• ,

Брекети - крок до нового життя?

Ще зі шкільної лави я мріяла про те, що мене будуть помічати через розум або красу, а не через криві зуби. Якось вийшло, що зуби були криві ще з пелюшок, а в моєму дитинстві у батьків не було достатньо фінансів що б виправити дефект зубів. Так і доводилося терпіти насмішки і бачити зловтішні посмішки однолітків.

Ситуація не змінилася і в університеті. Довелося накопичити грошей на відвідування стоматолога, який зробивши декілька знімків, направив мене прийом до ортодонта. Прогноз лікаря виявився невтішним, мені сказали, що у мене порушена функція жування, і це тягне за собою різні захворювання кишково-шлункового тракту. Але найстрашнішим для мене лікуванням, було призначено носіння брекетів. Лікар розписав мені процедури, видав прайс, і порадив звернутися до психолога, який зможе підготувати мене до процедури установки і подальшого носіння.
Такі новини мене засмутили. Найстрашнішим було не стільки установка брекетів, скільки розуміння того, що глузування оточуючих посиляться і з мене просто почнуть знущатися все підряд.

Я проплакала всі вихідні, мене кинув хлопець, відмовили у працевлаштуванні на підробіток в бухгалтерській компанії. Сніжною кригою намерзла на мені купа проблем. Подружка, з якою ми разом жили в кімнаті, порадила все таки піти до психолога, тим більше, що прийоми були безкоштовними. І наступного дня ми вдвох пішли на прийом.

Після прийому у психолога, мені стало набагато легше, я глянула на свої проблеми абсолютно з іншого боку. Але ставити брикети мені було страшно як і раніше. Просто не можна забути як знущалися в школі і як сміялися над тими, які все таки одягали брикети. Але після дивної зустрічі, що відбулася через деякий час після прийому у психолога, я кардинально змінила своє ставлення до питання вирівнювання зубів.
  • 0

  • 0

5 комментариев

Anastasia
Ого,та тобі книги писати :-) Я аж зацікавилась *good*
Nata
Та так, можеш писати книгу, творча ти))))
ano4ka
чекаємо продовження :-D
ano4ka
думаю, що проблеми з хлопцем і працевлаштуванням виникли не через зуби, а через твою самооцінку, яка знижувалась кривими зубами. рада, що психолог допоміг тобі з цим :-) а щодо відношення оточуючих до брекетів, це вже писалося: чим старша людина, тим менше вона звертає увагу на зовнішність. схильність глузувати з брекетів є тільки у дітей або інфантильних дорослих. бажаю усього найкращого :-)
Anastasia
Зараз діти абсолютно не глузують з брекетів,навпаки, пішов такий собі "мейнстрім" і всі тепер хочуть брекети.Розказувала подруга навіть про таких в кого зубки були рівні ,але брекети ставили)
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.