Смотритель: linelect

Для чого необхідна гімнастика ротової порожнини?

Яка буває гімнастика і для чого вона потрібна
Багато фахівців стоматологічної справи – дають пораду у використовуванні гімнастики щелеп як лікування хвороб ясен. Що собою являють такі вправи?
Виконуючи певні дії, навантаження приходиться безпосередньо на тканини парадонту. Покращується кровопостачання всіх мяких тканин, що власне і дає результат зміцненню ясен і зубів. У статті ми опишемо декілька простих вправ, які потрібно повторювати якомога частіше, і кожен день. Вправи порадують ваше здоровя. Чекати що вправи нададуть шкоди зубам не потрібно.
Гімнастичні вправи для зубів.
Відкрийте по ширше рот і закрийте. Робіть це легкими але ритмічними рухами. Доторкніться кінчиком язика середини неба і просувайте його назад, і при цьому положенні відкривайте і закривайте рот.
Сядьте. Зіпріться однією рукою об стіл і покладіть підборіддя на долоню цієї руки. Відкривайте і закривайте таким чином свій рот, щоб в рух приходила тільки одна голова, а щелепа (нижня) залишалася абсолютно нерухомою.
Після кожного чищення зубів, прополощіть ротову порожнину холодною прокипяченою водою, протягом трьох хвилин. ЦЕ допоможе зміцнити не тільки ясна, але щічки і губи, нормалізує слиновиділення.
Проводіть масаж ясен — вказівним пальцем проводіть масажування ясен від центру ясен і в с торону, колоподібними рухами. Додавайте повільні рухи зверху вниз і навпаки. Масаж можна проводити два – три рази на день. Це допоможу активному сприянню припливу крові.
Також корисно легенько постукувати зубами, отримаючи імпульсні – ударні навантаження. Це сприяє зміцненню і ущільненню кісткової тканини зубів.
На допомогу і оздоровленню ваших зубів і ясен приходять фрукти і овочі. Жування твердих овочів і фруктів є ефективною і хорошою вправою, плюс ще збагаченний вітамінами організм.
Не забувайте рухати щелепою взад і вперед, жувати свіжі яблока і моркву, і з счасом псля виконання вправ ви замітите покращений стан своїх ясен.
Не забувайте також регулярно відвувати стоматолога, щоб вчасно надавати допомогу зубам.

Як впливає кава на брекети !?


Про каву і її в вплив на людський організм дуже багато говорять. Хочете швидко відійти від сну -випийте кави. Не хочете заснути у відповідальний момент — випийте кави. І багато ще можна продовжувати як люди використовують каву. Але нас цікавить який вплив її на зуби і на брекети?
Кожний лікар ортодонт зобовязаний при установці керамічних чи сапфірових брекет -систем Вас попередити про можливість окрашення від кави брекетів і лігатур. Ну лігатури ми змінюємо кожного місяця, і є вибір лігатур — гама кольорів різноманітна wink що не так може бути замітним під час окрашення. А проблема в іншому — окрашення брекетів. Тут замінити все можна, але готуйтесь до грошових витрат. Відмовитись від кави — це не єдиний вихід. Є вихід оптимальний і для багатьох зручний:
    1. Після вживання кави, старайтесь прополоскати ротову порожнину простою водою, або якщо ви дома знаходитесь — почистити зуби.
    2. Розбавляйте каву — молочним вмістом, це зменшить можливість окрашення ( пийте латте, капучіно).
Але є цікаві факти, що не мало важливо для брекетоносця. Бостонські вчені у своїх дослідженнях над кавою встановили, що кава зменшеє захворювання ясен — парадонтом. А люди з брекетами знають як страждають ясна під час процесу вирівнювання зубів.
А істина це чи ні, уже Вам вирішувати relaxed Головне бути обережним у будь якому випадку!

Міфи про їду

Коли наступив момент встановлення брекетів, усіх тривожить момент- а як бути з харчування!? Що дозволяєтся їсти, що під забороною, а що ви просто фізично не зможете вживати.  Яке ж харчування у брекетоносців ?!
Не лякайтесь не усе так страшно! Є обмеження але вони не значні  :-)  Ми  уже говорили про харчування.  Наприклад «Гастроменю брекетоносця, або Що їсти, коли в тебе на зубах брекети?» і також зачіпили тему «Випадки, коли можна пошкодити брекети»
Ще не міф що з брекетами можна схуднути, ми уже розказували Вам в статті «Брекети — один із способів схуднути» обмеження у солодкому ( від чого найчастіше у нас зайва вага)  тому що ви не можете з брекетами вкусити  Снікерс, наприклад, чи іншого виду шоколад, що може призвести  до втрати ваги. Бо кусаючи ви можете пошкодити брекети, або замастити їх що виглядатиме не естетично і тому Вам потрібно буде чистити зуби, що є не дуже можливо коли Ви знаходитесь на вулиці. Але якщо Ви тут знаходите можливість поїсти — розрізати на дрібні кусочки, то це нічого не змінить у вашому вигляді. Просто під час носіння брекетів — різноманітні перекуси перетворюються на вживання легеньких для жування фруктів чи йогурту 
Добре підмічено у статтях що на початку, коли тільки встановлюють брекети, у Вас немає бажання їсти, біль спричинений брекетами не дає можливості нормально жувати. У складі Вашого харчування появляються каші різноманіті чи супи. Це і для організму корисно і Вам легко це все пережувати з брекет системою. З часом харчування брекетеносця може урізноманітнитись і можливість буде їсти все що Вам завгодно.
Головне бути обережним!!!  blush

Властивості зубного порошку

Сучасні зубні порошки у своєму складі мають натуральні компоненти, які не завдають шкоди зубам. Але для того щоб зубний порошок приносив тільки користь, потрібно знати як користуватись зубним порошком правильно. Про те як правильно користуватись зубним порошком ми уже розказували Правильне використання зубного порошку
Якщо зубний порошок відповідає усім стандартам то він наповнений корисними властивостями які дпомогають для:
  • ідеального полірування зубів;
  • очистки від залишків їжі;
  • хорошої профілактики захворювань ясен (пародонтозу) і зубів (карієсу);
  • зняття запалення і кровоточивості ясен, їх зміцнення;
  • розпушення зубного каменю;
  • чудовий відбілюючий ефект, видалення нальоту від чаю, сигарет, кави;
  • нормалізації кислотно-лужного балансу в роті.
Шкода сучасних зубних порошків — це тільки міф. Якщо ви хочете отримати білосніжні і здорові зуби — то потрібно користуватись зубними порошками. А при вірному користуванні у вас потреба у відвідуванні стоматолога зменшиться. relaxed

Правильне використання зубного порошку

1. Для початку потрібно правильно підібрати зубний порошок. Враховувати потрібно стан ясен, зубів. Рекомендовано також пройти консультацію у фахівця. Види зубного порошку: відбілюючий, лікувальний і профілактичний. Хто любить каву і курить варто виористовувати зубний порошок.
2. Зубну щітку вмочувати в зубний порошок не потрібно, порошок стає вологим і втрачає властивості.
3. Зубну пасту рекомендовано розводити з водою перед використанням, то однорідності каші.
4. Ящо ви використовуєте порошок для порожнини рота, вибирайте для чищення мяку зубну щітку.
5. Чистити зуби рекомендовано 3 — 5 хвилин.
6. Порошком чистити зуби за один сеанс рекомендують двічі
7. Важливо ретельно прополоскати ротову порожнну після чищення зубів зубним порошком.
8. Після використання зубного порошку можна чистити ротову порожнину зубною пастою.
9. Зубним порошком чищення можна проводити: ранком і ввечері.
10. Рекомендаціїї від стоматологів: чищення зубним порошком проводити електричною щіткою.
11. Зубний порошок можна використовувати не тільки для чищення, але і для аплікацій для усунення кровоточивості, запалення ясен і для зміцнення зубної емалі. Для цього потрібно зубний порошок розвести з водою і на нести на ясна. Можна попередньо суміш з зубного порошку нанести на вату і прикласти до ясен і зубів. Утримувати на яснах потрібно 10- 15 хвилин. Після того ретельно прополоскати.
Для кращого результату рекомендуємо завжди радитись з фахівцями, хто як не вони зможуть порадити як краще wink

Брекети - один із способів схуднути



У носінні брекетів є безліч переваг. Серед них гартування цілеспрямованості (адже нескінченні походи до стоматолога не зможуть збити з вірного шляху), привчання до відповідальності (усі вимоги ортодонта мають виповнятися – бо якщо ні, то чому взагалі треба було все починати?), знайомство з новими людьми (персонал стоматології стає наче рідним) і, безперечно, результат – гарна посмішка, через що обов'язково підвищується самооцінка.

Біль, як не дивно, теж може стати позитивним моментом для «брекетоносців». Чому? Ну, по-перше, це стосується, знову ж таки, гартування. Постійний інтенсивний біль (а саме зубний є одним з найважчих видів болю) привчає менше жалітися, переносити труднощі більш стійко. А по-друге, біль у зубах та яснах під час прийому їжі та острах того, що шматочки залишаться під дугою, призводять до того, що ви менше їсте. Це відбувається через кілька причин:

1. Вибір їжі. Так, тепер не можна поглинати все підряд. Їжа має бути м'якою та, бажано, не волокнистою. Ідеальний варіант – йогурти та інші молочні продукти, супи-пюре.
2. Обмеження кількості прийомів їжі. З моменту встановлення брекетів зникають швиденькі «перехвати» шоколадними батончиками чи пончиками. Менше разів їсте – менше болить. Окрім того, ви ж не захочете світити «запасами», що осіли на елементах брекет-системи, правда?

Тож до чого це призводить? Дівчата, можете вищати, це ваша потаємна мрія. Завдяки брекетам і болю, що вони завдають, можна схуднути! Є багато прикладів того, що це реально діє. Більш за все знижується вага, коли брекети тільки встановлюють або міняють дугу на більш сильну. Та наприкінці терміну носіння брекетів скинуті кілограми повертаються: їсти вже не боляче.

Біль переслідує всіх, хто хоче змінити себе на краще. Тож, якщо ви вже стали на шлях самовдосконалення, навіть у ньому треба шукати свої плюси.

Як правильно чистити зуби в брекетах!

Ця тема цього тижня актуальна. Розповідати ще раз повторно що до чого і як, не будемо smile. А краще покажемо вам картинки, які ми змогли знайти. Маємо надію що будуть корисні wink

Зуби на скляних паличках, або що таке ШТИФТ?

Стоматологи не навчилися «відтворювати» втрачені живі тканини організму-це поки з розряду теорії, але, разом з тим, штучні матеріали, використовувані в даний час, дозволяють заміщати уражені ділянки з максимальною безпекою та естетикою.
Бувають ситуації, коли карієс досить сильно зруйнував зуб або причиною руйнування послужила травма. Як правило, такі ситуації виникають після закінчення лікування кореневого каналу. Зуби в такому стані вже не такі міцні, якими вони були колись, і дуже часто стоматолог радить пацієнтові після лікування каналу продовжити реставрацію зуба — за допомогою зубної коронки, або реставрації в комбінації зі штифтом. Вам і вашому лікареві належить обговорити важливе питання, — які додаткові процедури можуть знадобитися для повного відновлення функцій вашого зуба?
Сучасна стоматологія дозволяє швидко, безболісно і якісно відновити зуб використовуючи скловолоконні штіфти.У стоматологічній термінології слово «штіфт» означає стрижень, який встановлюється і закріплюється в корені зуба. Скловолоконні штіфти дають можливість створити гармонійну, монолітну конструкцію, яка буде тривалий час функціонувати в порожнині рота.
Безсумнівно, скловолоконний штіфт можна встановити тільки в добре підготовленому кореневому каналі. Пломбувальний матеріал в кореневий канал має бути внесений гомогенно (відсутність пор), до фізіологічної верхівки. Тільки в такий канал справжній професіонал порахує можливим і допустимим установку стекловолоконного штіфта, оскільки витягти його з каналу вкрай важко.
Скловолоконні штифти володіють такими унікальними властивостями, як: гнучкість, еластичність, міцність, здатність протистояти тривалому навантаженні.
Скловолоконний зубной штифт фіксується в кореневому каналі на постійний матеріал. Методика внесення штифта в канал — пасивна.
Зуб в порожнині рота НЕ стационарний. Він здійснює рухи в різних площинах. Скловолоконний штифт за своїм складом близький до тканин зуба. Тому, перебуваючи в каналі, штифт робить такі ж рухи, як і зуб, не завдаючи йому ніякої шкоди.
Одним з важливих якостей скловолоконних штифтів є їх естетична характеристика. Реставрації, виконані на скловолоконних штифтах, високо естетичні (штифт не помітний в реставрації).

Моє прекрасне «брекетне» весілля


Не тільки маленьке чорне, а й велике білосніжне плаття мріє одягти кожна дівчина у своєму житті. Адже тільки раз вона йде під вінець, щоб перед Богом і людьми засвідчити готовність бути вірною дружиною своєму чоловікові. Погодьтесь, щира посмішка – це такий же незмінний весільний атрибут, як і сукня. Проте що робити, коли зорі напророчили вам весілля раніше, аніж ви самі того очікували? Що робити, коли ваша посмішка, немов лещатами, скована впертими брекетами, місія яких – зробити її ще досконалішою? Здавалось би, проблема, а насправді … ні. Насправді стоматологічний гордіїв вузол не так складно розрубати. Головне – робити це з посмішкою.
Якщо ви розумієте, що брекети – це ваш шлях до голлівудської посмішки, а весілля – ваш шлях до жіночого щастя, то краще докласти зусиль для того, аби ці два шляхи не перетнулися у часі. Буде взагалі ідеально, якщо до власного весілля ви встигнете зняти ці кумедні залізячки, бо тоді здивуєте нареченого і гостей своєю досконалою посмішкою. Проте не ризикуйте, якщо трохи не встигаєте по термінах. Краще одягти брекети після весілля, а не за місяць до нього.
Тепер порція простих, проте слушних порад.
• Посміхайтесь, що б там не було! Звісно, звучить банально і нереально, адже більшість вважатиме за потрібне сховати «залізну» посмішку від усього світу, але чи варто? Посміхайтесь! Розкішна посмішка – це посмішка щасливої людини. І ніякі брекети їй не страшні. Для того щоб звикнути до думки про те, що у найпрекрасніший день свого життя ви будете виглядати по-особливому, посміхайтесь частіше. І намагайтесь закохатись у свою посмішку, розглядаючи її у дзеркалі.
• Незмінним атрибутом весілля є коровай – символ єднання і продовження роду. І ваше прекрасне «брикетне» весілля за жодних обставин не обійдеться без нього. Правда, відламуючи шматочок весільного хлібця, пам’ятайте про те, що їсти його треба обережно, так, щоб брекети не стали резервуаром для його залишків.
• Сплануйте застілля. І справді, у молодят в день весілля ні на що не вистачатиме часу, а на те, щоб бігати у вбиральню і чистити брекети, і поготів. Звичайно, не варто відмовляти собі у задоволенні посмакувати весільними делікатесами, проте робити це треба з розумом. У довгий ящик краще відкласти думки про м’ясні страви і страви з плавленим сирочком чи рисом. Про зубочистки теж краще забути. Єдине, в чому ви можете знайти відраду, – це стакан із холодною водою. Навіть сидячи за столом, ви можете час від часу, попиваючи воду, прополіскувати рот. Ніхто і не здогадається, чому вам так до смаку звичайна столова вода, а не вино кількарічної витримки.
На власному весіллі треба посміхатись не тому, що хтось може закохатись у вашу посмішку, адже вас і так кохають, а тому, що цей день прекрасний від самого початку і до кінця. Тим більше не варто прагнути досконалості, бо досконале все те, що починається з любові. Напевно, вона і стала причиною вашого прекрасного «брекетного» весілля.
Читайте також: Той самий незручний момент, коли ти з брекетами, а в тебе скоро весілля!

Як не здатись і доносити брекети до кінця вирівнювання?


У «брекетоносінні» завжди приходить момент, коли нестає сил і витримки. Вже не перший місяць ходиш в брекетах, старанно відносиш купюрки до ортодонта, строки зняття залізок відкладаються, твої зуби продовжують боліти, щоки натираються, прогрес є, але вже так давно нічого не мінялось, що перестаєш розуміти: чи справді воно того варте? Це щось схоже на кризу середнього віку: з минулим зробити вже нічого неможливо, а майбутнє здається таким песимістичним… Як же не здатись?

Перше. Згадай, чому взагалі вирішив встановити брекети. Проблеми із зубним рядом, прагнення досконалості, мода. Щось ще? Будь-яка з цих причин заслуговує на те, щоб бути. І бути причиною довершеного результату.

Друге. Порахуй всі досягнення. Яким поганим би все не здавалось, на 100% є хоч якісь успіхи. Не варто про них забувати: так зрозумієш, що все було зроблено не даремно.

Третє. Скажи собі: всі перешкоди, що виявляться на шляху, будуть виховувати силу волі та витримку. За здорову посмішку варто боротись. Нехай це буде невеличка перемога над самим собою, над людською слабкістю та безхарактерністю. Матерям під час пологів теж нелегко, але ж ніхто з них не кидає справу на півдорозі!

Четверте. Шукай підтримки в друзів й однодумців. Розкажи, що тебе тривожить, спитай в інших, чи були і в них такі думки, що вони робили в цій ситуації. Особливо допомагає досвід тих, хто вже «відмотав» свій строк: фото «до» та «після» наглядно демонструють необхідність витримки. А от інформація від тих, хто з якихось причин кинув «брекетоносіння» і вдруге намагається вирівняти зуби, стане повчальним уроком.

А тепер головне: можливо, потрібно шукати корінь зла не у собі та своїх зубах? Може, треба знайти іншого спеціаліста – ортодонта. Зовсім не обов'язково міняти свого на нового. Іноді просте консультування в іншої особи може принести неочікувані добутки.

Тільки подумайте: як було би добре, коли б усе, що ми маємо робити для покращання свого здоров'я чи зовнішності, робилося само собою чи, принаймні, давалося нам дуже легко. Погодьтесь, це було би пречудово. Та життя – зовсім не цукор: воно не біле та не солодке. Тільки час і витримка допомагають здобути бажане.

І на останок. Брекети – це одна з можливостей зробити себе краще. Чому ж не скористатися цією можливістю?