Смотритель: linelect
  • ,

Інший стоматолог

Сьогодні (фактично вже вчора), не дивлячись на прекрасне свято закоханих, мені довелось завітати до стоматолога. Так вийшло, що запис був тільки на цей день, тож довелося йти, бо проблеми з зубами відкладати неможна (!!!).

Виявилось, що стоматолог-терапевт знає мого ортодонта. Сказала, що непоганий спеціаліст та підтвердила мої сподівання про те, що нижню вісімку зліва не треба буде видаляти (бо зробили рентген, де вісімку теж було видно, корені там добре стоять, коронка трішки зміщена до середини, але для зуба на яснах місця вистачить).

До речі, щодо кармана, який утворений над цією вісімкою: радила не чіпати. Періодично перевіряти, полоскання робити. Та чекати.

Коротше кажучи, і зуби полікувала, і щодо брекетів трішки дізналась, і свято відмітила  :-)

День пройшов плідно, я майже щаслива  :-D
  • ,

Не для слабких...Фото

Не так давно я розповідала що мене чекало після зняття  пластинки (для вирівнювання прикусу): «Без пластинки але з новими проблемами....» і «Пройшов тиждень». Уже більше двох тижнів пройшло, і сьогодні уже похід до стоматолога. Ясна більш-менш вигладають нормально, самі зможете оцінити…

Стоматолог на попередній консультації провірив мій прикус, сказала що усе добре. Але всерівно мене не покидає відчуття що зуби не рівномірно стикаються.І чим більше часу проходить, починаються нові замічання. Наприклад верхні різці торкаються нижніх зубів, при жуванні зачіпають нижні брекети. Получається що прикус повертається назад, чи це уже параноя *unknw*

По правді, інколи бувають моменти що ти розумієш що щось не так, воно уже так затянулось… постійні підліковування як не зубів то ясен..і все більше є сумніви — варто це все було розпочинати??!..

P.S. Фото для порівняння. Не лякайтесь.  :-( Жовтизна як мені сказали із пластинки, туди зубна щітка не проходила..  Перше фото після зняття пластинки.  Друге фото: два тижні пройшло,і почистили штіфи на 6 і 26.  В понеділок ще чистка, то будуть зубки біленькі-гарненькі :-)  :-)

IMG_20150127_072637IMG_20150212_224026
  • ,

Про яблука

З приходом брекетів у моє життя змінилось, хоча і не сильно, багато чого. По-перше, їжа. По-друге, посмішка. По-третє, гігієна ротової порожнини. Може, щось ще? А, так, я почала писати блог)))

яблоко

Трошки розповім, як я їм. Найбільше горе, що я зазнала, маючи брекети, — це відмова від цілих яблук. Яблука взагалі – мої найулюбленіші фрукти. Я ними просто марю: тверді, соковиті, кисло-солодкі – ідеальні для мене. Самий смак – це вгризатися у яблучну плоть. Їм я їх кожен день (чи «їла» буде правильніше?). Після встановлення брекетів (коли ортодонт довго та нудно розповідав про те, що можна їсти, а  що – ні) я недовго була слухняною дівчинкою і вже за кілька днів вирішила яблука їсти «як завжди». Та не вийшло. По-перше, боляче. А по-друге, коли його кусаєш верхніми зубами, мені здається, що брекетини сповзають наверх. Певно, що це тільки здається, та від того приємніше не стає.

Отож, доводиться яблука різати. А порізані яблука – це вже не те(((

До речі, на днях в гостях була. Подружка запропонувала яблуко в пюре натерти, щоб мені боляче не було. Аж пустила сльозу: як про мене дбають  :-)

 
  • ,

Фото трішки після першої корекції

Нарешті я виділила трішки часу на фотосесію своїх брекетів. Сама з себе посміялась, бо велика кількість фото вийшли з плівочками слини)) це зовсім незрозуміло, бо я кожний раз добросовісно її ковтала))

после 1 коррекции

По результатах порівняння зі старим фото можу сказати: так, мої зуби ворушаться! Вже лівий різець майже на місці, тепер бачу, що і задні зуби потроху «підіймаються», від того сильніше ліву щоку натирають. Навіть, коли я мало розмовляю)))

Ще тільки одна проблема: ми з малою помітили, що присередні різці починають розходитись (утворюється ненависна мені щілинка). Трохи в шоці( та в кінці кінців все має бути ОК, правда?
  • ,

Перша корекція

Моя перша корекція була вже майже місяць тому, а я ще нічого про то не написала. Звиняйте)))

Отже, почну з початку. Як ви вже зрозуміли, до ортодонта ми з малою ходимо разом. Спочатку я, друга – вона. Подивися лікар мої зуби та й каже: «Ну що, сильно боліло?» Я ж: «Та ні, тільки кілька днів нило». Він здивувався: «Справді? Ну давай дивитися…»

Знову щось колупав у роті, а потім: «Ну що, резинки знімаю». Я вже подумала, що й дугу міняти буде. Та ні! Познімав він моїх фіолетових красотульок, взяв кусачки і металевий дріт. Я такі очі зробила, що, він майже засміявся. Ну і почав кожну брекетину у ту дротину замотувати. Тож, в кінці процедури в мене з рота стирчало 24 дротини десь сантиметрів по 10 (де моє селфі??? :-D ). Це дуже незручно, як можна здогадатись. До того ж знову подавив мої губи бідні та поцарапав щоку і ясна. Ще й поки крутив, так надавив на присередній  різець, що, думала, він вивалиться з рота. Таааак боляче, блін… *wacko* аж руки до нього підняла, бо сказати нічого не могла.

Отакої. А потім він все зайве повідкусував, і ще раз підкрутив (після того, як вийшла з кабінету, довелось ще раз повертатись, бо зрозуміла, що на шістці дріт мені у щоку мітить). Малій, до речі, дугу замінив на більш сильну, поставив різнокольорові резиночки («зробив гірлянду») та сказав, що з цих пір вона брекети носить як прикрасу.

Домовились зустрітися в кінці лютого. Чекаємо))

 

 
  • ,

826.....

Ішов 826 день… Це стільки часу, багато хто за цей період уже знімає брекети. А я виключення :-)  *dash*

Щілини, де вирвані зуби, ну ніяк не зрослись. Пластинку зняли(прикус не правильний був), і спочатку бачу що прикус  коли була пластинка так і залишився, тобто не глибокий(як говорять по-простому: нижні зуби у мене ну було видно, тепер усе норм). Але я замічаю уже більше тижня, що не приємні відчуття з лівої сторони. Получаєтьс коли ми зціплюємо зуби, у нас по ідеї задні повинні стикатись, у мене з однієї сторони щільно а з іншої ледь-ледь. І тому сильне навантаження  на задні зуби. Кожного ранку як просинаюсь  відчуваю не зручності і біль… Сьогодні похід до стоматолога, проконсультуюсь… Бо щось не так. Хотя є варіант ще, що за пів року привикла до пластинки, і забула як без неї…

 
  • ,

Невеличкий конфуз

Сьогодні в мене сталась така собі невеличка історія. Не знаю, що думати з цього приводу.

Була я в Ашані сама (до подружки мала їхати, тож зайшла взяти смачненького). Перед тим, як зайти всередину, треба ж свою торбинку запакувати в охоронця. Там такий молодий симпатичний хлопець робе. Бере мій пакетик, загортає у пластик, потім: раз! – не плавиться, два!- не плавиться. Починає посміхатися, щось там каже, вибачаючись. Я трішки губи розтягнула в посмішці, чекаю. Тоді три! – знов не плавиться поліетилен. Щось підкрутив на цій штуковині, нарешті з четвертого все вийшло))

Він щось знову балакає, посміхаючись, мені реально смішно стає. І я роблю таку широченну посмішку… Оооо! Ви б бачили його очі! Коли він мої брекети побачив. Я реально з цього засмутилась. Швиденько пакунок забираю і – в зал.

От тепер сиджу та думаю: всі знайомі кажуть, що з брекетами мені непогано. Аж тут така реакція… Може, брешуть мені, не хочуть засмучувати. Треба зав'язувати з посмішками, до того ж від них зморшки з'являються… *unknw*
  • ,

Початкові проміжні результати

На сьогоднішній день можу сказати, що брекети, в принципі, свою роботу виконують непогано. Якось зроблю красиве фото з тим, що в мене в наявності зараз))

Отже, правий різець вже став на своє місце, а той, що зліва, потихеньку наближається до своєї цілі. Діло лишається за боковими молярами (вони трошки всередину «падають»). От якби ще й шийки зубів прикрилися, то б було просто чудесно))

Та тепер мені здається, що серединні різці виходять різного розміру: ніби справа коротший, ніж зліва. Це мене засмучує, бо на обох різцях ще маленькі відколи по краях з дитинства. Виходить зовсім неідеально :-(  Читала, що після зняття брекетів усі зуби підрівнюють, якось підпилюючи. Не знаю, обов'язкова це процедура чи ні. Та сподіваюсь, що в кінці кінців усе стане рівненьким.

Ось і все, чим можу похвалитися  :-)
  • ,

?!

IMG_20150206_084833

Відвідала я стоматолога, коронки замінять. По домовленості з ортодонтом, як я зрозуміла, самі коронки зразу ж будуть впаюватись в кольца. Вартість всього цього офомлення буде 1090 грн. І ці гроші просто на вітер, бо всерівно після зняття брекетів мені замінять на постійні коронки. І де тепер знайти винного, в тому що я уже заплатила біля року тому назад за коронки, за встановлення… всерівно все по новому. Досі наївно вірю що не наживаються лікарі і все роблять по совісті..їм з цим житти!

 

Без пластинки але з новими проблемами….

я не «нитик» але інколи дуже і дуже погано…