Лігатурні і безлігатурні брекети - які краще і яка різниця між ними?


Сучасна стоматологія пропонує декілька видів брекет систем які застосовуються для випрямлення зубного ряду. Серед них найбільш поширеними вважаться лігатурні та безлігатурні брекети. Що таке лігатурні та безлігатурні брекети, яка між ними різниця і яка з систем краще?

Лігатурні брекети – це і є та сама нестаріюча класика, яка впродовж тривалого часу вирівнює пацієнтам неправильний прикус. Можна впевнено сказати, що лігатурна система є сама надійна, і, зрозуміло, сама дешева.
Що таке лігатура? Лігатура – це металева дуга що служить в системі звязуючою ланкою між замочками, які прикріплені до зубів спеціальним клеєм.

Окрім непривабливого естетичного вигляду, лігатурна система зобов’язує пацієнта часто відвідувати лікаря ортодонта, який повинен періодично коригувати апарат. Як правило, лігатурні брекети треба носити на протязі 2 років, а їх ціна не перевищує 5000 гривен за обидві щелепи.

Безлігатурні брекети- це сучасне досягнення ортодонтії. Така система прикріплюється до зубів спеціальними ковзними фіксаторами. В їх конструкції нема гострих кутів, вони тонкі і естетично більш привабливі, завдяки чому пацієнт швидко адаптується до системи і почувається більш комфортно. Ковзна система кріплення брекетів забезпечує саморегулювання, і в пацієнта відпадає необхідність часто відвідувати лікаря ортодонта.

Ефективність такої система більш висока, вона підходить для випадків різного рівня складності, а час лікування – мінімальний. Ціна на безлігатурні брекети відповідно більш висока и починається від 7000 гривень.

Висновок: лігатурні брекети не можна вважати більш ефективними. Тим не менш, у випадку, коли лікар вправно буде чередувати методи фіксації дуги активним і пасивним лігуванням, то лігатурна система брекетів вважається навіть якіснішою.
  • 0

  • 0

1 комментарий

комментарий был удален
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.