• ,

Чи так страшно, якщо відпала одна із частин брекета?

Привіт!
Більшість так бояться за свої брекети, що піднімають паніку при бодай якихось пошкодженнях чи дискомфорті. Сьогодні я хочу поговорити про те, чи дійсно це катастрофа.

Коли я носила брекети, я їх безпощадно випробовувала на міцність і якість збірки, тому те, що я далі напишу, пишу лише з власного досвіду.

1) Якщо дуга почала шкрябати щоку — означає лише те, що зуби вирівнюються. В такому випадку дугу замінять або обріжуть.
2) Дуга вискочила з брекета — означає лише те, що або резинка, яка фіксувала порвалась(з'їсти резинку не страшно), або занадто великий натиск на той зубик і резинка злетіла(часто жували щось на один бік). В такому випадку не потрібно панікувати. Звернись до лікаря і він зробить все що треба.
В мене бувало й таке, що без резинок ходила до наступної консультації і ніяк цього не відчувала, а дізнавалась про їх недостачу від лікаря. Ходити без резинок не страшно насправді.
3) Відірвався брекет(квадратик) з зуба — означає лише те, що або не якісно підготували зуб, або клініка використовує не якісні клеї(на замітку: якісний клей не смердить, не має взагалі запаху, дуже густий і малопрозорий, має лише кислий присмак). В такому випадку його наново приклеять(зачасту це роблять безкоштовно, бо це помилка не клієнта)
4) Злетіло кільце — говорить про те, що лікар не вірно визначив розмір, погано закріпив, мало підкрутив його. Це помилка лікаря. Замінити повинні будуть безкоштовно, і ви маєте повне право на це.

Ось і все. Нічого тут боятись. Далі напишу про те, за чим слід слідкувати, поки носите брекети.

Щасти!
  • 0

  • 0

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.