Смотритель: linelect

Газована вода і соки - головні причини карієсу

LlsRN_croper_ru

Британські дослідники з'ясували, що різні безалкогольні напої з цукром, в тому числі і фруктові соки — це головна причина руйнування зубної емалі в сучасному світі, а значить — і основна причина карієсу. Наші зуби і так піддаються постійному тиску від берекетів. А для чого їх ще лишній раз перегружати і собі створювати тільки нові проблеми — лікування карієсу ?  *punish*

Різні безалкогольні напої з цукром сьогодні все щільніше проникають в наше життя. І одночасно з цим збільшується кількість людей, які страждають від карієсу. Зв'язок між цими явищами цілком очевидний. ВАЖЛИВО: Як тільки людина вживає щось кислотне,  емаль розм'якшується, і втрачає свій мінеральний зміст. Зазвичай слина в людському роті нейтралізує кислоту, але якщо атаки на емаль відбуваються постійно, то ремонтувати емаль просто немає часу. І інші продукти, а особливо цукор, впливають на це размягчення емалі, провокуючи карієс.

Газована вода і соки — головні причини карієсу
Багато хто впевнений, що соки корисніші, ніж газовані води, проте це не так. У сучасних пакетованих соках міститься велика кількість цукру, і їх кислотність не менше, аніж у гаованих.

Для того щоб точно встановити залежності між вживанням напоїв з цукром і руйнуванням емалі зубів, група дослідників відібрала 3773 добровольця з числа дорослих жителів Великобританії. Стан їх зубів було ретельно вивчено, так само як і споживання ними напоїв з вмістом цукру. У результаті у 79% випробовуваних були ознаки руйнування емалі: у 64% воно було цілком помірним, у 10% — перебувало на середньому рівні, а у 5% було дуже важким.

Було встановлено, що люди з середніми і важкими випадками карієсу щодня споживали досить велику кількість фруктових соків і безалкогольних напоїв з цукром. Також вчені з'ясували, що у чоловіків емаль руйнується в два рази частіше, ніж у жінок, а з віком ступінь тяжкості цієї патології тільки збільшується.

 Порада — не провокуйте свої зубки! Відмовтесь від солодких напоїв і газованих, від них користі Ви не получите, а  тільки від надмірного вживання захворювання карієсом  *thank_you*

Міфи про їду

Коли наступив момент встановлення брекетів, усіх тривожить момент- а як бути з харчування!? Що дозволяєтся їсти, що під забороною, а що ви просто фізично не зможете вживати.  Яке ж харчування у брекетоносців ?!
Не лякайтесь не усе так страшно! Є обмеження але вони не значні  :-)  Ми  уже говорили про харчування.  Наприклад «Гастроменю брекетоносця, або Що їсти, коли в тебе на зубах брекети?» і також зачіпили тему «Випадки, коли можна пошкодити брекети»
Ще не міф що з брекетами можна схуднути, ми уже розказували Вам в статті «Брекети — один із способів схуднути» обмеження у солодкому ( від чого найчастіше у нас зайва вага)  тому що ви не можете з брекетами вкусити  Снікерс, наприклад, чи іншого виду шоколад, що може призвести  до втрати ваги. Бо кусаючи ви можете пошкодити брекети, або замастити їх що виглядатиме не естетично і тому Вам потрібно буде чистити зуби, що є не дуже можливо коли Ви знаходитесь на вулиці. Але якщо Ви тут знаходите можливість поїсти — розрізати на дрібні кусочки, то це нічого не змінить у вашому вигляді. Просто під час носіння брекетів — різноманітні перекуси перетворюються на вживання легеньких для жування фруктів чи йогурту 
Добре підмічено у статтях що на початку, коли тільки встановлюють брекети, у Вас немає бажання їсти, біль спричинений брекетами не дає можливості нормально жувати. У складі Вашого харчування появляються каші різноманіті чи супи. Це і для організму корисно і Вам легко це все пережувати з брекет системою. З часом харчування брекетеносця може урізноманітнитись і можливість буде їсти все що Вам завгодно.
Головне бути обережним!!!  blush

Загальна інформація

brekety_bez_trepeta_06

Догляд за брекетами — дуже важлива складова процесу активного лікування неправильного прикусу зубів.
Лікування прикусу брекетами — процес дуже тривалий. Протягом декількох років ви будете змушені носити на зубах сторонню конструкцію, яка істотно збільшує ризик виникнення захворювань зубів і ясен, якщо за нею регулярно і правильно не доглядати.
Наскільки ретельно ви проводите догляд за брекетами, залежатиме ефективність активного ортодонтичного лікування.

Рекомендації по догляду за брекетами
Існує ряд правил і рекомендацій по догляду за брекетами, які Вам доведеться дотримуватися протягом усього терміну лікування. Про ці правила Вам повинен розповісти ортодонт, який встановив Вам брекети і спостерігає за процесом лікування.
Одне з найважливіших вимог, яке необхідно пам'ятати при догляді за брекетами — це більш ретельна гігієна ротової порожнини, в порівнянні з тим часом, коли Ви не носили брекети.
Наявність брекетів на зубах створює певні складнощі при очищенні міжзубних проміжків, місць контакту брекетів із зубами, сприяє скупченню залишків їжі між елементами брекет-систем і т.п. Тому і догляд за зубами тепер потрібно більш уважний і ретельний.
Ваш ортодонт, врахувавши особливості організму, розробить для Вас персональну гігієнічну програму і порекомендує засоби по догляду за брекетами.
Догляд за брекетами передусім передбачає регулярне чищення зубів — після кожного прийому їжі.
Зуби чистяться 2-3 хвилини, при цьому особливу увагу слід звертати на місця контакту брекетів із зубами. Залишки їжі, що скупчуються між елементами брекетів, а також на стику брекетів із зубами можуть викликати карієс зубів, що серйозно ускладнить процес лікування прикусу зубів.

Засоби по догляду за брекетами

Догляд за брекетами здійснюється за допомогою особливого набору засобів по догляду за брекетами, до якого входять:
  • Особливі йоржики у вигляді конуса, відмінно очищають поверхню, а також область між яснами і кільцем брекета. Йоржик складається з ручки і декількох змінних насадок, які змінюються в міру зношування.
  • Спеціальні зубні нитки (суперфлосси), що мають особливий жорсткий накінечник, який дозволяє вставляти нитку в проміжок між зубами над дугою брекет-системи.Спеціальна зубна щітка з V-подібним вирізом на щетині для чищення зубного ряду, на який встановлені брекети.
  • Зубну пасту для догляду за зубами під час носіння брекетів Ви можете вибрати самостійно, хоча краще буде довіритися порадою Вашої ортодонта.
  • Спеціальна зубна щітка з V-подібним вирізом на щетині для чищення зубного ряду, на який встановлені брекети
Крім того — для гігієни порожнини рота ортодонт порекомендує Вам ополіскувач, за допомогою якого потрібно буде полоскати рот кілька разів на день. Подібні ополіскувачі часто містять речовину триклозан, яке заважає поширенню бактерій на поверхні зубів.

Засоби по догляду за брекетами можна вільно купити в аптеках.
Однак потрібно мати на увазі, що некоректне використання засобів по догляду за брекетами може негативно позначитися як на самих брекетах так і на Ваших зубах. У зв'язку з цим бажано, щоб Ваш ортодонт пояснив Вам, як слід застосовувати кожний із засобів по догляду за брекетами.
Поряд з ретельною гігієною ротової догляд за брекетами вимагає і уважного ставлення до самих брекетів.
Не рекомендується піддавати брекети серйозному механічному впливу, який здатний буде пошкодити елементи брекет-системи.
Рекомендується обмежити прийом жорсткої, липкої, солодкої, що тягнеться їжі, яка здатна не тільки нашкодити зубам, але і пошкодити елементи брекет-системи (привести до відклеювання брекета, окисленню металевих частин брекетів, поломці елементів брекет-системи)
Крім дотримання даних заходів по догляду за брекетами, протягом усього лікування Вам буде необхідно регулярно відвідувати стоматологічну клініку для проведення професійного чищення зубів, так як в деякі важкодоступні місця ротової порожнини важко дістатися, навіть за допомогою спеціальних засобів по догляду за брекетами.

Брекетоландія: залізна диво-країна (Казка про те, чому варто носити брекети в дитячому віці)  

Кажуть, нема щирішої й красивішої посмішки, аніж посмішка дитини. І це правда. Спочатку беззуба, потім прикрашена першим карієсом, тоді наївна, а потім всіяна нерівними зубками… Посмішка вашого малюка  навіть у  всій своїй недосконалості – справжній шедевр. У галереї вашого життя йому завжди і за всіх обставин буде відведено особливе місце. Проте якщо ви мрієте, аби посмішка вашого малюка стала шедевром для всього світу, подаруйте сину або донечці подорож до веселої і доброї країни, в якій живуть малята, що носять дивні залізячки на зубах. Брекетоландія – то залізна диво-країна, в якій варто побувати кожній дитині, що мріє здивувати світ своєю чарівною посмішкою.

Кого пропустить ортодонтична митниця?

Для того щоб отримати перепустку в Брекетоландію, потрібно бути дитиною, в якої уже прорізались усі постійні зуби. Тобто якщо вашій дитині менше 9 років, то плановану поїздку доведеться трохи відкласти, принаймні до повної зміни молочних зубів. Важливою умовою отримання візи в Брекетоландію є відмінний стан ротової порожнини малюка. Хвороби ясен, погана гігієна, слабка зубна емаль – вашому малюку доведеться побороти всі ці проблеми, перш ніж він отримає перепустку до залізної диво-країни.

Пункт призначення –  Брекетоландія. Чому? Чому? Навіщо?

Варто чи не варто відправляти дитину до залізної диво-країни, вирішувати її батькам. Проте не забувайте про те, що із цієї подорожі ваш син або донечка повернуться із нагородою, вартою цілого життя, — посмішкою, геніальною у своїй красі.  Всі жителі тієї милої країни носять дивакуваті залізячки на зубах. Їх вони називають брекетами. І їх як гостинець дарують кожному новоприбулому. Корінних мешканців у Брекетоландії немає. Хтось приїжджає в цю дитячу країну, хтось її назавжди залишає і повертається додому із прекрасним дарунком. Невідомо ким і коли заснована, вона приймає до своїх обіймів усіх діток, які мріють стати власниками яскравих посмішок. А дивакуваті залізячки – то така собі своєрідна емблема, яка не тільки визначає приналежність до країни брекетоносців, а й допомагає, власне, ту ідеальну посмішку створити.  Вона здатна виправити зубочелюстні аномалії, скоректувати прикус, а також зробити зубки ідеально рівними.

Колекція брекетів – що обрати?    

Після прибуття до Брекетоландії вашій дитині потрібно буде обрати для себе брекети. Ортодонтичний перевізник запропонує їй немалу колекцію цих цікавих штукенцій, а з-поміж неї вашому сину чи донечці потрібно буде обрати одну – ту, яка стане його окрасою на тих 1,5-2 роки, що їх він проведе в країні діток-брекетоносців.

Ваша дитина зможе обрати для себе:
  • Металеві брекети – брекети, виготовлені з нержавіючої сталі або титанових сплавів. Вони міцні і швидко порозуміються з дитячими зубками.
  • Керамічні брекети – брекети, виготовлені зі штучної кераміки, матово-білого кольору (практично не помітні на зубах). Вони дуже симпатичні на вигляд і не викликають алергії.
  • Сапфірові брекети – брекети, виготовлені зі штучного сапфіра, прозорі (мало помітні на зубах), стійкі до фарбування харчовими барвниками.
Окрім того, ортодонтичний перевізник запропонує вашій дитині брекети, які можна одягати на передню поверхню зубів, – вони називаються вестибулярними, а також лінгвальні брекети, які одягаються на внутрішню поверхню зубів. Правда, останні можуть спотворювати дикцію вашої дитини, до них вона довше звикатиме. Окрім того, ваша дитина в праві обрати для себе лігатурні (класичні) і безлігатурні брекети.

Брекетоландія – то така собі казкова, добра країна, в якій живуть діти, що мріють мати красиву посмішку. А її відвідини – то свого роду перепустка в країну дорослого життя, в якому, як і в житті дитячому, все найважливіше розпочинається із посмішки. А тому дуже важливо не пошкодувати часу і поїхати в дитинстві на її пошуки до милої і дивакуватої диво-країни, що зветься Брекетоландією.

Посмішка :-)

21230_original

Психологи давно довели, що під час спілкування лише незначна частина інформації передається вербально, тобто у формі слів. Всі решта припадає на інтонацію, зовнішній вигляд співрозмовника, його жести і, звичайно, міміку. Часто кажуть, що світ подібний до дзеркала, і досить лише посміхнутися, щоб оточуючі стали ставитися до нас дружелюбнее. Але чи так це?

Багатьох дратують підроблені посмішки комівояжерів, деяких відштовхують хитрі посмішки кокеток, але кожен згадає у своєму оточенні людей, які вміють посміхатися так, що настрій моментально поліпшується.

Посмішки бувають різними. Як і будь-яке невербальне спілкування, вони більше сприймаються інтуїтивно, і складно свідомо визначити, за якими ознаками посмішка співрозмовника справила на нас хороше чи погане враження. Але можна виділити окремі ознаки, на які звертають увагу психологи, визначають різні типи посмішок. До них відносяться вираз очей, симетричність посмішки, положення брів, а також видні чи під час посмішки зуби. В результаті можна виділити наступні типи посмішок.

Щира посмішка: куточки губ підняті, самі губи відкриті, а очі трохи примружені. Кажуть, що від такої посмішки виникають мімічні зморшки, але чи так це важливо, коли у відповідь на неї оточуючі підсвідомо ставляться до вас краще? Зазвичай з щирою посмішкою ми вітаємо приємних нам людей або вислуховуємо радісні новини.

Нещира посмішка відрізняється тим, що не зачіпає вираз очей — вони залишаються байдужими, а іноді і зовсім здаються сумними чи злими. Досить часто рот при цьому виявляється асиметричним. Це чергова посмішка втомленої людини або ввічливе удавання. Навіть якщо співрозмовник не усвідомив нещирість, підсвідомо він, швидше за все, відчув, що щось не так.
Ще один тип посмішки, яким користуються багато дівчат і який знайомий чоловікам, — кокетлива. При такій посмішці голова трохи опущена і нахилена вбік, а погляд виходить спідлоба. Вираз обличчя стає трохи дитячим, тому чоловіки підсвідомо прагнуть стати захисниками жінок, які так посміхаються.

Публічні люди і ті, хто прагне бути душею компанії, досить часто посміхаються «посмішкою клоуна», при якій рот широко відкритий, в той час як очі часто залишаються байдужими. Зазвичай вона говорить про те, що людина намагається привернути до себе увагу, «запалити» навколишню публіку своєю енергією, але сам емоційно не залучений в події. Така посмішка може позитивно сприйматися натовпом, але відштовхує при близькому спілкуванні.

Усмішка з зімкнутими губами — одне з найбільш неоднозначних виразів обличчя, досить згадати легендарну Джоконду. Люди, які так посміхаються, зазвичай здаються боязкими або скритними, хоча саме у цієї посмішки частина є об'єктивні причини: людина може просто приховувати неприємний запах з рота або поганий стан зубів. У підсумку виходить, що через потемнілій емалі або салату з часником можна помилково справити враження скритного типу, який «собі на умі».

Найбільшою ж приємною здається добра посмішка, при якій брови трохи підняті. Вона буквально заражає оточуючих людей хорошим настроєм, викликаючи їх симпатію і довіру. Так посміхаються матері своїм дітям, висловлюючи безумовну любов і турботу.
Можна враховувати ці нюанси в спілкуванні з людьми, намагаючись справити хороше враження, але щира доброзичливість завжди відіб'ється у вашій посмішці, і співрозмовники її обов'язково відчують.

Ортодонтичні імплантанти

ОРТОДОНТИЧНІ-МІКРОІМПЛАНТИmicroimplants_2

У яких випадках і коли потрібні ортодонтичні імплантати?

Ортодонтичне зміщення зубів засноване на принципі сили і протидії. Для переміщення одного зуба, потрібно використовувати інші зуби використовувати для стійкої опори. Для того, щоб перемістити два зуба — також. Що робити, щоб в тому ж напрямку зрушилася вся зубна дуга? У цьому випадку потрібні додаткові механізми опори, стабільно прикріплені до кістки — зубні імплантати або ортодонтичні імплантати.

Зубні імплантати можуть бути використані в разі відсутності одного або декількох зубів. Встановивши один імплантат, він приживається і до нього кріпиться тимчасова коронка, і до неї приклеївши брекет, він включається в зубну дугу, і тоді, за допомогою його, як опори, можна зрушити всі інші зуби.

Ортодонтичні імплантати використовуються в тих випадках, коли не відсутній жоден зуб. У таких випадках, немає місця для установки імплантату і необхідно використовувати більш дрібні структури, такі як ортодонтичні гвинти, які встановлюють між країнами, або титанові пластини, які прикріплюються до кістки декількома титановими гвинтами.

Ортодонтичні гвинти або мікроімпланти встановлюють атравматично, це не хірургічна процедура, яка вимагає всього лише простого знеболювання. З іншого боку встановлюють між країнами, обмежує рух поруч розміщених зубів, тому в процесі лікування їх часто доводиться переміщати в інші області.

Мікропластинки — набагато більш стабільна структура, яка кріпиться до поверхні щелепи декількома гвинтами над коріннями зубів. Таким чином, вони не будуть перешкоджати руху сусідніх зубів. З їх допомогою часто можливо змістити і еластиком потягнути зубну дугу. Єдиний недолік — їх кріплення, яким би воно не було простим, є хірургічною процедурою. Ця процедура проводиться під місцевою анестезією. Мікропластинки широко використовують і в дитячому віці: прикріпивши дві платівки до верхньої щелепи і дві — до нижньої, за допомогою еластика можна модифікувати ріст щелепи і в деяких випадках уникнути ортогнатичної операції.

Мікроімпланти в області неба. У підлітковому віці і навіть у молодому дорослому віці до 22 років, часто зустрічається перехресний прикус, коли верхня щелепа недостатньо виросла в ширину і залишилася вузькою. У дитячому віці ця проблема легко вирішується розширюючи верхню щелепу апаратами для швидкого розширення, через центральний шов неба. У дорослому віці цей шов вже скостенілий і розширення неба практично не ефективно — замість того, щоб розширювалася щелепу, апарат розсовує самі зуби. У підлітковому віці проблема перехресного прикусу може бути вирішена за допомогою апарату для швидкого розширення, але на відміну від дітей, апарат впирається не в зуби, а в мікроімпланти, встановлені на небі. Вони гарантують, що буде розширяться щелепу, а не зуби зміщатися убік.

 

ВИДАЛЕННЯ ЗУБІВ

Метою хірургічного лікування в стоматології є не стільки видалення зубів, скільки проведення комплексу заходів, спрямованих на його збереження. Сучасна стоматологія робить все можливе, щоб зберегти Ваші зуби здоровими і красивими.
Видалення зуба є крайнім методом, коли зуб вже неможливо відновити, або він травмує нерв або заподіює пошкодження слизової оболонці щік, язика, і заважає нормальному прикусу. Можливо, що після даної операції вам знадобитися установка зубного імпланта.
Так, японські вчені встановили, що втрата зубів може призвести до раку. У даному дослідженні взяли участь 5240 пацієнтів із зазначеними видами онкологічних захворювань, а також 10 480 здорових добровольців.
Кожна стоматологічна клініка порекомендує Вам не вдаватися до видалення зубів під наркозом. Такий підхід є альтернативним. Найбільш поширеними є операції з видалення навколокореневих вогнищ інфекції із збереженням зуба, видалення новоутворень, лікуванню пародонту, корекції порожнини рота для подальшого протезування. Іноді проблемним зубом є зуб мудрості. Його видалення відноситься до розряду складних операцій. На практиці в стоматології немає правил, які б визначали найбільш прийнятний вік для видалення зубів мудрості. Однак практика показує, що чим раніше видалити зуб, тим менше ускладнень можна чекати від них у майбутньому.
Показання до видалення зубів:
  • руйнування зуба карієсом, травми і неможливість відновлення;
  • руйнування зв'язкового апарату, не здатної утримати зуб в яснах при різних захворюваннях;
  • неможливість ліквідувати вогнище запалення при передонтіте;
  • неправильно розташовані зуби;
  • підготовка до виправлення прикусу;
  • синусит, в деяких випадках кіста;
  • неможливість зафіксувати протез;
  • надкомплектні зубів.
Основні протипоказання:
  • Стоматити;
  • Психічні захворювання в період загострення;
  • Серцево-судинні захворювання у період загострення;
  • Гострі вірусні респіраторні захворювання;
  • Злоякісні пухлини.
Основні рекомендації після видалення зуба:
  • не брати сауну в день операції;
  • не торкатися до лунки язиком і будь-якими предметами;
  • утриматися від прийому їжі протягом 2-3 годин після видалення;
  • не брати гарячу їжу протягом дня після видалення зуба;
  • чистити зуби необхідно на наступний день після операції
    можливі ускладнення.
 

Чищення зубів і профілактика

Запобігання будь-яких стоматологічних захворювань — одна з найважливіших задач стоматології. Вирішується дана задача шляхом дотримання людиною особистої гігієни порожнини рота, регулярних профілактичних оглядів у лікаря стоматолога і здійсненням низки профілактичних стоматологічних процедур.

Особиста гігієна порожнини рота — це вид гігієни, який кожна людина робить самостійно. Однак даний факт зовсім не означає, що ви самі повинні підбирати засоби особистої гігієни порожнини рота. У розвинених країнах вже давно звикли, що цим питанням займається професіонал, тобто лікар. Саме лікар стоматолог (це може бути терапевт або гігієніст) має порекомендувати вам засоби особистої гігієни порожнини рота.

Сучасні засоби особистої гігієни порожнини рота — це не тільки зубна паста і щітка. Велику роль при чищенні зубів відіграє те, чи користується людина зубними нитками. Нитки дозволяють очищати зуби в тих місцях, які не підвладні для чищення зубною щіткою. Більше того, зараз існує безліч полоскань для порожнини рота. Зрозуміло, що рекомендації з вибору полоскань, ниток, зубних паст повинен давати лікар, тому за своїм хімічним складом ці засоби гігієни можуть відрізнятися досить сильно.

Профілактичні огляди у лікаря
Важливість проведення регулярних профілактичних оглядів у лікаря стоматолога не можна недооцінювати. Переважна більшість стоматологічних захворювань — це захворювання, які розвиваються досить повільно. Саме завдяки даним фактом лікар завжди зможе зробити адекватні кроки в разі, якщо побачить поява карієсу або захворювань ясен.

Стоматологи всього світу вважають, що профілактично огляди у стоматолога для дорослих людей повинні здійснюватися не рідше двох разів на рік, а для дітей — трьох разів на рік. Якщо у людини є неправильний прикус або є схильність до яких-небудь захворювань зубів або ясен, то частота профілактичних візитів до стоматолога повинна бути збільшена.

Професійна гігієна порожнини рота
Не будь-який зубний наліт можна очистити за допомогою чищення зубів звичайною зубною щіткою. Якщо наліт стійкий або є зубний камінь, то можна пройти процедуру професійної гігієни порожнини рота. Дана процедура — це чистка зубів за допомогою ультразвуку за методикою Air Flow. Даний метод чистки є повністю безпечним і дуже ефективним. Протипоказання до використання даного методу існують, але їх зовсім небагато.

Професійне чищення зубів Aif Flow — це гарантія того, що зубний наліт навіть з самих важкодоступних поверхонь зубів. Проведення даної процедури в рази знижує ймовірність виникнення будь-яких захворювань ясен, оскільки процедура дозволяє повністю видалити зубний камінь, що знаходиться навіть в безпосередній близькості з яснами.

СИСТЕМА виправлення прикусу INVISALIGN

shutterstock_69850939_1300

Система виправлення прикусу Invisalign — це одна з найпрогресивніших технологій сучасної ортодонтії, розроблена в США. Якщо раніше виправлення прикусу у дорослих було можливо тільки за допомогою брекетів, то тепер для цього можна використовувати спеціальні капи інвізілайн. Давайте розглянемо цю систему виправлення прикусу докладніше.

Правильний прикус — невід'ємна складова здоров'я та краси зубів. Про те, щоб мати правильний прикус, мріють практично всі. Однак його виправлення за допомогою брекетів — процес довгий і досить трудомісткий. Коли людина дізнається, що брекети доведеться носити два роки, то в ряді випадку він відмовляється від ідеї виправлення прикусу.

Виправлення прикусу інвізілайн — це революційна методика в ортодонтії, яка стала використовуватися зовсім недавно. Головне її перевага полягає в тому, що для виправлення використовуються не брекети, а капи, які виготовлені з прозорих полімерних матеріалів. Завдяки прозорості вони абсолютно не видимі на зубах. І в той же час ефективність виправлення прикусу за допомогою системи Invisalign досить висока, оскільки каппа здійснює позиціюнування кожного зуба в потрібному напрямку.

Технологію виправлення прикусу Invisalign називають «невидимою ортодонтією». Це означає, що користуватися прозорими каппами можуть всі, хто не хотів носити брекети з причини того, що вони помітні для оточуючих. Позиціонери Invisalign завжди виготовляються індивідуально на надточному обладнанні. Ця обставина дозволяє називати дану методику виправлення не тільки невидимою для оточуючих, то і досить ефективною.
Перевагами виправлення прикусу системою інвізілайн є:
  1. Це якісна альтернатива брекетів: тепер для виправлення прикусу носити брекети зовсім не обов'язково.
  2. Брекети може зняти тільки лікар. Капи Ви можете зняти самі в будь-який момент, наприклад, тоді, коли вам потрібно почистити зуби.
  3. Якщо до брекетів людина звикає протягом декількох днів, то до Каппа Invisalign протягом двох-трьох годин.
  4. Час лікування системою Invisalign зазвичай складає не більше року, тобто, виправлення прикусу здійснюється швидше, ніж у випадку з брекетами.
  5. Дана система виправлення прикусу практично універсальна. Вона не застосовна лише у дітей, а також у дорослих з серйозними аномаліями розвитку кістково-щелепної системи.
Капи для виправлення прикусу використовувалися і раніше, проте тільки система інвізілайн дозволила зробити вирівнювання зубів по-справжньому ефективним. Лікування за допомогою системи інвізілайн здійснюється досить просто.

Найперший етап — зняття зліпка з зубів. Для цього використовуються спеціальні безусадні матеріали. Після цього зліпки скануються спеціальним 3D-сканером для того, щоб точність електронної копії зубів була максимально високою. Послідовність переміщення зубів розробляється за допомогою спеціальних комп'ютерних програм, що дозволяють врахувати всі необхідні нюанси. Останній етап — виготовлення і носіння кап Invisalign.

Виправлення прикусу системою Invisalign — це вже не майбутнє, це справжнє сучасної стоматології. Це процедура, яку тепер ви можете робити не тільки в США, але і в Україні.  Вартість однієї капи приблизно 1500 гривень. Курс лікування  проходить за допомогою від 10  до 40 капп, а терміном від 9 до 18  місяців.

Виправлення глибокого прикусу

Глибокий прикус патологія прикусу, яка зустрічається майже також часто, як дистальний прикус. Відмінною рисою глибокого прикусу є те, що зуби верхнього ряду при зіткненні щелеп на третину або більше перекривають зуби нижнього ряду.

Будь який неправильний прикус негативно впливає не тільки на здоров'я зубів і ясен, але і частково  впливає і на здоров'я всього організму. Винятком не є і глибокий прикус.

Через що саме у людини починає формуватися глибокий прикус? Причини багато в чому схожі з тими, при яких формується дистальний прикус:
  • тривале смоктання дитиною різних предметів (соски, олівців, ворота сорочки і т.п.);
  • формування та дитини неправильної постави;
  • неправильне положення дитини під час сну;
  • наявність рахіту або інших захворювань кісткової системи;
  • занадто пізніше привчання дитини до твердої їжі.
До чого веде наявність глибокого прикусу і чи потрібно його виправляти? Відповіддю на друге питання є однозначне «так», тому такий прикус може призвести до серйозних наслідків, а саме:
  • підвищений ризик виникнення і розвитку захворювань тканин пародонта;
  • труднощі, пов'язані з будь-якими ортопедичними маніпуляціями (протезування зубів тощо);
  • порушення естетики особи;
  • підвищений ризик травм слизової оболонки рота;
  • підвищений ризик порушення функцій ковтання.
Як і інші види аномалій прикусів, глибокий прикус набагато легше коригувати в дитячому віці. Методи виправлення глибокого прикусу можуть бути різні. В першу чергу вони залежать від віку людини.

На етапі формування зубів формування такого прикусу вдається уникнути, діючи на причину появи аномалії. При виправленні прикусу у віці дитини від шести до дванадцяти років успішно використовуються вестибулярні пластинки, капи для зубів. У дорослому віці для виправлення глибокого прикусу застосовуються спеціальні брекет-системи.