Смотритель: linelect

Як знайти порозуміння із болісними брекетами, або ж Народна анестезія завжди доступна  

Той, хто носить брекети, знає, як воно спочатку болить. Зовні непривабливі, вони ще й перші три дні після установки здавлюють зуби, немов лещатами. Пекельна біль, правда, через кілька днів проходить, проте і її не варто терпіти. У кожного пацієнта свій поріг больової чутливості. У когось неприємні відчуття після установки брекетів швидко проходять, в когось вони тривають довше. Проте в більшості випадків біль неминуча, адже вона є сигналом зубних нервових закінчень про те, що в їх звичному житті відбулись кардинальні зміни.

Як же порозумітись із болісними брекетами? Що робити, аби вони призвичаїлись до життя в вашій ротовій порожнині, а вона у відповідь – звикла до них? Звісно, ви можете запитати поради у свого ортодонта, і він скоріш за все порадить вам приймати якісь знеболюючі таблетки.А можете скористатись не менш ефективними народними методами: етнічна анестезія завжди доступна. І скоріш за все сподобається як зубам, так і брекетам. Тому пропонуємо вашій увазі колекцію простих і добрих порад, які допоможуть вам швидко  подолати біль після установки брекетів.
  • Для того щоб вгамувати нестерпний біль, потрібно вживати спиртову настоянку валеріани ( по двадцять крапель вранці, в обід і ввечері);
  • Ефективним методом боротьби із болем є відвар із двох чайних ложок квіток полину, залитих склянкою окропу. Полощіть цим відваром ротову порожнину.
  • Візьміть вісім чайних ложок висушеної меліси, залийте 500 міліграмами окропу і потримайте кілька хвилин. Це теж дієвий народний метод.
  • Подолати зубний біль допоможе масаж руки в місці, де зустрічаються кістки великого і вказівного пальця. Масаж робити інтенсивно, круговими рухами протягом 5-10 хв.
  • Полегшити зубний біль допоможе масаж точки, яка знаходиться у впадині над верхньою губою. Інтенсивне натиснення на неї вказівним пальцем допоможе притупити біль.
  • Пропонуємо вашій увазі ще один народний рецепт. Листя малини, дуба, горіха або м'яти взяти в рівних кількостях, дрібно нарізати, засипати в пляшку, залити гарячим винним оцтом, дати настоятися три дні. Цією настоянкою полоскати рот.
  • Полегшити зубний біль допоможе водний розчин соди з сіллю. Розчинити по 1 чайній ложці питної соди і солі в склянці теплої кип'яченої води. Для полоскання використовувати 3-4 склянки.
  • Допоможе також полоскання відваром евкаліпта (1 ст. ложку подрібненого листя залити склянкою окропу, підігрівати на водяній бані 5 хвилин, настоювати).
  • Настій з шавлії теж дуже ефективний засіб проти болю. Для приготування настою необхідно взяти 1 столову ложку трави і залити склянкою окропу. Після охолодження необхідно прополоскати рот. Таку процедуру потрібно проводити кілька разів на день до повного припинення болю.
Біль після установки брекетів боїться народної анестезії, тому швидко вщухне, якщо ви візьмете на озброєння рецепти із бабусиної колекції. Ваша красива посмішка має народжуватись не в результаті болісних потуг, а в результаті приємних експериментів. І брекети – один із них.

Брекети: всі за і проти. Частина друга: "Чому це непотрібно?"

Чому це непотрібно?
  1. Це боляче.
  2. Це дорого.
  3. Це довго.
Так, список не дуже. Як ці мінуси зробити плюсами?

Біль буває не завжди та не у всіх. Найчастіше він з'являється після встановлення нової, більш сильної, дуги або якихось виступаючих елементів (тоді вони травмують слизову). Інколи він тримається кілька днів і слабшає, а інколи – постійний. Якщо біль нестерпний, хочеться плакати та жалітися – та це не варіант. Що робити? Можна зарахувати себе до мучеників. Чи використовувати віск, спеціальні спреї або знеболювальні таблетки. Завжди щось можна придумати.

Гроші: так, брекети — це витратне заняття. Та якщо час молочних зубів пройшов, ви вирішили змінити себе на краще і вам потрібні свої, а не штучні зуби, іншого виходу просто немає. Що можна порадити: є великий вибір клінік та широкий спектр матеріалів для брекетів. Шукайте те, що більш підійде.

Час: ніхто і ніколи на першій консультації не скаже вам, скільки часу доведеться носити брекети. Для когось вистачить кількох місяців, для інших – трьох років буде замало. Це суперіндивідуально. Якщо вирішили, то треба йти до кінця. А ще може бути так: ортодонт просто хоче грошенят заробити, тому нескінченно продовжує термін носіння брекетів, встановлює нові і нові прибамбаси. Ситуація гіпотетична, але чого в світі не буває.

І наостанок: існує імовірність, що саме вам це не допоможе і після зняття брекетів все повернеться на свої місця. А також дуже вірогідно, що завтра до вас додому прилетять інопланетяни. Ну, основну ідею ви зрозуміли.

Замість заключення: можна нескінченно шукати інформацію, питати в лікарів та досвідчених «брекетоносців», сподіватись на поради близьких та друзів. Та останнє слово – тільки за вами!

Брекети: всі за і проти. Частина перша: "Чому це потрібно?"

Ставити брекети чи ні? Формулювання схоже на гамлетівське «бути чи не бути?». Не будемо залишати це питання риторичним.

Чому це потрібно?

Найбільш очевидна відповідь: результат – красива посмішка. Але не забуваймо про більш приземлені проблеми – утворення нальоту та каменю, карієс, порушення механіки жування та подальша втрата зубів. Задля наочності: при скупченні зубів з'являється багато місць, важкодоступних для зубної щітки. Наліт накопичується, утворює камінь, а від каменю до карієсу вже недалеко. У підсумку – лікування бормашиною чи втрата зуба. Перспектива не дуже весела. Що робити? Вирівнювати.

Ще одне «за». Нерівні зуби чи неправильний прикус призводять до деформацій обличчя. Не завжди, але буває. Після встановлення брекетів змінюється співвідношення щелеп, зникають недоліки і профіль виглядає більш привабливо. До того ж стає більш чіткою дикція.

Щодо рідкісної форми захворювань шийки зуба — клиноподібних дефектів. Вчені з'ясували, що невірний розподіл навантаження на зуби при жуванні (неправильний прикус) може призвести до виникнення тріщин у місці, де емаль є найтоншою, і стати причиною подальшої руйнації зубів. У результаті з'являються V-подібні дефекти в області шийки. Це не тільки естетично непривабливо, це ще й небезпечно виникненням пришийкового карієсу. Що робити? Вирівнювати.

Щодо витрат. Всі знають, що встановлення брекетів та їх обслуговування – недешева справа. Звідси очевидний плюс: незнайомці миттєво розуміють, що ви – заможна людина: є брекети, отже є гроші. Зустрічають, як знаєте, «по одежі». І ще перевага. ЗОЖ зараз – це тренд. Вирівнюєте зуби, отже слідкуєте за своїм здоров'ям. Вас поважають. Ви в тренді.

Ще кілька цікавинок: виявляється, багато людей на світі мріють поцілувати партнера з брекетами. Тож, чому би не задовольнити таку примху? Крім того, поцілунки для партнера з брекетами стають ніжнішими через острах ушкодження себе самого чи брекетів. Хочете менше «хардкору» та більше ніжності? Пробуйте «Мілку» або встановіть брекети! Звичайно, жарт. Але щось у цьому є.

Ну а тепер щодо недоліків, не буває на світі ідеальних речей, еге ж? Про це читайте в наступній статті 

Догляд за брекетами!

hyg8

Про особливості гігієни порожнини рота у разі носіння брекетів стоматолог повинен попередити людину ще до установки брекет-системи. Бажано, щоб програма гігієни порожнини рота була розроблена саме для вас, тобто з урахуванням особливостей саме вашого організму.
Щоб гігієна порожнини рота при носінні брекетів була задовільною, треба максимально чітко дотримуватися всіх тих рекомендацій, що дав вам стоматолог. Якщо в звичайному житті людина, як правило, користуються однією зубною щіткою, то при установці брекетів арсенал засобів гігієни порожнини рота помітно розширюється.
Звичайно, звичайна зубна щітка залишається як і раніше актуальною, однак тепер буде вимагатися щеспеціальна щітка з V-подібним вирізом. За рахунок такої форми, щітка досить успішно дозволяє чистити зуби, на яких встановлені брекети.
При носінні брекетів людина повинна чистити зуби не менше двох разів на день і полоскати рот після кожного прийому їжі. Чищення зубів повинна бути не «на льоту», а триває не менше 2-3 хвилин. Причому це стосується всіх типів брекетів, в тому числі і лінгвальних. До речі, у випадку з лінгвальними брекетами гігієна порожнини рота найбільш важкою, саме з цієї причини наявність лінгвальних брекетів в роті, як правило, вимагає більш частих візитів до стоматолога.
Одна з найбільш проблемних зон чищення зубів у випадку з брекетами — область між яснами і кільцем брекета. Тут необхідним засобом гігієни буде спеціальний йоржик у вигляді конуса. Зазвичай такий йоржик складається з ручки і декількох змінних насадок, які можуть бути різного розміру.
Ще одний необхідний засіб гігієни при носінні брекетів — суперфлоси. Суперфлос являє собою зубну нитку, на кінці якої є товстий наконечник. Ефективність суперфлосу набагато вище, ніж ефективність звичайної зубної нитки, так як товстий наконечник дозволяє очищати поверхню над дугою брекета. Взагалі, суперфлосси можна використовувати не тільки в разі чищення зубів з брекетами, а й для чистки мостових протезів, імплантантів та інших ортопедичних конструкцій.
Як правило, виправлення прикусу за допомогою брекетів триває трохи більше року. Іноді вдається повністю виправити прикус за рік, а іноді доводиться носити брекети протягом ряду років. Під час ортодонтичного лікування брекети постійно знаходяться на зубах пацієнта, причому під час їх носіння вам доведеться періодично здійснювати візити до свого ортодонта, тому іноді може вимагатися їх корекція.
У деяких людей після зняття брекетів зуби знову прагнуть повернутися у вихідне положення. У цьому випадку на зуби потрібна установка спеціальної металевої дуги — ретейнера. В окремих випадках замість незнімного ретейнера використовують знімну капу.
Завдяки виправленню прикусу, гігієна порожнини рота поліпшується, так як скупченість зубів виправляється. Чищення зубів стає ефективною і ясна вже не кровоточать, та й запах з рота зникає.
Так що ортодонтичне лікування зводить всі проблеми пародонтологічного характеру нанівець.

Як попередити кривизну зубів

76776f76f764f7654f65f65

Красива посмішка – це заповітна мрія багатьох людей. Зараз стоматологія пропонує безліч ожливостей для вирівнювання: від спеціальних пристроїв (брекети, пластинки, капи) до  стетичних можливостей (вініри, люмініри) та навіть імплантацію штучних зубів. Але найкращим варіантом є не лікування цієї проблеми, а її профілактика. Чому зуби стають  кривими. Усі порушення рівності зубів спричинені проблемами зубощелепного апарату, що з'являються в дитинстві (рідше – в дорослому віці). Основні групи проблем – вроджені та набуті. 

Перша група причин обумовлена спадковістю. Порушена закладка зубів або непропорційність розмірів щелеп та зубів часто призводить до їх скупчення або неправильного росту. Рідкісні аномалії розвитку лицьового черепу, занадто великий язик та коротка вуздечка язика, верхньої/нижньої губи теж відносяться до цієї групи. Такі проблеми попередити неможливо. Доводиться звертатися за професійною допомогою.

Друга група – це проблеми із зубами, набуті при житті, їх попередити можливо:
• Неправильне харчування (швидке закінчення грудного вигодовування, мала кількість жорсткої їжі у більш старшому віці);
• Використання пляшечок та пустушок;
• Захворювання молочних зубів, порушення строків їх випадіння;
• Шкідливі звички («зализування» зубів, смоктання пальця, звичка гризти олівці або ручки та інші);
• Захворювання носоглотки (наприклад, розростання аденоїдів);
• Перенесені травми;
• Видалення зубів без подальшого їх заміщення протезами;
• Захворювання пародонту – «грунту» для зубів;
• Неправильний ріст так званих зубів «мудрості»;
• Невірно проведене стоматологічне або ортопедичне лікування.

Міри профілактики

Для того, щоб забезпечити правильний ріст зубів та уникнути необхідності складного ортодонтичного лікування, варто дотримуватись наступних правил.

По-перше, в молодшому віці якомога довше зберігати грудне вигодовування (особливості утримування соска молочної залози щелепами та язиком під час годування сприяють правильному розвитку прикусу).  після введення прикорму обов'язково вживати вїжу жорсткі продукти: це розвиває правильне розташування та співвідношення зубів верхньої та нижньої щелеп. Обмежити використання пляшечок: годувати дитину з ложки, а при неможливості використовувати спеціальні ортопедичні соски. Скоротити час використання пустушок, відмовитись від них повністю після прорізування зубів.

По-друге, пильно слідкувати за здоров'ям зубів і пародонту (і у молодшому, і у дитячому віці): зменшити кількість вуглеводної їжі, уживати достатню кількість молочних продуктів, підтримувати гігієну ротової порожнини, не допускати руйнації зубів та їх випадіння, видалення неправильно прорізаних зубів «мудрості», вчасне встановлення протезів/імплантів.

По-третє, не допускати розвинення шкідливих звичок (правильне виховання та відволікання дитини), а також вірне і своєчасне лікування травматичних пошкоджень та хронічних захворювань носоглотки. Як відомо, легше попередити, аніж лікувати. Тож, робіть це правильно і засліплюйте оточуючих своєю ідеальною посмішкою.

Естетичні брекети. Керамічні або сапфірові?

Бажання пацієнтів виправити прикус, "вирівняти" зуби непомітно для оточуючих — цілком зрозуміло.
Сьогодні кожна фірма, що виробляє ортодонтичну продукцію, пропонує вибір брекетів — керамічні та сапфірові, тобто так звані непомітні або малопомітні брекети.
Як вибирає пацієнт?
Звичайно ж, оцінюючи які брекети будуть менш помітні на зубах. Кажуть, що краще один раз побачити, ніж сім разів почути.
Ось так виглядають керамічні брекети:

clear-braces-ortho-technology-pureЕСТЕТИЧНІ-БРЕКЕТИ2

Дуга може бути як і металева сірого кольору так і білого кольору. Все вирішує пацієнт.
Так виглядають сапфірові брекети:

DSC02260
Які фактори, крім естетичного компонента, необхідно враховувати при виборі матеріалу, з якого виготовлені брекети?
Якщо пацієнт бажає брати активну участь у виборі ортодонтичного апарату, то йому необхідно вникнути в питання — в якій мірі його клінічний випадок є складним. Адже якщо лікування складне, то значить воно тривале і навантаження, які будуть сприймати брекети, більш високі.
Найлогічніше, лікувати складні випадки найбільш міцними брекетами. Ну а прості випадки, можна лікувати якими завгодно брекетами.
Найміцніші брекети — це металеві брекети.
Менш міцними брекетами є — керамічні.
Самими крихкими є сапфірові брекети.
Пацієнту складно пояснити — як виміряти таку категорію, як "нерівні зуби". Це легко зрозуміти після установки брекетів.
Лікування металевими брекетами більш прогнозоване. Але чи означає це, що лікуватися в цьому випадку можна лише металевими брекетами? Ні! Можна лікуватися і естетичними брекетами! Адже поламані брекети можна замінити в ході лікування. Це потребуватиме додаткових фінансових витрат і подовжить загальний час лікування. Але якщо пацієнт бажає зробити усвідомлений вибір на користь менш міцних, але більш естетичних брекетів, то це його право.
Для прийняття остаточного рішення, якими брекетами проводити лікування свого випадку, вислухайте думку ортодонта.
Ортодонт, всебічно оцінивши Ваш клінічний випадок, повинен підказати які брекети будуть більш надійні і не підведуть протягом усього періоду лікування.

Відбілювання зубів після зняття брекет-системи

breket.in.ua

Завершився, нарешті, термін носіння металевих «кайданів». Можна з полегшенням зітхнути, думаєте ви. Але ні! Розпочинається етап доробок.

Процес носіння брекетів ніколи не проходить безслідно: усі ті місяці, що зуби вирівнювались, у проміжках між ними та «залізячками» накопичувались залишки їжі, що важко видаляються звичайною щіткою, з'являвся тоненький шар нальоту, утворювались камінчики, зуби жовтіли, а в місцях прилягання стоматологічного клею до зубів, можливо, стоншилась емаль або змінила свій колір через зменшення в ній мінеральних речовин. Тож, епопея продовжується.

Перше, що запропонує стоматолог після зняття брекетів, – це косметична чистка зубів. За допомогою спеціальних щіточок та розчинів видаляться забруднення та, як побічний ефект, зуби можуть стати трохи білішими.

А от справжнє відбілювання, яке завершить шлях до голлівудської посмішки, можна проводити лише через кілька місяців. Пов'язан цей термін, як вже написано вище, з мікропошкодженнями емалі. Розчини кислот та перекис водню, що входить до складу спеціальних розчинів і паст для відбілювання, може нанести шкоду поверхні зубів. Через деякий час після зняття брекетів емаль має відновитися і стати більш міцною.

Основний принцип процедури, що проводить стоматолог, – це нанесення відбілюючого гелю на зуби (для точності ізолюють ясна). Гель і самостійно може відбілювати емаль, та його дія прискорюється після зовнішньої обробки світлом певного спектру або лазером. Під час процедури обробляється кожен зуб окремо, тому триває вона довго.

Серед плюсів можна відмітити реальне освітлення емалі на кілька тонів та зберігання результату на тривалий термін. Серед недоліків відбілювання – процедура недешева, інколи болюча, потребує подальшого дотримання дієти (щоб забарвлюючі речовини знову не змінили колір емалі). До того ж, це потенційно небезпечна процедура, якщо проводиться в непрофесійного стоматолога або в косметологічному салоні. Перед відбілюванням має бути повністю оглянута ротова порожнина, виявлені дефекти зубів та карієс. Якщо процедуру проводити на нездорових зубах, пошкодження посилиться.

Наостанок треба сказати, що треба добре зважити всі «за» та «проти». І обирати тільки те, що не зашкодить вашому здоров'ю.

Як зберегти посмішку після зняття брекет- системи. Капи

kapa

Після успішного виправлення прикусу брекети знімають, і пацієнт стає володарем чудової посмішки, але лікування ще не закінчилося! Відразу після брекетів зуби повертаються до  початкового стану і для закріплення результатів ставляться капи після брекетів. Це дуже важливий етап в ортодонтичному лікуванні!
Багато пацієнтів надзвичайно натхнені отриманим результатом і ігнорують продовження лікування. Однак якщо знехтувати порадою ортодонта і не носити ортодонтичний апарат, то рівні зуби можуть назад повернутися на колишнє місце. Отже, тривалий дискомфорт і минулі старання виявляться марними, виникне необхідність у повторній установці незнімного пристосування.
Що таке капа?
Капи для зубів (елайнери, платівки, трейнери) — це знімні пристосування. На відміну від незнімної апаратури вони одягаються на зубні ряди лише на певний час. При чищенні порожнини рота і догляді  є можливість їх швидкого зняття.
Виготовляються капи з нешкідливого биополимера, що не викликає алергічних реакцій. Біополімерний матеріал прозорий і майже непомітний при носінні. Можливе виготовлення креативних пластинок з кольорового матеріалу, такі різнокольорові пристрої дуже подобаються дітям.
cvetnije-kapy-posle-breketov-foto

Пластикова капа для зубів викликає мінімум дискомфорту і вважається однією з найбільш зручних ортодонтичних конструкцій. Пацієнти адаптуються до прозорих пластинках досить швидко і вже через пару годин взагалі не помічають їх. Їх зручність пояснюється щільним приляганням до зубів, непомітністю, можливість легкого і швидкого зняття.
Важливо пам'ятати, збереження позитивного результату після ортодонтичного лікування можливе тільки при носінні кап. Завдяки знімним пластинкам навіть може бути скорочено термін носіння брекет-системи.
Виготовлення кап для зубів після брекетів
Відразу після зняття брекет-системи лікар-ортодонт робить гіпсові зліпки з зубів, після чого по них виготовляє індивідуальні капи. Це дозволяє забезпечити максимальну зручність при носінні.
На виготовлення ковпачків йде тиждень. Після чого лікар підганяє їх під зубні ряди, щоб вони не чинили вплив на ясна, не викликали почуття болю і були гранично зручні. Добре підігнані еластичні пластинки для зубів не заважають при розмові і зручні при одяганні (зняття).

Ортодонтичні кільця


Ортодонтичні кільця — елемент сучасної брекет-системи. Ортодонтичне кільце виготовляється з металу і виглядає як ободок. Встановлюються кільця на задні зуби і служать для опори зубної дуги. Якщо кільця кріпляться на малі корінні зуби (для збільшення швидкості розширення), то їх встановлюють на верхній щелепі.
Навіщо потрібні ортодонтичні кільця
Завдання ортодонтичного кільця забезпечити щільне зчеплення брекетів із зубами. Для цього кільцю надають форму зуба, а на його задній частині розташовується спеціальний замок, який і кріпиться до ортодонтичної дуги.
Ортодонтичні кільця рекомендовані пацієнтам з зруйнованою коронковою частиною зуба, коли зберіглась тільки невелика ділянка здорового зуба. Кільце фіксується на цій ділянці і створює надійну хорошу опору для штучних зубних конструкцій.
Також ортодонтичне кільце ставлять на імпланти або протези, оскільки до них не можна кріпити безпосередньо брекет-систему.
Що потрібно знати про ортодонтичні кільця
Ортодонтичні кільця можуть призвести до збільшення зубного нальоту і мікробного середовища. У пацієнтів з незнімною ортодонтичною апаратурою з'являється підвищений ризик пошкодження тканин зуба. При появі на зубах білих плям після установки кілець необхідно відразу ж звернутися до стоматолога.
Щоб уникнути цього при установки ортодонтичного кільця на моляр досвідчений стоматолог максимум уваги приділяє точності первинної підгонки виробів. Композит, що фіксує кільця, повинен повністю заповнити фіссури на поверхні розділу між кільцем і зубом. У цьому випадку получиться уникнути скупчення і розвитку бактеріального нальоту на емалі зуба і її демінералізації (зниження рівня кальцію).

Мій хлопець з брекетами!

Коли чуєш слово «брекети», найчастіше підсвідомість підкидує образ молодої дівчини. Дівчатка більше за хлопців переймаються своєю зовнішністю, тож, виправляють зуби вони справді частіше. Та останнім часом багато чоловіків, навіть відомих акторів та спортсменів, можна побачити із «залізячками». Стає очевидним, що для хлопців рівняння «я + брекети = привабливість?» є не менш важливим.

Добре, якщо хлопець стійко переносить труднощі, не зациклюється на незручностях, що викликані носінням брекетів, продовжує так само посміхатись, як і раніше. Та не всі люди однакові. Якщо ваша друга половинка стає на шлях «брекетоносіння», вам доведеться привчитися до нового стилю життя, навчитися підтримувати його у незвичайних ситуаціях, і, можливо, самій опинитися в такому становищі.

Якщо з посмішкою все відносно непогано, виправляти зуби хлопець, в більшості випадків, буде тільки якщо він актор чи модель. Коли ж є справжні показання до встановлення, хлопці, як правило, довго приймають позитивне рішення: це можуть бути роки. Та коли зуби погано вичищаються, і ви без сліз на його «парканчик» дивитесь не можете, краще взяти справу у свої руки та підштовхнути парубка: навіть якщо ви розійдетесь, досягнутий результат буде нагадувати йому про ці стосунки з теплом.

Бувають такі випадки, коли хлопець відмовляється доносити брекети, бо його дівчині щось не подобається. Це неприпустимо! Треба вірити у хлопця і в те, що брекети йому справді допоможуть вирівняти зуби, виправити прикус, змінити профіль, покращити дикцію.

Пам'ятайте: хлопці менш схильні ділитися своїми переживаннями, їм не дуже приємно розказувати про свої невдачі та незручності. А вони бувають у всіх брекетоносців: і хлопців, і дівчат. Підтвердити, що результат справді є, зайвий раз нагадати переваги рівних зубів, зробити спільне фото для виявлення результатів – це не забере багато часу, але може зіграти дуже важливу роль.

Невеличка турбота у перші дня після заміни дуги буде справді приємною: приготоване смузі або смачний томатний суп-пюре не тільки зробить вам славу справжньої кулінарної богині, але й матиме практичну сторону – хлопцю буде не так боляче їсти, за що він обов'язково буде вдячним.

Щодо більш інтимної сторони ваших стосунків. Під час поцілунків хлопці переживають, щоб не зачепити дівчину дугою, не подряпати брекетами, щоб випадково не відпала лігатура. Тому наявність брекетів додає більше ніжності та уваги до партнера. Варто цим користатися!

Усі зміни, що відбуваються з вашим хлопцем, зачіпають і вас. Тож, поява брекетів відобразиться якимось чином не тільки на стосунках. А якщо брекети з'являться і у вас, це буде найцікавішим варіантом підтримки коханого.