• ,

Чищення зубів

Наталя навіяла тему :-)

І до встановлення брекетів зуби я чистила регулярно. Але тепер я стала якимось маніяком: пожувала яблуко – полоскати рота, пообідала – пройшлась зі щіткою. Щоб іти до когось в гості, треба обов'язково мати йоржик. Якщо я його забуваю – все, на їжу табу накладене. Хоча кулька разів було таке, що поверталась додому голодна, на моєму шляху попадався продуктовий магазин, і я купувала якесь солоденьке (шоколадний батончик чи булку). А потім йшла по дорозі і намагалась непомітно для оточуючих дістати язиком усе налипле. Виглядає це, напевно, кумедно :-)

Взагалі, тема ця для мене болюча. Бо, каюся, я люблю їсти квашену капусту, мандарини, апельсини, м'ясо (воно в мене постійно якесь волокнисте). Як розумієте, усі шматочки нещадно застрягають в елементах системи, і мені інколи потрібні титанічні зусилля, щоб їх дістати.

Ще один великий секрет: я інколи жую жувальну гумку. Знаю, що не можна. Намагаюсь оминати брекети, коли жую, роблю це внутрішніми краями зубів. Та вже було кілька разів, що гумка застрягає. Це взагалі жах! Вона починає ділитись на маленькі ниточки, і зняти з брекетів її майже неможливо.

Після кожної такої чистки раз кажу собі, що не буду такого робити. Та, виходить, що сама себе обманюю…
  • 0

  • 0

2 комментария

lenka
мдаа це точно ...як їжа застрягає це просто жесть...а особливо між парами...сидиш пів заняття шукаєш щось ще в брекетах...а ще як язик подереш до залязячок це просто шось :-(
Nata
Я сама жуйку жую :-) Спочатку розсмоктую, а потім обрежно ганяю її по всі ротовій порожнині не жуючи, бо один раз так застряла що була дуже печалька....
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.