• ,

Мої вісімки

Почитала запис Наталі, та й згадала про свої «мудрі» зубки.

Перша вісімка (нижня ліва) в мене вилазить вже роки чотири. На даний момент вона стирчить з ясен на третину, а задня частина взагалі схована (зуб у такому собі кармані).

Верхня ліва вісімка зараз «у процесі». Десь за два тижні від встановлення брекетів почали пухнути ясна, там утворились якісь прорізи, боліло дуже. Та зараз затихло. Але шматочки слизової там нерівні, є заглиблення, думаю, скоро все почнеться знову)

Почала шукати, чи пов'язано прорізування з брекетами. Найшла небагато: дехто пише, що таке відбувається через початок руху зубів, якось вони там один на інший впливають. А хтось твердить, що все це жодним чином не пов'язано, ніби просто час настав.

Ну не знаю. Зараз відчуваю, що і верхня права вісімка ворушиться, отож це не збіг. З'явилось ще одне питання до ортодонта  *yes*

 
  • ,

Пройшов тиждень

Пройшла неділька від походу на консультацію. Я в шоковому стані, мало розказала про консультацію) У мене змінився лікар  :-(  Чи це добре чи погано покаже час! Лікування попереднього лікаря вона одобрила, тільки єдина проблема виникла-зуб мудрості. На її думку його потрібно було вирвати ще до встановлення брекетів(він у мене проріс на половину). 

І так, про сьогоднішнє  :-) Стан ясен покращився, загоїлись. На днях зайду до стоматолога, за новими коронками. У мене тяги на даний момент  тільки на передніх зубах, колець немає тому фіксувати не було до чого. Без пластинки уже привикла! І признаюсь чесно, можу сказати що результат замітно, прикус не глибокий. Він був не глибокий під час носіння пластинки, але коли її зняли він так і зафіксувався. Лікар попередив що після зняття брекетів на ніч буду ставити пластинку, щоб прикус не змінився.

Дні проходять як на диво спокійно  *blum*

P.S. Без пластинки я знову вчилась по новому говорити )

Лурдес Марія Чикконе Леон (Lourdes Maria Ciccone Leon)


Донька американської поп-зірки Мадони — Лурдес, у 12 літньому віці носила брекети. Говорять що Мадона виховувала своїх дітей в жорсткій дисципліні: заборона різноманітним журналам дома, переглядам шоу, і заборона на будь що з солодощів щоб не заполучити в кінцевому результаті карієс, але і це як ми бачимо не спасло від проблем із  зубами Лурдес. Брекети вона щасливо відносила, не боячись їх показувати, а тепер  щиро може радувати усіх своєю зовнішньою красою і красивою усмішкою  :-)
  • ,

Не правильний вибір - лікар-ортодонт...

n51572a8986be1

Вибір спеціаліста є одним з основних етапів при встановленні брекет-систем. На це потірбно було звернути мені особливу увагу, але нажаль цього я не зробила і тому постійно себе картаю питанням «Чи правильно проходить лікування?» «Чому щілини так довго закриваються»? «Чи потрібна мені була ця пластинка»… З першого дня як ти починаєш носити брекети, ти моніториш сайти, ютуб, «вконтакте». Ти перечитуєш дуже багато інформації, аналізуєш її. Я чітко розумію що  увсіх по різному, різний вік, різні проблеми…

У мого лікаря-ортодонта кожної консультації щось було «нове». Ніколи не було точної відповіді на мої запитання. Сказати що вона не спеціаліст своєї справи — не можу, на роботу її взяли ж, людей лікує.

Перед встановлення брекетів я ще проходила консультацію у НМУ імені О.О. БОГОМОЛЬЦЯ.  Лікар з університетут і лікар-ортодонт(у якого я проходжу лікування) дійшли до одного висновку, тільки про пластинку і не правильний  прикус я уже почула через пів року після того як встановили брекет-систему.

Нікого я з такою пластинкою не зустрічала, багато читала і чула, що якщо і виправляють прикус то тільки після того як зуби порівняють. На днях читала що пластинки похожого плану ставлять якщо лікар переживає щоб задні зуби не пішли в перед…

Брекетам уже 1 рік і 3 місяці, пластинка 6 місяців, з моменту виривання 4-их зубів пройшло 10 місяців ( зійшлись чуть більше ніж на половину)....  Як мені хочеться вірити що курс лікування вірний і я пізніше не пожалію.
  • ,

Під час носіння брекетів кровоточать ясна. Що робити?!

Рано чи пізно усі брекетоносці зустрічаються з проблемою коли кровоточать ясна!
У мене цей період прийшов, коли вирвали 4-ки на верхній щелепі. Пізніше почались проблеми з 6-м зубом (на якому знаходиться кольцо), у якому стоїть штіф і тимчасова керамічна коронка. Коронка сильно почала надавляти на ясна, і ясна поросли на коронці ( кольці). І третій етап: почали кровоточити ясна там де відкривались нові щілинки коли просувались зубки. Ясна надчутливі… І як погано це  не звучить, а можливо комусь і не приємно — чищення зубів з кровю це типове явище тепер…
При огляді лікар — ортодонт відмітив що запалення самих ясен як критичного немає, усе повязано з брекет — системою. Але потрібно запобігати самому винекненню запалення в майбутньому, парадонтозу.
Для профілактики і заспокоєння ясен  полоскати ротову порожнину  рекомендує настоєм ромашки! Зубна паста повинна мати акцент на  лікуванні кровоточивості, мені порадили  «Парадонтакс» (з фтором). Також полоскати ротову порожнину після кожного прийому їжі, у мене на роботі завжди під рукою ополіскувач травяний. А ще лікар — ортодонт порадив і наполягав в деякій мірі: вживати вітаміни, і не вживати вуглеводну і цукрову їжу, про що я думаю усі брекетоносці знають !)
Чи є у когось ще такі проблеми? І як Ви з ними справляєтесь?

Относительные противопоказания для ношения брекетов


Много кто с ранних лет страдает неправильным прикусом, который может оставить негативные воспоминания о своем детстве. Поэтому большинство людей, страдающих от данного дефекта, желает от него поскорее избавиться. Раннее детство, по словам стоматологов, считается лучшим периодом для принятия мер, потому что как раз в это время формируются и отвердевают костные ткани организма, и выравнивание зубного ряда в этот момент происходит легче всего. Выровнять верхние резцы, выступающие вперед, можно и в юношеском возрасте. В некоторых случаях рекомендуют использовать пластинки дневного ношения, которые следует снимать на ночь. Но наибольшей популярностью во многих странах нынче пользуются брекеты. Несколько лет назад это устройство стеснялись носить и попадаться с ним на люди, но сейчас брекеты вошли в течение некой модной тенденции и уже не вызывают неудобства.
Всем ли доступна брекет-система по медицинским показаниям?
К сожалению, не всем разрешается применять брекеты. Противопоказания к ношению существуют относительные и абсолютные. Относительные предусматривают вероятность использования брекет-системы, если соблюдать определенные условия. А вот в случае с абсолютными противопоказаниями их носить уже не получится.

Относительные противопоказания

Это признаки, которые ограничивают использование материалов, способных спровоцировать неблагоприятную реакцию у пациента. Такая ситуация исправима назначением стоматологом-ортопедом таких брекетов, которые соответствовали бы медицинским данным. К относительным противопоказаниям относятся:
  1. Наличие заболеваний ротовой полости, десен. Пародонтит, пародонтоз и т.п. могут существенно повлиять на лечение неправильного прикуса брекет-системой. Данная проблема вполне решаема, но общее лечение займет более длительное время.
  2. Наличие протезов и имплантатов. Будь то зубной протез или любой другой, присутствующий в организме, он может вызвать электролитическую реакцию, которая негативно повлияет на внутренние органы. Исправить ситуацию можно, если грамотно подобрать металлические элементы брекетов.
  3. Заболевания височно-нижнечелюстного сустава. Лечение брекет-системой не получится, если не выполнено основное лечение таких болезней, как артрит, артроз, анкилоз, вывих сустава и т.п.
  4. Зубной скрежет. Крайне не рекомендуется ставить устройство, если у пациента наблюдается бруксизм – скрежет зубов, который чаще всего проявляется во время сна.
  5. Онкологические заболевания. Если такое заболевание подлежит лечению, то прежде чем оно будет полностью излечено, про брекеты можно даже и не думать.
  6. Психические заболевания. В связи со сложной конструкцией брекет-системы нездоровый человек может повредить её и сам пораниться. Помимо всего, чтобы носить брекеты, нужно придерживаться лечебной инструкции, что можно делать только в здравом уме.
Не исключён также вариант, когда человек просто не хочет носить брекеты. В любом случае их разрешается устанавливать, когда отсутствуют серьезные патологии и только в здоровую ротовую полость.

  • ,

Економія обернулась крахом ...

Скільки разів люди попадались на економії.У мене коли стояв вибір куди піти ставити брекети, випало на приватну клініку, тоді акція у них була, між усіма приватними клініками ціна найнижча. Відгуки я шукала, клініка уже не мало років надає послуги, але ні хорошо ні поганого нічого не знайшла. А тепер розумію як важливо відгуки… Як глянути назад, почитавши мої записи, завжди щось не так, як не лікар, то сам персонал підставить poop
Чому ця тема стала так важливою зараз, на днях мені написала дівчина, яка як і я проходить лікування в тій же клініці, і яка теж зустрілась з неграмотністю як і персоналу так і лікарів. Коли ти один в такому становищі, ще якось не так це все переживаєш, бо ти точно не знаєш чи це все не вірно. А тепер, в голові одні сумніви, коли ти чуєш про не компетентність свого лікаря, про те що під час зняття брекетів здирають дуже емаль. Я досі у своєрідному шоковому стані, розгублена. Це зуби, це твоя посмішка! Проходити майже три роки з брекетами а потім після всіх процедур, чистка, реставрація — через пару років замінити зуби бо через чиєсь не знання тобі все спортять. Шукати інших лікарів можна, але хто захоче взятись, це не початок носіння брекет системи а кінець, у всіх різний стиль лікування. Я розумію що вихід завжди є, і тут я знайду оптимальний. Але страх що все даремно не дає заспокоїтись…
  • ,

Перші дні з трейнером - відчуття

Привіт!

Сьогодні хочу поділитись своїми відчуттями після носіння трейнера впродовж майже 2 тижнів. Також пізніше почну писати про пластинку, яку носила задовго до брекетів (згадаю минуле). Ближче до теми.

Кожного ранку прокидаючись я виконую один і той самий ритуал — встала, зробила зарядку, пішла в ванну, поробила там всі процедури, зробила собі легкий сніданок, а потім найцікавіше. Потім я чищу свої зубки знов і одягаю трейнер, за ніч я встигаю за ним засумувати, навіть.

Одягаю так, як сказав лікар, так щоб центрова смужка була посередині. Стискаю щелепу і більше не розтискаю, зжимаю губки разом і ходжу так до обіда. В обіди все повторюється — поїла, почистила зуби, одягла трейнер до вечері. Ввечері все те саме.

Чим ближче той момент, коли час спати тим більше починаю сумувати за трейнером. Мені вже набагато легше його носити, хоча бувають моменти дискомфорту, але вони швидко проходять. Кожен раз як знімаю трейнер, відчуваю під яким тиском знаходились зубки — важко змикати і боляче, коли зачиняю щелепу, але проходить через кілька хвилин. Намагалась спати в ньому, але коли починаю засинати, відчуваю як моя щелепа відчиняється і вже не тримає трейнер, тому я його не одягаю наніч, а даю своїм зубкам відпочинок.

Ось як виглядаю я з трейнером в роті blush

Через дирочки, які ти бачиш витікає слюнька sweat_smile

Приємно знати, що в мене є такий маленький помічник, який стоїть за всім і керує моїми зубками, куди їм йти. Трейнер корисна річ для дітей в яких пізно повипадали молочні зуби. Мені здається, що якби люди менше соромились вигляду деяких речей (я в тому числі), було би легше слідкувати за тим, щоб здоров'я залишалось міцним, краса більш цілісною, а знання використовувались там, де це дійсно потрібно.

Сподіваюсь, що стаття сподобалась.
Щасти!
  • ,

Мій результат за 6 місяців

4 фото
image
І нарешті я оцінила те що роблю фото. Не вмію робити гарних фото, все відбувалоь спонтанно, бо потрібно залишити память, щоб потім оцінити. Колажі не робила, не доходили руки, а тут я замітила результат smile smile smile
Не даремні мої муки!!!
Сьогодні пройшла корекція. Говорять що ще трішки, все стягується. Через місяць іду на нову корекцію і плюс повинна зробити знімок, щоб лікар міг провести аналіз по знімках, і дати тяги якщо уже і вправду ми на фініші relaxed relaxed
  • ,

Заборони+брекети

Привіт!

Як і казала, сьогодні розповім, що ще я виробляла з брекетами.

Лікар попереджав, що не слід їсти жуйку:
Я жувала гумки майже кожен день, і так, звісно, як він і казав вона чіплялась до брекетів і залишала там свої шматочки, але це мене не зупинило. Зрештою саме це допомогло мені швидше звикнути до дискомфорту під-час пережовування їжі.

Лікар попереджав, щоб я не «провітрювала» брекети на морозі:
Я виходила на балкон і стояла там по пів години-годину з посмішкою. Зрештою максимум що сталось-резинки полопались від перепаду температури.

Лікар попереджав, щоб я не їла їжу з великим вмістом барвників:
Я фарбувала свої резинки в усі кольори веселки. Накупила харчових барвників і експериментувала. Ефект тримається максимум день, але при умові, що я пила мало води.

Лікар попереджав, що не треба їсти сильно тверду їжу:
Я ледь не кожен день їла цілу моркву, яблука, горіхи та гризла олівець(моя стара дурна звичка). Майже кожен день розжовувала смоктушки.

Лікар казав, що резинки на брекетах потрібні для меньшого тертя:
Я познімала 5 резинок з верхньої челюсті, проходила так місяць і нічого не сталось з брекетами чи моїми зубами.

Загалом я не робила страшних речей, але зрештою мій лікар повідомив мені, що можливо, саме такі мої рішучі дії пошвидшили моє лікування. Не знаю, що тобі робити, а можливо і не робити, але це твій вибір.
Щасти!