з рота)

Коротко про колір:
1) Напої фарбують зуби (кава, чай, кока-кола і т.д.)
2) Їжа з великим вмістом спецій, фарбує зуби (корейська морква, буряк, водорослі і т.д.)
3) Погане і рідке чищення зубів (чистити потрібно мінімум 2 рази на день)

Коротко про форму:(не хочу щоб в когось була така біда яка була в мене)
1) слідкуй за тим, як вирівнюються зуби — приємний процес, який додає впевненості
2) не їздь челюстю вперед-назад, вліво-вправо так, щоб протирались зуби (є шанс надломити верхні частинки)
3) перестань гризти все те, що не стосується їжі ( олівець, нігті, вилка і т.д.), тому то після різкого зкусування є шанс надломити шматочок зуба

Завжди повідомляй лікаря про те, що ти починаєш зчісувати собі зуби, щоб він встановив додатковий захист для зубів (зачасту це додаткові резинки). В мене зчісані верхівки на деяких зубах, хоча я могла цього уникнути, якби слідкувала краще.

Далі напишу про те, як врятувати свою емаль під-час та після носіння брекетів, тому що клей її робить слабкою/тоншою і дуже вразливою.

Щасти!
  • ,

Чи так страшно, якщо відпала одна із частин брекета?

Привіт!
Більшість так бояться за свої брекети, що піднімають паніку при бодай якихось пошкодженнях чи дискомфорті. Сьогодні я хочу поговорити про те, чи дійсно це катастрофа.

Коли я носила брекети, я їх безпощадно випробовувала на міцність і якість збірки, тому те, що я далі напишу, пишу лише з власного досвіду.

1) Якщо дуга почала шкрябати щоку — означає лише те, що зуби вирівнюються. В такому випадку дугу замінять або обріжуть.
2) Дуга вискочила з брекета — означає лише те, що або резинка, яка фіксувала порвалась(з'їсти резинку не страшно), або занадто великий натиск на той зубик і резинка злетіла(часто жували щось на один бік). В такому випадку не потрібно панікувати. Звернись до лікаря і він зробить все що треба.
В мене бувало й таке, що без резинок ходила до наступної консультації і ніяк цього не відчувала, а дізнавалась про їх недостачу від лікаря. Ходити без резинок не страшно насправді.
3) Відірвався брекет(квадратик) з зуба — означає лише те, що або не якісно підготували зуб, або клініка використовує не якісні клеї(на замітку: якісний клей не смердить, не має взагалі запаху, дуже густий і малопрозорий, має лише кислий присмак). В такому випадку його наново приклеять(зачасту це роблять безкоштовно, бо це помилка не клієнта)
4) Злетіло кільце — говорить про те, що лікар не вірно визначив розмір, погано закріпив, мало підкрутив його. Це помилка лікаря. Замінити повинні будуть безкоштовно, і ви маєте повне право на це.

Ось і все. Нічого тут боятись. Далі напишу про те, за чим слід слідкувати, поки носите брекети.

Щасти!

Як впливає кава на брекети !?


Про каву і її в вплив на людський організм дуже багато говорять. Хочете швидко відійти від сну -випийте кави. Не хочете заснути у відповідальний момент — випийте кави. І багато ще можна продовжувати як люди використовують каву. Але нас цікавить який вплив її на зуби і на брекети?
Кожний лікар ортодонт зобовязаний при установці керамічних чи сапфірових брекет -систем Вас попередити про можливість окрашення від кави брекетів і лігатур. Ну лігатури ми змінюємо кожного місяця, і є вибір лігатур — гама кольорів різноманітна wink що не так може бути замітним під час окрашення. А проблема в іншому — окрашення брекетів. Тут замінити все можна, але готуйтесь до грошових витрат. Відмовитись від кави — це не єдиний вихід. Є вихід оптимальний і для багатьох зручний:
    1. Після вживання кави, старайтесь прополоскати ротову порожнину простою водою, або якщо ви дома знаходитесь — почистити зуби.
    2. Розбавляйте каву — молочним вмістом, це зменшить можливість окрашення ( пийте латте, капучіно).
Але є цікаві факти, що не мало важливо для брекетоносця. Бостонські вчені у своїх дослідженнях над кавою встановили, що кава зменшеє захворювання ясен — парадонтом. А люди з брекетами знають як страждають ясна під час процесу вирівнювання зубів.
А істина це чи ні, уже Вам вирішувати relaxed Головне бути обережним у будь якому випадку!

Кріштіа́ну Рона́лду

Усім відомий Кріштіа́ну Рона́лду душ Са́нтуш Аве́йру (порт. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro) — португальський футболіст, нападник збірної Португалії та іспанського клубу «Реал Мадрид».
Сказати з 100% гарантією що він носив брекети, не відомо. Але що до ортодонтії звертався так це точно wink

Найбільший мій страх

Дивно навіть згадувати, але я добре пам’ятаю, як ще чотири місяці тому дуже переживала стосовно брекетів. Ні, я не боялася лікарів, не боялася, що мене дражнитимуть, не боялася болю. Але. Я боялася стати злою, неприємною, дратівливою.
Справа в тому, що я маю досвід спілкування з однією дуже неприємною мені, і не тільки мені одній, особою. Вона носила брекети. Ця дівчина була грубою, вередливою. Свої перепади настрою вона пояснювала болем, який спричиняють брекети.
Мабуть, це все-таки було неправдою, адже зараз вона майже така сама, а брекети давно зняли. Я з нею не спілкувалася, та й вона зі мною поводилася гірше, ніж з іншими. Та уявіть мою розгубленість та моє занепокоєння, коли я подумала, що людям доведеться мене терпіти. Мені стало страшно.
По-перше, я думала, що мене переслідуватиме біль. Доведеться з ним боротися, намагатися не зриватися на людях. Звісно, я не хотіла щоб моя колишня «подружка» тепер насміхалася з мене, і казала, що тепер я її зрозумію.
По-друге, я думала, що все-таки не витерплю болю і втрачу своїх друзів або сваритимуся із сім'єю. І не бачити мені вже гарних стосунків ні з ким… sweat
Але, на диво, нічого такого не сталося. Звісно, перші дні далися нелегко. Важко було споживати їжу. Особливо жувати. Довелося обмежити раціон, щоб не відчувати дискомфорт. Але поступово я повернулася до звичного харчування.
Також з'ясувалося, що існують знеболювальні засоби. І коли проблемний нижній ряд скував біль, можна позбутися його за допомогою Німесилу або іншого знеболювального.
І, нарешті, я не втратила своїх друзів. Хоча мені тепер не світять знайомства і підкати молодих хлопців і надмірна увага, я не впадаю у відчай і депресію smile. Адже зуби вирівнюються, через якихось два роки я буду вільна від брекетів і красивою посмішкою буду всміхатися свтові.
І наостанок хочу сказати: якщо вас переслідують сумніви з приводу ставити брекети або ні – краще вирішуйте ці сумніви на користь брекетів. Тут немає нічого страшного, але є дещо важливе для вас і вашої родини. Не вагайтеся і хай ваші зуби будуть рівними)
Гарного вам дня!
lips lips lips

Кира Найтли

Ми так ганяємось за красою, хочемо усі отримати красиву посмішку smile
Але нам і зустрічаються люди, яких влаштовує їх кривизна зубів.
Але зараз не про них smile, а про тих хто володіє великою популярністю, і маленька кривизна зубів є своєрідною ізюминкою. flushed
І вот актриса Кира Найтли (Keira Knightley).
Вона не вважає недостатком кривизну зубів, а наоборот висвітлює їх в щирій посмішці перед фотокамерами.
А кого ви знаєте з популярностей ?? satisfied