Смотритель: linelect

Дещо нове

Дещо нове. Саме так. Нещодавно я дізналася, що моя одногрупниця буде ставити брекети. Я зраділа, бо думала, що тепер ми обидві матимемо багато тем для розмов, це все-таки тепер брекетоносець! Вчора вона вже прийшла з брекетами. Знаєте, їй так вони личили. Зверху у неї керамічні, і їх зовсім не видно, в той же час від неї віє тепер магнитизмом. Я підійшла до неї, спитала як встановлення пройшло. І тут для мене відкрилося дуууже багато нового.
По-перше, їй встановили брекет-систему одразу на обидві щелепи, тоді як мені скоро ставитимуть на другу щелепу, аж через три місяці. По-друге, як можна ставити брекети без кілечок? Виходить, що брекети і дуга тримаються лише на клею, що дуже ненадійно. Цьому доказом є те, що за пару днів вже відвалилося три (!) брекети.
Коли мені встановлювали брекети, то за два тижні до того прилаштували між жувальними зубами резинки, щоб проміжок між зубами збільшився, і кілечка можна було поставити. Їй же нічого подібного не робили, і я не знаю, наскільки боляче їй буде, коли кільця встановлюватимуть.
Я вважаю таку роботу лікаря непрофесійною. Сподіваюся, що ви завжди звертаєте увагу на кваліфікацію людини і ретельно обираєте лікаря.
Хай вам щастить! lips

Новий погляд на брекети

Привіт, знаю, що обіцяла розповісти про видалення вісімок, але свято надворі і зовсім не хочеться обтяжувати вас такою неприємною інформацією. Краще наступним разом.
А зараз я б хотіла написати про одну добру дівчину, яка полегшила мої «страждання» в перші дні носіння брекетів.
Ви, мабуть, розумієте, що така зміна у зовнішності, як брекети, турбуватимуть будь-яку дівчину. От і я піддалася паніці: « Як сприймуть таку мене оточуючі, друзі? »
Та є в мене знайома, яка просто шаленіє від брекетів. Я не знала цього факту про неї, поки вона не побачила мої зуби. Дівчина щиро зраділа, скзала, що вважає брекети дуже красивими і сама хотіла б їх носити! Це була та людина, яка подивилася на лікування брекет-системою по-новому. Дійсно, залізні квадратики на зубах з яскравою резинкою це ніби сережки у вухах, просто пірсинг.
Раджу і вам знайти якусь людину, що подивиться на брекети іншими очима, і звісно ж, вам самим стати такими, адже себе потрібно любити!
bouquet bouquet bouquet
  • ,

Я на фініші!! HELP !!!!

І так, мої сподівання виправдались, ще трішки і буде завершення цього чудного моменту — носіння брекетів smile. Питання до усіх- хто знімав брекети — як у вас все проходило — чи проходили ви чистку і відбілювання після зняття брекет — системи? Коли вам ставили ретейнери? Якщо не секрет чи сильно коштовно це все обходиться? Дуже дякую за відповідь усім, бо якщо чесно є сумніви чи можна зразу ж після зняття брекет -системи — відбілювати і чистити, у мене лікарі розійшлись трішки в думці, один говорить що можна а мій ортодонт говорить що не бажано зразу ж, варто зачекати тиждень… flushed
А ще мене чекає лікування зубів, брекети трішки зчисали мої двійки, потрібно буде напевно реставрувати… Роботи ще багато, запастись терпінням і коштам.

Найбільший мій страх

Дивно навіть згадувати, але я добре пам’ятаю, як ще чотири місяці тому дуже переживала стосовно брекетів. Ні, я не боялася лікарів, не боялася, що мене дражнитимуть, не боялася болю. Але. Я боялася стати злою, неприємною, дратівливою.
Справа в тому, що я маю досвід спілкування з однією дуже неприємною мені, і не тільки мені одній, особою. Вона носила брекети. Ця дівчина була грубою, вередливою. Свої перепади настрою вона пояснювала болем, який спричиняють брекети.
Мабуть, це все-таки було неправдою, адже зараз вона майже така сама, а брекети давно зняли. Я з нею не спілкувалася, та й вона зі мною поводилася гірше, ніж з іншими. Та уявіть мою розгубленість та моє занепокоєння, коли я подумала, що людям доведеться мене терпіти. Мені стало страшно.
По-перше, я думала, що мене переслідуватиме біль. Доведеться з ним боротися, намагатися не зриватися на людях. Звісно, я не хотіла щоб моя колишня «подружка» тепер насміхалася з мене, і казала, що тепер я її зрозумію.
По-друге, я думала, що все-таки не витерплю болю і втрачу своїх друзів або сваритимуся із сім'єю. І не бачити мені вже гарних стосунків ні з ким… sweat
Але, на диво, нічого такого не сталося. Звісно, перші дні далися нелегко. Важко було споживати їжу. Особливо жувати. Довелося обмежити раціон, щоб не відчувати дискомфорт. Але поступово я повернулася до звичного харчування.
Також з'ясувалося, що існують знеболювальні засоби. І коли проблемний нижній ряд скував біль, можна позбутися його за допомогою Німесилу або іншого знеболювального.
І, нарешті, я не втратила своїх друзів. Хоча мені тепер не світять знайомства і підкати молодих хлопців і надмірна увага, я не впадаю у відчай і депресію smile. Адже зуби вирівнюються, через якихось два роки я буду вільна від брекетів і красивою посмішкою буду всміхатися свтові.
І наостанок хочу сказати: якщо вас переслідують сумніви з приводу ставити брекети або ні – краще вирішуйте ці сумніви на користь брекетів. Тут немає нічого страшного, але є дещо важливе для вас і вашої родини. Не вагайтеся і хай ваші зуби будуть рівними)
Гарного вам дня!
lips lips lips

Перший досвід з хірургом

Ось уже місяць пройшов з тих пір, коли мені вперше видалили зуб мудрості. Хочу поділитися з вами своїм досвідом, так би мовити, пережитим.Сподіваюся, що стаття вас заспокоїть і надасть вам сил, якщо на вашому шляху знаходиться це випробування.
Одразу скажу, що боятися хіругра,інструментів, голки, бор-машини не слід. Адже, якщо ви вирішили встановити брекети і вам порадили видалити зуби, назад дороги немає.
Все, що я відчувала під час видалення зуба(тому що видаляється за раз тільки один зуб)- це — укол знеболювального, хоча він і неприємний. Це все, що вам доведеться перетерпіти за годину тридцять, адже приблизно стільки часу займає операція. Якщо вас добре обколять знеболювальним, все пройде нечутливо. Краще потерпіти укол чи втратити свідомість від болю, коли вам розріжуть скальпелем ясна?
Сам процес відбувається так:
1.Вам роблять пробу на знеболювальне, або колять, таке яке вам підходить(за вашим свідченням),
2.Перевіряють, чи ви досі в свідомості і починають операцію: розрізають ясна,
3.Зазвичай зуб сидить у щелепі, тому потрібно буде поколупатися в ній.
4.Можливо навіть пилятимуть бор-машиною,
5.Приблизно за годину ви будете сидіти в кріслі, а ваші ясна зшиватимуть
ТАДАМ!
І за цей час ви нічого не відчуєте, окрім уколу-проби на руці і уколу в ясна.
Ви будете чути хруст і скрегіт, але краще не звертати на це уваги. Тому, що хоч я зараз вас і втішаю, до мене вже підступає нудота. Краще просто дивитися на світло ламп і мріяти про щось далеке.
Звісно, після того, як наркоз буде відходити, у вас можуть початися болі. Вам пропишуть антибіотик, щоби не потрапили інфекції у рану. Доведеться декілька днів притримуватись дїєти: не їсти необроблену їжу, госторого, солоного, не пити гарячі напої.
Також вам випишуть лікарняний приблизно на 5-10 днів, тож відпочивайте в цей час.
Додам, що навіть, якщо у вас немає часу на відпочинок, я б радила відлежатися хоча б два дні. Адже це серйозна операція!
Зараз у мене залишилась ще одна вісімка(зуб мудрості), який видалять вже після зняття брекетів. Скоро я розпоім вам про ще одну операцію на зубках, а поки: Гарного вам вечора і не бійтеся лікарів! sun_with_face
  • ,

Моє життя з еластиками

Не так усе страшно як здавалось в перші хвилини що в них ходити не можливо і не стерпимо cold_sweat Усе терпимо і можливо. Привикла, знімаю і чіпляю набагато швидше, 10 сек і резинка на законному місці! Чіпляю щипцями для брів. Знімаю при вживанні їжі, і це дуже класно, хочеться якоїсь зарази поїсти smile А ні, у тебе еластичне кільце зняти або немає можливості або впадло grin P.S. І відпочинку ні брекети ні еластичні кільця не заважають sunglasses
  • ,

Зубна щітка ?! і моє мальньке, майже завершення ))

Коли у тебе застій з брекетами — нічого не болить, не натирає, висновок- весь процес підходить до кінця smile
Примєно було чути коли у мого ортодонта заходили розмови на корекції про те, як швидко я можу підлікувати зуби, зробити чистку, тому що ретейнери потрібно ставити на протязі тижня після зняття брекет системи. Ти слухаєш і серце радіє, що це все уже закінчиться. Мене особо уже і не засмутив той факт що мій лікар перейшов у іншу клініку, корекція відбувалась на новому місці і в неділю sunglasses Головне що лікар зберігся blush
Потрібно тепер зробити знімок, щоб лікар глянула чи усе добре, через тиждень корекція і почути результати smile
Страшно трішки, я сама бачу що ряд виправився, я чекала що буде трішки ідеальніше, але дивлячись на старі фото, бачу що все набагато крутіше зараз ніж колись. Переживаю дуже якщо зуби самі по собі від тиску, від всього попортились, щоб не прийшлось через пару років вставляти smiley
А ще у мене за останній період проблема з зубними щітками ортодонтичними. Колись булиу Watsons аптеці, того року вони пропали не завозять. Знайшла у Великій кишені аптеці. Сам вигляд щітки — коробки, затертий, таке враження що останні щітки десь за кутків витягають. І якість бажати тільки кращого, за місяць вона у мене уже як кущик опавший smiley smiley Але ціна там адекватна як для мене, біля 40 грн. Бо мені раз пропонували з клініки щітку за 200 грн. Може вона і мега крута, але я щось не ризикнула grin
Як у вас з зубними щітками, де ви купляєте і чи страшно дика ціна? flushed
  • ,

Як правильно вибрати собі пасту?


Привіт, що ж, продовжимо сьогодні тему про зубні пасти? Як і збиралась, хочу повідомити вам деяку інформацію, котру ви, можливо, не знали.
Паста – важливий елемент догляду за брекетами, зубами, яснами, ротовою порожниною. Звісно, усі надають перевагу більш якісним пастам, але чи правильно ми вибираємо пасту?
Зазвичай поширена думка, що не слід купувати пасту з фтором, та крім фтору є ще небезпечніші хімічні речовини, що можуть входити у склад пасти – антибіотик триклозан, поверхнево активні речовини.
Розглянемо ці речовини поодинці.
ФТОР. У чому ж криється шкода фтору, коли брекетоносцям радять чистити зуби саме фторованою пастою? Справа в тому, що сам по собі фтор в невеликих кількостях не має шкоди для організму, навіть корисний – його нестача призводить до карієсу, ламкості нігтів, випадіння волосся. Але «що занадто, то не здраво». Добову норму цього елемента можна отримати, з’ївши усього три яблука. Також в багатьох регіонах України з кранів тече вже фторована вода. Крім того, фтор міститься в чаї та рибі, волоських горіхах, морепродуктах. Отже, добову норму фтору ми можемо отримати з натуральних продуктів, не потребуючи додаткових синтетичних джерел.
Перебільшення норми може призвести до сповільнення росту у дітей, деформація кісток у скелеті, остеопорозу, втрати голосу, кровоточивості ясен, червоних висипів та інших небажаних наслідків. Тому краще вживати природний фтор, ніж фтор у пастах, бо в природних речовинах він міститься в менших дозах, ніж в пастах (чи можемо ми насправді дізнатися кількість фтору, ну дійсно…). Крім того, безпечна паста без фтору має містити кальцій, який знищує іони фтору і ремінералізує емаль.
Але навіщо тоді додають фтор у пасти? Існує твердження, що це вигідно комерційно деяким компаніям. Стверджуючи, що фтор має користь, вони додають його до пасти, підвищуючи ціну, хоча це зовсім не має сенсу. Звісно, окрім вигоди.
Цей хімічний елемент (фторос) перекладається, як «той, що знищує» і недарма. Виявляється, що фтор є токсичним елементом і його надлишок призводить до крихкості зубів. До того ж, зайвий фтор псує вашу дорогу, невідновну емаль. Спочатку з’являється на зубах білі плями, потім відбувається остаточне руйнування.
ПОВЕРХНЕВО АКТИВНІ РЕЧОВИНИ. Про них я згадувала в минулий раз. Та варто наголосити ще раз. Ці речовини додають в 90% паст. Лаурил сульфат натрію – інша назва. ПАВ – це також вона. SLS – та ж сама речовина. Потрапляючи на будь-яку поверхню, ці речовини піняться і руйнують бактерії і залишки їжі, що лишилися в ротовій порожнині.
Шкода SLS може бути різноманітною. Головна проблема в тому, що поверхнево активні речовини руйнують будь-які структури, що містять жирові клітини. А саме жирові ліпіди захищають шкіру людини. Тож ПАР руйнують захисну оболонку людини, вивільнюючи територію для збудників інфекцій і т.п. Та існують і побічні дії ПАР – зменшення якості зору, далекозорість. В середньому зір людини погіршується на 5%.
Тому чим менше у вашій пасті піни при чистці зубів, тим краще для вас.
ТРИКЛОЗАН. «Невже антибіотики можуть міститись у зубній пасті?» — здивуєтесь ви. Але, дійсно, — можуть. Найпопулярніші виробники паст почали додавати цей складник порівняно нещодавно, мотивуючи це тим, що триклозан безслідно знищує шкідливі мікроорганізми та іншими голосними заявами. Та чи думаєте ви, що антибіотик наділений здатністю розпізнавати шкідливі бактерії та знищувати їх, залишаючи непошкодженими здорові? Насправді антибіотики так і називаються, бо працюють проти всього живого (від «біос» — життя). Та при цьому, шкідливі організми з’являються знову, а ті, що борються з ними, корисні, не наділені такою живучістю і можуть зникнути загалом.
Тож будьте обережні з вибором пасти і зважайте на склад. А наступного разу я напишу про «таємний» спосіб визначення складу пасти та правильного вибору.
Адже вам потрібні здорові зуби!)
  • ,

В День Святого Валентина



Привіт! Вітаю усіх з Днем Святого Валентина!!! У День всіх закоханих хочеться радіти посміхатися, проводити час з рідними і близькими, не дивлячись на те, є у вас або немає другої половинки, у святкову неділю всіх переслідує святковий настрій. Не дивлячись на погоду, дощ і мряку, ми всі повинні посміхатися.
Та як посміхатися тим, хто носить брекети? Наприклад я, якщо сто раз подарую комусь посмішку, то в сто перший раз подумаю, що це вже занадто і припиню посміхатись.
Але чому всі ми носимо брекети? Тому, що нас усіх об’єднує бажання мати красиву посмішку, а хтось хоче подолати внутрішній бар’єр або комплекс щодо своєї «неповноцінності». Особисто мені просто хочеться покращити себе у всіх планах, хоса б для того, щоб знайти створену для мене мою половинку.
І як же я себе почувала у День Святого Валентина сьогодні, коли більшість (як мені чомусь здавалось) ходили парами і занурювались у романтику? А в мене просто був чудовий настрій, сьогодні я спілкувалась із гарними людьми і не витратила свій час дарма.
Я думаю, що кожен з нас створений для когось іншого, своєї рідної душі, для другої половинки, щирого серця. І якщо вам пощастило знайти свою пару, то бажаю вам гарно провести цей день і гарного його завершення. Якщо ви, як і я, прагнете здійснити всі свої мрії, зокрема на горизонті романтики, то впевнено йдіть до своєї мети, відкривайтесь, вдосконалюйтесь. І носіть брекети, якщо для вашого самоствердження необхідні рівні зуби. Тому, що кожному – своє.
Кохайте і будьте коханими!

Проблеми із міцністю зубів, невже відпала емаль?!

Привіт, я продовжу повість про останні мої негаразди з зубами і брекетами. Я зупинилась на тому, що дуга в мене від’єдналась, а ось те, що було наступного дня…
Потім мене спіткала ще одна проблема – і тут я вже відкрито панікувала. Декілька днів, а, може, й тижнів мене непокоїло щось на моєму зубі. Це «щось» вдавалося в ясна і відчувалось зайвим. Я боялася каменю, але на камінь це було не схоже. Це було щось, що виглядало, як наріст на зубі. Пізніше я зрозуміла що ж це було. І ось в пам`ятний день, коли я намагалася прилаштувати дугу, я знову звернула увагу на цей наріст і вирішила підковирнути його… Як це було неприємно і неочікувано, та цей наріст відвалився. І я одразу відчула, що це частинка мене зараз відпала. Прозорий, як скло і такий же міцний матеріал завширшки 4 мм, а завтовшки – 1 мм. Мені здалося, що це шматочок емалі.Та я була невпевненою, звісно, краще було думати, що це не емаль. Адже десь пишуть, що емаль біла, молочна. Хтось каже, що вона прозора. Та всі ресурси стверджують одне й те саме – вона невідновна. Принаймні, організм сам не може її відновити. Не хотілося б платити велику суму за процес механічного відновлення. І тут я згадала, що якось мій ортодонт дуже невправно мене зачепив досить сильно якимсь важким приладом, який відмірює на яку відстань клеїти брекети. Це був болючий удар, та вона не звернула уваги, а я ж помітила. Мабуть, в той час частинка емалі з’їхала вниз під ясна і створювала маленький дискомфорт. І тепер ось я не знаю, що робити. Можливо, це була і не емаль, але тоді що? Зуб той зараз не став чутливим, здається, що все так само, як і було. Та буду сподіватися на краще.