"Чи потрібні мені брекети" ?!

Цим питанням задаються дуже багато людей. sunglasses
Брекети– це мода чи все таки не обхідність для людей?! Багато користувачів оцінили можливості брекетів. Безліч є нюансів- дискомфорт, біль, соромлення своєї посмішки – але для усіх важливий результат -а це красива посмішка! Але потрібно добре розуміти – чи потрібні вам брекети, чи варто проходити весь етап носіння. Для цього ми усе зараз розберемо по поличкам.
Перший крок.
Зрозумійте чітко для себе чи криві у вас зуби! Беріть дзеркало і достатньо пристально розгляньте зуби. Чи дійсно вони криві? Наскільки замітні щілини між зубами?
Інколи щілини на верхній щелепі можуть бути трендом в моді, як ми уже писали про це Щілина між зубами! Причина і спосіб вирішення.. Але потрібно розуміти межі між щілиною яка не принесе шкоди зубам і організму і щілиною яка приноситиме дискомфорт і наростаючі проблеми з зубами.
Якщо недоліки на ваших зубах на нижній щелепі, мало хто замітить, так як у більшості людей нижні зуби прикриті нижньою губою.
Існують і функціональні аспекти, які не просто повязані з тим, як викривлені ваші зуби. Коли ви бачите що верхня щелепа забагато заходить за нижню щелепу, або наоборот — що у цих випадках призводить до не правильного прикусу, про що ви теж можите почитати у наших статтях Виправлення глибокого прикусу;
Мезіальний прикус; <Побічний дефект: до чого призводить неправильний прикус — тоді це все може призвести до зниження жувальної функції, хвороби щелепних суглобів, переломами і сколами зубів, парадонтальним захворюванням.
Також дуже часто повязують проблеми з дихальними шляхи з неправильним прикусом.
Другий крок.
Ознайомтесь з потенційними плюсами і мінусами брекетів. Поспілкуйтесь з людьми які носили брекети. Почитайте блоги людей які носять брекети — не важко таких знайти, якщо ви уже читаєте цю статтю то якщо ще трішки більше ознайомитесь з сайтом зможете на реальному прикладі почитати – блогерів які носили і носять брекети. Запишіть собі плюси і мінуси щоб чітко розуміти як діяти в подальшому.
Третій крок
Тепер ви запитайте у рідних, друзів, колег, знайомих – кому ви довіряєте – чи потрібні вам брекети! Якщо ви школяр – з батьками в першу чергу потрібно радитись, брекети це не дешеве лікування, в наш час. Якщо ви і знайдете по знижці установку брекет системи – памятайте що буде обслуговування її, а це буде тривалий період від 1 до 3 років., потрібні будуть кошти на консультації( корекції), на дуги, лігатури, еластики і все що буде повязано з брекет системою.
Якщо ви у дорослому віці, навчаєтесь чи працюєте- будьте готові, подумайте про те що спочатку потрібно назбирати відповідну суму для установки брекет системи. Вибрати клініку яка територіально буде або близько до роботи або до додому — розумійте що це місце ви будете відвідувати 1- 2 рази в місяць, і інколи ваші записи будуть термінові. Навчаючись ви ще можете собі дозволити записатись до обіду або після обіду, в залежності від розкладу занять, а для працюючих це набагато важче – робочий день у вас може збігатись з робочим днем стоматологічної клініки. Рятуватись в такому випадку можна – якщо клініка працює в суботу, або в будні дні до 20:00. І тому важливо це все.
Четвертий крок
Вирішивши що вам потрібні брекети – оберіть клініку. Як ми уже зазначали, найкраще це буде територіально або біля дому або біля роботи( навчання). Але інколи ми обираємо клініку – тому що там є скидки. Це буде тільки ваш вибір. Єдине, наша порада буде – що не клініку потрібно шукати, а орієнтуватись на лікаря. В наш час не важко знайти інформацію про будь якого лікаря, відгуки. І якщо у вас є можливість, відвідайте декілька консультацій – відвідашви 2-3 лікарів ви зможете краще усвідомити свою проблему і зрозуміти вирішення – чи потрібні вам брекети, які потрібні брекети. Бувають випадки – коли проблема ваших зубів тимчасова – це стосовно діток, і з ростом дитини ( це в більшості до 12 років) проблеми можуть зникнути. Якщо нічого не змінилось, тоді потрібно звернутись до ортодонта.
Пятий крок
Коли ви пройдете перші пункти:
•усвідомлення;
•ознайомлення;
•пошук;
•консультація — вас чекає вибір.
Наступним для вас буде коли ви уже готові матеріально і морально – записатись і встановити чудо залізо на зубки. Які види брекетів ми теж не одноразово розказували. І вам тут потрібно після консультаціїї з ортодонтом, після хороших роздумів наскільки це буде для вас затратно – вибрати для вас брекет систему:
Лінгвальні брекети .
Вибір між металевою чи керамічною брекет — системою!
Естетичні брекети. Керамічні або сапфірові?
Лігатурні і безлігатурні брекети — які краще і яка різниця між ними?

Ось ми і коротко постарались для вас розказати як потрібо і що важливо вирішального є для встановлення брекетів.
Можливо ми щось і пропустили, радо приймаємо зауваження ! wink
  • 0

  • 0

53 комментария

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.