Як зберегти посмішку після зняття брекет- системи. Капи

kapa

Після успішного виправлення прикусу брекети знімають, і пацієнт стає володарем чудової посмішки, але лікування ще не закінчилося! Відразу після брекетів зуби повертаються до  початкового стану і для закріплення результатів ставляться капи після брекетів. Це дуже важливий етап в ортодонтичному лікуванні!
Багато пацієнтів надзвичайно натхнені отриманим результатом і ігнорують продовження лікування. Однак якщо знехтувати порадою ортодонта і не носити ортодонтичний апарат, то рівні зуби можуть назад повернутися на колишнє місце. Отже, тривалий дискомфорт і минулі старання виявляться марними, виникне необхідність у повторній установці незнімного пристосування.
Що таке капа?
Капи для зубів (елайнери, платівки, трейнери) — це знімні пристосування. На відміну від незнімної апаратури вони одягаються на зубні ряди лише на певний час. При чищенні порожнини рота і догляді  є можливість їх швидкого зняття.
Виготовляються капи з нешкідливого биополимера, що не викликає алергічних реакцій. Біополімерний матеріал прозорий і майже непомітний при носінні. Можливе виготовлення креативних пластинок з кольорового матеріалу, такі різнокольорові пристрої дуже подобаються дітям.
cvetnije-kapy-posle-breketov-foto

Пластикова капа для зубів викликає мінімум дискомфорту і вважається однією з найбільш зручних ортодонтичних конструкцій. Пацієнти адаптуються до прозорих пластинках досить швидко і вже через пару годин взагалі не помічають їх. Їх зручність пояснюється щільним приляганням до зубів, непомітністю, можливість легкого і швидкого зняття.
Важливо пам'ятати, збереження позитивного результату після ортодонтичного лікування можливе тільки при носінні кап. Завдяки знімним пластинкам навіть може бути скорочено термін носіння брекет-системи.
Виготовлення кап для зубів після брекетів
Відразу після зняття брекет-системи лікар-ортодонт робить гіпсові зліпки з зубів, після чого по них виготовляє індивідуальні капи. Це дозволяє забезпечити максимальну зручність при носінні.
На виготовлення ковпачків йде тиждень. Після чого лікар підганяє їх під зубні ряди, щоб вони не чинили вплив на ясна, не викликали почуття болю і були гранично зручні. Добре підігнані еластичні пластинки для зубів не заважають при розмові і зручні при одяганні (зняття).

  • 0

  • 0

225 комментариев

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.