"Чи потрібні мені брекети" ?!

Цим питанням задаються дуже багато людей. sunglasses
Брекети– це мода чи все таки не обхідність для людей?! Багато користувачів оцінили можливості брекетів. Безліч є нюансів- дискомфорт, біль, соромлення своєї посмішки – але для усіх важливий результат -а це красива посмішка! Але потрібно добре розуміти – чи потрібні вам брекети, чи варто проходити весь етап носіння. Для цього ми усе зараз розберемо по поличкам.
Перший крок.
Зрозумійте чітко для себе чи криві у вас зуби! Беріть дзеркало і достатньо пристально розгляньте зуби. Чи дійсно вони криві? Наскільки замітні щілини між зубами?
Інколи щілини на верхній щелепі можуть бути трендом в моді, як ми уже писали про це Щілина між зубами! Причина і спосіб вирішення.. Але потрібно розуміти межі між щілиною яка не принесе шкоди зубам і організму і щілиною яка приноситиме дискомфорт і наростаючі проблеми з зубами.
Якщо недоліки на ваших зубах на нижній щелепі, мало хто замітить, так як у більшості людей нижні зуби прикриті нижньою губою.
Існують і функціональні аспекти, які не просто повязані з тим, як викривлені ваші зуби. Коли ви бачите що верхня щелепа забагато заходить за нижню щелепу, або наоборот — що у цих випадках призводить до не правильного прикусу, про що ви теж можите почитати у наших статтях Виправлення глибокого прикусу;
Мезіальний прикус; <Побічний дефект: до чого призводить неправильний прикус — тоді це все може призвести до зниження жувальної функції, хвороби щелепних суглобів, переломами і сколами зубів, парадонтальним захворюванням.
Також дуже часто повязують проблеми з дихальними шляхи з неправильним прикусом.
Другий крок.
Ознайомтесь з потенційними плюсами і мінусами брекетів. Поспілкуйтесь з людьми які носили брекети. Почитайте блоги людей які носять брекети — не важко таких знайти, якщо ви уже читаєте цю статтю то якщо ще трішки більше ознайомитесь з сайтом зможете на реальному прикладі почитати – блогерів які носили і носять брекети. Запишіть собі плюси і мінуси щоб чітко розуміти як діяти в подальшому.
Третій крок
Тепер ви запитайте у рідних, друзів, колег, знайомих – кому ви довіряєте – чи потрібні вам брекети! Якщо ви школяр – з батьками в першу чергу потрібно радитись, брекети це не дешеве лікування, в наш час. Якщо ви і знайдете по знижці установку брекет системи – памятайте що буде обслуговування її, а це буде тривалий період від 1 до 3 років., потрібні будуть кошти на консультації( корекції), на дуги, лігатури, еластики і все що буде повязано з брекет системою.
Якщо ви у дорослому віці, навчаєтесь чи працюєте- будьте готові, подумайте про те що спочатку потрібно назбирати відповідну суму для установки брекет системи. Вибрати клініку яка територіально буде або близько до роботи або до додому — розумійте що це місце ви будете відвідувати 1- 2 рази в місяць, і інколи ваші записи будуть термінові. Навчаючись ви ще можете собі дозволити записатись до обіду або після обіду, в залежності від розкладу занять, а для працюючих це набагато важче – робочий день у вас може збігатись з робочим днем стоматологічної клініки. Рятуватись в такому випадку можна – якщо клініка працює в суботу, або в будні дні до 20:00. І тому важливо це все.
Четвертий крок
Вирішивши що вам потрібні брекети – оберіть клініку. Як ми уже зазначали, найкраще це буде територіально або біля дому або біля роботи( навчання). Але інколи ми обираємо клініку – тому що там є скидки. Це буде тільки ваш вибір. Єдине, наша порада буде – що не клініку потрібно шукати, а орієнтуватись на лікаря. В наш час не важко знайти інформацію про будь якого лікаря, відгуки. І якщо у вас є можливість, відвідайте декілька консультацій – відвідашви 2-3 лікарів ви зможете краще усвідомити свою проблему і зрозуміти вирішення – чи потрібні вам брекети, які потрібні брекети. Бувають випадки – коли проблема ваших зубів тимчасова – це стосовно діток, і з ростом дитини ( це в більшості до 12 років) проблеми можуть зникнути. Якщо нічого не змінилось, тоді потрібно звернутись до ортодонта.
Пятий крок
Коли ви пройдете перші пункти:
•усвідомлення;
•ознайомлення;
•пошук;
•консультація — вас чекає вибір.
Наступним для вас буде коли ви уже готові матеріально і морально – записатись і встановити чудо залізо на зубки. Які види брекетів ми теж не одноразово розказували. І вам тут потрібно після консультаціїї з ортодонтом, після хороших роздумів наскільки це буде для вас затратно – вибрати для вас брекет систему:
Лінгвальні брекети .
Вибір між металевою чи керамічною брекет — системою!
Естетичні брекети. Керамічні або сапфірові?
Лігатурні і безлігатурні брекети — які краще і яка різниця між ними?

Ось ми і коротко постарались для вас розказати як потрібо і що важливо вирішального є для встановлення брекетів.
Можливо ми щось і пропустили, радо приймаємо зауваження ! wink
  • ,

Завершення !

Майже три роки — не було комфорту, постійні застрівання їжі, болі, ниття. Пройшов тиждень, а складається таке враження що я і не носила брекети. Тепер дискомфорт на внутрішній стороні зубів, але він мало замітний. Тепер я щасливиця красивої посмішки!!!
Інколи навіть закрадається думка, не важливо що у тебе з волоссям чи з лицем( типу не накрашена) твої зуби тепер вирішують усе )
Зуби мені на реставрували — верхні фотополімерною пломобою білого кольору, нижні теж фотополімерною пломбою, але колір більш до природніх зубів. Чомусь я вирішила що не потрібно робити і низ дуже дуже білий, у мене при посмішці замітно тільки верхні. Потім мені нарешті забрали залізні коронки ( була у мене прикра ситуація з кільцями :Досвід носіння брекетів на коронках....; Мої злорадні кільця! ) і поставили гарні білі керамічні коронки. І тепер усі мої зубки — білі, гарні і готові до виходу у світ!!!
Вартість всього комплекту у мене получилась не з дешевих. Подруга радила відкласти 10 тис грн, нажаль я не вклалась у таку вартість. У кожного мені здається по різному, не у всіх однакова якість і вигляд зубів. Лікування я проходила в клініці “Фортуна” ( fortuna-dent.com.ua/) там у них є вся інформація конкретніша,і вартість усього. Лікар у мене, слів немає який чудовий!!! Звати Карачун Олена. Відношення, процес лікування — на 10 — ку з 10 — ти!!!..
І ось результат — фото…

  • ,

ЮХУУУУУУУУУ - Зняли брекети! Частина 2

На другий день зняли мені брекети і на нижній щелепі. Легеньку чистку зробили і встановили ретейнери. По правді я дуже переживала що зуби будуть у жахливому стані, але регулярна чистка зубів ранком і ввечері, полоскання після іжі дало свій результат. Стаматолог, все фіксує фотографіями, усім цікаво глянути на кінцевий результат smile
Ще дуже тішить те що усі хто мене бачать — не задають уже питання «А ще довго тобі їх носити»?.. Тепер тільки звучить: «Не даремно три роки носила grinning

Брекети - один із способів схуднути



У носінні брекетів є безліч переваг. Серед них гартування цілеспрямованості (адже нескінченні походи до стоматолога не зможуть збити з вірного шляху), привчання до відповідальності (усі вимоги ортодонта мають виповнятися – бо якщо ні, то чому взагалі треба було все починати?), знайомство з новими людьми (персонал стоматології стає наче рідним) і, безперечно, результат – гарна посмішка, через що обов'язково підвищується самооцінка.

Біль, як не дивно, теж може стати позитивним моментом для «брекетоносців». Чому? Ну, по-перше, це стосується, знову ж таки, гартування. Постійний інтенсивний біль (а саме зубний є одним з найважчих видів болю) привчає менше жалітися, переносити труднощі більш стійко. А по-друге, біль у зубах та яснах під час прийому їжі та острах того, що шматочки залишаться під дугою, призводять до того, що ви менше їсте. Це відбувається через кілька причин:

1. Вибір їжі. Так, тепер не можна поглинати все підряд. Їжа має бути м'якою та, бажано, не волокнистою. Ідеальний варіант – йогурти та інші молочні продукти, супи-пюре.
2. Обмеження кількості прийомів їжі. З моменту встановлення брекетів зникають швиденькі «перехвати» шоколадними батончиками чи пончиками. Менше разів їсте – менше болить. Окрім того, ви ж не захочете світити «запасами», що осіли на елементах брекет-системи, правда?

Тож до чого це призводить? Дівчата, можете вищати, це ваша потаємна мрія. Завдяки брекетам і болю, що вони завдають, можна схуднути! Є багато прикладів того, що це реально діє. Більш за все знижується вага, коли брекети тільки встановлюють або міняють дугу на більш сильну. Та наприкінці терміну носіння брекетів скинуті кілограми повертаються: їсти вже не боляче.

Біль переслідує всіх, хто хоче змінити себе на краще. Тож, якщо ви вже стали на шлях самовдосконалення, навіть у ньому треба шукати свої плюси.
  • ,

ЮХУУУУУУУУУ - Зняли брекети!

У будь якого брекетоносця настає цей завершальний день — день знімання брекетів! Я уже не брекетоносець sweat_smile
Читаючи у багатьох про цей завершальний день я теж чекала що постійно буду водити язиком по зубах, постійно — посміхатись. Але, у мене чомусь по іншому якось все проходило. Я постійно проводила язиком по ретейнерах почався новий маленький дискомфорт і посміхатись було не привично. Все ж таки три роки носіння брекетів даються взнаки і забуваєш як це посміхатись!
По домовленості з лікарем мені зняли тільки на верхній щелепі брекети.
Провели реставрацію ( відкригували мої зуби за допомогою фотополімерної пломби)і зразу ж поставили ретейнери.

Мені дуже повезло мій ортодонт змінив клініку, і в новій клініці є чудовий фахівець по лікуванню і реставрації зубів. Часу це зайняло не мало, прийшовши в 16:00 я вийшла з клініки в 22:00. І найбільше що мене вразило це те що лікар не говорив про доплату чи про те що у неї робочий день до 19:00. Настільки вразило і здивувало, і тому я готова їх хвалити і рекомендувати!
Втомилась я сидіти, губа болить — не легко тримати її стільки часу піднятою. Шия трішки не раз затікала — а результам того вартий smile

Тепер чекає в наступний раз зняття з нижньої щелепи і подальша реставрація smile

Чи можливо відбілити брекети?!


По підрахнукам в світі найпопулярніші являються металеві так керемічні брекет -системи. Металеві уже з самого початку мають темну форму на брекетах — колір заліза. А вот кераміка за своєю властивістю світла. Уподобання їй надають тому що вона менш замітна на зубах. Але з часом вона втрачає свою білу властивість, внаслідок поганої гігієни ротової порожними, зловживанням окрашених продуктів і куріння. І тому тоді випливає питання — чи можливо відбілити брекет систему ?!
До вирішення цього питаннян не потрірбно підходити самостійно! Тут не допоможуть стандартні вирішення які Ви можливо знаєте, або використовували для відбулювання зубів. Найкращим варіантом буде звернутись до стоматолога, який проведе професійну чистку і зможе забрати наліт і окрашення. Але добитись ідеальної білизни як на початковому етапі носіння Вам уже не поучиться.
Також нам знайомі пластикові брекети. Пластик більше піддається окрашенню і тому тут потрібно бути набагато обережнішим.
А відбілювання дуги? Багато хто, щоб не портити естетику просять покрасити дугу в білий колір. Все можливе, але окрашення дуги зняти не можливо. Звичайно її заміна буде Вам коштувати меншої вартості ніж заміна брекета.

Як правильно чистити зуби в брекетах!

Ця тема цього тижня актуальна. Розповідати ще раз повторно що до чого і як, не будемо smile. А краще покажемо вам картинки, які ми змогли знайти. Маємо надію що будуть корисні wink

Все починається з...

Дивно… ніколи не вела щоденників, блогів і т.д… АЛЕ… все починається сьогодні!
Сьогодні, після 5 років свідомого хотіння, скуління, заздрості людям з рівними зубами, мені встановили брекети!

  • Сьогодні, якраз того дня, коли я мала зустрітись із власницею готелю, де маю працювати адміністратором, мені встановили брекети! (Записана була за місяць, тому й передбачити такого не могли)...
  • Сьогодні, через три години після встановлення брекетів, я знову пішла до ортодонта, аби мені відкусили декілька міліметрів дроту, що вже встиг мені добряче розцарапати щоку...
Все починається недуже позитивно… Сподіваюсь, в омріяному «брекетоносінні» є ще щось хороше, окрім результату…

Тільки пельмені, тільки хардкор...

Третій день з брекетами. Живу на йогуртах.
На публіці все чудово, ночами собі тихенько думаю «завтра здохну»  :-) *pardon*
Мої рідненькі приготували пельмені.
Їж, казали вони… Пельмені м'ягенькі, наполягали вони…
Смішні…

Сьогодні пчихнула, так щелепами стукнула, що досі ниє  :-D
Куди мені до пельменів..  :-D