Смотритель: linelect

Моє прекрасне «брекетне» весілля


Не тільки маленьке чорне, а й велике білосніжне плаття мріє одягти кожна дівчина у своєму житті. Адже тільки раз вона йде під вінець, щоб перед Богом і людьми засвідчити готовність бути вірною дружиною своєму чоловікові. Погодьтесь, щира посмішка – це такий же незмінний весільний атрибут, як і сукня. Проте що робити, коли зорі напророчили вам весілля раніше, аніж ви самі того очікували? Що робити, коли ваша посмішка, немов лещатами, скована впертими брекетами, місія яких – зробити її ще досконалішою? Здавалось би, проблема, а насправді … ні. Насправді стоматологічний гордіїв вузол не так складно розрубати. Головне – робити це з посмішкою.
Якщо ви розумієте, що брекети – це ваш шлях до голлівудської посмішки, а весілля – ваш шлях до жіночого щастя, то краще докласти зусиль для того, аби ці два шляхи не перетнулися у часі. Буде взагалі ідеально, якщо до власного весілля ви встигнете зняти ці кумедні залізячки, бо тоді здивуєте нареченого і гостей своєю досконалою посмішкою. Проте не ризикуйте, якщо трохи не встигаєте по термінах. Краще одягти брекети після весілля, а не за місяць до нього.
Тепер порція простих, проте слушних порад.
• Посміхайтесь, що б там не було! Звісно, звучить банально і нереально, адже більшість вважатиме за потрібне сховати «залізну» посмішку від усього світу, але чи варто? Посміхайтесь! Розкішна посмішка – це посмішка щасливої людини. І ніякі брекети їй не страшні. Для того щоб звикнути до думки про те, що у найпрекрасніший день свого життя ви будете виглядати по-особливому, посміхайтесь частіше. І намагайтесь закохатись у свою посмішку, розглядаючи її у дзеркалі.
• Незмінним атрибутом весілля є коровай – символ єднання і продовження роду. І ваше прекрасне «брикетне» весілля за жодних обставин не обійдеться без нього. Правда, відламуючи шматочок весільного хлібця, пам’ятайте про те, що їсти його треба обережно, так, щоб брекети не стали резервуаром для його залишків.
• Сплануйте застілля. І справді, у молодят в день весілля ні на що не вистачатиме часу, а на те, щоб бігати у вбиральню і чистити брекети, і поготів. Звичайно, не варто відмовляти собі у задоволенні посмакувати весільними делікатесами, проте робити це треба з розумом. У довгий ящик краще відкласти думки про м’ясні страви і страви з плавленим сирочком чи рисом. Про зубочистки теж краще забути. Єдине, в чому ви можете знайти відраду, – це стакан із холодною водою. Навіть сидячи за столом, ви можете час від часу, попиваючи воду, прополіскувати рот. Ніхто і не здогадається, чому вам так до смаку звичайна столова вода, а не вино кількарічної витримки.
На власному весіллі треба посміхатись не тому, що хтось може закохатись у вашу посмішку, адже вас і так кохають, а тому, що цей день прекрасний від самого початку і до кінця. Тим більше не варто прагнути досконалості, бо досконале все те, що починається з любові. Напевно, вона і стала причиною вашого прекрасного «брекетного» весілля.
Читайте також: Той самий незручний момент, коли ти з брекетами, а в тебе скоро весілля!

Війни ортодонтів, або ж Посмішка майбутнього!


Тільки власники голлівудських посмішок знають їхню ціну. І все було б аж надто просто й банально, якби та ціна була тотожна сумі виписаного милим дядечком-ортодонтом чеку. Фінансові можливості нічого не варті, якщо вони не рівноцінні бажанню пройти всі 9 кіл стоматологічного пекла задля того, щоб стати власником посмішки, вартої зватись посмішкою Моналізи.

Білосніжна, спокуслива, по-дитячому щира і по-дорослому вистраждана – це та посмішка, яку купиш тільки готовністю носити кумедні залізячки на зубах. Спочатку непевна, боязка, вона вже за якийсь рік-два відчує власну силу, щоб фарфоровою білизною і досконалістю здивувати світ.

Проте поцілунок з брекетами вже завтра може стати минулим, адже стоматологічні Айболіти не знають кордонів. Малюючи посмішки на обличчях своїх пацієнтів, вони прийшли до чудового висновку: незручні брекети і системи для вирівнювання зубів можуть і повинні знайти естетичнішу альтернативу. В близькому майбутньому можливим стане вирівнювання зубів за допомогою силіконової подушки, заповненої повітрям. Пульсуючи всередині, вона підштовхуватиме зуби до правильного положення. Ізраїльські стоматологи запевняють: одягати цей пристрій потрібно буде лише на ніч. Отже, забудьте про будь-які комплекси, які заважали вашому щоденному спілкуванню. Ніхто й не дізнається про те, що ви намагаєтесь порозумітись із своїми впертими 32 друзями таким оригінальним і недешевим способом.

Правда, є один нюанс: такий стоматологічний шедевр обійдеться вам в  5-8 тис. доларів. Саме в таку суму оцінили вартість голлівудської посмішки її творці.

Пристрій «Aerodentis» – це консоль-контролер та силіконова подушка, що кріпиться біля нерівних зубів. За сигналом консолі вона наповнюється повітрям і пульсуючими, змінними рухами зміщує зуби у правильну позицію. Перевага цього стоматологічного творіння в тому, що воно не псує зубну емаль, на відміну від тих же металічних брекетів чи пластин для вирівнювання зубів. Більше того, «Aerodentis» дозволяє стоматологам контролювати тиск на зуби, що дуже важливо. Він ніяк не обмежує гігієни ротової порожнини, а це означає, що ви захищені від виникнення супутніх стоматологічних проблем, неминучих у випадку носіння брекетів чи пластин.

Що потрібно, аби досягти бажаного результату? Носити пристрій 10 год на добу (вночі), знімаючи його вранці та відповідно ніяк не обмежуючи себе в їжі.  Для того щоб стати власником голлівудської посмішки, вам доведеться носити  «Aerodentis» впродовж 4 місяців – 1,5 року.

Не так важливо, скільки тисяч «зелених» ви потратили на те, щоб стати власником розкішної посмішки. Важливо те, скільки людей посміхнулось вам у відповідь. А взаємність може знайти тільки щира (хай навіть і недосконала) посмішка.

Як визначити свій прикус?!

Точно визначити прикус може лікар-ортодонт. Однак будь-яка людина, знаючи основні ознаки фізіологічного прикусу та патології прикусу, може самостійно оцінити стан своєї зубощелепної системи і при необхідності вчасно звернутися до лікаря.
При оцінці власного прикусу в першу чергу зверніть увагу на симетрію нижньої половини обличчя. У людей з фізіологічним прикусом особа практично симетрично.
Під час прийому їжі зверніть увагу, чи однаково вам зручно жувати на праву і ліву сторону, які жувальні рухи ви при цьому робите. Переважання вертикальних «розчавлювальних» рухів над горизонтальними «розтираючими» може бути при наявності різних блоків, коли при повному змиканні зубів через зворотнє перекриття одного або декількох зубів неможливо перетирати їжу рухами нижньої щелепи вправо-вліво.
Приводом звернення до ортодонта служить також посилене відкладення зубного нальоту на окремих зубах. Якщо на деяких зубах утворюється наліт, значить, ці зуби не жують!!! Неправильно стоящі зуби майже не беруть участі в жуванні і тому погано самоочищаються.
Кровоточивість ясен, особливо в молодому віці, теж може бути наслідком патології прикусу. Жувальне навантаження на зуби з неправильно розташованою віссю спрямована на поступове зрушування зуба. Зв'язковий апарат відчуває патологічне навантаження, виникає запалення, яке можна лікувати нескінченно.
Якщо ваша дитина погано вимовляє шиплячі, не поспішайте відразу вести його до логопеда. Відвідайте спочатку кабінет ортодонта, щоб переконатися, що у дитини немає патології прикусу. Інакше ви можете просто втратити час. При відкритому і косому прикусі люди часто шепелявлять. Складка під нижньою губою у дитини може свідчити про дистальний прикус, а можливо навіть про глибокий. Таку патологію необхідно лікувати.
Як самому перевірити свій прикус?
1. Для оцінки лінії змикання зубів необхідно зробити ковтальний рух і зафіксувати зуби в такому положенні. Розімкніть губи і подивіться, в якому становищі співвідносяться верхні і нижні зуби. У нормі всі зуби повинні стикатися!

2. Вертикальна лінія, що проходить між верхніми центральними різцями, повинна збігатися з вертикальною лінією, що проходить між нижніми центральними різцями.

3. Верхні різці та ікла повинні перекривати нижні не більше, ніж на 1/3 висоти коронки зуба. Ріжучий край нижніх різців повинен стикатися з піднебінної поверхнею верхніх зубів.
4. Щічні горби верхніх жувальних зубів (молярів і премолярів) повинні знаходитися зовнішнє щічних горбів нижніх зубів.

5. Піднебінні горби верхніх зубів повинні зручно лежати на жувальних борозенках нижніх зубів.
6. Під час жувальних рухів нижньої щелепи вправо і вліво (як ніби ви розтираєте зубами їжу) моляри і премоляри робочої сторони, що жує на даний момент, не повинні втрачати контакт між собою.

Якщо ви не змогли в чомусь розібратися, чи у вас виникли сумніви — ви завжди можете звернутися до фахівця лікаря-ортодонта.

Брекети і спорт! Чи існують застереження під час носіння


Спорт є не від'ємною частинкою життя багатьох! Спорт це красиве тіло і здоровий фізичний стан! На даний момент ми на шляху красивої посмішки, але і про інше забувати не потрібно. На моє запитання до лікаря-ортодонта: " Чи можна займатись спортом?" відповідь була «Так, спортом займатися звичайно можна. Єдине застереження, якщо ви збираєтесь займатися боксом, то потрібна спеціальна капа».

Сама перед встановленням брекетів я особисто цікавились чи поєднанні спорт і брекети. Це можливо і смішно звучить, які можуть бути перешкодити! Але усе залежиться від того яким видом спорту ви займаєтесь. Обмеження відсутні у таких видах спорту : плавання, художня гімнастика, легка атлетика, спортивні танці, лапта, бадмінтон, лижній спорт, фігурне катання. В цьому випадку можна носити будь які брекети.

Але є і травмонебезпечні види спорту. Під час походу до лікаря потрібно обов'язково повідомити його якщо ви займаєтесь: регбі, волейбол, баскетбол, футбол, бокс, хокей, фехтування. Якщо курс лікування у Вас проходить з носінням металевих, керамічних чи сапфірових брекетів, виготовляють спеціальні капи. Вони допоможуть захищати брекети від зміщення під час заняття спортом.

Щілина між зубами! Причина і спосіб вирішення.


У дорослих людей буває щілина між передніми зубами, а іноді — і не тільки між передніми. У дітей щілина в більшості випадків, але з роками вона може зникнути. А у дорослому віці щілина просто не може зникнути і тут в допомогу ортодонтія! У багатьох випадках щербинка залишається і в дорослому віці, якщо вона не дуже велика і в іншому посмішка пропорційна, це навіть вважається якоюсь родзинкою.

Наукова назва щербинки між передніми верхніми різцями — діастема. Стоматологи ділять діастеми на справжні і несправжні. Останні це тимчасові великі щілини у дітей та підлітків, які з'являються через занадто раннього випадання молочних зубів, не до кінця сформованого прикусу і деяких інших ортодонтичних явищ, але з часом зникають природним шляхом. Справжні діастеми у дітей і дорослих — це щербинки між передніми зубами, які виправляються тільки після певного лікування.
Якщо ви не задоволені щербинкою між передніми зубами або хочете позбутися, зверніться до лікаря-стоматолога. На  прийомі він визначить причину, по якій у вас з'явилася щілина між передніми зубами або утворилися проміжки між бічними, і складе план лікування. Можливо, буде потрібно рентгенівський знімок або ортопантомограма. Далі лікар вирішує, як виправити щілини між зубами в тому чи іншому випадку.
Якщо причина утворення діастеми — вуздечка верхньої губи, то виправлення щілини між зубами потребують пластики вуздечки і невеликого ортодонтичного лікування. Підрізання вуздечки в сучасній стоматології виконується безкровно і безболісно за допомогою лазера, а «зрушити» зуби допоможуть брекети. Якщо ви переживаєте за свій зовнішній вигляд під час лікування, ортодонт порадить вам використовувати лінгвальні брекети — вони кріпляться на задню поверхню зубів і абсолютно непомітні. Іноді можна обійтися і зовсім без брекетів, в таких випадках використовуються прозорі капи — елайнери.
Якщо ж щербинка утворилася через надмірно розвиненої кісткової перегородки, може знадобитися втручання щелепно-лицьового хірурга. Але, як правило, проблему щілини між передніми різцями можна вирішити дуже швидко за допомогою ультрасучасних реставрацій, наприклад, композитних вінірів.

Брекети - один із способів схуднути



У носінні брекетів є безліч переваг. Серед них гартування цілеспрямованості (адже нескінченні походи до стоматолога не зможуть збити з вірного шляху), привчання до відповідальності (усі вимоги ортодонта мають виповнятися – бо якщо ні, то чому взагалі треба було все починати?), знайомство з новими людьми (персонал стоматології стає наче рідним) і, безперечно, результат – гарна посмішка, через що обов'язково підвищується самооцінка.

Біль, як не дивно, теж може стати позитивним моментом для «брекетоносців». Чому? Ну, по-перше, це стосується, знову ж таки, гартування. Постійний інтенсивний біль (а саме зубний є одним з найважчих видів болю) привчає менше жалітися, переносити труднощі більш стійко. А по-друге, біль у зубах та яснах під час прийому їжі та острах того, що шматочки залишаться під дугою, призводять до того, що ви менше їсте. Це відбувається через кілька причин:

1. Вибір їжі. Так, тепер не можна поглинати все підряд. Їжа має бути м'якою та, бажано, не волокнистою. Ідеальний варіант – йогурти та інші молочні продукти, супи-пюре.
2. Обмеження кількості прийомів їжі. З моменту встановлення брекетів зникають швиденькі «перехвати» шоколадними батончиками чи пончиками. Менше разів їсте – менше болить. Окрім того, ви ж не захочете світити «запасами», що осіли на елементах брекет-системи, правда?

Тож до чого це призводить? Дівчата, можете вищати, це ваша потаємна мрія. Завдяки брекетам і болю, що вони завдають, можна схуднути! Є багато прикладів того, що це реально діє. Більш за все знижується вага, коли брекети тільки встановлюють або міняють дугу на більш сильну. Та наприкінці терміну носіння брекетів скинуті кілограми повертаються: їсти вже не боляче.

Біль переслідує всіх, хто хоче змінити себе на краще. Тож, якщо ви вже стали на шлях самовдосконалення, навіть у ньому треба шукати свої плюси.

Блог про брекети - безболісний спосіб поділитись переживаннями

Багато вагань тебе переслідувало: треба чи не треба, металеві чи керамічні? Довелось вирішити складні питання, як-то вибір лікаря та колір аксесуарів. І нарешті – сталося: тобі встановили брекети!
Такі незвичайні відчуття: щось дряпає щоки, дивний присмак у роті, змінилися контури губ, і говориш по-іншому. Потихеньку з'являється біль. Інколи він стає таким нестерпним, що потрібні знеболюючі. А ще прокидаються сумніви: чи все вийде добре, чи достатньо кваліфікації у лікаря, чи стане той самий зуб на своє місце, чи в інших «брекетоносців» такі самі проблеми?

І як розповісти про все те, що тримаєш в собі, коли навіть зайвий раз рота відкрити важко? А всі навкруги дивуються, чому ти менше розмовляєш і рідше посміхаєшся. Та більше: ти їси тільки вдома і лише «ексклюзивні» супи-пюре, дитячі соки і молочні продукти, бо тобі просто боляче щось жувати. А ще переживаєш, що шматочки їжі десь застрягнуть, і твій вигляд (вже трішки зіпсований брекетами), стане ще більш дивакуватим.

Твої друзі та рідні мають знати, що з тобою відбувається! Особливо коли ти відчуваєш такий дискомфорт. Викласти свої думки про це в особистому блозі на сайті – слушна думка. Сидячи за комп'ютером ти можеш найбільш повно описати все, що хвилює, та вірно підібрати слова для цього, викласти фото та запитати щось в однодумців з іншого краю світу. Усі бажаючі, отримавши посилання нацей сайт, зможуть дізнатися про твій прогрес. А також, причиною чого була сьогоднішня стомленість(«півночі зуби нили, спати не давали») чи піднесений настрій («такий симпатичний молодий ортодонт»).

Блог — це ідеальний безболісний спосіб поділитися своїми переживаннями з іншими!

Як з'явилась зубна щітка!


Догляд за зубами став невід'ємною частиною способу життя цивілізованих людей. Адже здоров'я зубів відбивається на всьому організмі в цілому. Вранці і увечері щодня ми чистимо зуби, піклуючись про гігієну порожнини рота, і привчаємо своїх дітей до цього з малих років. Зубна щітка, якою ми проробляємо цю процедуру, на перший погляд здається звичайним, нехитрим предметом. Але наскільки він необхідний і незамінний! Це один з перших предметів про яке ми думаємо: «Не забути б!» вирушаючи в дорогу.

Ми ретельно підбираємо собі зубну щітку по її характеристиках: виробникові, жорсткості щетини, особливості конструкції, розміру, квітну, прагнемо вчасно міняти її, правильно зберігати. зубна щітка пластмасова.Але чи багато хто задумався, коли і де з'явилася зубна щітка. Адже історія появи зубної щітки дуже цікава і пізнавальна. Учені передбачають, що ще неандертальці поклали початок гігієні порожнини рота. Робили вони це за допомогою пучка трави, яким натирали зуби. А прототип зубної щітки з'явився в Давньому Єгипті. Свідоцтвом цього були зубні щітки, знайдені в саркофагах. Вони були виготовлені з розбещених гілочок. Подальше вдосконалення цього засобу гігієни належить двом великим цивілізаціям — древнім грекам і римлянам. Древні греки і римляни приділяли особливу увагу догляду за зубами. Вони вважали гідністю мати зуби білого кольору і часто чистили їх. Грекам належать і перші рецепти пасти і порошку для зубів. Але всі використовувані ними щітки і зубочистки не були такі схожі з нинішніми. Подібна сучасною зубна щітка з'явилася вже в 1948 році в Китаї. Загривок дикого кабана послужив щетиною, а ручка в щітці була дерев'яною. Через час, цей винахід прийшов до Європи. У зубній щітці європейці замінили волосся загривки кабана м'якшою кінською гривою. До цієї появи вони використовували зубочистки з гусячого пір'я.Багачі могли собі дозволити зубочистки, виготовлені з срібла або міді, або просто протирали зуби чистою ганчірочкою. Так, в XVII столітті, була вдосконалена зубна щітка, мода на яку прийшла і до Росії. З часом зубна щітка ставала популярним і необхідним предметом, все більше мала попит. Весь цей час до XX століття при виробництві зубних щіток використовували шерсть різних тварин. І ось в 1938 році на на світло з'явився новий винахід — нейлон.Після дванадцяти років, в 1950 році, якість зубних щіток з нейлону наблизилася до нинішньої. Вони стали м'якими і приємними у використанні. виготовлення і монтаж сходів Примітивність перших предметів особистої гігієни заповнюється їх великою значущістю. Відстежуючи модернізацію зубної щітки по століттях, можна уявити собі як розвивалася цивілізація. Свідчить про це безліч знайдених археологами експонатів, в яких вони взнали прообрази зубної щітки.Одним з них є унікальний експонат, якому вже 300 років. Знаходиться він в археологічному музеї в Германії. Це зубна щітка виготовлена з кісті. На ній нанесено 19 маленьких отворів, в які вставлялася щетина свині. Історія появи зубної щітки розповідає нам скільки разів людству довелося перевтілювати її, щоб вона стала настільки зручною і ефективною для нас.