Привіт всім!)У мене проблема!)

Привіт всім!)У мене проблема!)Буквально місяць як ношу брекети і звичайно слідкую за чистотою рота.Чищу після кожного прийому їжі і після цього ополіскую, використовую Лістерин без спірту. Почала помічати, що тепер абсолютно не відчуваю смаку солі, але це ще пів біди)))Навколо кутиків рота тепер присутні червоні плями і лущиться шкіра.(Вибачте за такі подробиці) Раніше такого ніколи не було, а самі розумієте виглядає це не естетично :( Можливо хтось з таким стикався і знає як з цим боротися? Креми звичайно заспокоюють шкіру але це не проходить…
  • ,

Перші тижні життя з брекетами

То був відважний крок в моєму житті поставити брекети на 21 році життя. Живу з ними вже 4 тиждень і скажу вам, що зміни трохи помітні. На нижній щелепі в мене видалені шестірки і щілини між зубами вже майже затягнулися.
Я вже ніби то і звикла до купи металу в роті, але завжди чомусь на жувальних зубах відклеюються брекети.

Дещо нове

Дещо нове. Саме так. Нещодавно я дізналася, що моя одногрупниця буде ставити брекети. Я зраділа, бо думала, що тепер ми обидві матимемо багато тем для розмов, це все-таки тепер брекетоносець! Вчора вона вже прийшла з брекетами. Знаєте, їй так вони личили. Зверху у неї керамічні, і їх зовсім не видно, в той же час від неї віє тепер магнитизмом. Я підійшла до неї, спитала як встановлення пройшло. І тут для мене відкрилося дуууже багато нового.
По-перше, їй встановили брекет-систему одразу на обидві щелепи, тоді як мені скоро ставитимуть на другу щелепу, аж через три місяці. По-друге, як можна ставити брекети без кілечок? Виходить, що брекети і дуга тримаються лише на клею, що дуже ненадійно. Цьому доказом є те, що за пару днів вже відвалилося три (!) брекети.
Коли мені встановлювали брекети, то за два тижні до того прилаштували між жувальними зубами резинки, щоб проміжок між зубами збільшився, і кілечка можна було поставити. Їй же нічого подібного не робили, і я не знаю, наскільки боляче їй буде, коли кільця встановлюватимуть.
Я вважаю таку роботу лікаря непрофесійною. Сподіваюся, що ви завжди звертаєте увагу на кваліфікацію людини і ретельно обираєте лікаря.
Хай вам щастить! lips
  • ,

Емоційно здаюсь.....

IMG_20150112_134229
Як це боляче!!! Ранком не те що плакати хочеться але і кричати! Не подобаються мені брекети, важко мені з ними, не можу уже і фізично і морально. Зуб болить через ясна, все пече коли чищу зуби, ще о ці відбитки… так зараз поставила віск і краше, але день уже не в кращому настрої. Чесно не розумію тих кому подобаються брекети, і жаліють чи скучають коли знімають. Це точно не буде про мене!

Жорстоке яблуко :)

 

Ось, що означає БУРНА ФАНТАЗІЯ  :-)  :-D

Моя подруга продовжує мене дивувати ілюстраціями про раціон брекетоносців!
Я обожнюю фрукти, яблука, звичайно, не виняток…
Але з певного моменту мої улюблені яблучка стали надто жорстокими, і ледь не кривавими =)

a0DPjuTKB9Q

а як у вас з яблуками?????

 

Якого кольору лігатури ваші улюблені???

Ну а тепер по темі)

10 днів з брекетами, а таке відчуття, наче вже півроку пройшло. Зручно.

Через 10 днів йду на прийом до ортодонта. Думаю, якого кольору лігатури ставити… В кого які улюблені???? Порадьте)

І ще маю запитання… Мені не робили зліпок щелепи. Правда, в мене є знімок всієї ротової порожнини. Це нормально?

Зуби на скляних паличках, або що таке ШТИФТ?

Стоматологи не навчилися «відтворювати» втрачені живі тканини організму-це поки з розряду теорії, але, разом з тим, штучні матеріали, використовувані в даний час, дозволяють заміщати уражені ділянки з максимальною безпекою та естетикою.
Бувають ситуації, коли карієс досить сильно зруйнував зуб або причиною руйнування послужила травма. Як правило, такі ситуації виникають після закінчення лікування кореневого каналу. Зуби в такому стані вже не такі міцні, якими вони були колись, і дуже часто стоматолог радить пацієнтові після лікування каналу продовжити реставрацію зуба — за допомогою зубної коронки, або реставрації в комбінації зі штифтом. Вам і вашому лікареві належить обговорити важливе питання, — які додаткові процедури можуть знадобитися для повного відновлення функцій вашого зуба?
Сучасна стоматологія дозволяє швидко, безболісно і якісно відновити зуб використовуючи скловолоконні штіфти.У стоматологічній термінології слово «штіфт» означає стрижень, який встановлюється і закріплюється в корені зуба. Скловолоконні штіфти дають можливість створити гармонійну, монолітну конструкцію, яка буде тривалий час функціонувати в порожнині рота.
Безсумнівно, скловолоконний штіфт можна встановити тільки в добре підготовленому кореневому каналі. Пломбувальний матеріал в кореневий канал має бути внесений гомогенно (відсутність пор), до фізіологічної верхівки. Тільки в такий канал справжній професіонал порахує можливим і допустимим установку стекловолоконного штіфта, оскільки витягти його з каналу вкрай важко.
Скловолоконні штифти володіють такими унікальними властивостями, як: гнучкість, еластичність, міцність, здатність протистояти тривалому навантаженні.
Скловолоконний зубной штифт фіксується в кореневому каналі на постійний матеріал. Методика внесення штифта в канал — пасивна.
Зуб в порожнині рота НЕ стационарний. Він здійснює рухи в різних площинах. Скловолоконний штифт за своїм складом близький до тканин зуба. Тому, перебуваючи в каналі, штифт робить такі ж рухи, як і зуб, не завдаючи йому ніякої шкоди.
Одним з важливих якостей скловолоконних штифтів є їх естетична характеристика. Реставрації, виконані на скловолоконних штифтах, високо естетичні (штифт не помітний в реставрації).

  • ,

Без пластинки але з новими проблемами....

Довгоочікувана корекція, зняття пластинки, але те що, залишила після себе пластинка в сотий раз заставила задуматись чи варте це усе, чи не буде потім що, після зняття брекетів зуби настільки знищуться — спортяться, що можна було і не рівняти?! Це звичайно жорстокий песимізм, але просто відчуття коли знімають пластинку, піднебіння у тебе як «воздушне» страшно язиком доторкнутись, а яснаааа… коли зняли кільця а з ними відповідно і знялись тимчасові коронки… було усе як у фільмах кошмарів-кусочки відмерших тканин з ясен при полосканні, кров… Якщо вам захочуть поставити пластинку для вирівнювання прикусу, не заважайте цьому процесу, це потрібно, але тільки якщо у цьому випадку у вас все добре з зубами на яких будуть стояти кільця!

P.S. Зробила фото для сайту, який вигляд на даний момент у ясен… але для мене це було шоком, тому поки вагаюсь.
  • ,

На що потрібно звертати увагу, коли носиш брекети?(Зуби)

Привіт!
Коротко напишу, на що слід звертати свою увагу. Буду розглядати зовнішній вигляд зубів(запах), колір та форму.

Коротко про зовнішній вигляд:
1) Чисті, без потемнінь
2) Цілісні, без дирок
3) Між зубами відсутні шматки їжі (згниє і буде смердіти з рота)

Коротко про колір:
1) Напої фарбують зуби (кава, чай, кока-кола і т.д.)
2) Їжа з великим вмістом спецій, фарбує зуби (корейська морква, буряк, водорослі і т.д.)
3) Погане і рідке чищення зубів (чистити потрібно мінімум 2 рази на день)

Коротко про форму:(не хочу щоб в когось була така біда яка була в мене)
1) слідкуй за тим, як вирівнюються зуби — приємний процес, який додає впевненості
2) не їздь челюстю вперед-назад, вліво-вправо так, щоб протирались зуби (є шанс надломити верхні частинки)
3) перестань гризти все те, що не стосується їжі ( олівець, нігті, вилка і т.д.), тому то після різкого зкусування є шанс надломити шматочок зуба

Завжди повідомляй лікаря про те, що ти починаєш зчісувати собі зуби, щоб він встановив додатковий захист для зубів (зачасту це додаткові резинки). В мене зчісані верхівки на деяких зубах, хоча я могла цього уникнути, якби слідкувала краще.

Далі напишу про те, як врятувати свою емаль під-час та після носіння брекетів, тому що клей її робить слабкою/тоншою і дуже вразливою.

Щасти!