• ,

Краще пізно, ніж ніколи

Мабуть, кожен з нас має якусь мрію, прагне чогось, та не просто плекає свої думки, а втілює їх в життя. Так і я. В один момент вирішила повністю змінити себе. Якраз частиною програми цих змін і стали брекети!)
Мої зуби були криві з самого дитинства, маю добру вдачу, падаю з періодчичністю 1 раз на півроку/рік з відповідними наслідками. Тоді то була моя щелепа, якою я наропоролся на скляну пляшечку (мені було 2 рочки). Відтоді все пішло шкереберть, місце двійки пустувало років до 13, аж поки зуб не почав рости перпендикулярно лінії щелепи, до того ж, далеко за її межами. Хвилина печалі з цього приводу.
Спочатку я намагалася зробити це своєю «фішкою», типу якоюсь родзинкою, особливістю, втішала себе, та то все були марні спроби. Глибоко в душі, я чудово розуміла, що це є проблема, яку треба вирішувати. Я так довго вагалася: страх стоматологів vs бажання мати гарну посмішку. Останнє таки виграло в цьому батлі, правда тоді мені було вже 18 років. Я захотіла якось це все виправити, і тоді дізналася, що іншого виходу просто немає. Або все залишається як є,
або мені ставлять брекети.

З вступом до ВНЗ я зрозуміла, що носити брекети ні в якому разі не соромно, а навіть модно (дивуються з цього приводу ще й досі), тоді кількість моїх знайомих брекетоносців вже перевищувала 10, тож я мала змогу консультуватися вже майже з експертами)
Одним з таких експертів стала моя подруга, яка порекомендувала свого стоматолога.
З моменту нашої розмови я ввімкнула режим «хатіко». З палаючим вогником надії в очах, я жадала тої зустрічі, як нічого іншого в світі.
І ось настав день ікс. Перша зустріч із стоматологом. Я почуваю себе дурепою, адже розумію ледь не через слово те, що він каже) Їх так багато і вони не зрозумілі, доводиться перепитувати, і так незручно. Та то все дрібниці, головне, що я вже на шляху до своєї мрії. А йти в напрямку своєї мрії, чи хоча б лежали в напрямку своєї мрії — вже більше, ніж нічого.
Стоматолог призначає день, коли мені будуть ставити брекети на верхню щелепу. Я безмежно радію, та обурююсь водночас. Чому, ну чому тільки верхню?! Я хочу більше, хочу все і одразу!
Тоді я була наївною та неосвідченою маленькою дівчинкою, адже навіть не підозрювала, через що доведеться пройти) Тоді я була просто осліплена сяйвом яскравої перспективи рівних зубів і гарної посмішки…
Далі буде)

Вибір між металевою чи керамічною брекет - системою!

Clear-Metal-Braces-Comparison

Сучасна стоматологія надає клієнтам широкий вибір способів вирівнювання зубного ряду, але найефективнішим і популярним як і раніше залишаються брекети.

Існує кілька різновидів брекетів, проте найчастіше застосовуються два з них — металеві та керамічні брекети. Щоб вирішити, які саме брекети встановити, слід розібратися в перевагах і недоліках кожного виду.

Металеві брекети

Металеві брекети з'явилися на ринку найпершими. Навіть сьогодні вони не втратили своєї популярності — найчастіше люди встановлюють саме металеві брекети.

Переваги металевих брекетів:
  • Невисока вартість;
  • Надійність;
  • Мала ймовірність поломки;
  • Простота гігієни та догляду.

Недоліки металевих брекетів:
  • Надзвичайно низька естетична привабливість.
Здавалося б, наявність всього одного недоліку не повинно перешкодити встановити саме металеві брекети, проте саме з цієї причини багато хто відмовляється від цього різновиду брекет-систем. Металеві брекети дійсно дуже добре помітні, через що у багатьох людей виникають комплекси при їх носінні. Звичайно, можна приховати металеві брекети, встановивши лінгвальну систему (брекети, що ставляться на внутрішню поверхню зубів), однак тоді втрачається інша перевага — дешевизна.

Керамічні брекети

Керамічні брекети винайдені порівняно недавно, але вже потроху набирають популярність.

Переваги керамічних брекетів:
  • Висока естетичність;
  • Не надто висока вартість у порівнянні з сапфіровими брекетами.
Недоліки керамічних брекетів:
  • Трудомісткий догляд;
  • Невисока міцність;
  • Більш висока ціна, ніж у металевих брекетів;
  • Низька надійність;
  • Трохи більше тривале лікування.
Як вибрати

Порівнявши всі переваги і недоліки можна сказати — якщо ви не побоюєтеся насмішок з боку оточуючих, і якщо ваша робота не пов'язана з публічною діяльністю, то варто неодмінно зупинити вибір на металевих брекетах. Так ви заощадите гроші, а також отримаєте набагато більш якісне лікування. Керамічні брекети дійсно необхідні тільки тим, чи я робота і репутація дуже залежить від бездоганного вигляду, або тим, хто побоюється зайвої уваги і негативних коментарів від оточуючих.

Як довго носити брекети !

chas-maye-znachennch

Люди, які вже зважилися на установку брекетів і ті, хто тільки приймає рішення — всі вони задаються одним питанням: «Як довго прийдеться носити брекети?». Дійсно, брекети доставляють певний дискомфорт, і бажання дізнатися, скільки його потрібно буде терпіти, цілком природно.

Середній термін носіння брекетів

Насправді, термін носіння брекетів індивідуальний — він залежить від ряду факторів і визначається тільки лікарем при особистій зустрічі. Зрозуміло, до установки брекетів лікар скаже вам — як же довго доведеться носити цю ортодонтичну конструкцію, однак можна назвати деякі усереднені числа:

Менш року — якщо пацієнт страждає тільки від невеликого косметичного дефекту. У цьому випадку до стоматолога звертаються дуже рідко;

Від року до двох років — якщо потрібно виправити прикус і деякі косметичні та функціональні дефекти. Це стандартний термін, і саме з такими проблемами люди зазвичай звертаються до ортодонта;

Два-три роки — вельми складні ортодонтичні маніпуляції з необхідністю хірургічного втручання. Таких випадків достатньо небагато, так як сильні дефекти щелепи зустрічаються значно рідше.

Фактори, що впливають на тривалість лікування брекетами:
  • Складність клінічного випадку, як було описано вище;
  • Якщо необхідно видаляти зуби, то термін лікування збільшується;
  • Пародонтоз, пародонтит, зубні імплантати і протези, а також депульповані зуби — все це також ускладнює лікування;
  • Вік — чим людина старша, тим довше буде проходити його лікування. Наприклад, дітям рідко доводиться носити брекети довше року;
  • Якість брекет-системи.
Коли очікувати результатів

Взагалі перші результати лікування брекетами будуть помітні, звичайно ж, не до кінця лікування — велика частина пацієнтів відзначає зміну в зубному ряду вже через пару місяців. Втім, трапляється й так, що зуби візуально стають навіть більш кривими, але панікувати не варто — через деякий час це пройде.

Рівні зуби — ознака закінчення лікування?

Через рік, а іноді й раніше, можна побачити в дзеркалі абсолютно рівні зуби — однак це не означає, що лікування завершено. Так, зуби вирівнялися, але щоб закріпитися в новому положенні їм ще потрібно значний час. Якщо зняти брекети відразу ж, як зуби випростовується, то через кілька тижнів вони повернуться до свого попереднього стану — і все доведеться починати спочатку. Так що не поспішайте позбутися брекетів і дочекайтеся того терміну, який призначив вам лікар.

Після брекетів

Після того, як брекети зняті, настає ретенційний період, в ході якого закріплюється досягнутий за допомогою брекетів результат. Цей період триває приблизно в два рази довше, ніж носіння брекетів, і в цей час використовуються ретейнери — спеціальні ортодонтичні апарати, які бувають знімними і незнімними. Ці апарати зазвичай непомітні і не доставляють такого дискомфорту, як брекети, проте все одно варто налаштуватися на те, що після брекетів доведеться ще позайматися своїми зубами.
  • ,

Ура, вже скоро встановлення брекетів!

:-) *yes* Отож рани після видалення усих 4-ок загоювалися швидко, і ось побувавши у свого лікаря-ортодонта, вона мене оглянула та сказала, що наступного разу брекети мої на верхню щелепу будуть готові, та чекатимуть на мене. Тобто стан задовільний для того, би починати діяти. Як я вже згадувала раніше, я вибрала самі найпростіші із існуючих брекетів, бо дія в усих одна й та сама, а мене тільки вона і цікавить. Ще я вибрала поступово ставити на верхню спочатку, потім на нижню щелепу. Були певні складнощі у фінансовому плані, то для того, щоб трохи виграти часу і було прийняте таке рішення. Але ортодонт мене заспокоїла, оскільки основна та сама складна робота саме на верхній щелепі, то якраз потім пізніше поставлені на нижню щелепу, вирівняються
Котрий раз сиділа та чекала під кабінетом, та кожен раз спостерігаю наскільки багато люду зі схожими проблемами, причому від студентів, та старших до 30 років. Мені взагалі здається, що кожного разу все більше і більше відвідувачів. І тільки уявляю наскільки ці всі випадки унікальні, та до кожного потрібен свій підхід. Звісно така кількість говорить про актуальність та розповсюдженість проблеми не тільки в Україні, як я розумію, а й в усьому світі.
А ось лікарі-ортодонти справжні майстри, які завжди на варті естетики та здоров’я зубного ряду. Я бачила приклади робот і на зліпках, і у знайомих, тому розумію, яку роботу вони виконують та скільки молоді роблять привабливішими та щасливішими. Отакі думки були у мене, доки я чекала своєї черги.
Отож ортодонт назначила дату, яку я так довго чекала. Як то кажуть, скоріше поставиш, скоріше знімиш. Я поцікавилась чи не боляче буде (багато про що читала, а про сам процес встановлення якось не довелося), ортодонт посміхнулась, та сказала, що це саме неболісне з усих процедур і процесів, які вже були та які тільки чекають на мене.
Взагалі можна було б починати хоча б сьогодні, але ж брекети ще не були готові. Чекаю, не дочекаюся цього моменту, а то мені вже набридло чекати. Мені ж потрібно все й одразу, така моя натура. *good*
  • ,

і так, продовжую виливати душоньку...

Коли ти без роботи це погано. Особливо коли за тобою обов’язок платити за житло, харчування  взагалі всі розходи залежать тільки від тебе. І  тут я попала. Після звільнення напав страх по пошуку роботи, у мене була паніка, я досить довго пробула дома. Не робила нічого, останні гроші просрала на їжу ще й до того солодку  не зважаючи на те що брекети і так страждають зуби, я ще додала їм нагрузки ….Було бажання зняти брекети і більше ніколи в їх сторону не звертати уваги…усіх футболила, ні зким не хотіла розмовляти враховуючи свого хлопця ( який на той час хотів  допомогти ) Звинувачувала я у всьому брекети, для мене ж то розпочалось все  від них… а до головного, коханий просив поставити,  підтримував спочатку — потерпів  більше двох тижнів мої нерви і відшив…як би це не звучало погано… Паніка напала ще більша…( спочатку дуже хоітла про нього розказати… але так пройшов час, трішки під забула… не має бажання повертатись )
А потім прийшла ще більша біда, нерви, погана їжа… почали боліти і нити зуби….

Факти про Damon Кронштейни

damon-bracket

Ось деякі з фактів про систему Damon:

Еластичні лігатури або О-кільця не потрібні.

Система Damon використовує невеликі розсувні двері для кріплення затяжки проводів.

Невеликі розсувні двері, використовувані в системі Damon дозволяють дротам для переміщення по дужках без тертя; Таким чином, роблячи Деймон дужки зручніші, ніж традиційні дужки.

Пробка використовується для закріплення проводів від зсуву, від їх передбачуваного місця розташування.

Деймон дужки зручніше і естетично, ніж традиційні дужки.

Оскільки лігатури або кільця ущільнювачів не повинні бути повторно затягнуті стоматологом або ортодонт так часто, як металеві дужки, ця процедура вимагає менше обслуговування.

Деймон дужки виготовлені з керамічного матеріалу і нержавіючої сталі, що робить їх набагато менш помітними, ніж традиційні металеві брекети

Кронштейни використовуються системи Damon набагато менше, ніж металевих кронштейнів.

Сильний стоматологічних клей використовується для закріплення кронштейнів до зубів. Процес зазвичай займає приблизно 1:59 годин, щоб застосувати.

Іноді ортодонту або стоматологу, доведеться видалити деякі з зубів пацієнта перед установкою Деймон дужки.

Хоча вартість може варіюватися від пацієнта до пацієнта, Damon дужки, як правило, дорожче, ніж металеві дужки.

Чому ви повинні любити Деймон дужки

Деймон дужки широко використовуються з багатьох причин. Один з кращих переваг наявності їх у тому, що, на відміну від металевих брекетів, вони мають гладкий, рівний погляд на них. Вони також є одними з найпростіших дужок для установки. Крім того, провід набагато легше змінити. Це не тільки підвищує рівень комфорту пацієнта, він також зменшує кількість часу, який вони повинні провести в ортодонтичному офісі.

Ця система також хороша , тому що вона вимагає меншого догляду. Вона може виключити кілька зустрічей під час вашого лікування через те, що дроти можуть продовжувати рухати ваші зуби протягом декількох тижнів у перервах між відвідинами. Пластикові гачки навіть можуть бути видалені і замінені ортодонта в будь-який час, щоб зробити клієнту більш комфортне життя в повсякденній діяльності, такі, як їжі і чищення зубів. Нарешті, система Damon добре продумана, і слайди легко відкривати і закривати.

Вартість брекетів

Вартість скобів або інше ортодонтичне лікування ніколи не повинні тримати вас від досягнення посмішки якої ви завжди хотіли. Отримання ідеальної посмішки є хороші інвестиції, тому що ви вкладаєте в себе, як можуть платитись вам дивіденди ?! а це  у вигляді самоповаги, впевненості, кар'єрі і відносинах. І тому, що вартість лікування з використанням Damon System брекетів зазвичай порівнянна з вартістю традиційної підтяжки, а також невидимих ​​кап, як Invisalignregistered.

Скільки Деймон брекети вартість?

У середньому, підтяжки коштуватимуть  від $ 500 і више  в залежності від індивідуальних випадків. Тільки ваш Деймон доктор може дійсно визначити вартість брекетів на основі ваших конкретних потреб. Фактори, що впливають на вартість брекетів враховується складність, тривалість лікування, страховка, регіон країни і більше.

 

Вплив брекетів на зубну емаль.

images (2)

В загальному прийнято вважати, що брекети серйозно псують зуби, так що багато хто побоюється їх встановлювати тільки тому, що вони нібито ушкоджують зубну емаль.

Насправді це зовсім не так — самі брекети зуби ніяк не дряпають і взагалі не роблять на них негативного впливу. В ході переміщення зубів під час лікування брекетами з емалі вимивається кальцій, так що якщо у вас в організмі буде недолік цього мінералу, то зуби стануть схильні до впливу бактерій.
Також брекети небезпечні тим, що з ними складно підтримувати гігієну ротової порожнини. У самому місці фіксування брекетів ставиться подушка з клею і гелю, так що ця поверхня виявляється захищена від бактерій. А ось решту зуба чистити через конструкцій складніше, однак ця проблема легко вирішується за допомогою іригатора або електричної зубної щітки ( або ж і простої зубної щітки але з усердним чищенням)

Таким чином, брекети не позначаються негативно на стані емалі, і їх можна сміливо носити — якщо, звичайно, дотримуватися всіх лікарських рекомендацій і приділяти пильну увагу гігієни ротової порожнини.
  • ,

Досвід носіння брекетів на коронках....

Побачила статтю про коронки, і до прийшло прояснення, я є та хто носить брекети на коронці! :-D

Я якби це розуміла, але чомусь не думала що це одиничний випадок, а  ще від багатьох брекетоносців чула що не у всіх є кільця на зубах. І так по порядку  :-)

У мене кільця на зубах, ось фото( позичила з сайту) ortodontic_band — щоб краще зрозуміти. Тобто вся брекет система у мене тримається на них, за допомогою кілець тянеться весь зубний ряд.

Проблема виникла перед встановленням, у мене верхні зуби шестірки настільки спортились, що ми спочатку думали їх удаляти! Але після хороших роздумів, я не захотіла ( брекети прийшлось б носити більше трьох років і плюс шестірки виконують жувальну функцію що є дуже важливо ) Тому їх підточили, конкретніше сточили поставили штіфи — це приблизне фото

IMG_20150212_223952
як воно усе виглядає і після того поставили коронки на яких поставили брекети. Коронки у мене кераміка, кольца метал

IMG_20150206_084833

Скільки я з ними намучилась, вони постійно злітали під час корекції ( коли ортодонт міняв дугу ), постійно нив зуб западала їжа… тільки уже другий по рахунку ортодонт зрозумів що краще буде поставити залізні коронки і зразу ж спаяти їх з кільцями!

IMG_20150509_220827

Крім того що влетіла в гроші, пару раз все завершилось добре і у мене кільця не злітають!