• ,

Вправи для брекетів

Привіт!
Як і писала раніше, сьогодні напишу про вправи для тих, хто носить брекети.

Виконувати потрібно стоячи з трошечки закинутою головою назад, з максимальною силою, щоб аж боліли м'язи. Кожну вправу роблять від 10 до 20 разів з 2-3 повторами.
1) Видвигання нижньої частини челюсті вперед-назад
2) Видвигання нижньої частини челюсті вправо-вліво
3) Зціпивши гарненько зуби потрібно посміхатись
4) Встав по вказівному пальцю до рота (не кусаючи пальці) та починай змикати губи
5) Надути щоки та вказівними пальцями почати кругові рухи по щоках
6) Перекидувати повітря з однієї щоки в іншу
7) Зціпити зуби та кінчиком язика тиснути на зуби вперед (затриматись в такому положенні на 3-5 хвилин)
8) Резинове кільце покусувати боковими зубами (Це може бути дитяча іграшка, коли зубки ріжуться або еспандер кругленький)
9) Максимально відчинити рота, відчувши максимальне натягнення м'язів почати рухати челюстю в різні боки не закриваючи рота

Мені ці вправи не подобались, але з часом я перестала відчувати сильне натягнення брекетів, а ще пізніше, коли мені робили натягнення більш сильне, я його ледь-ледь відчувала. І все це завдяки вправам. До того ж, вони допомагають швидше зубкам стати так як потрібно.

Щасти!
  • ,

Замкнутий круг і ні кроку вперед.

Я часто жаліюсь, але просто це уже немає сил. Два тижні тому прийшовши на консультацію мені сказали що мого лікаря немає і записали на прийом через місяць. Пройшло два титжні і дзвонять перезаписати ще на пізніше… Зуби не сходять, а передні взагалі трішки назад йдуть ( так би мовити всеридину). Про жовті лігатури уже і мовчу, а що гарно буде на всіх новорічних і різдвяних фото, посмішка з жовтими лігатурами. rage rage rage rage Піти до іншого можна, але де гаранті що там буде швидше!!! Просто вони так мені уже надоїли, одне діло коли є якісь результати, але коли уже 4 місяць без результатів, а тепер ще півтора місяця коту під хвіст… Я переживаю що не буде зрушень більше, і знову будуть розмови ну ще пів року, ну ще рік…
  • ,

Чисті. Білі. Не гнилі. Як запобігти потемнінню?

Привіт!

Хочу розповісти про те, що вже всі знають, але нажаль цим не користуються. Сподіваюсь, що ти прислухаєшся до цих порад. Багато людей хочуть, щоб їхні зубки були білими, але коли ти носиш брекети, то потемніння не уникнути, через те що чистити зуби стає важче, аніж зазвичай.

Хочу поділитись з тобою своїми хитрощами, як я вибілювала зуби та не давала їм потемніти(лікар це оцінив в плюс):
1) Каву пила 50 води на 50 молока
2) В чай додавала 1-2 ложки молока
Молоко допомагає уникнути потемніння зубів. Я і зараз користуюсь цими хитрощами.
3) Їла дуже тверді яблука, які різала на шматочки
Яблука, а точніше кислота, яка є в них, допомагає вибілити зубки і робить вибілювання природнім, не шкідливим для емалі.
4) Через день їла творог з варенькою
5) Відмовилась від шоколадних продуктів, і не жалкую
Зараз з легкістю обходжусь без них. Зникла тяга до таких продуктів, я замінила шоколад на булочки, сухофрукти, фрукти.
6) Відмовилась від занадто яскравих напоїв з газом
Це ще біло до брекетів, але я знаю, що відмовившись від таких напоїв можна зберегти не тільки зуби, а й свою печінку, шлунок та весь організм в цілому, тому що в такі напої додають багато хімікатів та барвників.
7) Їла горіхи всіх видів
8) З раціону слів забрати чіпси, сухарики
Я давно вже таке не їм, ще задовго до брекетів відмовилась від таких продуктів і вже через місяць побачила просто чудовий результат

Це мої хитрощі, якими я вирішила поділитись з тобою. Завдяки цьому в мене після зняття брекетів зубки були гарненькими і лікарю не довелось їх вичищати до білизни. Сподобалось? Тоді щасти тобі!



  • ,

Новий імідж завдяки брекетам. Резиночки

Привіт!
Хочу розказати про нову моду, яка пов'язана з брекетами. Не знаю як ти, а я завжди просила лікаря одягати мені прозорі резиночки на брекети, тому що соромилась дуже сильно бодай якось ще виділятись. Мене обзивали усілякими образливими словами і я відчувала себе через це дуже погано. Я перестала, навіть, посміхатись, а коли ненароком посміхалась, то або відверталась, або прикривала зуби рукой.
Зараз розумію, що я так багато втратила через те, що піддалась на всі ці дурощі інших людей. В моєму оточенні не тільки я носила брекети, але я розумію, що я сама себе загнала в негативний стан, через те, що соромилась брекетів. Повірте, що це така чудова нагода побачити, хто як до тебе відноситься насправді, і чи дійсно твої друзі, справжні друзі.
Я особисто жалкую про те, що не погоджувалась на різнокольорові резиночки, хоча дуже сильно хотілось собі саме такі. Прикро, що я пішла на поводу у інших людей та піддалась їхній реакції. Насправді брекети — це ще один витвір мистецтва, якщо подивитись на все це під правильним кутом. Поява брекетів — це змога проявити себе, показатись в іншому світлі та перевірити себе, наскільки ж ти любиш самого себе.
На кінець хочу написати, що поява брекетів в моєму житті зірвала стільки масок з близьких мені людей. Ця ситуація дала мені змогу зрозуміти, що я залежна від думки інших людей, а власну думку не ціную, отже не ціную і не люблю себе. Зрештою, я дуже рада, що я пройшла через це, тому сподіваюсь, що ти не зробиш моїх помилок.
Бажаю тобі сил, не зачиняйся від цього світу, а всі ті, хто від тебе відвернеться, хай йдуть. Не бійся посміхатись, вони всі кажуть образливі слова, бо заздрять, що в тебе знайшлись сили, щоб пройти цей шлях, заздрять, що ти вирішив вирівняти свої зубки і заздрять тому, що ти так сильно любиш себе, раз так піклуєшся про власні зубки.
Щасти тобі!


Які краще брекети ?!

Сьогодні існує безліч різновидів брекетів: їх ділять за матеріалами, кольором, місця кріплення і за особливостями конструкції.

Насправді, сучасні брекети майже всі відрізняються високою ефективністю. Незалежно від матеріалу, з якого вони виготовлені, брекети успішно справляються зі своєю функцією, приводячи зубний ряд до нормального вигляду.

Варто сказати, що пластикові брекети більш крихкі в порівнянні з металевими, і сила їх впливу на зуби дещо слабше. Також більшою крихкістю відрізняються сапфірові брекети, незважаючи на всі їхні естетичні достоїнства.

Лінгвальні брекети, які встановлюються на задню сторону зубів, досить ефективні, хоча їх можна встановлювати не при всіх дефектах зубного ряду. Взагалі ефективність кожного типу брекетів залежить від особливостей будови щелепи і визначається індивідуально стоматологом. Тому вибрати найефективніші брекети не вдасться — це питання занадто індивідуальне.
  • ,

Для обурення мало слів....

Мені суцільно не везе в клініці якій я проходжу лікування…
Мало того що у мене уже змінився лікар ортодонт, вона чи виїхала чи звільнилась… Приставили мені іншого, хороша лікарка… але постійно якісь проблеми. а Цього разу взагалі був — шок. Вони попередньо телефонують, нагадують про консультацію, я з роботи відпросилась. Приходжу, а лікаря немає- на курсах. Інший лікар до якого перенаправляють, виялвляється приймає тільки якщо щось критично, там брекет відлетів, наприклад… Обурення не було меж, на вдповідь чому не попередили — «ми забули». І я тепер місяць ще проходжу з жовтими уже лігатурами. Плюс лікуванян на місяць призупинилось. Чесно зненавиділа ще більше, ті брекети… ті лікарні і ту безвідовідальність… а по ідеї як мені обіцяли з самого початку, брекети повинні були зняти ще у жовтні… Так що мрію і надіюсь що хотя би до весни знімуть. cold_sweat
  • ,

ось і настав цей день

От і настав той довгоочікуваний день)
Я зняла брекети. Радості куча. Довга процедура і болюча трохи. Залізячки зняті, чистка зроблена… зуби просто шик) Така щаслива ніби мільйон мені подарували. 13 місяців праці, трохи терпінь. В загальному вирівнювання зубчиків пройшло добре. Зараз дуже не привично до гладеньких зубів) Ходжу і весь час в дзеркало задивляюсь) На нижню щелепу поставив лікар ретейнер… а на верхню щелепу маю ще 2 місяці доношувати пластину, щоб трошки розштрити в.щ, бо брекети цього не можуть зробити)
  • ,

Їжа. Поради. Що повинно бути в твоїй сумці

Привіт!
Сьогодні розповім про те, як же все ж таки їсти з брекетами. Думаєш, що це просто? Помиляєшся. Якщо не хочеш викладати гроші на додатковий ремонт брекетів, то прочитай декілька рекомендацій від мене.
1) Ріж їжу на малесенькі шматочки (я ще досі ріжу їжу маленькими шматочками, це дивиться досить таки красиво та відчуваєш себе в якомусь ресторані, що мене посміхає)
2) Не жуй їжу тільки на один бік (це пов'язано з тим, що натиск на один бік буде більшим, аніж на інший і це може викликати певну поломку в брекеті, кривизну дуги)
3) Після того як поїси, випий води чи ще якогось напою
Ти вже знаєш, що в брекетах застряють маленькі шматочки їжі, це дивиться не дуже гарно і їх потрібно вичищати, а якщо ти не вдома їси, то посміхатись після їжі не захочеться, буде соромно. Що ж робити в такому випадку?
1) Я ношу завжди з собою дорожну складку щіточку
2) Складну щіточку-йоршик
3) Маленький тюбик зубної пасти
Ці три речі дуже допоможуть тобі почуватись впевненіше, якщо ти зібрався на прогулянку кудись.
Сподіваюсь, що поради були корисні і ти ними будеш користуватись.
Щасти.
  • ,

Чистимо зубки

Привіт!
Лікар попередить тебе, що треба чистити зубки кожен раз після прийому їжі. Чесно скажу, що спочатку буде важко змушувати себе чистити не 2 рази в день, а більше, але результат буде чудовий. Принаймні в мене зараз випрацювалась ця звичка і я не жалкую, тому що зубки завжди гарненькі і чистенькі.
Мені до воску додатково давали щіточку-йоршик, яка допомагала мені очистити в місцях між брекетами, куди звичайна щітка не діставала. Чистити зуби потрібно було обережно, без натисків і в різних напрямках. Чистити зуби мені порадили пастою Paradontax, вона не дуже приємна на смак, але потім звикаєш. Після того як я почала нею користуватись, я відчула, що ясна більше не кровоточать так сильно, як це було в мене зазвичай і зуби менше стали боліти.
Також по бажанню можна користуватись ополіскувачами, вони мають приємний запах і допомагають надати свіжого подиху. Не можливо прибрати всю їжу з брекетів і наступний раз, коли будете у лікаря, він почистить брекети від залишків.
Гарної посмішки!
  • ,

Віск для брекетів. Збережемо губки від ран

Привіт!
Коли мені зробили брекети, лікар видав малесеньку коробочку, в якій знаходився віск (4 штучки) палочками. Запаху він не мав, а колір був прозоро-білий. Лікар сказав, щоб я на те місце, де треться брекет об губу наліплювала маленький шматочок воску. Зрештою я відчула приємний результат, нехай і губа в деяких місцях була більша, але дискомфорт зник і я вільно могла говорити, без страху, що роздеру губу до крові. Також я почала з брекетами трошечки шипилявити, але у всіх по різному буде. Я використовувала по декілька разів один і той самий шматочок воску, щоб мені вистачило його на більш довгий період часу. Зрештою пізніше я збагнула, що така моя економія не мала ніякого сенсу для мене(можливо в тебе буде по іншому), тому що вже через півтора місяці брекети більше не натирали губ і я перестала користуватись віском. Тяжко було, коли в перші тижні я цю коробочку не брала з собою, а в якийсь момент брекети почали натирати ще якесь місце на губі. Рекомендую все ж брати її з собою!
Щасти.