Історія Майкла брекетоносця- для діток!

В країні де не бояться страху, де живуть монстрики, жив собі такий Майкл.Якби він проживав в україні отримав б імя «колобок» smile
І в один день Майкл вирішив вирівняти свої зуби. Записався він до лікаря, ортодонт оглянув і порадив поставити пластинку sunglasses

Майкл радів що у нього буде пластинка, так як знав що брекети вирівняють йому зуби, допоможуть вирівняти прикус — а це тільки покращить проблеми з жуванням їжі. З брекет -системою він думав що він найкрутіший sunglasses

Брекет — система не заважала Майклу навчатись!
Не заважала і займатися спортом muscle

Майкл завжди був веселий, так як знав як важливо носити брекети!

Для чого необхідна гімнастика ротової порожнини?

Яка буває гімнастика і для чого вона потрібна
Багато фахівців стоматологічної справи – дають пораду у використовуванні гімнастики щелеп як лікування хвороб ясен. Що собою являють такі вправи?
Виконуючи певні дії, навантаження приходиться безпосередньо на тканини парадонту. Покращується кровопостачання всіх мяких тканин, що власне і дає результат зміцненню ясен і зубів. У статті ми опишемо декілька простих вправ, які потрібно повторювати якомога частіше, і кожен день. Вправи порадують ваше здоровя. Чекати що вправи нададуть шкоди зубам не потрібно.
Гімнастичні вправи для зубів.
Відкрийте по ширше рот і закрийте. Робіть це легкими але ритмічними рухами. Доторкніться кінчиком язика середини неба і просувайте його назад, і при цьому положенні відкривайте і закривайте рот.
Сядьте. Зіпріться однією рукою об стіл і покладіть підборіддя на долоню цієї руки. Відкривайте і закривайте таким чином свій рот, щоб в рух приходила тільки одна голова, а щелепа (нижня) залишалася абсолютно нерухомою.
Після кожного чищення зубів, прополощіть ротову порожнину холодною прокипяченою водою, протягом трьох хвилин. ЦЕ допоможе зміцнити не тільки ясна, але щічки і губи, нормалізує слиновиділення.
Проводіть масаж ясен — вказівним пальцем проводіть масажування ясен від центру ясен і в с торону, колоподібними рухами. Додавайте повільні рухи зверху вниз і навпаки. Масаж можна проводити два – три рази на день. Це допоможу активному сприянню припливу крові.
Також корисно легенько постукувати зубами, отримаючи імпульсні – ударні навантаження. Це сприяє зміцненню і ущільненню кісткової тканини зубів.
На допомогу і оздоровленню ваших зубів і ясен приходять фрукти і овочі. Жування твердих овочів і фруктів є ефективною і хорошою вправою, плюс ще збагаченний вітамінами організм.
Не забувайте рухати щелепою взад і вперед, жувати свіжі яблока і моркву, і з счасом псля виконання вправ ви замітите покращений стан своїх ясен.
Не забувайте також регулярно відвувати стоматолога, щоб вчасно надавати допомогу зубам.

Як впливає кава на брекети !?


Про каву і її в вплив на людський організм дуже багато говорять. Хочете швидко відійти від сну -випийте кави. Не хочете заснути у відповідальний момент — випийте кави. І багато ще можна продовжувати як люди використовують каву. Але нас цікавить який вплив її на зуби і на брекети?
Кожний лікар ортодонт зобовязаний при установці керамічних чи сапфірових брекет -систем Вас попередити про можливість окрашення від кави брекетів і лігатур. Ну лігатури ми змінюємо кожного місяця, і є вибір лігатур — гама кольорів різноманітна wink що не так може бути замітним під час окрашення. А проблема в іншому — окрашення брекетів. Тут замінити все можна, але готуйтесь до грошових витрат. Відмовитись від кави — це не єдиний вихід. Є вихід оптимальний і для багатьох зручний:
    1. Після вживання кави, старайтесь прополоскати ротову порожнину простою водою, або якщо ви дома знаходитесь — почистити зуби.
    2. Розбавляйте каву — молочним вмістом, це зменшить можливість окрашення ( пийте латте, капучіно).
Але є цікаві факти, що не мало важливо для брекетоносця. Бостонські вчені у своїх дослідженнях над кавою встановили, що кава зменшеє захворювання ясен — парадонтом. А люди з брекетами знають як страждають ясна під час процесу вирівнювання зубів.
А істина це чи ні, уже Вам вирішувати relaxed Головне бути обережним у будь якому випадку!

Міфи про їду

Коли наступив момент встановлення брекетів, усіх тривожить момент- а як бути з харчування!? Що дозволяєтся їсти, що під забороною, а що ви просто фізично не зможете вживати.  Яке ж харчування у брекетоносців ?!
Не лякайтесь не усе так страшно! Є обмеження але вони не значні  :-)  Ми  уже говорили про харчування.  Наприклад «Гастроменю брекетоносця, або Що їсти, коли в тебе на зубах брекети?» і також зачіпили тему «Випадки, коли можна пошкодити брекети»
Ще не міф що з брекетами можна схуднути, ми уже розказували Вам в статті «Брекети — один із способів схуднути» обмеження у солодкому ( від чого найчастіше у нас зайва вага)  тому що ви не можете з брекетами вкусити  Снікерс, наприклад, чи іншого виду шоколад, що може призвести  до втрати ваги. Бо кусаючи ви можете пошкодити брекети, або замастити їх що виглядатиме не естетично і тому Вам потрібно буде чистити зуби, що є не дуже можливо коли Ви знаходитесь на вулиці. Але якщо Ви тут знаходите можливість поїсти — розрізати на дрібні кусочки, то це нічого не змінить у вашому вигляді. Просто під час носіння брекетів — різноманітні перекуси перетворюються на вживання легеньких для жування фруктів чи йогурту 
Добре підмічено у статтях що на початку, коли тільки встановлюють брекети, у Вас немає бажання їсти, біль спричинений брекетами не дає можливості нормально жувати. У складі Вашого харчування появляються каші різноманіті чи супи. Це і для організму корисно і Вам легко це все пережувати з брекет системою. З часом харчування брекетеносця може урізноманітнитись і можливість буде їсти все що Вам завгодно.
Головне бути обережним!!!  blush

Брекети для усіх .

3 фото
image
    Як часто, дивлячись в дзеркало, Ви жалкуєте, що Ваші зуби не ідеально рівні? Красиві зуби це показник Вашого здоров'я і цивілізованості. Неправильний прикус викликає проблеми з жуванням їжі, з шлунково-кишковим трактом, з диханням, з пародонтом. Цими проблемами страждає 80% населення. А тим часом життя стає таким, що хороші зуби і правильний прикус грають важливу роль в соціальному становленні особистості. Чим раніше люди починають замислюватися про це, тим краще. Однак багато хто з нас просто боїться, багато хто думає, що вже пізно, а деякі просто не надають значення наявними дефектам, навіть не підозрюючи, якими проблемами в майбутньому їм це може обернутися.
Тому якщо ви замічаєте не рівності, радимо звернутися до стоматолога. Здоровя перш за все!
P.S Веселі картиночки для вашого настрою grinning

Властивості зубного порошку

Сучасні зубні порошки у своєму складі мають натуральні компоненти, які не завдають шкоди зубам. Але для того щоб зубний порошок приносив тільки користь, потрібно знати як користуватись зубним порошком правильно. Про те як правильно користуватись зубним порошком ми уже розказували Правильне використання зубного порошку
Якщо зубний порошок відповідає усім стандартам то він наповнений корисними властивостями які дпомогають для:
  • ідеального полірування зубів;
  • очистки від залишків їжі;
  • хорошої профілактики захворювань ясен (пародонтозу) і зубів (карієсу);
  • зняття запалення і кровоточивості ясен, їх зміцнення;
  • розпушення зубного каменю;
  • чудовий відбілюючий ефект, видалення нальоту від чаю, сигарет, кави;
  • нормалізації кислотно-лужного балансу в роті.
Шкода сучасних зубних порошків — це тільки міф. Якщо ви хочете отримати білосніжні і здорові зуби — то потрібно користуватись зубними порошками. А при вірному користуванні у вас потреба у відвідуванні стоматолога зменшиться. relaxed

Як зберегти посмішку після зняття брекет- системи. Капи

kapa

Після успішного виправлення прикусу брекети знімають, і пацієнт стає володарем чудової посмішки, але лікування ще не закінчилося! Відразу після брекетів зуби повертаються до  початкового стану і для закріплення результатів ставляться капи після брекетів. Це дуже важливий етап в ортодонтичному лікуванні!
Багато пацієнтів надзвичайно натхнені отриманим результатом і ігнорують продовження лікування. Однак якщо знехтувати порадою ортодонта і не носити ортодонтичний апарат, то рівні зуби можуть назад повернутися на колишнє місце. Отже, тривалий дискомфорт і минулі старання виявляться марними, виникне необхідність у повторній установці незнімного пристосування.
Що таке капа?
Капи для зубів (елайнери, платівки, трейнери) — це знімні пристосування. На відміну від незнімної апаратури вони одягаються на зубні ряди лише на певний час. При чищенні порожнини рота і догляді  є можливість їх швидкого зняття.
Виготовляються капи з нешкідливого биополимера, що не викликає алергічних реакцій. Біополімерний матеріал прозорий і майже непомітний при носінні. Можливе виготовлення креативних пластинок з кольорового матеріалу, такі різнокольорові пристрої дуже подобаються дітям.
cvetnije-kapy-posle-breketov-foto

Пластикова капа для зубів викликає мінімум дискомфорту і вважається однією з найбільш зручних ортодонтичних конструкцій. Пацієнти адаптуються до прозорих пластинках досить швидко і вже через пару годин взагалі не помічають їх. Їх зручність пояснюється щільним приляганням до зубів, непомітністю, можливість легкого і швидкого зняття.
Важливо пам'ятати, збереження позитивного результату після ортодонтичного лікування можливе тільки при носінні кап. Завдяки знімним пластинкам навіть може бути скорочено термін носіння брекет-системи.
Виготовлення кап для зубів після брекетів
Відразу після зняття брекет-системи лікар-ортодонт робить гіпсові зліпки з зубів, після чого по них виготовляє індивідуальні капи. Це дозволяє забезпечити максимальну зручність при носінні.
На виготовлення ковпачків йде тиждень. Після чого лікар підганяє їх під зубні ряди, щоб вони не чинили вплив на ясна, не викликали почуття болю і були гранично зручні. Добре підігнані еластичні пластинки для зубів не заважають при розмові і зручні при одяганні (зняття).

Правильне використання зубного порошку

1. Для початку потрібно правильно підібрати зубний порошок. Враховувати потрібно стан ясен, зубів. Рекомендовано також пройти консультацію у фахівця. Види зубного порошку: відбілюючий, лікувальний і профілактичний. Хто любить каву і курить варто виористовувати зубний порошок.
2. Зубну щітку вмочувати в зубний порошок не потрібно, порошок стає вологим і втрачає властивості.
3. Зубну пасту рекомендовано розводити з водою перед використанням, то однорідності каші.
4. Ящо ви використовуєте порошок для порожнини рота, вибирайте для чищення мяку зубну щітку.
5. Чистити зуби рекомендовано 3 — 5 хвилин.
6. Порошком чистити зуби за один сеанс рекомендують двічі
7. Важливо ретельно прополоскати ротову порожнну після чищення зубів зубним порошком.
8. Після використання зубного порошку можна чистити ротову порожнину зубною пастою.
9. Зубним порошком чищення можна проводити: ранком і ввечері.
10. Рекомендаціїї від стоматологів: чищення зубним порошком проводити електричною щіткою.
11. Зубний порошок можна використовувати не тільки для чищення, але і для аплікацій для усунення кровоточивості, запалення ясен і для зміцнення зубної емалі. Для цього потрібно зубний порошок розвести з водою і на нести на ясна. Можна попередньо суміш з зубного порошку нанести на вату і прикласти до ясен і зубів. Утримувати на яснах потрібно 10- 15 хвилин. Після того ретельно прополоскати.
Для кращого результату рекомендуємо завжди радитись з фахівцями, хто як не вони зможуть порадити як краще wink