• ,

Як уникнути бридкого запаху та смаку на пластинці?

Привіт!
Сьогодні коротко про те, як слід доглядати за своєю пластинкою, щоб вона не засмерділась, а також прибираємо бридкий присмак.

— В перший же день слід пластинку почистити зубною пастою, щоб прибрати запах та смак з тільки но виготовленного виробу

Подальше використання:
— Кому як буде зручно (до чи після їжі), але пластинку потрібно чистити з пастою кожен раз перед тим як будете одягати (це допоможе прибрати бридкий присмак слюни та запах, який утворюється з залишків їжі в роті)

Що буде з пластинкою, якщо не робити цього:
— Вже через один день вона почне смердіти
— З'являться не приємні згустки їжі на ній
— Пластинка матиме жахливий присмак
— Почне темніти пластик (так з прозорої пластинки отримаєте жовту)

Сподіваюсь, що інформація була корисною.
Щасти!
  • ,

Скільки разів підкручувати пластинку і для чого це потрібно робити?

Привіт!
Коротко, але по факту напишу про те, скільки разів потрібно підкручувати брекети, чим це роблять і навіщо це потрібно.

В попередній статті я вже розповіла про те, що таке пластинка, тому не буду зупинятись на цьому питанні.

Як виглядає набір ортодонтичної пластинки?
— Пластинка
— Ключик (він може бути прямим або трошечки зігнутим)


Нащо ключик і куди його потрібно вставляти?
— Ключик потрібен для того, щоб підкручувати пластинку (за годинниковою чи проти скаже лікар)
— Вставляють ключик в спеціальний замочок, який знаходиться посередині конструкції


Чи страшно загубити ключик?
— Насправді це не страшно, тому що можна підкручувати пластинку голочкою чи булавочкою (я так робила, бо вічно лінувалась шукати ключик, який не знала куди поклала)

Які відчуття будуть супроводжуватись під час підкручування пластинки?
— Буде трошечки дискомфортно
— Відчуватиметься легкий біль

Скільки разів потрібно підкручувати пластинку?
— Від 1 разу до 3-4 в залежності від того, наскільки швидко буде все просуватись
Порада від мене: якщо потрібно підкрутити пластинку, наприклад, 3 рази і підкрутивши відчуваєш, що тобі дуже важко її одягти, то почни підкручувати по 1 разу з інтервалом в 5 хвилин. Мене це рятувало, коли потрібно було підкручувати більше 3 разів. Завдяки цьому і дискомфорт відчувався менше.
www.youtube.com/watch?v=PncsYgRlZ_Y

Сподіваюсь, що інформація була корисною.
Щасти!
  • ,

Пластинка. Що це таке?

Привіт!
Як і писала раніше, згадаю той час, коли я носила пластинку. Це почалось з 12 років. Тривало 3 роки.

Що таке ортодонтична пластинка?
— Це певного роду предмет, який носять в роті, для того щоб вирівняти прикус

Коли слід задуматись про її встановлення?
— Багато статей пишуть, що це лише для діток в яких випали молочні зубки і наступні пішли не так, як потрібно
— Якби я раніше дізналась про неї, могла би уникнути багатьох подальших ускладнень. Тому порада, особисто від мене — краще зробіть пластинку завчасно до того, як почнуть з'являтись складнощі. Це рекомендація, навіть, багатьох лікарів. Вони впевнені, що якби люди менше соромились і більше уваги приділяли собі, а не тому, що про них скажуть, більшість людей, уникнули би великих витрат в майбутньому на корекції і виправлення вже сформованих зубів

Які вони бувають?
— Є пластинки які фіксуються лише на верхній чи нижній щелепі(це рідкість, але є такі). Це робиться в тому випадку, якщо потрібно виправити лише одну із 2-х щелеп

— Є й ті, що фіксуються на верхній щелепі, але вони вже виправляються обидві разом


З якого матеріалу вона робиться?
— Пластик
— Для того щоб задовольнити клієнта і дитину, можна замовити різнокольорову, з малюнком певним або однотонну, навіть напівпрозору



Сподіваюсь що інформація була корисною і цікавою.
Щасти!
  • ,

В День Святого Валентина



Привіт! Вітаю усіх з Днем Святого Валентина!!! У День всіх закоханих хочеться радіти посміхатися, проводити час з рідними і близькими, не дивлячись на те, є у вас або немає другої половинки, у святкову неділю всіх переслідує святковий настрій. Не дивлячись на погоду, дощ і мряку, ми всі повинні посміхатися.
Та як посміхатися тим, хто носить брекети? Наприклад я, якщо сто раз подарую комусь посмішку, то в сто перший раз подумаю, що це вже занадто і припиню посміхатись.
Але чому всі ми носимо брекети? Тому, що нас усіх об’єднує бажання мати красиву посмішку, а хтось хоче подолати внутрішній бар’єр або комплекс щодо своєї «неповноцінності». Особисто мені просто хочеться покращити себе у всіх планах, хоса б для того, щоб знайти створену для мене мою половинку.
І як же я себе почувала у День Святого Валентина сьогодні, коли більшість (як мені чомусь здавалось) ходили парами і занурювались у романтику? А в мене просто був чудовий настрій, сьогодні я спілкувалась із гарними людьми і не витратила свій час дарма.
Я думаю, що кожен з нас створений для когось іншого, своєї рідної душі, для другої половинки, щирого серця. І якщо вам пощастило знайти свою пару, то бажаю вам гарно провести цей день і гарного його завершення. Якщо ви, як і я, прагнете здійснити всі свої мрії, зокрема на горизонті романтики, то впевнено йдіть до своєї мети, відкривайтесь, вдосконалюйтесь. І носіть брекети, якщо для вашого самоствердження необхідні рівні зуби. Тому, що кожному – своє.
Кохайте і будьте коханими!
  • ,

Перші дні з трейнером - відчуття

Привіт!

Сьогодні хочу поділитись своїми відчуттями після носіння трейнера впродовж майже 2 тижнів. Також пізніше почну писати про пластинку, яку носила задовго до брекетів (згадаю минуле). Ближче до теми.

Кожного ранку прокидаючись я виконую один і той самий ритуал — встала, зробила зарядку, пішла в ванну, поробила там всі процедури, зробила собі легкий сніданок, а потім найцікавіше. Потім я чищу свої зубки знов і одягаю трейнер, за ніч я встигаю за ним засумувати, навіть.

Одягаю так, як сказав лікар, так щоб центрова смужка була посередині. Стискаю щелепу і більше не розтискаю, зжимаю губки разом і ходжу так до обіда. В обіди все повторюється — поїла, почистила зуби, одягла трейнер до вечері. Ввечері все те саме.

Чим ближче той момент, коли час спати тим більше починаю сумувати за трейнером. Мені вже набагато легше його носити, хоча бувають моменти дискомфорту, але вони швидко проходять. Кожен раз як знімаю трейнер, відчуваю під яким тиском знаходились зубки — важко змикати і боляче, коли зачиняю щелепу, але проходить через кілька хвилин. Намагалась спати в ньому, але коли починаю засинати, відчуваю як моя щелепа відчиняється і вже не тримає трейнер, тому я його не одягаю наніч, а даю своїм зубкам відпочинок.

Ось як виглядаю я з трейнером в роті blush

Через дирочки, які ти бачиш витікає слюнька sweat_smile

Приємно знати, що в мене є такий маленький помічник, який стоїть за всім і керує моїми зубками, куди їм йти. Трейнер корисна річ для дітей в яких пізно повипадали молочні зуби. Мені здається, що якби люди менше соромились вигляду деяких речей (я в тому числі), було би легше слідкувати за тим, щоб здоров'я залишалось міцним, краса більш цілісною, а знання використовувались там, де це дійсно потрібно.

Сподіваюсь, що стаття сподобалась.
Щасти!
  • ,

Ось що робить кільце в яснах

2 фото
image
unamused
Замітила сьогодні почервоніння. Зробила фото і приблизивши замітила жах. Я не знаю що це, не болить не турбує але там в глибина, і пожовтіння. Мені під час корцекції зелітіло кільце. Ортодонт попередила що воно трішки надавило. Не думала що це трішки так вигяладає. Ясна настільки страждають… Полоскати і надіятись що все пройде relaxed
Я багато писала про свої кільця, бо виявляється не у всіх вони є. Ось деякі проблемні записи grin
Досвід носіння брекетів на коронках...
  • ,

Мій результат за 6 місяців

4 фото
image
І нарешті я оцінила те що роблю фото. Не вмію робити гарних фото, все відбувалоь спонтанно, бо потрібно залишити память, щоб потім оцінити. Колажі не робила, не доходили руки, а тут я замітила результат smile smile smile
Не даремні мої муки!!!
Сьогодні пройшла корекція. Говорять що ще трішки, все стягується. Через місяць іду на нову корекцію і плюс повинна зробити знімок, щоб лікар міг провести аналіз по знімках, і дати тяги якщо уже і вправду ми на фініші relaxed relaxed

Проблеми із міцністю зубів, невже відпала емаль?!

Привіт, я продовжу повість про останні мої негаразди з зубами і брекетами. Я зупинилась на тому, що дуга в мене від’єдналась, а ось те, що було наступного дня…
Потім мене спіткала ще одна проблема – і тут я вже відкрито панікувала. Декілька днів, а, може, й тижнів мене непокоїло щось на моєму зубі. Це «щось» вдавалося в ясна і відчувалось зайвим. Я боялася каменю, але на камінь це було не схоже. Це було щось, що виглядало, як наріст на зубі. Пізніше я зрозуміла що ж це було. І ось в пам`ятний день, коли я намагалася прилаштувати дугу, я знову звернула увагу на цей наріст і вирішила підковирнути його… Як це було неприємно і неочікувано, та цей наріст відвалився. І я одразу відчула, що це частинка мене зараз відпала. Прозорий, як скло і такий же міцний матеріал завширшки 4 мм, а завтовшки – 1 мм. Мені здалося, що це шматочок емалі.Та я була невпевненою, звісно, краще було думати, що це не емаль. Адже десь пишуть, що емаль біла, молочна. Хтось каже, що вона прозора. Та всі ресурси стверджують одне й те саме – вона невідновна. Принаймні, організм сам не може її відновити. Не хотілося б платити велику суму за процес механічного відновлення. І тут я згадала, що якось мій ортодонт дуже невправно мене зачепив досить сильно якимсь важким приладом, який відмірює на яку відстань клеїти брекети. Це був болючий удар, та вона не звернула уваги, а я ж помітила. Мабуть, в той час частинка емалі з’їхала вниз під ясна і створювала маленький дискомфорт. І тепер ось я не знаю, що робити. Можливо, це була і не емаль, але тоді що? Зуб той зараз не став чутливим, здається, що все так само, як і було. Та буду сподіватися на краще.