Смотритель: linelect

Другий візит до хірурга. Перша частина.

Привіт, недавно я писала про видалення своїх вісімок. Для мене це вже мов у тумані, але поки дещо ще пам’ятаю, хочу поділитися з вами.
Знаю, що розповідала про першу зустріч із хірургом і подробиці видалення зубів ви вже знаєте, якщо читали ту статтю — тоді все пройшло стабільно важко. Але знаєте, іноді набагато важливіша друга зустріч. Особливо коли ти знаєш, що тобі робитимуть і як все це неприємно. Я думаю, що в такий час піти на операцію важче, ніж вперше.
І, хоч моя друга зустріч почалась за стандартними мірками зовсім невдало, та кінець був несподіваним навіть для мене.
Почалось все з того, що ми (я і мама) запізнилися на годину. До останньої хвилини я думала, що ми записані на п’яту, а насправді – на четверту!!! Я не могла зрозуміти, чого мама так переймається, адже ще година попереду, а нам їхати 40 хвилин. А мамі було чого перейматися – тільки о четвертій ми вийшли, а їхати нам… і їхати… І як на зло – увесь транспорт кудись подівся. Мама так нервувала, що забула попередити хірурга нашого, що ми запізнюємось. А ми ще перед цим посварились і я була не в настрої щось нагадувати. Тож, коли дісталися клініки, запізнились на сорок хвилин і, до того ж, нас чекали майже до останньої хвилини, а потім прийняли іншу людину на операцію. Ну все, всі в розпачі, хоч плач. Довелось чекати близько півтори години.
Відмічу, що я, не дивлячись всі неприємності, йшла на операцію з дивним спокоєм. Мені було зовсім не страшно. Я знала, що на мене чекало, але також знала, що хірург і асистент зроблять усе, щоб мені не було боляче. Легше сідати в крісло, коли довіряєш людині зі скальпелем та бор-машиною і всіма цими, здавалось би, страшними інструментами, аніж сідати в крісло до незнайомця…
Ця невеличка історія про те, як почувала я себе перед операцією і що трапилось. В наступній частині я трохи приділю уваги самій операції, і більше часу на те, щоб описати свій стан. Почекайте трохи, будь ласка! А далі почнеться найцікавіше)
  • ,

Корекція і мої щілини..

Тенденція- з новим роком ріст цін стабільно, з 100 на 200грн, а тепер і 250грн worried
А ще, після хороших стягнень, різними резиночками і дротиками, поговорили ми про мої щілини які у мене стягуються, від видалень тройок.
В березні буде 2 роки як вирвали мені ці трійки, але ше є пару мімліметрів що не зійшлось. І як мене попередили, були такі випадки що пару міліметрів сходились чуть не пів року… це довго, дуже довго. А ще впливає вік людини, а мені не 15… так що не чекати мені близького кінця з моїм носінням брекетів… weary weary weary weary
А сьогодні цілий день усе болить і ниє… корекція пройшла успішно)

Боляче жити із брекетами?

Ну, от мені нарешті поставили брекети і на нижні зуби. Хоча я думала, що все пройде безболісно, я помилялась. Установка проходила два дні – в перший мені наклеїли брекети, а в другий – поставили чотири (!) кільця і дугу. (Тепер в мене вісім кілець усього).
Звісно, найнеприємніше – кріплення кільця. Найбільше постраждали ясна, під час установки вони кровили. Уявіть, що вам навколо зуба втискають металеве кільце та тиснуть на нього з усією силою аби глибше зайшло. Це страшний біль, аж сльози навертаються! Минулого разу, мабуть, мені теж боляче було, але я швидко забула біль і сподівалася на краще.
Верхні брекети майже не спричиняли болю. Я думаю це тому, що зуби в мене там не дуже покривлені. Тільки декілька разів мене потурбував дискомфорт у вигляді легкого тягучого болю. Та я була готова до справжніх страждань з нижніми брекетами, оскільки вся нижня щелепа покривлена, де менше, де більше. Але бути готовою і відчувати – різні речі. Після того, як мені закінчили установку, одразу заболіло все: і зуби, і голова, і якось ламало тіло.
Довелось скористатись знеболювальним, який я вживала після операції з видалення вісімок. Ось уже другий день п’ю аналог Німесилу – Афіда-Форт, він трохи дешевший. Допомагає, але багато не можна. У моєї одногрупниці після встановлення зуби сильно боліли п’ять днів, а подруга, що зняла брекети говорить, що в неї весь час боліли зуби. Сподіваюся, що дискомфорт скоро мине. А поки виконую вправи для брекетів, які публікувала Ліза. Щиро вдячна, а то й не знала б, що робити!
А як вам з брекетами? Чи довго зуби боліли і як ви з цим боретесь? Відповідайте в коментарях) blush wink point_down

брекети -це і спосіб самовиражатись

Завтра я маю ставити брекети на нижчу щелепу і я сиджу та радію, і думаю про те якого кольору я виберу собі резинки для брекетів. Коли я ставила на початку, ще рік тому, на верхню щелепу, то я з самого одразу сказала собі, що треба брати резинки лише кольорами, щоб вони не виділялись. Я брала сірі, прозорі, а потім одного разу ризикнувши я взяла собі резинки кольору бірюзи. Рекомендую! вони роблять ваші зуби візуально білішими. Я носила різні кольори, але тепер найулюбленіші це бірюзові та ніжно рожеві. Завтра я скоріш спробую червоні. Багато разів я вибирала резинки собі під колір речей, і люди це помічали.
Літом я зробила собі яскраво рожеві, робила нігті рожеві, і підбирала речі під брекети. Така собі мода, і знаєте що? кожний другий помічав це! Цим можна вирізнятись з поміж інших, люди це точно помічають. Тому брекети — це і спосіб самовиражатись )
  • ,

Як правильно чистити зуби....??

Чистити зуби я не дуже люблю чомусь, стоїш 5 хв і юзаєш зубною щіткою туди — сюди, туди — сюди…
І потім ще на чистку ходиш, і зуби всерівно жовті. Я розумію що зуби зараз піддаються дуже пошкодженню і тому заставляю себе і ранком і вечір обовязково чистити, а в обід ще і полоскати після вживання їжі обовязково. Але зуби дальше не ухті… може не так чищу. Прохання до усіх, хто знає якісь рекомендації поділіться ???!!!
  • ,

Завершення !

Майже три роки — не було комфорту, постійні застрівання їжі, болі, ниття. Пройшов тиждень, а складається таке враження що я і не носила брекети. Тепер дискомфорт на внутрішній стороні зубів, але він мало замітний. Тепер я щасливиця красивої посмішки!!!
Інколи навіть закрадається думка, не важливо що у тебе з волоссям чи з лицем( типу не накрашена) твої зуби тепер вирішують усе )
Зуби мені на реставрували — верхні фотополімерною пломобою білого кольору, нижні теж фотополімерною пломбою, але колір більш до природніх зубів. Чомусь я вирішила що не потрібно робити і низ дуже дуже білий, у мене при посмішці замітно тільки верхні. Потім мені нарешті забрали залізні коронки ( була у мене прикра ситуація з кільцями :Досвід носіння брекетів на коронках....; Мої злорадні кільця! ) і поставили гарні білі керамічні коронки. І тепер усі мої зубки — білі, гарні і готові до виходу у світ!!!
Вартість всього комплекту у мене получилась не з дешевих. Подруга радила відкласти 10 тис грн, нажаль я не вклалась у таку вартість. У кожного мені здається по різному, не у всіх однакова якість і вигляд зубів. Лікування я проходила в клініці “Фортуна” ( fortuna-dent.com.ua/) там у них є вся інформація конкретніша,і вартість усього. Лікар у мене, слів немає який чудовий!!! Звати Карачун Олена. Відношення, процес лікування — на 10 — ку з 10 — ти!!!..
І ось результат — фото…

  • ,

ЮХУУУУУУУУУ - Зняли брекети! Частина 2

На другий день зняли мені брекети і на нижній щелепі. Легеньку чистку зробили і встановили ретейнери. По правді я дуже переживала що зуби будуть у жахливому стані, але регулярна чистка зубів ранком і ввечері, полоскання після іжі дало свій результат. Стаматолог, все фіксує фотографіями, усім цікаво глянути на кінцевий результат smile
Ще дуже тішить те що усі хто мене бачать — не задають уже питання «А ще довго тобі їх носити»?.. Тепер тільки звучить: «Не даремно три роки носила grinning
  • ,

ЮХУУУУУУУУУ - Зняли брекети!

У будь якого брекетоносця настає цей завершальний день — день знімання брекетів! Я уже не брекетоносець sweat_smile
Читаючи у багатьох про цей завершальний день я теж чекала що постійно буду водити язиком по зубах, постійно — посміхатись. Але, у мене чомусь по іншому якось все проходило. Я постійно проводила язиком по ретейнерах почався новий маленький дискомфорт і посміхатись було не привично. Все ж таки три роки носіння брекетів даються взнаки і забуваєш як це посміхатись!
По домовленості з лікарем мені зняли тільки на верхній щелепі брекети.
Провели реставрацію ( відкригували мої зуби за допомогою фотополімерної пломби)і зразу ж поставили ретейнери.

Мені дуже повезло мій ортодонт змінив клініку, і в новій клініці є чудовий фахівець по лікуванню і реставрації зубів. Часу це зайняло не мало, прийшовши в 16:00 я вийшла з клініки в 22:00. І найбільше що мене вразило це те що лікар не говорив про доплату чи про те що у неї робочий день до 19:00. Настільки вразило і здивувало, і тому я готова їх хвалити і рекомендувати!
Втомилась я сидіти, губа болить — не легко тримати її стільки часу піднятою. Шия трішки не раз затікала — а результам того вартий smile

Тепер чекає в наступний раз зняття з нижньої щелепи і подальша реставрація smile
  • ,

Еластичні кільця на фронтальні зуби!

Мій похід до ортодонта з думками що брекети знімуть — перейшло в те що вона вирішила ще еластичні кільця поставити на фронтальі зуби.І тут у мене був маленький шок, я думала що я усе пережела, усе перепробувала але коли ти не можеш відкрити рот, не те щоб по їсти а щоб і говорити smiley Поспілкувавшись з такими ж як і я брекетонсцями, усі переконали мене що буде хороший результат, що варто потерпіти. Лікар порекомендувала носити коли тільки буде можливість, щоб був по швидше результат. Побачимо. Єдине що глянувши за два дня я замітила що передні зуби більш пішли в середину, залишились ще маленькі щілинки… ех sweat <img
  • ,

Еластичні кільця!

Почну з того що коли я почала носити брекети я трішки схудла, уже не можеш перукушувати снікерсами, різноманітними цукерками. Плюс в іжі обережний, бо полоскати чи почистити ротову порожнину у тебе не завжди буде можливість, а залишки їжі не дуже приємний вигляд..Багато хто пише що не худнуть, проблем з іжею не мають. Для себе я ще від солодкого відмовилась трішки — зубів жалко і так зараз тиск сильний на них. А веду я до того, що тоді я плакала що їсти не можу, болить… Але тоді ще я не знала що таке еластики! Читати про них, це не носити smile Я думала мене ця участь уникне але за місяць до зняття брекет системи мої лікарі вирішили що потрібо нижню щелепу трішки в перед підтянути. Ой що це було, перші хвилии я не могла толком зрозуміти, поки не побачила scream Рот можу відкрити трішки, щоб води глотнути, їсти не можливо. Їжа не проходить і плюс якщо по ширше відкривати навіть щоб позівнути починає не приємно тянути кольцо. А у мене немає бажання його зняти з зуба.Тому знімаю тільки три рази в день — ранок, обід і вечір. Поїв, почиcтив зуби і назад почіпив еластик. Перші рази важко було вчіпити, злилась, за пару разів навчилась і тепер за 1 хв повертаю його на законне місце. Ортодонт наголосив носити еластик 23 год в добу! Що і стараюсь виконати smile
А вигляд на зубах:

Ось так wink
Вигляд їх ось такий :
Поки що вони у мене на одній стороні, через два тижні на консультацію іду і там уже вирішать чи ставити ці кільця і на праву сторону.
P.S. Цілуватись з еластиком не можливо flushed