• ,

Паніка ! Брекет-система....

Похід до ортодонта був довгоочікуваний, і як я десь здогадувалась — пластинку мені не зняли. Пояснення лікаря — ортодонта «по протоколу 8 місяців, тому потрібно відходити весь термін». Зміни є, але щоб не пожаліти і потім заново не ставити краще ще походити 2-3 місяці.
Ще на майбутнє мені сказали що потрібно буде постійно на ніч після зняття брекет — системи вдягати капу для прикусу. Чи не даремно я це все затіяла: брекети, пластинка. Постійно сумніви, так резульат, всі про це говорять, але ніхто на сказав як буде важко. Не знаю як у кого, у мене постійно щось не так, то зуби лікувала під час носіння брекетів, тепер ясна запалені, бо тимчасовий керамічний зуб сильно давить на ясна, і зробити поки що нічого не можливо, тому що там кольцо яке утримує пластинку. У мене просто паніка. Щілини сходяться, сама структура пластинки давить на передні зуби, тобто у них по ідеї не може бути зрушень. Лікар — ортодонт пояснив що спочатку тягнуться ікла, потім після зняття пластинки (через 2-3 місяці) ставлять щільнішу дугу і буде тянутись весь зубний ряд. Я так хочу ій довіряти, просто постійні різноманітні доповнення під час походу на консультацію збивають з толку. Про доповнення у мене новий тягач) Раніше мені стягували дротиком зуби щоб вони сходились, сьогодні мені поставили пружинку (постараюсь зробити фото). Попередели про акуратне чищення зубів,і так проблеми з яснами ледь чищу зуби(кровотичить) тепер ще пружинка)) що не день то веселіше!
  • 0

  • 0

2 комментария

lenka
Після носіння брекетів всім говорять, що потрібно капи наніч або ретейнери(но з ними потрібно ходити в 2 рази більше ніж з брекетами) А в США шинування після носіння брекетів пожиттєве....то нам ще добре на Україні )))) Не переживай все буде ок!!! Знаєш як кажуть красота потребує жертв....) Самі деколи так набридають ті залізячки, що жесть...а особливо коли нагризають ясна...це просто капец!
Nata
  • Nata
  • 0
Як мені пояснили, ретейнери це точно будуть.Але ще плюс капа суто для прикусу, щоб він не був глибокий...
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.