Чищення зубів і профілактика

Запобігання будь-яких стоматологічних захворювань — одна з найважливіших задач стоматології. Вирішується дана задача шляхом дотримання людиною особистої гігієни порожнини рота, регулярних профілактичних оглядів у лікаря стоматолога і здійсненням низки профілактичних стоматологічних процедур.

Особиста гігієна порожнини рота — це вид гігієни, який кожна людина робить самостійно. Однак даний факт зовсім не означає, що ви самі повинні підбирати засоби особистої гігієни порожнини рота. У розвинених країнах вже давно звикли, що цим питанням займається професіонал, тобто лікар. Саме лікар стоматолог (це може бути терапевт або гігієніст) має порекомендувати вам засоби особистої гігієни порожнини рота.

Сучасні засоби особистої гігієни порожнини рота — це не тільки зубна паста і щітка. Велику роль при чищенні зубів відіграє те, чи користується людина зубними нитками. Нитки дозволяють очищати зуби в тих місцях, які не підвладні для чищення зубною щіткою. Більше того, зараз існує безліч полоскань для порожнини рота. Зрозуміло, що рекомендації з вибору полоскань, ниток, зубних паст повинен давати лікар, тому за своїм хімічним складом ці засоби гігієни можуть відрізнятися досить сильно.

Профілактичні огляди у лікаря
Важливість проведення регулярних профілактичних оглядів у лікаря стоматолога не можна недооцінювати. Переважна більшість стоматологічних захворювань — це захворювання, які розвиваються досить повільно. Саме завдяки даним фактом лікар завжди зможе зробити адекватні кроки в разі, якщо побачить поява карієсу або захворювань ясен.

Стоматологи всього світу вважають, що профілактично огляди у стоматолога для дорослих людей повинні здійснюватися не рідше двох разів на рік, а для дітей — трьох разів на рік. Якщо у людини є неправильний прикус або є схильність до яких-небудь захворювань зубів або ясен, то частота профілактичних візитів до стоматолога повинна бути збільшена.

Професійна гігієна порожнини рота
Не будь-який зубний наліт можна очистити за допомогою чищення зубів звичайною зубною щіткою. Якщо наліт стійкий або є зубний камінь, то можна пройти процедуру професійної гігієни порожнини рота. Дана процедура — це чистка зубів за допомогою ультразвуку за методикою Air Flow. Даний метод чистки є повністю безпечним і дуже ефективним. Протипоказання до використання даного методу існують, але їх зовсім небагато.

Професійне чищення зубів Aif Flow — це гарантія того, що зубний наліт навіть з самих важкодоступних поверхонь зубів. Проведення даної процедури в рази знижує ймовірність виникнення будь-яких захворювань ясен, оскільки процедура дозволяє повністю видалити зубний камінь, що знаходиться навіть в безпосередній близькості з яснами.
  • 0

  • 1

Комментариев нет

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.