• ,

Під час носіння брекетів кровоточать ясна. Що робити?!

Рано чи пізно усі брекетоносці зустрічаються з проблемою коли кровоточать ясна!
У мене цей період прийшов, коли вирвали 4-ки на верхній щелепі. Пізніше почались проблеми з 6-м зубом (на якому знаходиться кольцо), у якому стоїть штіф і тимчасова керамічна коронка. Коронка сильно почала надавляти на ясна, і ясна поросли на коронці ( кольці). І третій етап: почали кровоточити ясна там де відкривались нові щілинки коли просувались зубки. Ясна надчутливі… І як погано це  не звучить, а можливо комусь і не приємно — чищення зубів з кровю це типове явище тепер…
При огляді лікар — ортодонт відмітив що запалення самих ясен як критичного немає, усе повязано з брекет — системою. Але потрібно запобігати самому винекненню запалення в майбутньому, парадонтозу.
Для профілактики і заспокоєння ясен  полоскати ротову порожнину  рекомендує настоєм ромашки! Зубна паста повинна мати акцент на  лікуванні кровоточивості, мені порадили  «Парадонтакс» (з фтором). Також полоскати ротову порожнину після кожного прийому їжі, у мене на роботі завжди під рукою ополіскувач травяний. А ще лікар — ортодонт порадив і наполягав в деякій мірі: вживати вітаміни, і не вживати вуглеводну і цукрову їжу, про що я думаю усі брекетоносці знають !)
Чи є у когось ще такі проблеми? І як Ви з ними справляєтесь?
  • 0

  • 0

3 комментария

ano4ka
ще такого не було, бо в мене тільки початок тернистого шляху... лікар каже, що, можливо, доведеться видаляти пару зубів. я сподіваюсь, що цього не буде, бо кров, що капає з рота, для мене - жуть...
lenka
також такого не було...хіба трішки біль в яснах)))
Nata
  • Nata
  • 0
Щиро віру що у вас такого і не буде!!! важко, з такою силою ненавидиш брекети. заспокоює думка, що повинен бути результат хороший коли так важко..
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.