• ,

Я не знаю що робити...

Почали боліти на нижній щелепі зуби, думала щіткою зачіпила. Але коли добре придивитись — замітила що зуби два передніх нижніх видно крізь ясна… У мене був шок, консультація в пятницю… я не знаю чого чекати. Я розумію брекети тиск на зуби, зрушення, але втратити зуби я не хочу… scream

Дещо нове

Дещо нове. Саме так. Нещодавно я дізналася, що моя одногрупниця буде ставити брекети. Я зраділа, бо думала, що тепер ми обидві матимемо багато тем для розмов, це все-таки тепер брекетоносець! Вчора вона вже прийшла з брекетами. Знаєте, їй так вони личили. Зверху у неї керамічні, і їх зовсім не видно, в той же час від неї віє тепер магнитизмом. Я підійшла до неї, спитала як встановлення пройшло. І тут для мене відкрилося дуууже багато нового.
По-перше, їй встановили брекет-систему одразу на обидві щелепи, тоді як мені скоро ставитимуть на другу щелепу, аж через три місяці. По-друге, як можна ставити брекети без кілечок? Виходить, що брекети і дуга тримаються лише на клею, що дуже ненадійно. Цьому доказом є те, що за пару днів вже відвалилося три (!) брекети.
Коли мені встановлювали брекети, то за два тижні до того прилаштували між жувальними зубами резинки, щоб проміжок між зубами збільшився, і кілечка можна було поставити. Їй же нічого подібного не робили, і я не знаю, наскільки боляче їй буде, коли кільця встановлюватимуть.
Я вважаю таку роботу лікаря непрофесійною. Сподіваюся, що ви завжди звертаєте увагу на кваліфікацію людини і ретельно обираєте лікаря.
Хай вам щастить! lips
  • ,

Заборони+брекети

Привіт!

Як і казала, сьогодні розповім, що ще я виробляла з брекетами.

Лікар попереджав, що не слід їсти жуйку:
Я жувала гумки майже кожен день, і так, звісно, як він і казав вона чіплялась до брекетів і залишала там свої шматочки, але це мене не зупинило. Зрештою саме це допомогло мені швидше звикнути до дискомфорту під-час пережовування їжі.

Лікар попереджав, щоб я не «провітрювала» брекети на морозі:
Я виходила на балкон і стояла там по пів години-годину з посмішкою. Зрештою максимум що сталось-резинки полопались від перепаду температури.

Лікар попереджав, щоб я не їла їжу з великим вмістом барвників:
Я фарбувала свої резинки в усі кольори веселки. Накупила харчових барвників і експериментувала. Ефект тримається максимум день, але при умові, що я пила мало води.

Лікар попереджав, що не треба їсти сильно тверду їжу:
Я ледь не кожен день їла цілу моркву, яблука, горіхи та гризла олівець(моя стара дурна звичка). Майже кожен день розжовувала смоктушки.

Лікар казав, що резинки на брекетах потрібні для меньшого тертя:
Я познімала 5 резинок з верхньої челюсті, проходила так місяць і нічого не сталось з брекетами чи моїми зубами.

Загалом я не робила страшних речей, але зрештою мій лікар повідомив мені, що можливо, саме такі мої рішучі дії пошвидшили моє лікування. Не знаю, що тобі робити, а можливо і не робити, але це твій вибір.
Щасти!

Йоржики для брекетів: доглядаємо грамотно

Ви приклеїли брекети і тепер не знаєте, як за ними доглядати? Як улюблена коштовність і як будь-який дорогий костюм брекет-система теж потребує грамотного догляду. Брекети не потерплять неохайного до себе ставлення. Їх необхідно чистити, періодично обполіскувати, загалом, не обійтися без гідного догляду. А як ви думали? Для догляду за брекетами йоржики вам знадобляться в першу чергу.
Регулярне чищення і дотримання гігієни дуже важливі для отримання ідеальної посмішки.
Види йоржиків для брекетів
Зубний йоржик для брекетів зазвичай має конусоподібну, циліндричну або вигнуту форму. Що стосується щетини, вона зазвичай виконується з синтетичних матеріалів, а виходячи з моделі, володіє різним ступенем жорсткості. Дуже міцна, надійна і негнучкий дріт для зміцнення щетини покрита тонким шаром пластику.
Оригінальні моделі є абсолютно безпечними для вашої порожнини рота!
Зверніть увагу на міжзубні йоржики. Оскільки брекети постійно контактують з зубами, необхідний грамотний захист від контактного карієсу. Так як дуга, яка з'єднує замочки системи один з одним, не дає можливості використовувати зубну нитку, йоржики в даному випадку чудово очистять міжзубну поверхню.
Існують і інші види йоржиків, що підходять для очищення простору між зубами. Найбільш часто застосовується конусовидна форма з більш ширшим діаметром. Одноразові міжзубні йоржики створюють з подовженою і короткою ручкою-тримачем.
Як чистити брекети йоржиком?
Зубні йоржики для чищення брекетів дозволяють ретельно видалити наліт з-під дуг, а також з-під межзубного простору і мостовидних протезів.
Чистка йоржиком брекети
Пристосування необхідно використовувати так: йоржиками роблять очищаючі руху перпендикулярно зуба з рухами вперед-назад. Або ж очищають зуби під дугою вліво і вправо над поверхнею зуба.
Для чищення зубів не потрібно мати якихось особливих умінь, зазвичай чистка здійснюється за схемою лікаря. Кожен пацієнт буде самостійно доглядати за своїми зубами і допомога дантиста не знадобиться.
Якщо Ви хочете грамотно доглядати за своїми зубами, тоді придбайте ліцензовані йоржики для гігієни.
Кожна щітка має свою жорсткість і її повинен підбирати стоматолог. Як і звичайною зубною щіткою, йоржиком потрібно користуватися пару разів на день, це дозволить помітно знизити кількість зубного нальоту, скупчуються на незнімному ортодонтичному апараті. Йоржики з утримувачами і без, конічні тонкі і тонкі циліндричні знадобляться для дбайливого догляду за вашими зубами.
Де купити йоржики для брекетів?
Для самостійного користування можна купити будь який йоржик для брекет-системи. Ринок пропонує широкий асортимент чистячих інструментів різних форм і розмірів. Щіточки можна придбати в спеціалізованих магазинах, в аптеках та Інтернет магазинах.
Перед покупкою ортодонтичних щіток обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!
Вартість йоржиків складає в середньому від 8 до 15 доларів. Ціна залежить від фірми виробника, якості та відгуків клієнтів. ROCS, Oral B, Colgate зарекомендували себе з хорошого боку!
Зубні пасти для чищення зубів
Придбати щітки для брекетів ви зможете заздалегідь, якщо знаєте, що скоро вам поставлять незнімну систему. Грамотний стоматолог підбере для вас найбільш підходяще засіб.
Якщо ж ви відмовитеся від регулярного чищення, у вас можуть виникнути такі ускладнення:
  • Поява карієсу у важкодоступних ділянках зубів.
  • Зміна кольору системи: помутніння сапфірових і керамічних брекетів через скупчення нальоту.
  • Поганий запах з рота.
Йоржики стоматологи рекомендують використовувати спільно з ортодонтичними щітками і нитками, які є ефективними засобами гігієни і дають максимальний гігієнічний ефект.
  • ,

Пошвидше б зняти.

Коли твоє носіння брекетів затягується — починає напрягати усе. Ти за весь час ніколи неможеш нормально поїсти- мясо застріває в кольках ( вони у мене на 6 тримаються), зачіпаються за дугу.Ти постійно почуваєш дискофорт після їжі, ти можеш пополоскати. Але наприклад, я полощу після обіду на роботі, чесно не зручно інколи, люди приходять руки помити, кружки а я стою на умивальником полощу зуби. Скоро консультація, надія що вона відбудеться, і що нарешті буде якесь зрушення… flushed

Перший досвід з хірургом

Ось уже місяць пройшов з тих пір, коли мені вперше видалили зуб мудрості. Хочу поділитися з вами своїм досвідом, так би мовити, пережитим.Сподіваюся, що стаття вас заспокоїть і надасть вам сил, якщо на вашому шляху знаходиться це випробування.
Одразу скажу, що боятися хіругра,інструментів, голки, бор-машини не слід. Адже, якщо ви вирішили встановити брекети і вам порадили видалити зуби, назад дороги немає.
Все, що я відчувала під час видалення зуба(тому що видаляється за раз тільки один зуб)- це — укол знеболювального, хоча він і неприємний. Це все, що вам доведеться перетерпіти за годину тридцять, адже приблизно стільки часу займає операція. Якщо вас добре обколять знеболювальним, все пройде нечутливо. Краще потерпіти укол чи втратити свідомість від болю, коли вам розріжуть скальпелем ясна?
Сам процес відбувається так:
1.Вам роблять пробу на знеболювальне, або колять, таке яке вам підходить(за вашим свідченням),
2.Перевіряють, чи ви досі в свідомості і починають операцію: розрізають ясна,
3.Зазвичай зуб сидить у щелепі, тому потрібно буде поколупатися в ній.
4.Можливо навіть пилятимуть бор-машиною,
5.Приблизно за годину ви будете сидіти в кріслі, а ваші ясна зшиватимуть
ТАДАМ!
І за цей час ви нічого не відчуєте, окрім уколу-проби на руці і уколу в ясна.
Ви будете чути хруст і скрегіт, але краще не звертати на це уваги. Тому, що хоч я зараз вас і втішаю, до мене вже підступає нудота. Краще просто дивитися на світло ламп і мріяти про щось далеке.
Звісно, після того, як наркоз буде відходити, у вас можуть початися болі. Вам пропишуть антибіотик, щоби не потрапили інфекції у рану. Доведеться декілька днів притримуватись дїєти: не їсти необроблену їжу, госторого, солоного, не пити гарячі напої.
Також вам випишуть лікарняний приблизно на 5-10 днів, тож відпочивайте в цей час.
Додам, що навіть, якщо у вас немає часу на відпочинок, я б радила відлежатися хоча б два дні. Адже це серйозна операція!
Зараз у мене залишилась ще одна вісімка(зуб мудрості), який видалять вже після зняття брекетів. Скоро я розпоім вам про ще одну операцію на зубках, а поки: Гарного вам вечора і не бійтеся лікарів! sun_with_face

Новий погляд на брекети

Привіт, знаю, що обіцяла розповісти про видалення вісімок, але свято надворі і зовсім не хочеться обтяжувати вас такою неприємною інформацією. Краще наступним разом.
А зараз я б хотіла написати про одну добру дівчину, яка полегшила мої «страждання» в перші дні носіння брекетів.
Ви, мабуть, розумієте, що така зміна у зовнішності, як брекети, турбуватимуть будь-яку дівчину. От і я піддалася паніці: « Як сприймуть таку мене оточуючі, друзі? »
Та є в мене знайома, яка просто шаленіє від брекетів. Я не знала цього факту про неї, поки вона не побачила мої зуби. Дівчина щиро зраділа, скзала, що вважає брекети дуже красивими і сама хотіла б їх носити! Це була та людина, яка подивилася на лікування брекет-системою по-новому. Дійсно, залізні квадратики на зубах з яскравою резинкою це ніби сережки у вухах, просто пірсинг.
Раджу і вам знайти якусь людину, що подивиться на брекети іншими очима, і звісно ж, вам самим стати такими, адже себе потрібно любити!
bouquet bouquet bouquet
  • ,

Різдво чи як я напилась чаю


Привіт!
Завтра Різдво, тому більшості буде не до читання, хоча я з радістю попрацюю в цей день(дивлячись звісно ким ти працюєш). Згадала про свою пригоду саме в цей день, вирішила поділитись.

Прийшли морози, прийшов сніг, а за цими подіями і потреба в гарячих напоях. Я обожнюю міцний чорний чай зі шматочком лимона, без цукру і солодощів. Саме чай став причиною мого болю.
Справа в тому, що через те, що я також полюбляю поморозити свої зуби морозивом, а потім запити чаєм викликало мою задачу — лопнули декілька резинок на брекетах і моя дуга почала ходити ходором царапаючи мене весь час. До ортодонта я потрапила майже через тиждень, але все ж таки знайшла вирішення цієї задачі для себе — віск. Головне, треба було його знімати до їжі та одягати після їжі (почистити зуби не забудь).

Найсмішніше в цій історії те, що я була у ортодонта за тиждень до Різдва та Нового року, тому мій візит його дуже здивував, а ще більше здивувало те, що я так безпощадно тероризую брекети свої і не боюсь їх зламати. Вічно в мене злітали резинки, лопались чи дуга зкручувалась. Далі напишу про те, що ще я виробляла з брекетами. Але я мушу попередити, краще так не треба робити, хоча роби як хочеш, твої ж брекети.
Щасти!
  • ,

Страшилки які мене супроводжували (Ускладнення)

Привіт!
Хочу поділитись деякими страшилками, які супроводжували мене на протязі усього року носіння брекетів.


Через те, що в мене щелепа малесенька, а зуби величезні, у мого ортодонта були побоювання, що доведеться виривати зуби мудрості(які в мене ще не полізли), які можуть не те що покосити мої відновленні зуби, але й можуть зробити так, що вони розламаються(в мене на той час були дуже крихкі зуби, мало вітамінів в організмі було). Зрештою мене оминула ця страшилка, тому що зуби так і не полізли, і не лізуть ще досі. Тьху-тьху-тьху…

Під-час носіння брекетів виникала ще одна страшилка, на цей раз я не на жарт перелякалась. Через те, що в мене клик був дуже викручений, був величезний шанс того, що він не стане в зубний ряд так як потрібно і може остаточно не вивернутись. Ще й зуби в мене всі великі, особливо два передніх і якщо всі мої зубики не здвинуться ближче до зубів мудрості — це означало би те, що мені могли повиривати усі клики. Всі 4 зубика!!! Але тьху-тьху-тьху, мене і це оминуло…

Я це все написала для того, що навіть, якщо ортодонт каже, що все буде окей(а краще себе налаштовувати саме на це, тому що будете думати негативно, лікування буде довшим, а нерви взагалі розхитаються) і все вирівняється, то будьте готові до того, що МОЖЛИВО, доведеться пожертвувати якимись зубиками, щоб інші мали змогу стати на свої місця.

Щасти!
  • ,

Які брекети вибрати? (металеві, сапфірові чи керамічні)

Привіт!
Сьогодні поговоримо про те, які брекети існують і яка між ними різниця. Коротко про основне — ціна та якість.


Металеві(я такі носила, не шкодую):
1) Найдешевші
2) Помітні
3) Найшвидше створення
4) Після зняття шанс виникнення ускладнень мінімальний

Сапфірові:
1) Малопомітні (прозорі)
2) Крихкі
3) Мінімум дискомфорту (тертя)
4) Можуть бути ускладнення при знятті

Керамічні:
1) Білі (під колір зубів)
2) Міцніші за сапфірові брекети, але не за металеві
3) Дорожчі за металеві, але дешевші за сапфірові брекети
4) Можуть потемніти, якщо не слідкувати за гігєною ротової порожнини

Залишилось вибрати і поговорити з стоматологом, тому що не всім можна ставити сапфірові та керамічні брекети. Це пов'язано з тим, що все залежить від складності поставленої задачі перед лікарем.

Щасти тобі!