• ,

Перші відчуття. Як створюються брекети

Привіт!
Я прийшла до лікаря вже після його зміни, тому що як виявилось створити брекети не так вже і легко. Я присіла на крісло, мене підготували і переді мною показалась ось яка картина — лікар, помічник лікаря, столик на якому багато малесеньких металевих деталей, інструменти, якісь тюбики, і чується тихо грає музика.
Спочатку мені прочистили всі зуби, висушили їх, вставили кільця на останні зуби, на них тримається весь брекет як мені сказали, щось ковиряли дуже довго, але зрештою щоб я не втомилась тримати відчиненим рота мені вставили якусь штучку, яка допомогла мені розслабити щелепу. В повітрі були різноманітні запахи — це пахли клеї усілякі. Найцікавіше по відчуттям настало тоді, коли почали натягати дугу на брекет, ось тоді я вже відчула як стискається моя щелепа.
По закінченню процедури, коли мені вже все зробили, моїм першим відчуттям був страшенний біль. Я спробувала заговорити до лікаря, але подряпала собі губи всередині. Моя перша травма з брекетами.
Далі розповім про віск, який мені видали.
  • ,

Ополіскувач і зубна щітка !

Скажу Вам так- при носінні брекетів — чищення зубів 2 рази в день і полоскання після вживання їжі — це обовязкове!!! Питання: «Як часто чистити зуби під час носіння брекетів» — та постійно мені здається, але це постійно не завжди реально. Я наприклад ранком і вечір то обовязково, а на работі я пробую полоскалки. Сьогодні одну прикупила — 750мл — 49,50 грн. Фірма мало відома, але я розводжу на половину з водою то для мене будь яка підходить, головне щоб по кошельочку сильно не била, і так суцільні витрати з тими брекетами. А зубні щітки у мене тільки ортодонтичні мені не везе з простими, ворсинки застрівають постійно.на питання «Де купити ортодонтичну щітку чи щітку для зубів з брекетами» то я уже знайшла, на даний моменет в Києві є тільки в аптеці «Велика кишеня», колись була у Watsons. Але не привозять уже чомусь. Вартість не велика відносно по 40 грн з лишнім… А у вас як справи з чистячими засобами?
  • ,

Як мені робили гіпсовий зліпок

Привіт!
Приходжу до стоматолога, сідаю в це «диво» крісло, а він починає змішувати якісь не зрозумілі для мене порошки і говорить до мене: «Ти який колір хочеш, зелений чи рожевий?». Я здивувалась, але відповіла, що зелений. Ще одним здивуванням для мене було те, що з'явився запах м'яти. Щоб людям було приємніше брати цю кашку, яку стоматолог зробив до рота, їй надали запах м'яти. Зрештою її викладають в певну капу (лопатка у вигляді напів кола), а потім притискають до зубів (верхніх) і чекають так певний час, допоки візьме форму. Витягують, беруть іншу капу і це ж саме роблять знову, але для нижніх зубів. Потім чекають хвилин з 5-10 і роблять додаткові відбитки між зубами. З цієї субстанції виходить гіпсовий зліпок, завдяки якому потім лікар робить для себе певну розмітку.
Присмак пластиліну, хоча й пахне м'ятою. Раджу не їсти за дві години до того як будуть робити зліпок.
Це все, готуйтесь, налаштовуйте себе до цієї не дуже приємної процедури і додатково хочу показати, як виглядає мій зліпок.

  • ,

Початок моєї пригоди

Усім привіт!
Я Ліза, зараз мені 21 рік і нещодавно я носила брекети. Для тих, хто стає на цей шлях буде цікаво дізнатись, що їх чекає попереду. Любий читачу, я сподіваюсь, що зможу тебе заспокоїти і зробити твій шлях більш комфортним та позитивним. Дійсно, чим більше ти носиш брекети, тим швидше перед тобою відчиняються двері, про які ти навіть не знав. Хочу поділитись з Вами всією своєю пригодою.
Я не знаю, чому ти зараз носиш чи готуєшся до того, щоб почати носити брекети, але моя історія починається ще задовго до брекетів. З самого дитинства в мене були міцні зуби, я пізно втратила останній молочний зубик… І це початок моєї історії, яка приведе мене до того, що я змушена була носити брекети.
Через те, що я аллергик, я важко переносила видалення зубів. Не раджу затримуватись з цим, тому що наслідки можуть бути ще гірші, аніж в мене. Коли мені вирвали останній молочний зубик, то виявилось, що новий вже давно почав рости і ніхто не здогадувався про те, що він росте вперед і зрештою в школі я була вампіром. Знаєте як ростуть зуби у вампірів? Так от в мене було ікло, яке дуже було помітним і я дуже почала комплексувати через це все. Зрештою з 12 років я почала носити пластинку і проносила її 3 роки. Здавалось би, що це допомогло, але в 18 років лікар сказав мені, що потрібно ставити брекети, тому що в мене знову з'явилось ікло.
Коли я це почула, я не знала, що таке брекети і як вони виглядають. На щастя по телевізору почали показувати «Не родись красивой» і чесно кажучи, якби не цей серіал, я б можливо впала в депресію через те, що коли я побачила, що воно таке брекети я відразу почала називати себе — уродиною. Зрештою, я ще з місяць не ходила до стоматолога, а все через те, що в мене був хлопець і я дуже переживала, що коли в мене з'являться брекети, то я втрачу його. Любі, не ведіться на власні думки, які шепочуть такі гидотні речі, тому що це не є кохання, якщо людина з тобою лише через твою зовнішність.

Читайте мене далі та дізнавайтесь, що ж мене очікувало далі.
  • ,

Все проходить і змінюється.

Пройшло багато часу як я з брекетами. Пержиал багато, але зараз все внормувалось. Брекеети ще ношу, хоч дуже бажання їх зняти. В особистому теж все прийшло в норму. Походу потрібні мені були ці брекети, додали впевненості, а коли знімуть не забуду постійно посміхатись smile
А як у справи? як Вам брекети перевертають життя? relaxed

Пожовтіння брекетів

Брекети жовтіють з однієї простої причини — якщо у вас встановлена ​​керамічна, пластикова або сапфірова система, то під дією харчових барвників вона може легко поміняти свій колір. Якщо ви п'єте багато кави та чаю, палите або вживаєте в їжу ягоди, то за кілька місяців колір брекет-системи легко може стати не таким білосніжним, яким він був спочатку.

Найкраще запобігти пожовтіння брекетів — для цього потрібно ретельно чистити не тільки зуби, але і брекети, дотримуючи всіх рекомендацій стоматолога. Крім цього, постарайтеся не їсти продукти з харчовими барвниками, або максимально скоротити їх кількість.

Якщо брекети вже пожовкли, то найрадикальнішим способом цього буде замінити на нову брекет — систему. Звичайно, це буде коштувати дуже дорого, але дасть самий відчутний результат.

Іноді лікар може витравити з брекетів жовтизну, або допомогти очистити їх, однак це можливо далеко не завжди, особливо у випадку з пластиковими брекетами. Тому краще подбати про те, щоб брекети НЕ пожовкли.

Пам'ятайте, що пожовклі брекети — це тільки естетичний недолік, на якість лікування зміни кольору брекетів ніяк не вплине.

Коли кровоточать ясна

У мене виникла проблема з тим, що в мене кровоточать ясна. Я одразу почала гуглити, і у всіх статтях писалось, що краще звернутись до лікаря, що я і зробила. Лікар сказав, що це через те, що все такі зуби трохи розшатані через брекети. Але основною причиною стало і те, що коли в тебе брекети, ти маєш чистити зуби не один раз, а як мінімум 2 і бажано після їжі.
Якщо кровоточать ясна, причини слід шукати в першу чергу в порушенні гігієни порожнини рота. Через недотримання правил гігієни бактерії, можуть послужити причиною появи нальоту на зубах, запалення ясен, що призведе до слабких кровотеч.
Лікар сказав, що обов'язково для профілактики потрібно користуватися спеціальними лікувальними засобами, порекомендував пародонтоцид. Я купила собі розчин і пасту, ось користуюся, ясна більше не турбують.
Ще дуже добре допомагає коли полощу відваром з кори дубу ( можна купити в будь -якій аптеці ).

Реакція людей на брекети )

Сьогодні хочу розповісти про реакцію різних людей на брекети. Я сама з самого початку дуже боялась ставити брекети ( хоча сама вирішила їх ставити ), але зараз я до них дуже звикла. Пам’ятаю як після того як мені поставили брекети, я їхала в метро і мені посміхався маленький хлопчик, а коли посміхнулась я, то обличчя його змінилось і він почав питати, що це в мене на зубах. Бабусі взагалі задавались питанням “та навіщо ?”, мій дідусь навіть не знав, що це і називав їх «крекети» ) а от моя мама взагалі мене здивувала, адже через місяць вона і собі поставила брекети на нижню щелепу. Прям сім’я брекетоносців. Але найбільше мене забавляло питання людей, яке задавали найчастіше “" А навіщо тобі це?.. У тебе і так все добре було " На це питання я вже просто перестала відповідати, тому що кожен раз доводиться відповідати " що здорові зуби це не тільки коли карієсу немає, але ще важливий і правильний прикус ".
Але після того як я поставила брекети, то я почала дуже сильно звертати увагу не тільки на свої зуби, але і на зуби інших людей, почала дуже сильно займатись гігієною і зовнішнім виглядом зубів. Багато людей казали, що я зробила правильний вибір, і я стала розуміти, наскільки це було нерозумно
боятися ставити брекети, боючись нерозуміння оточуючих людей.
Якщо хочеш поліпшити свій зовнішній вигляд, свою посмішку то не втрачай час і шукай ортодонта.

Брекети Clarity

Брекети Clarity відносяться до керамічних брекетів, що набирає останнім часом все більшої популярності, завдяки своїм безперечних достоїнств.

Керамічні брекети вважаються першими по-справжньому естетичними брекетами, що володіють рядом позитивних якостей — естетичною привабливістю і високим ступенем непомітності в порівнянні з класичними металевими брекетами, високою міцністю і надійністю кріплення до зубів.

Переваги брекетів Clarity

Брекети Clarity, володіючи всіма достоїнствами керамічних брекетів, мають і свої ексклюзивні плюси:
  • матеріал брекетів Clarity не схильний фарбуванню різними (у тому числі харчовими) барвниками протягом усього процесу лікування прикусу
  • особлива округла форма брекетів і їх ретельно відполірована поверхня прискорюють процес звикання до брекетів і знижують відчуття дискомфорту під час тривалого носіння брекет-системи
  • особливий металевий паз в брекетах Clarity знижує силу тертя, завдяки чому зуби в процесі лікування пересуваються в потрібне місце більш швидко і менш болісно
  • зняття брекетів Clarity не викликає ніяких проблем завдяки присутньому в конструкції спеціальному концентрату напруги
  • брекети Clarity виготовлені з гіпоалергенної кераміки, що виключає появу алергії на матеріал брекетів
  • Завдяки цим якостям, брекети Clarity в даний час вважаються найбільш оптимальною керамічної брекет-системою за співвідношенням ціна-якість.Колір брекетів Clarity ідеально збігається з кольором зубної емалі, істотно підвищуючи непомітність даної брекет-системи для стороннього спостерігача.Догляд за брекетами. ClarityДогляд за брекетами Clarity sl досить простий і майже нічим не відрізняється від догляду за будь-якими іншими вестибулярними брекетами. Досить після звичайного чищення зубів, очищати самі брекети спеціальним йоржиком, який легко можна купити в аптеці у вільному доступі.Самолігуючі брекети. ClarityОсобливе положення в ряду керамічних брекетів займають самолігуючі брекети Clarity sl, які можна сміливо вважати новим словом в сучасній ортодонтії.Самолігуючі брекети Clarity sl об'єднують в собі всі плюси керамічних брекетів Clarity і гідності сучасної технології самолігірованія брекет-системи SmartClip.Брекети Clarity sl мають дуже зручну і привабливу конструкцію, що вселяє в пацієнта більшу впевненість в собі і істотно знижує відчуття психологічного дискомфорту.Самолігуючі Clarity sl брекети володіють і деякими іншими плюсами:
    • Зменшується кількість відвідувань ортодонта в процесі лікування
    • Візити до ортодонта за часом тривають істотно менше
    • Завдяки нанесеному на них особливому светоотверждающих клею брекети Clarity sl дуже швидко і надійно фіксуються на зубах
    • Відсутність лігатур (характерних для класичних брекетів) полегшує процес гігієни порожнини рота
    • Брекети Clarity sl ще легше знімаються в кінці лікування
    • Унікальне поєднання швидкої і надійної фіксації, особливої ​​техніки ковзання, міцності і привабливості перетворює керамічні брекети Clarity sl в дуже хороший вибір при лікуванні будь-яких аномалій прикусу зубів.
    Вартість брекетів Clarity в Києві починаєаться з 5 тис грн.

Що не зробиш заради краси . Бувайте зуби мудрості

У мене склалась не дуже весела ситуація, але якщо вже рівняти та лікувати зуби, то на сто відсотків. Після того як я зробила панорамний знімок зубів, то мій стоматолог сказав, що мені потрібно видаляти всі чотири зуба, бо на щелепі недостатньо місця, щоб він зайняв правильне положення(також вони можуть порушити процес виправлення прикусу). Треба було бачити мою реакцію в той момент, я була перелякана, що мама не горюй. Стоматолог казав, що все не так страшно як здається. Моїй подрузі теж видаляли, але один зуб, а тут мені сказали новину, що я залишусь без чотирьох зубів ) Але ця процедура необхідна, адже потім коли вони виростуть то можуть знову викривити ваш ряд ( який ви так старанно рівняли ). Щоки в мене напухли, і це було дуже смішно. Після видалення двох верхніх, все було нормально, набряк зійшов через неділю, а от з нижніми було важче. У мене були сильний біль. Уявіть собі, що в роті у вас знаходиться металева прикраса, яка викликає певний дискомфорт або навіть провокує появу виразок у роті, а тут ще й зуби мудрості видалили, і в тебе все болить. Але, що не зробиш заради краси ;)