Смотритель: linelect
  • ,

Паніка ! Брекет-система....

Похід до ортодонта був довгоочікуваний, і як я десь здогадувалась — пластинку мені не зняли. Пояснення лікаря — ортодонта «по протоколу 8 місяців, тому потрібно відходити весь термін». Зміни є, але щоб не пожаліти і потім заново не ставити краще ще походити 2-3 місяці.
Ще на майбутнє мені сказали що потрібно буде постійно на ніч після зняття брекет — системи вдягати капу для прикусу. Чи не даремно я це все затіяла: брекети, пластинка. Постійно сумніви, так резульат, всі про це говорять, але ніхто на сказав як буде важко. Не знаю як у кого, у мене постійно щось не так, то зуби лікувала під час носіння брекетів, тепер ясна запалені, бо тимчасовий керамічний зуб сильно давить на ясна, і зробити поки що нічого не можливо, тому що там кольцо яке утримує пластинку. У мене просто паніка. Щілини сходяться, сама структура пластинки давить на передні зуби, тобто у них по ідеї не може бути зрушень. Лікар — ортодонт пояснив що спочатку тягнуться ікла, потім після зняття пластинки (через 2-3 місяці) ставлять щільнішу дугу і буде тянутись весь зубний ряд. Я так хочу ій довіряти, просто постійні різноманітні доповнення під час походу на консультацію збивають з толку. Про доповнення у мене новий тягач) Раніше мені стягували дротиком зуби щоб вони сходились, сьогодні мені поставили пружинку (постараюсь зробити фото). Попередели про акуратне чищення зубів,і так проблеми з яснами ледь чищу зуби(кровотичить) тепер ще пружинка)) що не день то веселіше!
  • ,

Бідні ясна....

Ця проблема уже давно появлялась. Під час чищення зубів кровоточать ясна, кровоточать тільки там де появляютьсь нові щілинки- між 2 і 3. А сьогодні ще почало дуже кровоточити між 1-ми зубами. Зуби не можливо почистити. Я вже ношу більше року і так бачу ідуть зміни. Завтра уже йду на консультацію і нарешті дізнаюсь в чому проблема. Жаль зубів і ясна, носіння брекетів це важко, у всіх смислах — матеріально, морально і фізично))
  • ,

зуб мудрості!?

В загальному у мене все проходить добре і спокійно. Скоро іду пластинку знімати) але є у мене постійно тривога за мій зуб мудрості на нижній челюсті. Мені його не вирвали до встановлення брекет-системи, у мене був відсутній один зуб на нч.

Тепер та щілинка зійшлась але між першими на нч відкрилась щілинка) Зуб мудрості тільки на половинку замітно, інша часть ще під яснами захована.Лікар-ортодонт говорила що потрібно буде його вирвавати, але коли і як бути тоді з брекетами нічого не промовилась. Варіантів куча а відповідей немає)))
  • ,

Обмеження і плюси під час носіння брекет системи!)

Під час встановлення брекет-системи нас усіх дуже хвилює. що можна їсти, пити, що категорично забороняється…
Для мене особисто носіння брекет-системи, плюсом було те що завершились різноманітні перкуси — немає у моєму житті тепер шоколадних батончиків з горішками, арахіс і тому подібне, печенюшок які не можливо прокусити, цекерок.... 
І до цього привикаєш, з часом переходиш більше на фрукти — бабани особливо) І на різноманітні кефіри і Активіа. і це скажу Вам, гарно і відображається на зовнішньому вигляді)
Я нічого не вживаю твердого, і не ризикую, не раз читала як багато хто жалується що відклеївся брекет, не знаю цьому причину, але за більш ніж рік часу у мене таких ситуацій не складалось!
Ще є розмови про відмову від червоного вина, чорного чаю. І те і те люблю і вживаю, в помірній кількості звичайно, але ні окрашення брекетів ні інших проблем не було (у мене кераміка).
Творог зайняв особливе місце в житті, чи це міф чи ні, не раз в статтях бачила що для зубів він корисний, а на даному етапі вони у мене у великому стресі)
А в чому у Вас обмеження???)
  • ,

10 причин носить брекеты

IMG_8015

Специалисты в области стоматологии объясняют, почему так важно иметь ровные зубы.

Красивая улыбка – это не только показатель здоровья и статуса, но и один из важных поводов гордиться своей внешностью. Однако для того чтобы назвать улыбку идеальной, мало иметь белые и блестящие зубы, они должны быть и ровными, а челюсти должны правильно смыкаться. И это не просто стандарт красоты, это норма, отклонения от которой могут привести к нежелательным изменениям во внешности и развитию различных заболеваний. Стоматологами приводится как минимум 10 причин того, почему так важно вовремя пройти ортодонтическое лечение.

Во-первых, кривые зубы сложнее чистить. Неровный зубной ряд образует множество туднодоступных мест, из которых сложно устранить налет даже при использовании зубной нити и ирригатора. В результате на зубах и в межзубных промежутках появляется зубной камень, затем кариес, а потом пульпит и периодонтит.

Во-вторых, невычищенные зубы могут стать причиной возникновения болезней десен и, как следствие, вызвать диабет, артрит сердечные и легочные заболевания. Бактерии, вызывающие пародонтит и другие заболевания, попадают в кровь и закупоривают сосуды, что чревато инфарктом и инсультом.

В-третьих, постоянные стоматологические заболевания рано или поздно приведут к выпадению зубов. Так, по данным Национального института стоматологических и черепно-лицевых исследований, за период с 1999 по 2004 год 10% людей в возрасте от 50 до 64 лет потеряли все зубы, а почти у каждого из опрошенных отсутствовал хотя бы один. При этом далеко не у всех участников эксперимента наблюдались сильные зубочелюстные искривление, а их наличие, как известно, только усугубляет ситуацию.

В-четвертых, отсутствие зубов влечет за собой перестройку зубного ряда, вызывает убыль костной ткани, деформацию челюстей, появление морщин, нарушение функции жевания и – как следствие – работы многих внутренних органов. Предотвратить этот процесс может вовремя установленный ортодонтический аппарат, а остановить уже начавшиеся изменения – имплантация.

В-пятых, неправильный прикус вызывает головные боли. Плохо или неровно смыкающиеся челюсти – основная причина нарушений работы височно-нижнечелюстного сустава, что приводит к стиранию зубов, развитию бруксизма и появлению болей в области висков и затылка.

В-шестых, чем сильнее зубы выдаются вперед, тем больше шансов их сломать. Особенно часто в группу риска попадают баскетболисты, футболисты и люди, занимающиеся контактными видами спорта. Если у человека ровный зубной ряд, то при ударе давление распределяется вдоль всей зубной дуги, если же не ровный – вся сила удара приходится на один или два зуба, которые могут сломаться.

В-седьмых, неправильно расположенные зубы способны повредить мягкие ткани ротовой полости. Если вы часто прикусываете губы или щеки, это знак, что вам пора обратиться к ортодонту. Даже через небольшие ранки в организм могут попасть бактерии и вызвать сильное воспаление.

В-восьмых, неправильный прикус и неровные зубы затрудняют процесс жевания. Для того чтобы в системе пищеварения не было сбоев, необходимо тщательно пережевывать пищу. Люди с кривыми зубами испытывают дискомфорт при жевании и проглатывают куски больших размеров, что приводит к гастриту и язве.

В-девятых, чем ровнее у нас зубы, тем четче речь. Например, если у вас большая щель между зубами, как бы модно это ни было, вы будете присвистывать при произношении некоторых слов или шепелявить.

И, в-десятых, красивая улыбка делает вас уверенным в себе, а только уверенные в себе люди могут быть по-настоящему счастливыми. Поэтому, если вас давно мучают сомнения, решаться на ортодонтическое лечение или нет, отбросьте их в сторону и смело идите к врачу.

 
  • ,

Програмки для телефона про життя з брекетами)

З перших днів носінням брекетів, я дуже поглибла в маленький депресняк, у мене вроді тільки одне фото до встановлення, і одне після встановлення на другий ж день. Для себе я фото не робила, чомусь вирішила що не потрібно, а на фото з друзями чи рідними приховувала брекети, що потім получалась на фото з кислою міною(лицем), чомусь у мене так асоціюється моя посмішка!
На днях рішила поцікавитись чи є програмки для телефона. Установлюючи усі що знайшла на Google play тільки одна мені здалась підходящою і трішки зрозумілою це «Braces» автор Alexia Winter. Що з цього получиться не знаю, але щиро вірю що знайдуться ще програмки, можливо хтось з таким і зустрічався, і може щось порадити, буду вдячна!)
програмка 1

прошрамка 2

прогмака 3
  • ,

Закриваються щілинки , юххуууу :-)

Більш ніж пів року тому, я позбулась своїх двох здорових зубів. По плану спочатку думали про 6-ті зуби(вони у мене дуже поганенькі), але коли виявилось що курс лікування тоді триватиме від 2 до 3 років (а це в реальності може бути і 4 роки), я злякалась, це так довго…

і тому після розмов з ортодонтом вирішили що під удар підуть 4-ті. Зуби виривились легко, 5 хв і їх немає… Це ще все відбулось на 8 Березня, так що це свято пройшло у мене на «Ура»! Ніяких швів, просто з ваткою походила до наступного ранку, і все. Перед вириванням я випила знеболююче, і на ніч ще раз. Дирки були замітні дуже, особливо при посмішці, ну це як мені здається) і так, дирки тільки не давно почали сходитись, як мені пояснив лікар -ортодонт спочатку потрібно було щоб змістились кості, а потім уже зсувались зубки. Сама веселіше що у мене дирки зараз між 3-ми і 5-ми і появляються нові між 2-ми і 3 ми… Суть весела в тому, що я бачу результат, а тільки це радує під час носіння брекет — системи ))))
IMG_20141205_150520
  • ,

Поетапний процес встановлення пластинки

Перечитавши не одну статтю в пошуках більш детальної інформації про свою пластинку, мало що знайшла. точне відображення моєї пластинки в інтернеті немає, так що показати її можливість буде після зняття, якщо вона буде в більш хорошому стані!)

Встановлення пластинки пройшло у мене поетапно. перший етап встановлення діагнозу: у мене відкритй прикус більша частина зубів обох щелеп не замикаються (фронтальний відкритий прикус в області передніх зубів ). Другий етап: получення анатомічних відбитків обох щелеп для виготовлення пластинки на верхню щелепу. Вартість відбитку в клініці, точно не памятаю чи 150грн. чи 250 грн. Третій етап: через тиждень, коли усе було готово, мені встановили пластинку! ЇЇ вартість 750 грн.пластинка як я говорила не змінна, це напевно і краще, тому що в іншому випадку наврядчи я б ходила з нею. Так як не зручностей вона приносить більше ніж брекет система, особливо шепиляння! При попередній консультації в ортодонта, курс лікування пластинкою проходить добре, і швидше за все мені її знімуть в кінці цього місяця. Нажаль не зустрічала нікого поки що з носінням таких виду пластинок, принаймі в інтеренті про себе точно не пишуть)Знайшла фото наближене до моєї пластинки, тільки посередині у мене гладенька поверхня без залізних різних штучок… Ще не уточнила, пластинка кріпиться на кольцах які у мене на 6-ках.

Безымянный
  • ,

Підготовка до носіння брекетів

Готувалась я довго… десь 2 місяці… видаляла 3 зуба мудрості (бо одного в мене не було навіть закладки… ну і добре) Два із них були ретиновані, тобто були майже під слизовою оболонкою… один прорізався нормально…
Зубки видаляли по черзі… перший вирвали — довго операція тривала 1,5год… наклали шви… ходила з ними 7 днів. Потім після їх зняття… вирвали другий… також ходила 7 днів із швами, їла дуже мало...і третій зубчик забрали нормально… лунка зажила за пару днів))
Отак то!

Зубки лишили на пам*ять мені)

l2akVY3oQQs